Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Que sera sera- blog Pana Sera

73 Posty
7 Użytkownicy
26 Reakcje
1,942 Wyświetlenia
PanSero Autor wątku
PanSero
PokerStrategist

Poprzedni tydzień

Ilość rozegranych rąk/turniejów: 813
Typ gier: cash SH
Zysk/strata:
Aktualny bankroll: 69.20$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 10

Nie piszę celowo o zysku stracie, bo nie wiem, jak to ująć :)
Wpłaciłem na nettelera 20e i przelałem z 56e z WH na Party.
Także w stosunku do tego, co wpłaciłem, mam stratę, ale w stosunku do poprzedniego wpisu większy bankroll ::)
Od następnego tygodnia będę liczył w stosunku do tego.

Odzyskałem kasę z WH i przyzwyczajam się do nowego softu. Grałem juz kiedys na party, ale mam wrażenie, że wygląda zupełnie inaczej.
Plus taki, że więcej stolików. Muszę uwolnić bonus do maja, także trochę na pewno pogram.
Minus, to strasznie krótki timebank.
Trochę wczoraj poprzegrywałem, najgorzej, że raz z niemcem ;)
Dziś już trochę lepiej szło.

Spadam spać.
Farta życzę.

Odpowiedz
Cytat
PanSero Autor wątku
PanSero
PokerStrategist

Poprzedni tydzień

Ilość rozegranych rąk/turniejów: 9922
Zysk/strata: +11.22$
Aktualny bankroll: 80.42$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 11

Chwilę mi zajęło oswajanie się z Party Pokerem. W międzyczasie zjechałem z rollem na 50$, ale jakoś się trochę ogarnąłem i zacząłem wygrywać.
Gram prosto, bez bezsensownych blefów, bez bezsensownego pompowania puli i to zaczęło przynosić efekty.
Zobaczymy jak pójdzie kolejny tydzień.

Miało tu być rozdanie, ale jutro muszę wstac rano. Zepsuł się staroć i komunikacją do pracy napieprzam...dramat. Godzina stracona, autem jakieś 12 minut...
No nic, jakoś trzeba przetrzymać.

Oglądałem ostatnio film Missisipi Grind z 2015. Szału nie robi, pokera tam mało, a bohateiro uprawia ciężki hazard
Scena u byłej żonki rozwaliła system, ale nie będę spoilował, bo może ktoś będzie chciał zobaczyć

W weekend ekstraklasa zaskoczyła ilością goli :D Rozstrzelali się wszyscy jak nigdy :)

Jak tu nie kochać tej naszej ligi? :D

Postaram się cos na dniach naskrobać jeszcze.

Z fartem.

Odpowiedz
Cytat
PanSero Autor wątku
PanSero
PokerStrategist

Poprzedni tydzień

Ilość rozegranych rąk/turniejów: 8315

Zysk/strata: +16.73$
Aktualny bankroll: 97.15$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 12

Miał być dłuższy wpis, ale znowu późno, a jutro praca.
Cały wolny czas staram się grać, bo do 4 maja muszę wyrobić bonus od wpłaty. Idzie strasznie wolno.
Gram cały czas na 6 stolikach, żeby jakos to szło, ale i tak dziennie po kilka procent robię.
Musi się udać, wtedy wpadnie 78 dolców.
W święta u teściów trochę "pograłem", roll zjechał do 60$, jakoś udało się odbudować (pomogła misja za 25$).
Dużo sprawdzałem bez sensu, sporo przegranych z monsterami. A Żona mówiła: nie graj w Swięta :why:

Z piwkowych rzeczy to wczoraj rozlałem to co ostatnio warzyłem, Ale podchmielone.
Pachnie ładnie, ale troche za długo przetrzymałem na cichej i możliwe, że będzie kupa z tego.
Zobaczymy za miesiąc.
Dziś rozlałem w końcu winko z jarzębiny, czekało ponad rok :D Interesujące :f_drink:

Wrzucam Fazowskiego, może kogoś zainteresuje:

Z fartem

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

A Żona mówiła: nie graj w Swięta

Święte słowa. Ja również się nie posłuchalem :) Wyrabiasz solidny volume liczę, ze szybko będzie awans na wyższe limity :)

Odpowiedz
Cytat
PanSero Autor wątku
PanSero
PokerStrategist

Napisane przez retrograde87

A Żona mówiła: nie graj w Swięta

Święte słowa. Ja również się nie posłuchalem :) Wyrabiasz solidny volume liczę, ze szybko będzie awans na wyższe limity :)

Powoli się przymierzam do tych wyższych limitów. Wyrobię ten bonus za wpłatę na nl2 i wskakuję na piątki. Zostało jeszcze 9%. Jakies dwa dni :f_cool:
Ten bonus to świetna wymówka: kochanie, nie mogę, muszę grać, bo bonus muszę zrobić :truestory:
:D :D

Dziś jakoś sie tak złożyło, że rozegrałem 1312 rozdań :coolface:

Jedno zamieszczę, a co mi tam. Grać już dziś nie ma sensu.

SB: $ 2.08
BB: $ 3.79
MP: $2
HERO: $ 3.99
BU: $ 5.45
Preflop: Hero is Q♦:Q♣:

MP fold, Hero bet 0.05$, BU raised 0.69$, SB fold, BB fold, Hero cals 0.64$

Flop: 9♠:T♠:7♠:
Hero check, BU bets 0.79$, Hero call 0.79$

Turn Q♠:
Hero check, BU bets 1.96$, Hero call 1.96$

River 6♥:
Hero bets 0.55$ all-in, BU call 0.55$

Spoiler

BU odkrywa 7♣:6♣:
Hero Q♦:Q♣: i wygrywa 7.61$ pula głowna z three of a kind

To było dość dziwne rozdanie, zazwyczaj z parą Pań na ręce dążę do tego, żeby się zestakować, ale...
...no właśnie...wcześniej przegrałem mając Panie z AK, potem to samo z AK na Damy i nie chciałem powtórki z rozrywki. Dodatkowo miałem prawie 200bb a oponent jeszcze więcej. Postanowiłem trochę spokojniej to rozegrać :coolface:
Na pierwszy rzut oka, to w ogóle myślałem, że zapodał all-in, ale jednak nie. Sizing jakis dziwny, a to najczęściej oznacza Obcych (kosmitów, zwał jak zwał).
Po flopie trochę się załamałem, ale postanowiłem sprawdzić, podejrzewałem, że ma AK, (Miałem nadzieję, że nei KK) i chce mnie po prostu wyrzucić. Doszła Dama, z trójką jego AK i KK już nie straszne, ale ten kolor...:thinking: zaryzykowałem, sprawdziłem i postanowiłem wyrzucić go :appl:
Sprawdził :yaoming:
Jak to mówią, trafiło się ślepej kurze ziarno :coolface: No bo kto kurwa napierdala tak z konektorem? Na dodatek nietrafionym? :spit: Na nl2? :spit: :spit: :spit:

No cóż, jedno z większych wygranych rozdań :truestory:

:h:h

Ostatnia kolejka Ekstraklapy całkiem interesująca.
Bramka kolejki: (nie ma na YT, więc podaję link
Link Text...

Odpowiedz
Cytat
PanSero Autor wątku
PanSero
PokerStrategist

Poprzedni tydzień

Ilość rozegranych rąk/turniejów: 10757

Zysk/strata: +12.84$
Aktualny bankroll: 109.99$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 13

Bonus doszedł do 100% i...się zzerował :facepalm:
A kasy ni ma.
jutro jak będe miał chwilkę, to napiszę na jakiś suport, bo napierdalałem prawie miesiąc, a tu jakaś popelina.
Z takim BR to już spokojnie na piątki mógłbym wsiadać, a tak jakoś tak niepewnie. Pograłem trochę dziś, ale na jednym dla rekreacyjnych.

Dobra, spać.
Z fartem.

Odpowiedz
Cytat
PanSero Autor wątku
PanSero
PokerStrategist

Poprzedni tydzień

Ilość rozegranych rąk/turniejów: 4797
Zysk/strata: +13.9$
Aktualny bankroll: 123.89$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 14

Pokerowo słaby tydzień. Za mało czasu na grę.
Plus jest taki, że wskoczyłem na nl5 i juz bez strachu gram na wyższym poziomie.
Idzie nie najgorzej jak na razie.

Dobra, znowu późno; spać.

Z fartem.

Odpowiedz
Cytat
PanSero Autor wątku
PanSero
PokerStrategist

Dziś mam trochę czasu, to można jakiś wpis popełnić.
Pokerowo:
Jak mam czas na pisanie, to nei mam dostępu do historii rozdać, a coś tam miałem zapisane do wrzucenia ;)
Przeniosłem się już całkowicie na NL5 i idzie całkiem nieźle.
Wczoraj, z braku stolików, pomieszałem z NL2 i w d... Cały dzień ciułałem, żeby na koniec pograć głupio i stracić.
Wieczorami na tym Party, jest całkiem sporo tych stolików, ale w dzień (pogoda jesienna, to mialem czas na grę) kaszana totalna. Raptem 3-4 zajęte stoliki.
To usiadłem rekreacyjnie na dyszki. Jeden stolik. Wolno, nudno, ale do przodu. Ciekawe, jak wyglądają stoliki regularne. Ale sprawdzę dopiero, jak będę miał przynajmniej 20 Bi.
Aktualnie gram bez jakiegokolwiek bonusu i się zastanawiam, czy nie uciec na jakiś inny Room. Poza tym grając tu, nie dostaję żadnych Strategy punktów. Nastawiam się mentalnie na te Starsy :f_cool:
Zaniedbałem tez naukę. Wynika to z braku czasu i z tego, że się muszę z Żonką kompem dzielić...Muszę jej jakiegoś lapka sprawić ;)
Też trochę z tego, że jak już mam trochę czasu, to wolę pograć.

Życiowo:
Trochę to z rzycią się kojarzy (widzę, że słownik słowa nie zna, na czerwono mi tu podkreśla gimbus jeden).
Tak też trochę jest, do rzuci :coolface:
Remont mi się dziś zaczął, także przez najbliższe dwa tygodnie syf na chacie i mało czasu na cokolwiek.
Auto do naprawy oddałem (chyba już jego koniec nadciąga).
A w weekend pogoda gówniana i nie ma jak dorobić na kawie...
Pozostaje chyba tylko jakieś piwko ugotować, ale w weekend lenia miałem i zająłem się drobniejszymi rzeczami plus grą.
Zlałem winka, zrobiłem etykiety, jeszcze miodki muszę pozlewać.

Kibolsko-ekstraklasowo:

Majówka tradycyjnie na Narodowym. Atmosfera, jak zwykle świetna.
Jak zwykle też wynik chujowy:deadhappy:
Ale trochę się działo:

Na boisku tak se, ale na trybunach sporo :appl:

Ekstraklasie walka o Mistrza/utrzymanie też pasjonująca:

Zostało kilka kolejek do końca.
Jak ktoś się zastanawia, czy oglądać, to odpowiem: WARTO!!!
Najlepiej iść na stadion jak jest możliwość, ale jak nie, to w tv lepiej obejrzeć Ekstraklapę zamiast tych przereklamowanych lig zagranicznych :truestory:
Jak mawiał klasyk: "wolę polskie gówno w polu, niż fiołki w Neapolu".

Z fartem.

Odpowiedz
Cytat
patollo
Poker Player

Jak masz problem z instalacją HM2 to musisz w pierwszej kolejności zainstalować "PokerTracker" i on zainstaluje "postsql". Potem możesz spróbować z intalacja HM2.
Mialem ten sam problem i tak to rozgryzłem (próbowałem wcześniej różnych sposobów, ale ten okazał się najprostszy) .

Odpowiedz
Cytat
PanSero Autor wątku
PanSero
PokerStrategist

Napisane przez patollo
Jak masz problem z instalacją HM2 to musisz w pierwszej kolejności zainstalować "PokerTracker" i on zainstaluje "postsql". Potem możesz spróbować z intalacja HM2.
Mialem ten sam problem i tak to rozgryzłem (próbowałem wcześniej różnych sposobów, ale ten okazał się najprostszy) .

Dzięki :) Trochę posiedziałem dziś nad tym, ale jeszcze nie moge go uruchomić.
PT zainstalowałem, trial niestety juz mi się zużył.
A w tym HM cały czas nie moge się zalogować do bazy postsql. ściągnąłem jakis filmik z instrukcją, ale dzis juz nie dam rady zrobić wszystkiego.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Postgresa można normalnie samemu zainstalować, nie potrzeba do tego PokerTrackera :pcuser:

Start -> usługi -> sprawdź czy postgresa masz uruchomionego.
Jak nie to uruchom powinien wtedy Hold'em Manager odpalić.

Nie wiem gdzie opisywałeś problem z działaniem softu, więc zgaduję że to jest to.

Odpowiedz
Cytat
PanSero Autor wątku
PanSero
PokerStrategist

Poprzedni tydzień

Ilość rozegranych rąk/turniejów: 6991
Zysk/strata: -17.38
Aktualny bankroll: 106.51
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 15

W weekend ładnie do przodu (miałem już 142$), za to w tygodniu pikowanie.
POgram jeszcze trochę na tym Party, muszę zrobić do końca misję za 25$ i spadam na PS. Bez bonusów jakos słabo tu, poza tym mało stolików w tygodniu.
Ciężko otworzyć 6.

Rozdanie:
HERO: $ 7.02
BB: $ 18.51
UTG: $5
MP: $5.88
CO: $ 5.71
BU: $ 5

Preflop Hero is T♥:T♠:
UTG bet 0.15$, MP fold, CO fold, BU fold, HERO call 0.13$, BB call 0.10$

Flop: Q♠:T♣:7♣:
Hero bets 0.32$, BB call 0.32$ UTG rised 0.77$, Hero Call 0.45$, BB call 0.45$

Turn: 6♥:
Hero bet 1.97$, BB call 1.97$, UTG call 1.97$

River: 6♠:
Hero bet 4.13$ all-in, BB call 4.13$, UTG call 2.11$ all-in

Spoiler

shovdown
Hero T♥:T♠:
BB: K♥:K♠:
UTG: A♦:A♥:
Hero won 18.09$

To moja największa wygrana pula jak dotychczas.
Bałem się trochę, że któryś ma te damy na ręce.
Poza tym widac tu minus niestakowania się z monsterami na łapie.
Z parą dych raczej bym nie wchodził za całość preflop, a tak zgarnąłem ładną pulę.

Z fartem

Odpowiedz
Cytat
PanSero Autor wątku
PanSero
PokerStrategist

Napisane przez Skibcio
Postgresa można normalnie samemu zainstalować, nie potrzeba do tego PokerTrackera :pcuser:

Start -> usługi -> sprawdź czy postgresa masz uruchomionego.
Jak nie to uruchom powinien wtedy Hold'em Manager odpalić.

Nie wiem gdzie opisywałeś problem z działaniem softu, więc zgaduję że to jest to.

Odpaliłem postgresa, ale HM nie odpalił. Cały czas nie chce się połączyć z serwerem.
Miałem zainstalowanego 8.3, coś zamotałem, odinstalowałem, zainstalowałem 8.4 (na końcu wyskoczył jakiś błąd) i teraz w usługach nie widzę już w ogóle postgresa.
Ale zainstalował mi się SideKick, który nei działał mi wcześniej. Zawsze jakiś plus.
Juz olałbym tego HMa i używał PT4, ale instalowałem go wczesniej, i skończył się trial (mimo, ze go nie używałem). Na razie nie stać mnie na kupno, także dalej jadę bez.

Known Players:
MP2: $4,65 - 93 bb
MP3: $5,52 - 110 bb
CO: $6,36 - 127 bb
BU: $5,05 - 101 bb
SB: $6,41 - 128 bb
BB: $5,00 - 100 bb

0.02/0.05 No Limit Hold'em (6 Handed)
Hand recorder for this hand: PokerStrategy.com SideKick 2.1.30121.1

Preflop: Hero is BU with K♦, J♥
SB posts small blind ($0,02), BB posts big blind ($0,05), 3 folds, Hero raises for $0,10, SB 3-bets $0,43, BB folds, Hero calls

Flop: ($0,95 - 19 bb) K♥, 7♣, 6♣ (2 Players)
SB bets $0,60, Hero calls

Turn: ($2,15 - 43 bb) 3♣ (2 Players)
SB bets $1,02, Hero raises for $3,06, SB bets $4,34, Hero bets $0,94, SB gets uncalled back ($1,36)

River: ($10,15 - 203 bb) A♦ (2 Players)

Comment: Preflop, moim zdaniem, ok. Na flopie call, bo boję się kickera i tego że ma te AK, KQ, chociaż może mieć 99+,AJs+,KJs+,AJo+,KQo.
Na turnie spada trzeci trefl. Postanaiwam wyrzucić go z puli, może tu nawet zrzucić tę top parę.
Jak widać nieudanie.
River juz bez komentarza.
Jak byście zagrali taką rękę?

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Na turnie jeśli uzupełnia Ci się kolor będąc na pozycji prawdopodobnie nigdy nie raisujesz żeby nie wyrzucać jego blefów, zgadza się Panie Serze? :D Wolę więc tutaj zagrać tylko call i na ewentualną beczkę na river zrzucam.

Odpowiedz
Cytat
PanSero Autor wątku
PanSero
PokerStrategist

Napisane przez jejeejej
Na turnie jeśli uzupełnia Ci się kolor będąc na pozycji prawdopodobnie nigdy nie raisujesz żeby nie wyrzucać jego blefów, zgadza się Panie Serze? :D Wolę więc tutaj zagrać tylko call i na ewentualną beczkę na river zrzucam.

Czasem ponosi mnie fantazja :f_biggrin:
Dzięki za podpowiedź :f_drink:
Na tych niskich stawkach, to często zdarza mi się już zrzucić na turnie w takich przypadkach.
Oszczędza to sporo kasy, bo jak sprawdzam, to zazwyczaj coś tam mają.
Zależy jeszcze na kogo gram i czy coś udało mi się zaobserwować.
A co byś powiedziała na CBet na flopie?

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Czemu cbet na flopie skoro agresor cbetowal?

Odpowiedz
Cytat
PanSero Autor wątku
PanSero
PokerStrategist

Napisane przez jejeejej
Czemu cbet na flopie skoro agresor cbetowal?

O 3 bet oczywiście mi chodziło :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Osobiście wolę dwa razy tylko callować

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Zglosileś się do konkursu piw domowych w ramach I Podlaskiego Festiwalu Piwa? :D

Odpowiedz
Cytat
PanSero Autor wątku
PanSero
PokerStrategist

Jeszcze nie słyszałem o Podlaskim festiwalu :D
Ale tak po prawdzie, to nie mam na chwilę obecną nic godnego na taki konkurs.
To podchmielone Ale degustowałem ostatnio, ale jeszcze za krótko leży. Poza tym przegazowałem je trochę i nie jest takie WOW jak bym oczekiwał.
Fotkę wrzucę, jak dorwę tel. :)
A wybierasz się?

Odpowiedz
Cytat