Jak pewnie domyślacie się po tytule, tego oto bloga będziemy prowadzić wspólnie: Beseventh oraz ja czyli vengeance88.
Żeby nie rozwodzić się za długo opisze co tu znajdziecie i czemu taki blog ma służyć.
Jako że obaj traktujemy poksa poważnie chcemy coś w nim osiągnąć postanowiliśmy ustawić sobie limity minimum rozgrywanych rąk. Rozliczać się będziemy tutaj, co 6 dni (czemu tak, a nie inaczej - później) I tak dla Beseventha jest to 9k rąk, a dla mnie 12k rąk, z racji tego że gram obecnie na 4-5 stołach naraz, co zacząłem stosować za radą B. Czyli odpowiednio 1,5k i 2k rąk dziennie.
Oprócz tych raportów które będziemy wrzucać co 6 dni, będziemy zamieszczać tu co ciekawsze ręce, rozkminy pokerowe i jak podejrzewam inny stuff z tym związany.
Bloga zakładamy również aby śledzić nasz postęp od momentu kiedy postanowiliśmy wspólnie pracować nad naszą grą. Ze swojej strony mogę napisać, że mimo krótkiego okresu już widzę profity naszej współpracy, jakim jest wyłapanie wielu małych i średnich błędów. Biorąc pod uwagę mój ostatni swing, dostałem naprawdę spore wsparcie od Beseventh'a za co z tego miejsca wielkie dzięki.
Merytorycznie, odnośnie mojej gry, zasięgnąłem opinii kilku graczy, którzy grają zdecydowanie wyżej niż ja i błędy które mi wyłapali postaram się wyszczególnić aby łatwiej się nad nimi pracowało:
1) Poprawić non-sd - tutaj polecono mi dwie serie z DC które z pewnością obejrze.
2) Zwiększyć agresję na każdym ze streetów, z czego na river moje AFq to 19%.
3) Częściej cbetować flopa -> 55%
4) Częściej walczyć o pule - WWSF 39.8
5) Zwiększyć 3bet
6) Częsciej sqz'ować - tutaj CRE i dobrych spotów
7) Zmniejszyć wysokie WTSD 28 (W$SD to 51.5 więc tragedii nie ma). Tutaj dowiedziałem się że przez to że jak już coś mam, to mam grubo i dochodzę do SD z ultra dobrymi rękoma.
8) Mój bet na river = value hands. Dołożyć tutaj blffy.
9) Zwiększyć 4bet jako blff, szczerze to nie wiem czy na push mam callować czy foldować. Prawie nigdy też nie pushuje z rękoma typu AK czy QQ.
10) Zwiększyć steal z BTN oraz CO.
11) Częściej bronić pasywnie.
12) Częściej walczyć o limpowane pule.
13) Ograniczyć hero calle
Zasugerowano mi abym przyjrzał się dokładniej forum(nie tylko materiałom) na DC, sprawdzić nie zaszkodzi.
To tyle, zasiadam do grania.