Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Panta Rhei

185 Posty
56 Użytkownicy
347 Reakcje
16.7 K Wyświetlenia
Coach
WirusOls
Elite Grinder

Z tym AKo co masz Flusha na R to bylo na fisza? Bo jesli tak to chyba jednak nie idziesz w dobra strone...

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Napisane przez WirusOls
Z tym AKo co masz Flusha na R to bylo na fisza? Bo jesli tak to chyba jednak nie idziesz w dobra strone...

tak, fish...

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Dzisiejszy upswing i w zasadzie z gry to te 800$ to jest na tą chwilę mój zysk w tym miesiącu + rakeback

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Coach
WirusOls
Elite Grinder

To jest taki na szybko zrobiony range, nie dodalem rak bez flusha gdzie czesto fisza tez sprawdzi w stylu J9, JT

https://gyazo.com/2c592a7135fd685f194bc5e5d419c022

A tu wynik :

https://gyazo.com/7ee323b75c3771bc860281ee1acd671a

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Napisane przez WirusOls
To jest taki na szybko zrobiony range, nie dodalem rak bez flusha gdzie czesto fisza tez sprawdzi w stylu J9, JT

https://gyazo.com/2c592a7135fd685f194bc5e5d419c022

A tu wynik :

https://gyazo.com/7ee323b75c3771bc860281ee1acd671a/blockquote >

Dziękuję. Przestaje już się dziwić dlaczego nie mogę ponad setki wyjść.
Muszę przysiąść do pokera od matematycznej strony i jak najwięcej rozdań liczyć.

Odpowiedz
Cytat
HandSmither
Oldschool Grinder

Droga do góry - jak ćwiczyć hand reading - polecam 2 filmy Robmafa z tej serii. Pokazuje fajne tipsy podczas liczenia rozdań. Choć pewnie robiłeś to już wiele razy, ale filmik warty uwagi ;)

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Napisane przez HandSmither
Droga do góry - jak ćwiczyć hand reading - polecam 2 filmy Robmafa z tej serii. Pokazuje fajne tipsy podczas liczenia rozdań. Choć pewnie robiłeś to już wiele razy, ale filmik warty uwagi ;)

Dzięki, choć trochę za wysoki status potrzebny aby je obejrzeć teraz :P

Odpowiedz
Cytat
Garggamel
Oldschool Grinder

Hej mariusz0091

Ty grasz tylko zwykłe stoły?

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Napisane przez Garggamel
Hej mariusz0091

Ty grasz tylko zwykłe stoły?

Teraz tak, zoom/fast nie ruszam od dłuższego czasu. Dodatkowo trochę mtt, ale to raczej tylko te fajniejsze turnieje w weekendy, czy jakieś festiwale. Raz na dwa tygodnie zagram jakieś sng hero / omahe, czy hu

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Całkiem przypadkiem miałem szczęście odbyć za darmo godzinną sesję z psychologiem sportowym w cztery oczy. Mega pozytywne zaskoczenie. Jest to na pewno coś, z czego będę chciał kiedyś korzystać regularnie. Każdemu polecam kiedyś spróbować.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Napisane przez mariusz0091
Całkiem przypadkiem miałem szczęście odbyć za darmo godzinną sesję z psychologiem sportowym w cztery oczy. Mega pozytywne zaskoczenie. Jest to na pewno coś, z czego będę chciał kiedyś korzystać regularnie. Każdemu polecam kiedyś spróbować.

Ładna ta pani psycholog?

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Napisane przez Elzo2012

Ładna ta pani psycholog?

Haha :D niestety , była to profesjonalna sesja, only rozmowa :(

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Mało grałem, nie pisałem, bo mindset był znowu w rozsypce, głównie z powodu braku wyników jakie sam od siebie oczekiwałem.
Dziś, właśnie teraz, czuję, że w końcu i definitywnie mam ten stan powrócenia na właściwe tory.

Błysk.
W psychologii jest takie pojęcie: „błysk” . To jest moment kiedy człowiekowi w głowie się wszystko zmienia.

Nazwę bloga (Panta Rhei / budujemy domek z kart. ) zamieniam na " Błysk ".

GG. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
trzasku
PokerStrategist

Jak sobie poradziłeś? Również mi się mindset rozypuje gdy idzie gorzej. Chętnie pogadam na Skype, podaj nawzwę to dodam :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
KozaczenkoO
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Przepraszam, że nie odpisałem wcześniej. Nie wchodziłem na forum, skupiłem się aby wszystkie przedmioty na uczelni zdać w 1 terminie sesji i nie mieć żadnej 3, co też zrobiłem.

A więc tak, najbardziej co mi pomogło, nad czym pracowałem i nadal pracuję:
:spade:- prowadzę notatnik ze swoimi wnioskami, przemyśleniami. Jeżeli chcę coś zrobić do czego mam wątpliwości/strach to rozpisuję plusy i minusy tej sytuacji, fakty itp

:heart:- miałem bardzo dużo celów w swoim życiu, za dużo. Postanowiłem, że przez najbliższe 3 lata skupiam się tylko na pokerze, angielskim i sportowej sylwetce.

:diamond:- mapa marzeń. na tablicy korkowej nad biurkiem poprzyczepiałem zdjęcia - pokerowe, ideał sylwetki, piękny dom, zdjęcie konta bankowego gdzie jest pokaźna kwota $ itp. oraz czas do kiedy chcę to osiągnąć. Codziennie na to wszystko patrzę kilkanaście razy.

:club:- zdrowie. regularne spacery i bieganie. Żadnych słodyczy, chyba, że są czyjeś imieniny, urodziny. Zero alkoholu. Zdrowa dieta. Jak kładę się do łóżka, to zero telefonu, bo zamiast spać, to godzine głupoty przeglądąłem. Dbanie o odpowiednie ciśnienie krwi, poziom cukru, bo przez to też człowiek może być zmęczony i źle się czuć. Morfologia, dentysta co pół roku kontrolnie. Lepiej zapobiegać niż leczyć.

:spade:-planowanie tygodnia, dnia. Mam listę nawyków, które chcę wprowadzić i odznaczam codziennie na kartce, czy wykonałem. I kluczowe - robienie w dniu rzeczy najważniejszych jako pierwsze.

:heart:- bardzo ważny punkt. Usunięcie toksycznych relacji i rzeczy. Nie spotykam się już z osobami, które tylko narzekały, że w tym świecie nic nie da się osiągnąć, śmiały się, że poker to hazard itp. Staram się nie słuchać hip hopu, nie oglądać wiadomości ( 90% to złe nowiny), nie oglądać zdjęć eks na fb (w ogóle na fb staram się wchodzić raz dwa - trzy dni )

:diamond:-przeczytałem sporo książek, dużo biografii sportowców - każdy miał upadki, Ci najlepsi na świecie również. Nie trzeba wynaleźć koła na nowo, wystarczy modelować się i kopiować najważniejsze zachowania ludzi, którzy są tam, gdzie chcemy my dotrzeć.

:spade:- czytałem ogrom psychologicznych rzeczy i tu robiłem błąd. Notowałem i drukowałem wszystko. Za dużo, za dużo, za dużo. Zaczęło mnie to aż przytłaczać. Przestałem czytać i szukać już nowe rzeczy, a przerabiam to co znalazłem wcześniej.

:heart:- ciągle szukałem jeden rzeczy, która mnie zmotywuje raz na zawsze, że będzie już zawsze mega moc do działania. Uświadomiłem sobie, że to niemożliwe i po prostu pogodziłem się mentalnie z tym, że będą gorsze dni. Nie obwiniam się już, za to, że zaplanowałem , że pogram 8 godzin, a pograłem 6.

:diamond:-Bardzo mi pomogły czytanie różnych wywiadów z topowymi pokerzystami, gdzie wszyscy zgodnie mówili, że nie ma sekretu żadnego magicznego, tylko po prostu ciężko pracowali, często kosztem życia prywatnego

:club:- mam swoją kartkę, którą czytam często z kilkoma zdaniami osobistymi, które działają na mnie mocniej niż reszta ( np aby pamiętać, że się umrze i każdego dnia mamy jeden dzień mniej, lub jest ktoś kto pragnie tego bardziej niż Ty, i w tej chwili własnie robi to czego Tobie się nie chce)

:diamond:- Pokerowo. bardzo ale to bardzo polecam robić sobie w trakcie sesji co pół godziny jej ocenę od 1- do 10, koncentracja, grania A game, tilt, zmęczenie itp. Jeżeli widzę, że coś spada, to automatycznie się skupiam bardziej. Nie patrzeć na wyniki w trakcie sesji. Granie z ponad 50 bi na limit. To są niby banalne rzeczy... ale sprawiają, że ma się poczucie kontroli, a to się równa pewność siebie. Gdy czujesz, że czegoś nie kontrolujesz, to pojawia się strach, jak się człowiek boi to nie chce tego robić. Ja przez to grałem coraz mniej, bo każda sesja na minus mnie niszczyła mentalnie.

-fajny pomysł miał killuifuplay ( polecam wywiad z nim znaleźć) - np jeżeli pograsz 6 godzin w pokera, to możesz obejrzeć jeden odcinek serialu itp

Ogólnie najważniejsze to uświadomić sobie, że ma się prawo do gorszego dnia, do pomyłki. Nie ma drogi na skróty. Zbudować sobie dzień na nawykach i dyscyplinie. Zadbać o zdrowie i sport. Niezwykle ważne jest aby nauczyć się gratyfikacje przesunąć w czasie ( nauczyć się zrezygnować i poświęcić z obecnych przyjemności, które będą i to o wiele większe ale później). Mieć świadomość, że to co robi się w danej chwili to dla siebie. Dużo razy płakałem, setki godzin przemyśleń. Po prostu trzeba przestać walczyć z przeciwnościami, a je zaakceptować gdy się pojawiają jako coś naturalnego i nieodłączonego. To nie jest tak, że ja się dowiedziałem czegoś nowego i nagle bum, jest motywacja, tylko po prostu w końcu "zrozumiałem" coś co już wiedziałem wcześniej. Mam prawo poczuć się źle, zmęczony i czegoś nie zrobić, a kiedyś się za to katowałem mentalnie.

Odpowiedz
Cytat
vicktor
PokerStrategist

Hej akurat malo akcji i postanowilem zobaczyc co sie dzieje na forum.. I tak o to trafiliem na Twojego bloga. Bardzo fajne rozkminy, powodzenia dalej w grze :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Kustyk90
Elite Grinder

:heart:- bardzo ważny punkt. Usunięcie toksycznych relacji i rzeczy. Nie spotykam się już z osobami, które tylko narzekały, że w tym świecie nic nie da się osiągnąć, śmiały się, że poker to hazard itp. Staram się nie słuchać hip hopu, nie oglądać wiadomości ( 90% to złe nowiny), nie oglądać zdjęć eks na fb (w ogóle na fb staram się wchodzić raz dwa - trzy dni )

Tez ostatnio zaczalem to praktykowac i widze bardzo pozytywne skutki. Lepiej raz w miesiacu porozmawiac z osobą (nawet obcą) dzięki której nabierze sie motywacji i energii niż utrzymywanie starych relacji które nie wnoszą nic pozytywngo do życia.
Zauważyłem też ,że wielu pokerzystów w wywiadach porusza aspekt otaczania sie odpowiednimi ludzmi jako bardzo istotny w naszym rozwoju osobistym. Szkoda tylko ,że ludzi którzy coś ciekawego robia w swoim zyciu ze świecą można szukać.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
HandSmither
Oldschool Grinder

Bardzo fajnie rozpisane! Powodzenia w realizacji!

Jeśli chodzi o te wszystkie znajomości. Najdziwniejsze dla mnie stało się po zakończeniu szkoły. Ludziom coś się w głowach robi. Jeden koleś cały czas pieprzy o swoich pomysłach i planach których nigdy nie realizuje. O planach innych ludzi za bardzo nie chce słuchać. Jak mówiłem mu o swoich to słyszę "Nie uda Ci się". Za kilka dni go spotykam i się chwali że ostatnio poświęcił na coś 5h i ego +100 i jaki on to nie jest pracowity i zajebisty a jakimi my jesteśmy gównami (do mnie i ziomka) xD Albo co kogoś spotkam ze szkoły to zawsze (jeśli pracuje) chwali się ile zarobił. A jak już zarobił 3k zł w ostatnim miesiącu to wyskoczy z tym w ciągu 3 minut. WTF O_0. Tylko ja w takiej okolicy żyję czy ludzie są wszędzie tacy poje*bani?

Odpowiedz
Cytat