** tilt mnie dopadl przez * suckouty na nl10 i ****...
z tym co zostalo to moge co najwyzej nl2 grac, glupie gówno
///proszę nie rzucać mięchem - Jakub
** tilt mnie dopadl przez * suckouty na nl10 i ****...
z tym co zostalo to moge co najwyzej nl2 grac, glupie gówno
///proszę nie rzucać mięchem - Jakub
Jak widzicie ostatni wpis to byl niezly wkurw i tilt
No więc konczyc bloga takim wpisem byloby...no niezbyt fajnie
Więc piszę co nastepuje. Przeniosłem to co zostało po tym monkey tilcie itp na FTP czyli to było 135 baksów
Dostałem 1st depo i bd mial rakeback, no i będe szukac szczęscia wlasnie na tym roomie.
Zaczynałem od SH, ale poznajac blizej moja nature jestem bardziej graczem nitowatym, więc raczej skupię sie na FR Rush poker i tam sproboje rozwijac swojego rolla.
Aha, kolekcjonuje thumbs down wiec jakby ktos chcial mi dowalic kciuka w dol, to feel free!
Pozdrowienia i rock out with your cock out
hmm z tego co widze z twoich rozdan to zle betujesz, mianowicie sizing masz zly
#1 ja bym raisowal, bo czesto moze cie betowac z drawem a za 1/2 mu dajesz dobre odds, jak go raisniesz to on juz raczej tego nei zrzuci, i ci sie wcisnie
#2 po co tak duzo? przeciez blefuejsz, jak on nic nie ma to i tak zrzuci a jak jest idiota i nic nie ma to zagra call i potem bedzie sie bal betowac, a jak bedzie betowac to pewno jakies gaybets
aha i tym raisem raczej nie mowi ci ze ma 8, bo 8 by slowplayowal raczej...
#3 mocniej flop i na river zadnego check, bo mogl drawowac z jakas 6c i trafic, wiec musisz to shoveowac pierwszy
#4 river bet duzo mniejszy, po co calym stackiem wjezdzac jak mozesz spokojnie tutaj za 2/3 wrzucac lub nawet za 1/2
8 nie sprawdzi cie za 30 BB
jak ma T to i tak sprawdzi
jak ma flusha nie widze go tutaj foldujacego
#5 tutaj to nie wiem, w sumie fisz, ale sa dwie over i to w sumei od readow zalezy, ale czesto bedzie mial tutaj 7 czy 5 wiec imo good
sh nl10 to juz troszke wyzsza szkola jazdy, jesli chodzi o FR to wiecej jest materialow pomocniczych i jakichs tam szkoleniowych, inaczej sie gra niz SH,
nie wiem ja bym Ci radzil na poczatku popracowac nad gra post flop, no i przejsc na jakis nizszy limit i na pewno niech to bedzie FR, troche sie odbudujesz i wtedy pomyslisz co masz zrobic, nie przeskakuj z limitu na limit jak odnotujesz jakas sesje na plus , jak widzisz szybko mozesz stracic dosyc duzo, a jak nie jestes opanowany i zdystansowany i nie masz odpowiednio nastawionej psychiki to dlugo nie pograsz, taka jest prawda, wiec pracuj nad soba i nigdzie sie nie spiesz,
pozdro
Dzisiejsza sesja na rush poker to jakaś katastrofa w 40 minut oddałem 3 bi, nie wiem czy jest sens grać o tej porze na FTP. Wpierdol jak się patrzy.
1.
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (9 handed)
Known players:
[tg]BB$1.93:///////;UTG1$6.81:///////;UTG2$6.49:///////;MP1$8.70:///////;MP2$1.76:///////;MP3$5.11:///////;CO (Hero)$5.00:///////;BU$5.27:///////;SB$7.10:///////;[/tg]
Preflop: Hero is CO with Q:c, Q:d.
2 folds, MP1 raises to $0.20, 2 folds, Hero raises to $0.60, 3 folds, MP1 calls $0.40.
Flop: ($1.27) 9:h, 2:h, 7:d (2 players)
MP1 bets $0.70, Hero calls $0.70.
Turn: ($2.67) T:c (2 players)
MP1 bets $2.08, Hero raises to $3.70(All-In), MP1 calls $1.62.
River: ($10.07) J:c (2 players)
Final Pot: $10.07.
Results follow:
MP1 shows a pair of kings(K:c K:d).
Hero shows a pair of queens(Q:c Q:d).
MP1 wins with a pair of kings(K:c K:d).
2.
Known players:
[tg]MP3$4.10:///////;CO$13.29:///////;BU$6.44:///////;SB$9.52:///////;BB (Hero)$5.00:///////;UTG1$4.12:///////;UTG2$6.12:///////;MP1$6.16:///////;MP2$4.97:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BB with A:d, A:h.
UTG1 calls $0.05, 2 folds, MP2 calls $0.05, 4 folds, Hero raises to $0.25, UTG1 calls $0.20, MP2 calls $0.20.
Flop: ($0.77) J:d, 6:d, 7:c (3 players)
Hero bets $0.50, UTG1 folds, MP2 calls $0.50.
Turn: ($1.77) 6:c (2 players)
Hero bets $1.10, MP2 calls $1.10.
River: ($3.97) 5:h (2 players)
Hero bets $2.00, MP2 raises to $3.12, Hero calls $1.12.
Final Pot: $10.21.
Results follow:
Hero shows two pairs, aces and sixs(A:d A:h).
MP2 shows a straight, nine high(8:h 9:h).
MP2 wins with a straight, nine high(8:h 9:h).
3.
Known players:
[tg]BB$5.00:///////;UTG1$4.32:///////;UTG2$1.76:///////;MP1$3.31:///////;MP2$5.28:///////;MP3 (Hero)$5.00:///////;CO$5.46:///////;BU$2.02:///////;SB$5.00:///////;[/tg]
Preflop: Hero is MP3 with K:s, A:s.
UTG1 raises to $0.17, UTG2 calls $0.17, 2 folds, Hero raises to $0.70, 4 folds, UTG1 raises to $4.32, UTG2 calls $1.59(All-In), Hero calls $3.62.
Flop: ($10.47) J:s, Q:d, 7:d (3 players)
Turn: ($10.47) T:s (3 players)
River: ($10.47) J:h (3 players)
Final Pot: $10.47.
Results follow:
Hero shows a straight, ace high(K:s A:s).
UTG2 shows two pairs, queens and jacks(K:d Q:h).
UTG1 shows a full-house, tens full of jacks(T:c T:h).
UTG1 wins with a full-house, tens full of jacks(T:c T:h).
4.
Known players:
[tg]BU (Hero)$6.59:///////;SB$5.00:///////;BB$2.00:///////;UTG1$3.99:///////;UTG2$8.93:///////;MP1$5.55:///////;MP2$1.50:///////;MP3$5.00:///////;CO$3.79:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BU with Q:h, Q:s.
5 folds, CO raises to $0.15, Hero raises to $0.45, 2 folds, CO calls $0.30.
Flop: ($0.97) 5:d, T:h, 5:s (2 players)
CO checks, Hero bets $0.70, CO raises to $1.45, Hero calls $0.75.
Turn: ($3.87) 6:h (2 players)
CO bets $0.78, Hero raises to $4.69, CO calls $1.11.
River: ($10.45) 6:c (2 players)
Final Pot: $10.45.
Results follow:
Hero shows two pairs, queens and sixs(Q:h Q:s).
CO shows a full-house, tens full of sixs(T:c T:d).
CO wins with a full-house, tens full of sixs(T:c T:d).
Wychodzą troche moje nawyki z gry SH, gdzie takie łapy to stackoff jackoff a tutaj...eh
Dzisiaj już dziękuję, dobranoc. Bo znajac swoje tendencje to pewnie bym tiltował więc lepiej odpuścić.
Nie chce tak bez przerwy zmieniać postanowień, trzeba chociaż te kilkanaście k rak rozegrać.
Z resztą jestem strasznym murem.
Więc SH nie dla mnie.
#1 raise/broke flop, masz dwa drawy... nie wiem czy broke bo nie gram FR tylko SH
#2 zdecydowanie mocniej preflop, tak do 0.35 bo jestes bez pozycji, flop moze byc, chociaz tez bym walil mocniej, masz dwa drawy, turn zdecydowanie duzo mocniej, bo przewaznie na flopie sprawdzi cie draw i jak ma sie splacic to i tak sie splaci
#3 ok
#4 nie musisz tak mocno flop, tutaj nie ma zadnych drawow, top pair / overpair i tak cie podbije, wiec spokojnie tutaj mozesz 1/2 lub troche mniej niz 2/3
Elo. Zagrałem sobie jeszcze jedną sesyjkę. Tym razem poszło lepiej niż poprzednio. Fisz też czasem coś musi wygrać
Może zacznijmy jednak od dwóch przegranych rozdań:
1.
Known players:
[tg]UTG2$13.66:///////;MP1$1.95:///////;MP2$5.00:///////;MP3 (Hero)$21.29:///////;CO$7.76:///////;BU$3.05:///////;SB$3.95:///////;BB$3.88:///////;UTG1$5.00:///////;[/tg]
Preflop: Hero is MP3 with K:c, K:s.
4 folds, Hero raises to $0.20, CO folds, BU raises to $3.05(All-In), 2 folds, Hero calls $2.85.
Flop: ($6.17) 5:d, J:s, A:c (2 players)
Turn: ($6.17) 6:h (2 players)
River: ($6.17) 4:s (2 players)
Final Pot: $6.17.
Results follow:
BU shows three of a kind, aces(A:d A:h).
Hero shows a pair of kings(K:c K:s).
BU wins with three of a kind, aces(A:d A:h).
Hm,standardowy wpierdol. Jakiś debil uznał, że tak wyciągnie najwięcej value. Oczywiście musiałem zostać zcoolerowany, jakby inaczej
2.
Known players:
[tg]SB$9.53:///////;BB (Hero)$17.73:///////;UTG1$3.41:///////;UTG2$4.13:///////;MP1$1.83:///////;MP2$10.66:///////;MP3$5.02:///////;CO$8.49:///////;BU$6.76:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BB with A:h, 7:d.
2 folds, MP1 calls $0.05, 2 folds, CO calls $0.05, BU folds, SB calls $0.03, Hero checks.
Flop: ($0.2) 6:h, Q:d, A:d (4 players)
SB checks, Hero bets $0.20, MP1 calls $0.20, CO folds, SB calls $0.20.
Turn: ($0.8) 2:d (3 players)
SB checks, Hero bets $0.50, MP1 calls $0.50, SB calls $0.50.
River: ($2.3) 5:d (3 players)
SB checks, Hero bets $1.50, MP1 folds, SB raises to $6.80, Hero folds, SB gets uncalled bet back.
Final Pot: $3.8.
Tutaj wydaje mi się, że zagrałem to dobrze. Trochę się "zvaluetownowałem", ... Obstawiłem go na coś w stylu K :diamond:Q, QJ
Na pewno nie byłem tu dobry. Cóż, oddsów ludzie nie znają, bywa.
3.
Known players:
[tg]UTG1$3.06:///////;UTG2$7.04:///////;MP1$10.77:///////;MP2$4.91:///////;MP3$3.79:///////;CO (Hero)$12.79:///////;BU$5.43:///////;SB$6.94:///////;BB$4.83:///////;[/tg]
Preflop: Hero is CO with 7:c, 7:s.
3 folds, MP2 raises to $0.20, MP3 folds, Hero calls $0.20, 3 folds.
Flop: ($0.47) 5:d, J:d, 7:h (2 players)
MP2 bets $0.20, Hero raises to $0.60, MP2 raises to $1.05, Hero raises to $3.62, MP2 raises to $4.91, Hero calls $1.09.
Turn: ($9.89) T:d (2 players)
River: ($9.89) J:h (2 players)
Final Pot: $9.89.
Results follow:
MP2 shows two pairs, kings and jacks(K:s K:d).
Hero shows a full-house, sevens full of jacks(7:c 7:s).
Hero wins with a full-house, sevens full of jacks(7:c 7:s).
Tutaj full ładnie opłacony. Zastanawiam się czy nie za bardzo face up rozegrane ? Ktoś bardziej wyrachowany mógłby tu foldować, no ale ciężko jest tu overpare zrzucić wiem to po sobie
4.
Known players:
[tg]BB$7.13:///////;UTG1$1.56:///////;UTG2$3.77:///////;MP1$5.00:///////;MP2$7.71:///////;MP3$6.56:///////;CO (Hero)$17.04:///////;BU$2.34:///////;SB$3.24:///////;[/tg]
Preflop: Hero is CO with A:h, A:c.
UTG1 folds, UTG2 calls $0.05, MP1 raises to $0.20, 2 folds, Hero raises to $0.70, 4 folds, MP1 calls $0.50.
Flop: ($1.52) 2:d, Q:d, Q:s (2 players)
MP1 checks, Hero bets $1.00, MP1 calls $1.00.
Turn: ($3.52) 5:h (2 players)
MP1 checks, Hero bets $2.50, MP1 calls $2.50.
River: ($8.52) 9:s (2 players)
MP1 checks, Hero bets $0.80, MP1 calls $0.80.
Final Pot: $10.12.
Results follow:
MP1 shows a pair of queens(J:d A:d).
Hero shows two pairs, aces and queens(A:h A:c).
Hero wins with two pairs, aces and queens(A:h A:c).
Łał, Bóg zapłać.
czemu grasz fr ? wiesz ze sh i fr dosc sporo sie roznia?
#1 nie wiem czy w ogole jest sens wrzucania takich rozdan... ale ok jak uwazasz
#2 po co river betujesz? nie lepiej zagrac check behind?
#3 PRAWIE dobrze, popatrz ile on stawia na flopie - mniej niz 1/2, wiec niestety musisz tutaj odejsc od zasady, ktora glosi pokerstrategy, i podbic wiecej, gdyz takim podbiciem dajesz mu dobre odds (0.47+0.2+0.6 = 1.2 a on ma sprawdzic za 0.4 wiec ma 3:1, oplaca mu sie callowac pod fd), sugerowalbym 0.8-0.9, po jego 3b, juz palisz all inem a nie bawisz sie w jakies dziwne raisy, on juz nie spasuje...
#4 ponownie, nie musisz tutaj dawac 2/3, pot juz jest zbudowany zeby cisnac stacki do rivera, wiec nie betuj tak mocno, mozesz dawac mniej (np. $0.8) i probowac od niego wycisnac bluff raise, on na takim flopie sprawdzi przewaznie pare ponizej QQ, wiec spokojnie robisz valuetown, turn wtedy mozesz grac mocniej, bo jak sprawdzil to juz pewnie nie zrzuci, a jak ma zrzucic to zrzuci na kolejny jakikolwiek bet 1/2-1/1 turn, wiec bijesz mocniej, bo moze rzeczywiscie miec drawa
as played tez jest dobrze, no moze turn juz bym go stackowal
Napisane przez TehGamer
czemu grasz fr ? wiesz ze sh i fr dosc sporo sie roznia?
A czemu niby mam nie grać ? Pisałem wyżej, że nie jestem loose playerem i nie pasuje mi gra SH. Wiem, że się różnią, powoli się dostosuję do tych zmian. Nie jest tak, że nie będę się mógł przestawić bo 10 lat grałem tylko SH. Próbowałem, ot tyle.
Napisane przez TehGamer
#1 nie wiem czy w ogole jest sens wrzucania takich rozdan... ale ok jak uwazasz
I can do whatever i likeeeeee
Mój blogaś, moge dawać rozdania z walkiem do mnie na BB.
Napisane przez TehGamer
#2 po co river betujesz? nie lepiej zagrac check behind?
:facepalm:true
Napisane przez TehGamer
#3 PRAWIE dobrze, popatrz ile on stawia na flopie - mniej niz 1/2, wiec niestety musisz tutaj odejsc od zasady, ktora glosi pokerstrategy, i podbic wiecej, gdyz takim podbiciem dajesz mu dobre odds (0.47+0.2+0.6 = 1.2 a on ma sprawdzic za 0.4 wiec ma 3:1, oplaca mu sie callowac pod fd), sugerowalbym 0.8-0.9, po jego 3b, juz palisz all inem a nie bawisz sie w jakies dziwne raisy, on juz nie spasuje...
yep
Napisane przez TehGamer
#4 ponownie, nie musisz tutaj dawac 2/3, pot juz jest zbudowany zeby cisnac stacki do rivera, wiec nie betuj tak mocno, mozesz dawac mniej (np. $0.8) i probowac od niego wycisnac bluff raise, on na takim flopie sprawdzi przewaznie pare ponizej QQ, wiec spokojnie robisz valuetown, turn wtedy mozesz grac mocniej, bo jak sprawdzil to juz pewnie nie zrzuci, a jak ma zrzucic to zrzuci na kolejny jakikolwiek bet 1/2-1/1 turn, wiec bijesz mocniej, bo moze rzeczywiscie miec drawa
as played tez jest dobrze, no moze turn juz bym go stackowal
yep, będę musiał popracować nad tym bet sizingiem, bardziej myśleć podczas gry nad tym.
OK czas wyjść do ludzi bo dzisiaj praktycznie cały dzien przy kompie tak nie może być! ELO ZIOMSY
gram na tym rush fr 5i gram i jakby nie bonus i rakeback to bylbym gdzies 30$ w plecy,
Rozpierdalaja moje dobre uklady, albo maja lepsze...zaczynam się zastanawiac nad sensem kontynuowania ;/ 10k rak poziom moim zdaniem fatalny, a ciagle notuje straty wtf
Tilt...
zastanawiam sie czy by nie wrocic do SH jednak lol, te FR jakies takie, jakby to powiedział jeden piłkarz pijak z Łodzi...nieekskluzywne.
zbuduj rolla na jednej odmianie
cwicz druga odmiane jak bedziesz bezpieczny przed broke
3 words = rush poker 6max
chce być padawanem valkyrosa
zaczynam od nl5 i chuj, ale nie wiem kiedy zaczne grać, ostatnio nie gram bi mi się nie chce, bankroll to 160$
aha nie mam konta ftp przypisanego do PS
---------------------------------------------------------------
Off topicowo, dla fanów boksu:
Roy Jones jr
Co za kot był z tego typa. Pamiętam jak się Michalczewski odgrażał, że chce z nim walczyć :)) Teraz już nie ma takich kolesi, ten sport podupadł niestety, a szkoda.
Ciekawostka, że nuta podłożona pod filmik nagrana przez grupę założoną własnie przez RJj a nazywają się Body Head Bangerz
HEHE WIEKSZOŚĆ NA MICRO TO TAKIE CZŁENIE
-----------------------------------------------------
A jak będziecie robić to:
winrate/roi zwiększy wam się kilkukrotnie