Ok to jeszcze 2 slowa ode mnie. Pyszu skoro juz sie powolales na moja wypowiedz to musisz powolac sie tez na to ze pierwsza rzecza jaka ucze ludzi jest wyciaganie feedbacku a Ty tego ewidentnie nie robisz. Sam powiedziales ze w swoim swiecie zauwazasz tylko rzeczy pozytywne i optymistyczne i 2/3 bloga bylo dokladnie w tym klimacie. Ale Ty tam juz sie nie mozesz rozwinac. W modelu swiata ktory tam prezentujesz nie ma juz absolutnie zadnego rozwoju jakosciowego. Mozesz zagadac 100 kolejnych nieznajomych, 20 kolejnych wykladowcow, znalezc 100 kolejnych optymistycznych rzeczy ale to juz nie jest rozwoj czlowieka jako calosci ale rozwoj ego. Dzieki swojemu blogowi dostales szanse urosnac. To bylo oczywiste ze predzej czy pozniej Twoje podejscie musi spotkac sie z krytyka. I ta krytyka i to jak sobie z nia poradzisz jest dla Ciebie fantastyczna szansa zebys urosnal.
Spotkales sie z krytyka wlasnie po to zeby zobaczyc ze swiat nie jest ani optymistyczny ani pesymistyczny ale prawdziwy. Miales swoich fanow i masz krytykow - takie jest zycie. Ewidentnie slabo radzisz sobie z krytyka bo Twoj model swiata zauwazania tylko dobrych rzeczy po prostu nie moze jej zaakceptowac.
Druga sprawa to ta akcja z policja. Mam nadzieje ze sie rozmyslisz i nie opublikujesz nigdzie tego artykulu, bo stracisz bardzo duzo jako czlowiek. Dotychczas zaprezentowales na swoim blogu kilka ogromnych zalet ktorych brakuje wielu osobom i dzieki ktorym Twoj blog byl tak chetnie czytany jak: umiejetnosc budowania relacji z nieznajomymi, umiejetnosci odnajdywania w kazdym czegos ciekawego, szybkie budowanie u innych zaufania i szczerosci. Nie mozesz tego sprzedac. Nie mozna sprzedawac swojej szczerosci, spojnosci oraz zaufania innych ludzi za zadne pieniadze. Widac ze sam jestes zagubiony w tej sytuacji ale wg mnie nie ma zadnej ceny za jaka mozna sprzedac wlasna spojnosc w relacjach z innymi.
Kazdy dar jest jednoczesnie przeklenstwem. Bedac bogatym mozesz zarowno wspierac wspaniale akcje charytatywne jak i organizacje terrorystyczne. Twoj dar budowania zaufania u innych jest jednoczesnie pokusa zeby wykorzystac go w niewlasciwym kierunku. Wg mnie nie mozesz isc ta droga.
Twoj blog mial wielu fanow i pozytywnych komentarzy w momencie kiedy pisales o swoim pozytywnym podejsciu do zycia, do ludzi, budowaniu relacji, rozwoju, ciekawych przygodach. Negatywne komentarze pojawily sie w momenci kiedy za pomoca komplementow zaczales budowac za duze ego, nie byles w stanie poradzic sobie z krytyka oraz chciales udawac osobe ktora w obliczu krytyki nie jestes w stanie dluzej byc.
Zaakceptuj ze jestes czlowiekiem i masz swoje zalety i wady jak kazdy. Nie pokazuj sie tylko z cukierkowej strony bo nikt idealny nie jest a im wiekszy w stosunku do swojej osoby balon oczekiwan nadmuchasz tym mocniej peknie i tym wiekszy bedzie bum. Zaakceptuj ze swiat jest prawdziwy a prawdziwa jest rowniez krytyka i to ze nie zawsze wszystko wychodzi zgodnie z naszymi oczekiwaniami.
To jest moj feedback do Ciebie, pisze go tutaj zeby inni tez skorzystali. Anyway Gl.