Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

sickpastor's lounge

3,016 Posty
343 Użytkownicy
0 Reakcje
252.2 K Wyświetlenia

Napisane przez babel92

Napisane przez dybboss
dobrze gada :) patrzenie w cashier/odswiezanie holdem managera to jest LEAK. Jak sie ma bezpieczny roll na dane stawki i sie grinduje to powinno sie powiedzmy raz na miesiac zajrzec i zobaczyc ile nalezy sie wyplaty :)

gdzie jest to napisane? znam wielu graczy, którzy patrzą w czasie sesji w kasjera a także pod koniec dnia etc, ale na nich to po prostu nie robi wrażenia. patrzą - widzą wynik i na tym się kończy, nie ma nic dalej. ja tam tak nie potrafię (jeszcze), więc też staram się po prostu nie patrzeć ;)

bullshit, na kazdego wyniki wplywaja tak wiec jak oni patrza to albo daltego ze sa under rolled i sie sraja kazdym buyinem albo dlatego ze graja scared money albo dlatego ze sa baaardzo short term results oriented

patrzenie w cashier moim zdaniem ma takie wyniki:
-idzie zajebiscie, wygrales nawet pare flipow dzis i jestes powyzej ev.
outcome: zaczynasz myslec ze zaraz przyjdzie korekta, ze wtopisz to, zaczynasz grac bardziej scared.
-idzie beznadziejnie, przegrywasz kazdy flip, ciagle suckouty
outcome: masz bardzo slaby nastroj i czujesz sie bardzo nieszczesliwy, sam bedziesz sobie 2-3outery anty-wywolywal i przegrywasz jeszcze wiecej (brak pewnosci siebie wplywa na slaba gre)

o dziwo mysle ze jedyny w miare ok wynik otrzymujesz gdy jestes break even, ev break even, majac duzy rakeback, wtedy mysle ze nie ma bardzo negatywnego wplywu ;d

ogolnie to kazdy kto patrzy regularnie na wyniki jest short term results oriented albo under rolled, bo nie ma innego powodu zeby patrzec ;)

ja nie jestem wyjatkiem i czesto patrze pod koniec dnia na wynik, ale to ze wzgledu na to ze mam zamiast np 500 BI, tylko 60-100 BI i mam spora presje zeby wygrac chociaz 50 bi na miesiac zeby miec za co zyc.

Odpowiedz
Cytat
Danny177
Elite Grinder

A moze czesto to po prostu ciekawosc?

Samo patrzenie na wynik sesji nie jest leakiem bo kazdy to robi (niektorzy co 10min, niektorzy raz dziennie), a jesli ktos patrzy raz na miesiac to jest to po prostu walka z samym soba, wmowienie sobie ze dana rzecz jest zla i proba na sile odpychania od siebie pewnych naturalnych reakcji tylko dlatego ze ktos sobie wykreowal w glowie obraz ze to jest zle.

Po co ludzie tak robia? Oczywiscie z prostego wzgledu: do tej pory patrzyli na wyniki czesto i powodowalo to ze byli results oriented i grali zle, wiec stwierdzaja ze im rzadziej beda patrzyc tym lepiej. Do pewnego momentu to jest dobre jesli ktos ma taki leak (nie leak-patrzenie, tylko leak-bycie results oriented), ale w momencie kiedy ktos gra kilka h dziennie i wynik jest dla niego o tyle istotny ze sie z gry utrzymuje, to po paru dniach zacznie sie stres i nerwy z powodu tego ze nie wie czy wlasciwie to zostalo mu pol rolla, czy moze juz ma duzo wiecej.. Niepewnosc. Nikt nie lubi zyc w niepewnosci, wiec wlasnie takie reakcje moga wplywac na tilt imo w dluzszych czasie, wcale nie mniej niz patrzenie na wynik sesji kilka razy dziennie.

Wiadomo ze sposobow na walke z tiltem jest miliard, wszystko zalezy od gracza i jego zachowan. Sa oczywiscie gracze dla ktorych najlepsze bedzie nie patrzenie w ogole na wynik sesji i nei bedzie dla nich najmniejszym problemem ze przez kilkanascie/kilkadziesiat dni nie maja pojecia jak im idzie, ale sa tez tacy dla ktorych taka neipewnosc bedzie jescze bardziej tiltujaca. To co napisalem to byla generalizacja, bo mysle ze zdecydowana wiekszosc dobrych graczy, z dobrym mindsetem sprawdza wyniki swoich sesji przynajmniej raz dziennie/raz na pare dni i jesli ktos umie sobie z tym radzic to nie widze powodow zeby tego nie robic.

A zreszta jesli ktos ma z tym problemy to do Lechrumskiego piszcie, ja nie jestem trenerem mindsetowym, tylko pisze co uwazam, bo ciekawy temat i czesto poruszany.

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

Napisane przez dybboss

Spoiler

Napisane przez babel92

Napisane przez dybboss
dobrze gada :) patrzenie w cashier/odswiezanie holdem managera to jest LEAK. Jak sie ma bezpieczny roll na dane stawki i sie grinduje to powinno sie powiedzmy raz na miesiac zajrzec i zobaczyc ile nalezy sie wyplaty :)

gdzie jest to napisane? znam wielu graczy, którzy patrzą w czasie sesji w kasjera a także pod koniec dnia etc, ale na nich to po prostu nie robi wrażenia. patrzą - widzą wynik i na tym się kończy, nie ma nic dalej. ja tam tak nie potrafię (jeszcze), więc też staram się po prostu nie patrzeć ;)

bullshit, na kazdego wyniki wplywaja tak wiec jak oni patrza to albo daltego ze sa under rolled i sie sraja kazdym buyinem albo dlatego ze graja scared money albo dlatego ze sa baaardzo short term results oriented

patrzenie w cashier moim zdaniem ma takie wyniki:
-idzie zajebiscie, wygrales nawet pare flipow dzis i jestes powyzej ev.
outcome: zaczynasz myslec ze zaraz przyjdzie korekta, ze wtopisz to, zaczynasz grac bardziej scared.
-idzie beznadziejnie, przegrywasz kazdy flip, ciagle suckouty
outcome: masz bardzo slaby nastroj i czujesz sie bardzo nieszczesliwy, sam bedziesz sobie 2-3outery anty-wywolywal i przegrywasz jeszcze wiecej (brak pewnosci siebie wplywa na slaba gre)

o dziwo mysle ze jedyny w miare ok wynik otrzymujesz gdy jestes break even, ev break even, majac duzy rakeback, wtedy mysle ze nie ma bardzo negatywnego wplywu ;d

ogolnie to kazdy kto patrzy regularnie na wyniki jest short term results oriented albo under rolled, bo nie ma innego powodu zeby patrzec ;)

ja nie jestem wyjatkiem i czesto patrze pod koniec dnia na wynik, ale to ze wzgledu na to ze mam zamiast np 500 BI, tylko 60-100 BI i mam spora presje zeby wygrac chociaz 50 bi na miesiac zeby miec za co zyc.

pogadaj z Tegesem, Pyszałkiem, Olorem, którzy monitorują swojego rolla a mają na to wy*ebane i jak widać mają b. dobre wyniki :) każdy jest inny, to co Ty piszesz tyczy się Ciebie, a nie wszystkich ;)

Odpowiedz
Cytat

@dyboss

a jak sprawdzasz swoja gre? przeciez jezeli nie analizujesz sesji i wykresow to grasz na klepanie w kolko tego samego.
Ja po sesji i w trakcie patrze czy jestem na plus albo minus ale nie ma to jakiegos wiekszego znaczenia jezeli WIEM ze gram dobrze, a jezeli czuje sie zmeczony i wiem ze nie jestem w pelni fit to jezeli widze ze trace kase koncze sesje.
Po kazdej sesji sprawdzam nonshowdown czy jest na plus patrze na wieksze pule wygrane/przegrane i na rece ktore zaznaczylem do analizy. Uwazasz ze to leak? Bo przeciez od razu widac jak mi poszla sesja, chyba ze Ty siadasz raz na miesiac i sprawdzasz to wszystko - chyba 12h siedzisz wtedy :P

Odpowiedz
Cytat
solmyr9
Elite Grinder

Napisane przez LUKLACH2
Bo przeciez od razu widac jak mi poszla sesja, chyba ze Ty siadasz raz na miesiac i sprawdzasz to wszystko - chyba 12h siedzisz wtedy :P

Da się analizować swoją grę, nie patrząc na wyniki sesji, wystarczy trochę pobawić się filtrami ;)

Odpowiedz
Cytat
Marg0z
Oldschool Grinder

A da się usunąć kolumne "$" w zakładce session ?:D

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

da się przeglądać w zakładce reports ;)

Miałem iść spać ale mam jeszcze 4 zbyt dobre stoły by pójść lulu, choć po wczorajszej wyprawie po stolicy z dannym już dawno powinienem spocząć ;D

anywayz jeszcze do tematu - sprawy results oriented gamingu poprzez pryzmat patrzenia w cashiera / hm są szczególnie indywidualne i nie ma potrzeby co do tego się spierać. Mi to wielce pomogło jak przestałem tam regularnie zaglądać, tyle ;)

Odpowiedz
Cytat
Thorek
Oldschool Grinder
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ohai !

#Łukasz - z jakiego okresu ? :)

Pastorka zmogło przeziębienie i urzeczywistniło się pierwsze sickness pastora sezonu jesienno-zimowego 11'/12', ale nie ma lipy i stoliki od rana odpalone, nic mnie od grindu nie odciągnie :D

Z żywym, wakacyjnym tune na uszach...

... ponad 30km od ukochanej stolicy, 36km od najbliższego dobrego klubu, przesuwam sobie suwaki ;)

W środę wyruszyłem do wwa uderzyć z dannym na WOW (wielkie otrzęsiny warszawskie)... nie chcę zbytnio komentować tegorocznego eventu. Dotychczasowe WOWy to było mocne p***nięcie w sufit, (nie)zapomniane party, pełne pozytywnych ludzi kluby. W tym roku nawet taksówkarz odwożący nas do domu po eskapadzie klubowej narzekał na marny ruch.

Już przy końcówce sesji, przed 'wprawianiem się' w nastrój imprezowy, gasimy swoje sesje, danny ze swoim 30/60 ;)

Patrzcie co mi rośnie na ogródku ;) Jest tego trochę :D

shrooomz' ?!?!?!?!?!?11///1/1/1/

See ya' o/

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

Napisane przez sickpastor

\o/ !

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

sprzed sekundy Danny na skype, gramy równolegle swoje sesje:

"pierdolę, zaznaczam to rozdanie do rozkminy, dziś popołudniu o nim pomyślę"

ja: "mamy 23 prawie..."

xD

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

n1, nie ma to jak mieć przesuniętą dobę xD

Odpowiedz
Cytat

dlaczego macie takie dziwne godziny wpisu? tz. jest 02:16 a babel niedawno sie wpisał i ma 10:15

Odpowiedz
Cytat
MistyK
Oldschool Grinder
Mocnym
Oldschool Grinder

Sick grinderzy są w innej strefie czasowej. Oni mają w nocy dzień.

Odpowiedz
Cytat
Danny177
Elite Grinder

sprzed sekundy Danny na skype, gramy równolegle swoje sesje:

"pierdolę, zaznaczam to rozdanie do rozkminy, dziś popołudniu o nim pomyślę"

ja: "mamy 23 prawie..."

xD

Oj tam :D

Wcale nie byla 23 tylko ok 21~ i bylem dopiero pare h na nogach :F tak to jest jak sie w tygodniu wstaje o 6:30 a w weekend idzie o tej samej porze spac...

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

pijaku, była 22.45, insta zrobiłem wpis po tym :D

ale będziesz miał banię dziś ^^

Taka kwestia poranna, ledwo widzę na oczy.

O co chodzi regularsom z mini 5betami ? Pokazują, że niby mogą jeszcze zrzucić ?! Na 6bet shuv ?! Z wymaganym equity 25% ?!

Spoiler

$1/$2 Ante $0.40 No Limit Holdem
PokerStars
4 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
CO foldtrack ($200)
BTN Bauzi07 ($536.35)
SB RivrMeADream ($707.55)
BB TOMBATLE ($209.60)

Pre-Flop: ($4.60, 4 players) foldtrack is CO A♥ A♦
foldtrack raises to $6, 1 fold, RivrMeADream raises to $20, 1 fold, foldtrack raises to $47, RivrMeADream raises to $100, foldtrack goes all-in $199.60, RivrMeADream calls $99.60

Flop: K♣ 10:spade: 4♥ ($402.80, 2 players, 1 all-in)

Turn: 5♥ ($402.80, 2 players, 1 all-in)

River: 9♥ ($402.80, 2 players, 1 all-in)

Final Pot: $402.80
RivrMeADream shows a pair of Queens
Q♣ Q♠
foldtrack shows a pair of Aces
A♥ A♦

foldtrack wins $400.80 (net +$200.80)

RivrMeADream lost $200

pokazują siłę zagrania ? nie wiem ocb....

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

pokazują siłę zagrania ? nie wiem ocb....

oni też nie, ale fajnie wygląda _p:

Odpowiedz
Cytat
HandOnFire
BlackMember

a czemu nie? :) a jesli maja historie i robil tak z A5 i callowal ai ofc

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

pierwsza orbita, gramy ze sobą trzecie rozdanie w historii ;] gg dla niego anywayz ;D

Odpowiedz
Cytat