Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Panta Rhei

185 Posty
56 Użytkownicy
347 Reakcje
16.7 K Wyświetlenia
MarjanekRNMD
PokerStrategist

przeczytałem od początku, fajnie, szczerze... kropa

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Na blogu na razie nie pisze, bo i nie ma co pisać. Listopad na minus około 1k$, mam problemy z nl100, na tą chwilę jestem delikatnie przegrywającym graczem na tym limicie. Mtt również bez żadnych sukcesów, ale gram ich mało, choć są kosztowne, bowiem głównie main eventy w niedzielę. W cash muszę popracować nad zakresami rąk , głównie w obronie blindów. Ogólnie grałem mniej, bo sporo miałem rzeczy do ogarnięcia na uczelni. Główny cel na grudzień to przerobić książkę dokładnie - jaką ? Wiadomo :)

Najbardziej hałaśliwi są zawsze najsłabsi.

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Ciekawie piszesz więc nie każ czytelnikom tak długo czekać na wpisy :D

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Jeśli szukasz miłości swojego życia… przestań. Będzie na Ciebie czekać, jeśli zaczniesz robić rzeczy, które kochasz.

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Minęło pół roku... Ogólnie podsumowując:
Bankroll 3600 $, słabiutko. Zaczynałem z 600$ na starcie.
Na cashu zarobiłem 5000$.
Na mtt straciłem 2000 $. ( I tu dylemat, czy grać je dalej, czy na jakiś czas odpuścić turnieje...? )

Życiowo nauczyłem się prowadzić zdrowy tryb życia, regularna dieta, ćwiczenia fizyczne, to wszystko jest już jako nawyk. Sylwetka idzie w dobrym kierunku.
Studia też jak najbardziej okej, nie zostały zaniedbane przeze mnie.

Wiele rzeczy poszło w dobrym kierunku, nie czuje jakieś wewnętrznej złości. Nie zadaje sobie pytań, czy dużo rzeczy mogłem zrobić lepiej. Pamiętam gdzie byłem pół roku temu, a gdzie jestem teraz. Jest progres.
Pokerowo wynik słaby, ale fundamenty zrobiłem pod sukces. Dużo grałem, dużo próbowałem różnych strategii i formatów. Mam jeszcze kilka miesięcy. Cel pozostaje ten sam - do czasu wprowadzenia ustawy zarobić 15000$. Będzie okej.

Polecam wszystkim anime - notatnik śmierci. Genialne, ale anime, aby ktoś nie pomylił z filmem.

2016 był trudnym rokiem dla mnie, ale trudny nie oznacza zły - wiele się nauczyłem, bardzo wiele.
Mike coś na ten temat wie, posłuchajcie go:

Spoiler

Do tego też często bardzo wracam:

Spoiler

Wesołych Świąt wszystkim. Życzę Wam abyście na drodze w swoim życiu spotykali samych dobrych ludzi =)

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Porażka to doskonała okazja by rozpocząć jeszcze raz, tym razem trochę mądrzej.

Założyłem sobie osobne notesy do takich kategorii jak : sukces/rozwój osobisty, angielski, studia, poker, dieta, ćwiczenia, dziewczyny. Będę sobie zapisywał wszystkie przemyślenia itp.

Muszę przestać grać na playstation, czasami tracę na to zbyt dużo czasu... Choć świetnie się relaksuje przy grach.

Mało wrzucałem faktów na ten blog typu : zdjęcia, wykresy. Mojej strategii. Postaram się to zmienić.

Niektórzy ludzie na forum śmieją się z innych, że nagle przez ustawę połowa ludzi chce zostać pro w pół roku i że to nierealne. Nie wiem, czy mają rację czy nie. Nie będę tego oceniał. Sama ustawa jaką rząd chce wprowadzić to oczywiście dramat... ale ilu ludzi ta sytuacja zmobilizowała nagle do tego regularnego grania, ilu nagle walczy o swoje marzenia. Symboliczny ale jakiś plus całej tej sytuacji jest.

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Więcej zdjęć! :D

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Dlaczego nie mogę przejść tego cholernego nl 100 ! Marzenia są takie trudne. Jak widzę te wszystkie wyniki naszych pro... zazdroszczę Wam, tak bardzo zazdroszczę.

"Płynięcie pod prąd może cię wyczerpać, ale to stagnacja zabija – łamie kręgosłup, odbiera chęć do życia i wymazuje z niego wszystko, co dobre. "

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

No to dziś padł mój rekord wygranej w trakcie jednej sesji pokerowej :)

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

A dziś już zabiera :tongue:

Odpowiedz
Cytat
theTiltManxD
PokerStrategist

. fajnie się czyta:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Nie minął dzień , a straty odrobione i to z symboliczną nawiązką :tongue: trochę intrygują mnie częste swingi w dół i górę na ponad 10 bi w trakcie jednej sesji... w końcu to holdem, a nie omaha :thinking: Ale gram vpip na poziomie 27%, więc luźna gra sama trochę predysponuje to większych swingów. Zaczynam powoli spoglądać na nl200, jeszcze trochę za wcześnie aby atakować, ale już mniej brakuje niż więcej...

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Teraz znowu daje :D

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Dodałem sobie dzisiaj pierwszy raz w historii stoły nl 200 do sesji, co prawda raptem 3 ale to początek czegoś nowego i dużego dla mnie. Zauważyłem, że połowa regów to Ci sami z którymi gram regularnie na nl100. Fishe też są. Scary money w zasadzie nie czułem, a to dobry znak. Mam prawie 40 bi na nl200, o te 10-20 za mało ciągle aby całkiem przejść na ten limit ale powoli te 2-3 stoły zacznę już sobie dodawać aby powoli przyzwyczajać się do panujących tam stawek. Muszę w lutym już tam grać regularnie, muszę.

Moja pierwsza gra na nl200 :

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Dzisiaj miałem sesje z której jestem zadowolony. Na jej samym początku straciłem 10 bi. Ale pomimo takiego koszmarnego początku, stwierdziłem, że pokonam tilt i jestem w stanie grać swoją A-game. Efekt przyszedł.

Ważne ile jesteśmy znieść i iść dalej.

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Jako, że strategy przestało naliczać punkty na party i nie będę miał żadnego statusu ( smutno, bo miałbym diament =( to postanowiłem kilka filmików sobie obejrzeć i te dwa każdemu polecam.

:heart: Warto, Warto, Warto.

https://polska.pokerstrategy.com/video/22476/

https://polska.pokerstrategy.com/video/37044/

Odpowiedz
Cytat

Kropkuje GL :)

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Jak Ci Mariusz idzie na tych 200?

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Na nl200 rozegrałem 1000 rozdań z wynikiem : 4 bi na minusie i stwierdziłem, że na razie jeszcze tylko pogram nl100 i większy bankroll zdobędę oraz źle mi się gra mieszając limity. Wszystko przyjdzie z czasem. Na koniec miesiąca wrzucę wykres za cały styczeń.

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Zrobiłem dziś cudowny missclick który kosztował mnie - 240$.

Odpowiedz
Cytat