Przejdź do forum
[SH Micro] Wspólny ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [SH Micro] Wspólny blog Beseventh & vengeance88

141 Posty
35 Użytkownicy
0 Reakcje
4,606 Wyświetlenia

Jak pewnie domyślacie się po tytule, tego oto bloga będziemy prowadzić wspólnie: Beseventh oraz ja czyli vengeance88.

Żeby nie rozwodzić się za długo opisze co tu znajdziecie i czemu taki blog ma służyć.

Jako że obaj traktujemy poksa poważnie chcemy coś w nim osiągnąć postanowiliśmy ustawić sobie limity minimum rozgrywanych rąk. Rozliczać się będziemy tutaj, co 6 dni (czemu tak, a nie inaczej - później) I tak dla Beseventha jest to 9k rąk, a dla mnie 12k rąk, z racji tego że gram obecnie na 4-5 stołach naraz, co zacząłem stosować za radą B. Czyli odpowiednio 1,5k i 2k rąk dziennie.

Oprócz tych raportów które będziemy wrzucać co 6 dni, będziemy zamieszczać tu co ciekawsze ręce, rozkminy pokerowe i jak podejrzewam inny stuff z tym związany.

Bloga zakładamy również aby śledzić nasz postęp od momentu kiedy postanowiliśmy wspólnie pracować nad naszą grą. Ze swojej strony mogę napisać, że mimo krótkiego okresu już widzę profity naszej współpracy, jakim jest wyłapanie wielu małych i średnich błędów. Biorąc pod uwagę mój ostatni swing, dostałem naprawdę spore wsparcie od Beseventh'a za co z tego miejsca wielkie dzięki.

Merytorycznie, odnośnie mojej gry, zasięgnąłem opinii kilku graczy, którzy grają zdecydowanie wyżej niż ja i błędy które mi wyłapali postaram się wyszczególnić aby łatwiej się nad nimi pracowało:

1) Poprawić non-sd - tutaj polecono mi dwie serie z DC które z pewnością obejrze.
2) Zwiększyć agresję na każdym ze streetów, z czego na river moje AFq to 19%.
3) Częściej cbetować flopa -> 55%
4) Częściej walczyć o pule - WWSF 39.8
5) Zwiększyć 3bet
6) Częsciej sqz'ować - tutaj CRE i dobrych spotów
7) Zmniejszyć wysokie WTSD 28 (W$SD to 51.5 więc tragedii nie ma). Tutaj dowiedziałem się że przez to że jak już coś mam, to mam grubo i dochodzę do SD z ultra dobrymi rękoma.
8) Mój bet na river = value hands. Dołożyć tutaj blffy.
9) Zwiększyć 4bet jako blff, szczerze to nie wiem czy na push mam callować czy foldować. Prawie nigdy też nie pushuje z rękoma typu AK czy QQ.
10) Zwiększyć steal z BTN oraz CO.
11) Częściej bronić pasywnie.
12) Częściej walczyć o limpowane pule.
13) Ograniczyć hero calle

Zasugerowano mi abym przyjrzał się dokładniej forum(nie tylko materiałom) na DC, sprawdzić nie zaszkodzi.

To tyle, zasiadam do grania.

140 odpowiedzi
JuelzWicco
PokerStrategist

Będe zaglądał na pewno , mam nadzieje że nadal będzie dużo ciekawych rozkmin tak jak przed fuzją.

toMOKASYN
Elite Grinder

Też będę śledził. Hard work musi przynieść rezultaty. Btw. Nie wiem czy można tu o tym pisać, ale jakie serie a propos non-sd Ci polecono?

Thorek
Oldschool Grinder

o :f_eek: konkretne podejście :f_thumbsup: trzymam kciuki za wytrwałość i czekam aż Beseventh coś naskrobie :)

gl Panowie

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez JuelzWicco
Będe zaglądał na pewno , mam nadzieje że nadal będzie dużo ciekawych rozkmin tak jak przed fuzją.

Nie zawiedziesz się :f_thumbsup:

Napisane przez GrudzienM Też będę śledził. Hard work musi przynieść rezultaty. Btw. Nie wiem czy można tu o tym pisać, ale jakie serie a propos non-sd Ci polecono?

Wysłałem Ci zaproszenie, na PM Ci napisze, bo zapewne tutaj nie można ;)

Thorek
Fajnie że wpadasz ;) Beseventh ma coś skrobnąć dzisiaj, jak będzie miał internet ;)

Ręcę itd zacznę wrzucać jak B, już coś napisze.

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

13) zbyt mało foldujesz kiedy jesteś behind ?(

Ofc bede wpadał :f_thumbsup:

GL =) _cool:

Beseventh
PokerStrategist

Witam wszystkich czytelnikow na naszym blogu.

Od dluzszego czasu szukalem kogos z kim moglbym dzielic porazki , sukcesy , pasje ktora jest poker i dazyc do podbnych wyznaczonych celow. Nie bylo latwo znalezc odpowiednia osobe majaca w sobie duzo motywacji , samozaparcia , determinacji oraz ktora na biezaco analizuje swoje dzialania. Po jakims czasie natknalem sie na blog kolegi z ktorym bede mial przyjemnosc prowadzic ten blog to jest Vengeance ktory wola o Zemste. Wspolnie podjelismy decyzje o zalozeniu tego bloga.

Na poczatku wspolpraca miedzy nami wygladala swobodnie. Byly czeste rzeczowe rozmowy na Skype , kilka session review oraz korzystanie z teamviewer w celu analizy gry i innych problemow zwiazanych z pokerem. Po uplywie XX dni ( niestety ich nie liczylem :X ) wpadlem na pomysl aby zrobic cos na zasadzie raportow z ktorych bedziemy sie rozliczali ze soba. Jak juz wspomnial Vengeance powyzej jest to Beseventh - 9.000 , Vengeance – 12.000 rak rozegranych w okresie 6 dni . Wszystko to mialo na celu narzucenie dyscypliny ktorej mi jako cechy brakowalo w pokerowym rozwoju ( ale o tym w pozniejszych wpisach ). Caly ten pomysl z raportami spodobal sie koledze , ale ... Czegos mi tu brakowalo. Zaproponowalem aby owe raporty gdzies umieszczac wraz z wykresami bysmy mogli sledzic nasz postep na podstawie zebranych ”informacji”. Tak sie zrodzila idea na zalozenia wspolnego blogu. Celem blogasa jest rozwoj i umacnianie naszych pokerowych cech charakteru oraz wymiany pogladow z ludzmi ktorzy maja cos ciekawego do powiedzenia. Osobiscie bede kladl nacisk na pokerowe posty ale pojawia sie rowniez watki z Silowni Spartakusa i relacji z jakis ciekawych eventow.

1. Zanim jeszcze zawarlismy pakt blogowy jestem pewny ,ze mielismy jeden cel ktoremu chcielismy sie poswiecic : Stac sie wygrywajacymi graczami na mid stakes. Brakowalo jednak pewnych ogniw ktore musza pozostac polaczone ze soba w odpowiedni sposob.
2. Podjelismy wiec pewne kroki dzieki ktorym powstaje ten blog bedac dobrej mysli ,ze przyblizy nas to do pierwszego punktu.
3. Bedziemy sledzic swoj rozwoj i motywowac sie nawzajem , usuwac to co jest niepotrzebne i do zrodla przyczepiac kolejne ogniwa.
4. Jezeli wszystko bedzie zawodzic i okaze sie ,ze jestesmy nieudacznikami ktorzy wola dalej bawic sie zyciem bloga zamkniemy by nie marnowac czasu na cos co nie przynosi oczekiwanych rezultatow.

Pozdrawiam czytelnikow ;)

Chmielu89
PokerStrategist

bese przyjmij zapro ;p

kNoq001
PokerStrategist

kropa _thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Po ostatnim downswingu (który odpukać mam już za sobą) wyrobiłem sobie przekonanie, że im dłuższy DS tym więcej błędów i leaków w naszej grze znajdziemy. Oczywiście Up-swing jest czymś wspaniałym ale ciężko wtedy o pracę nad sobą skoro "i tak wygrywam więc po co się uczyć"

Nauka. Tutaj zazwyczaj bagatelizowałem albo sprowadzałem do minimum ten ważny aspekt. Ostatnio staram się codziennie albo max co 2 dni oglądnąć jeden film pokerowy. Przez oglądnąć nie mam na myśli odpalenie filmiku, otwarcie browara, rozwalenie się na łóżku i czekanie aż wiedza sama wleci do głowy. Film który trwa 1h potrafię oglądać 1,5h a to z racji przerw na notowanie ważnych informacji - tym sposobem mam 60 stron zapisanych do tej pory. Zamiast ponownie włączać daną produkcję, otwieram zeszyt. Oprócz wspomnianych produkcji pokerowych, granie sweatów, hand review oraz wrzucanie rąk do oceny jest czymś bez czego IMHO nie pójdziemy do przodu.
Rozumiem że dla kogoś kto nie ma zbyt wiele wolnego czasu, problemem by było poświęcenie na to czasu zarezerwowanego na grę. Jednak z mojego skromnego doświadczenia zwraca się b.szybko.

DZisiaj znalazłem muzykę która służy do synchronizacji półkul, fajna sprawa, wzmaga się koncentracja i czuć różnicę. Wchodzę w stan flow o którym RetireD2019 wspominał osstatnio na swoim blogu.

Napisane przez RetireD2019
stan flOW to stan w którym zatracasz się całkowicie w wykonywanym zadaniu, kiedy świat dookoła Ciebie przestaje istnieć. Możesz nauczyć się przechodzić w taki stan umysłu, poprzez wybranie zadania, które Cię pasjonuje.

• Wybierz zadanie, które jest wyzwaniem.
  • Wyeliminuj to co Cię rozprasza czyli: telefony, powiadomienia o e-mailach, czaty, nieporządek na Twoim biurku lub dookoła Ciebie.
  • "Zanurz" się w zadaniu i pozwól płynąć myślom skoncentrowanym na nim.

najlepsza rzecz by grać swoje A-Game pokera WYPRÓBÓJ SAM ! d(^_^)b

Teraz 30-1h przerwy i wracam na stoliki, nałożenie na siebie normy którą musimy/powinniśmy wyrobić jest genialne w swoim zamyśle.

MonaiPlox
PokerStrategist

owocowej współpracy :f_thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

MonaiPlox dzięki _thumbsup:

Dzisiaj o godzinie 1 stwierdziłem, że na grę jest za późno. Ale skoro spać mi się nie chce to wrzucę jakieś rozdanka z dzisiaj/wczoraj.

Nie wiem czy wszyscy wiecie ale wyszła nowa wersja HM'a, a w niej nowe statystyki. Dzięki nim opracowałem nowy pop'up - 3b:

c3b-call to 3bet
f3b-fold to 3bet
4bR-4bet Range
f3bIP-fold to 3bet IP

Następna część odnosi się do cbetowania, foldowania na cbet oraz raisowania cbetu we 3betowanych pulach.

Nieukrywam że niektórych statystyk mogłoby nie być jak np cbet na River, ale nic to nie przeszkadza dodać, skoro miałoby zostać puste miejsce.

Co do rąk:

1) Tutaj na flopie gram vs fish 38/14/36/2.6
Moim zdaniem ten jego m3bet pokazuje że ma tu mocno ale mogę spokojnie callować pod seta. Spada flop który wymarzonym nie jest, ale: gość easy wrzuca tu OP + FD, masę innych broadway+FD, seta 77 i 88 nie widzę u niego.

Stacks:
Hero (UTG) (€25.63)
UTG+1 (€20)
CO (€46.59)
BTN (€12.22)
SB (€19.60)
BB (€37)

Pre-Flop: (€0.30, 6 players) Hero is UTG 3♠ 3♣
Hero raises to €0.80, 3 folds, SB raises to €1.40, 1 fold, Hero calls €0.60

Flop: 3♥ 7♥ 8♥ (€3.00, 2 players)
SB bets €0.90, Hero raises to €3.20, SB goes all-in €18.20, Hero calls €15

Turn: K♥ (€39.40, 2 players, 1 all-in)

River: 4♠ (€39.40, 2 players, 1 all-in)

Final Pot: €39.40

Spoiler

Hero shows three of a kind Threes3:spade: 3♣SB shows a pair of QueensQ:spade: Q♣Hero wins €37.43 (net +€17.83)

2)
A tutaj zaliczyłem popularny ostatnio "What Tha Fuck?! " Po zobaczeniu kart.
Gośc jakiś total fish.

Stacks:
UTG (€20.48)
Hero (CO) (€20)
BTN (€29.95)
SB (€4.04)
BB (€24.75)

Pre-Flop: (€0.30, 5 players) Hero is CO 6♥ 6♣
UTG raises to €0.70, Hero calls €0.70, 3 folds

Flop: 6♦ 4♣ 8♦ (€1.70, 2 players)
UTG bets €1.70, Hero raises to €4.40, UTG raises to €7.10, Hero goes all-in €19.30, UTG calls €12.20

Turn: J♣ (€40.30, 2 players, 1 all-in)

River: 9♣ (€40.30, 2 players, 1 all-in)

Final Pot: €40.30

Spoiler

UTG shows a pair of Fives5:club: 5♠Hero shows three of a kind Sixes6:heart: 6♣Hero wins €38.29 (net +€18.29)

To tak na rozgrzewkę.

Siema

1. std :f_thumbsup:
2. Ja bym tutaj gral mocniejszy raise, bo board jest mega drawy i mnóstwo kart moze Ci popsuc akcje, no i ofc stackoff ;)

Chyba DS sie skonczyl, bo nawet GS typowi nie wszedl :ayfkm: :D

Btw Jak masz jutro czas to moze sie zgadamy i wysmiejemy spoty z mojej HH omawiajac co nieco? :D

Pozdro :f_thumbsup:

azg
azg
PokerStrategist

O tak, to będzie porządny blog, codzienna lektura obowiązkowa. Życzę powodzenia w grze i wytrwałości w pisaniu.

Pozdro :f_cool:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Xatex
Dzisiaj będzie ciężko. Piątek sobota i niedziela to dni kiedy oprócz z Beseventhem staram się nie analizować rąk, ani nie grać sweatów -> najwięcej fishy w te dni siedzie.

azg zapraszamy.

Zapowiada sie bardzo dobrze :f_thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez 7bekon7
Zapowiada sie bardzo dobrze :f_thumbsup:

Oby na zapowiedziach się nie skończyło ;)

Jestem po ostatniej lekcji z Wafflecopem, opisze wrażenia jak znajdę chwilę. Teraz lecę ogarnąć pop'upy Beseventh'a

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Chyba większość fishy jest jeszcze na baletach, bo gram jedynie na 2 stolikach -> nie ma gdzie się dołączyć :) Dlatego w między czasie wpis, potem przerwa i jedziemy dalej.

Odnośnie coachingu z Wafllecop'em

Wybrałem opcję 12h, wyszło 8 spotkań po 1,5h. Dostałem ogromną ilość wiedzy, która została utrwalona w filmikach które coachu nagrywa. 3betowane pule, czy odpowiednie blffuwanie z którym miałem spore problemy, w dużej mierze zostały wyjaśnione i poprawione. Masa wyłapanych drobnych i średnich błędów które przekładają się w dużym stopniu na winrate. Jedyne czego od razu nie udało się nam poprawić to moja non-sd, dalej leci w dół ale nie aż tak strasznie ;) Zresztą, poprawiając grę na różnych płaszczyznach przełoży się to na non-sd, więc pewnie to kwestia cierpliwości i volume.

pokerowo, śmieszna sytuacja sprzed chwili. Na stoliku udało mi się w 2 ręcę następujące po sobie wygrać pełne stacki i to nie od fishy. Oto one:

1.

Stacks:
UTG (€20.28)
UTG+1 (€21.72)
CO (€20)
BTN (€6.37)
SB (€19.80)
Hero (BB) (€38.76)

Pre-Flop: (€0.30, 6 players) Hero is BB A♣ J♣
UTG raises to €0.70, 1 fold, CO calls €0.70, BTN calls €0.70, 1 fold, Hero calls €0.50

Flop: 10:club: Q♦ 7♣ (€2.90, 4 players)
Hero checks, UTG bets €2.90, 2 folds, Hero raises to €9.42, UTG goes all-in €19.58, Hero calls €10.16

Turn: 5♠ (€42.06, 2 players, 1 all-in)

River: 8♣ (€42.06, 2 players, 1 all-in)

Final Pot: €42.06

Spoiler

Hero shows a flush Ace highA:club: J♣UTG shows a flush King highQ:club: K♣
Hero wins €0.70

2. Tutaj reg, który na turn i river lubiał sobie postrzelać. Po jego callu na flopie odrzuciłem z jego rangu sety. Dlatego na turn zdecydowałem się na call, nie chce go pushem wyrzucić z gorszych rąk, a na K też nie mam ochoty się spłacać.
Na river wiedziałem że betując będzie cieżko mi wyciągnąć value od niego o ile nie ma Q, ale mam notkę że lubi pushować na river na scary card, dlatego też pozwoliłem mu zagrać jego firmowe zagranie ;)

Stacks:
UTG (€20)
CO (€5.67)
BTN (€19.70)
Hero (SB) (€58.44)
BB (€21.72)

Pre-Flop: (€0.30, 5 players) Hero is SB Q♦ Q♥
3 folds, Hero raises to €0.60, BB calls €0.40

Flop: 9♠ 2♣ K♠ (€1.20, 2 players)
Hero bets €0.80, BB calls €0.80

Turn: 10:diamond: (€2.80, 2 players)
Hero bets €2, BB raises to €4.80, Hero calls €2.80

River: J♣ (€12.40, 2 players)
Hero checks, BB goes all-in €15.52, Hero calls €15.52

Final Pot: €43.44

Spoiler

Hero shows a straight King highQ:diamond: Q♥BB shows two pairs Jacks and Tens10:club: J♥
Hero wins 2

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Ten pierwszy hand to jest samobójczy w 4way pocie.
Ten drugi hand, to bez mocnych readów trudno callować bo potem się okaże że rywal ma TT albo KTo.