Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ostatni rok walki?

120 Posty
49 Użytkownicy
410 Reakcje
14.4 K Wyświetlenia
venatici
PokerStrategist

Cześć,

Jako jeden z członków "grupy wsparcia" pozwolę sobie zostawić krótki feedback.

Jestem "zawodnikiem", który w pokera gra rekreacyjnie - co nie znaczy, że gambluję. Jest to rozrywka dla mojego mózgu, ćwiczenie, które pozwala trybikom się obracać i naoliwia zawiasy w głowie. Jedni grają w szachy, inni w pokera. Nie znaczy to, że nie traktuję tej gry poważnie.

Dzięki grupie mam możliwość konfrontacji mojej gry z doświadczeniem graczy z wyższych niż moje limitów. Bo sam gram jeden z najniższych możliwych - nl5. To czego się nauczyłem, oraz to czego jeszcze się nie nauczyłem, ale wiem, że muszę nad tym popracować popchnęło mnie o lata świetlne do przodu jeżeli chodzi o zrozumienie aspektów tej gry, a wciąż jestem jednym z najbardziej beznadziejnych fishów :)

W poście, w którym krzyziu1 opisał ideę grupy, napisał jedną bardzo ważną rzecz, a mianowicie:

Idea jest prosta, wstawiacie swoje rozdania wg. mojego schematu, dyskutujecie i poprawiacie innych, ja wpadam i odnoszę się do wszystkiego.

Dlaczego uważam, że jest to ważne? Już sam schemat zaproponowany przez krzyziu1 sprawia, że zaczynasz patrzeć na analizę pod innym kątem. Już sam sposób tej analizy sprawia, że staję się lepszym graczem., a to dopiero początek. Grupa daje dużo więcej, a wciąż się rozwija, wciąż nie wykorzystujemy w pełni naszego potencjału.

Jeżeli jesteś osobą, która:

• Chce się rozwijać w tej grze,
  • Chce nauczyć się jak pracować nad swoją grą,
  • Chce dołączyć do grona fajnych ludzi, z którymi może zawsze porozmawiać o pokerze

To napisz pw do krzyziu1 i dołącz do naszej społeczności. Czekamy na Ciebie :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
luczyk10
PokerStrategist

Nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się z przedmówcą. Ta grupa to świetne miejsce dla każdego kto chce się rozwijać pokerowo. Bez względu jak dużą masz wiedzę i doświadczenie będziesz w stanie wspiąć się na wyższy poziom. Dołącz do Nas a nie pożałujesz :)

Odpowiedz
Cytat
bojesiebetowac
PokerStrategist

Potwierdzam to co wyżej napisali chłopaki. Też jestem członkiem tej grupy i mogę powiedzieć śmiało że to jest dobre miejsce do rozwoju pokerowego. Jak czegoś nie wiesz to krzyziu albo osoby które są w tej grupie Ci pomogą. Fajne jest też to że można sobie przeglądać w każdej chwili rozdania uczestników grupy i zawsze się czegoś nowego dowiedzieć. Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1 Autor wątku
krzyziu1
PokerStrategist

Ok to dla przypomnienia, dla tych, co mi wysłali zaproszenie (wszystkie już przyjąłem), podeślijcie kilka słów o sobie i adres mail, abym mógł was dodać do naszej grupy na notion.

Odpowiedz
Cytat
makan18
Poker Player

Bardzo fajny blog, będę zaglądał. Korzyści z przelewania swoich myśli na papier lub też ekran komputera są nie do przecenienia. Dla mnie jest to swoisty wentyl umożliwiajacy mindsetowe katharsis. Osobiście po dziś dzień mam notatki sprzed 7-8 lat, pozwalają mi one cofnąc się wstecz, ułatwiają ocenę w jaką stronę poszło moje życię, jak ja zmieniłem się jako osoba, bardziej docenić zmiany na lepsze. Ponadto dzięki temu łatwiej wyłapać mi błędy, czy też dostrzeć zakorzenione negatywne nawyki, które niekiedy ujawniają sie ponownie po jakimś czasie.

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1 Autor wątku
krzyziu1
PokerStrategist

Dzięki makan18 z pozytywną opinię.

Jak już tu jestem, to napiszę co tam u mnie słychać.

Pokerowo:

Masowy grind odpuszczony totalnie co dało bardzo dobre efekty, wynikowe i regeneracyjne. Siadam do sesji wypoczęty i z chęcią. Nauki ciągle za mało, ale na dziś wystarcza. Poświęcanie uwagi grupie, którą stworzyłem, też jest pewną formą nauki, muszę przypominać sobie swoje materiały (range, MDA etc) po to, aby dobrze ocenić rozdanie i pomóc, a nie zaszkodzić postującym. Dzięki temu mam naturalne powtórki materiału co dobrze wpływa na mnie podczas gry. Mam nadzieję, że inni też wynoszą korzyści z tych materiałów. _confused:

Życiowo:

Do rozwiązania (nie kwestii żydowskiej _cool:) coraz bliżej, czytamy, edukujemy się, rozmawiamy, wspieramy się, zaczynamy też się stresować, ale ogólnie bardzo sobie cenię ten okres, jestem szczęśliwy.

Na powyższe szczęście, oprócz ciąży, wpływa też szereg innych aspektów, które wdrożyłem w swoim życiu.

Rok ten traktuje bardzo eksperymentalnie, czytam, słucham lub oglądam o jakimś koncepcie i wdrażam, jak widze pozytywny efekt to zostawiam. W taki właśnie sposób zmieniłem bardzo dużo w sobie.

1. Wielokrotnie już pisałem, ale Wim Hoff Method wymiata :f_biggrin:

2. Całą zimę, czyli jeszcze nawet do końca kwietnia morsowałem. Z początkowych 20min zszedłem na 10min 3x w tyg. Gdybym mieszkał bliżej jeziora to bym codziennie z rana morsował. Niesamowite to jest, jak dużą dawkę energii to daje na cały dzień.

3. Przed morsowaniem, jak pogoda pozwalała, to łaziłem na rolki. Za chłopaczka (10-14lat) bardzo lubiłem jeździć na rolkach, więc kilka lat temu kupiłem rolki, jadąc specjalnie do poznania (bo w gównie jeździć nie będę :milord: ) pojeździłem jeden sezon i... przestałem :appl: aż do dziś. Wróciłem do tego, bo po kontuzji stawu skokowego dłuższe bieganie powoduje ból (konieczna artroskopia) a przy rolkach wszystko gra.

4. Siłka, spotkałem się z kumplem, on spojrzał na mnie, ja spojrzałem na niego, a za 2 dni już byliśmy na mojej piwnicznej siłowni, na której już kiedyś razem dźwigaliśmy ciężary. Drugi kumpel rozpisał na trening i dziś napieprzamy żelastwem całkiem ładnie (jak na stan naszych brzuszków z początku).

5. I teraz największe ostatnie złoto, na jakie wpadłem. Jak tylko wgryziecie się w ten podcast, to podziękujecie :truestory:

Andrew Huberman Typ jest neurobiologiem, profesorem na Stanfordzie. Odpalił swój kanał, który z automatu stał się hitem. Porusza tyle cennych kwestii dla optymalizacji życia z punktu widzenia nauki i jej wdrażania w życie, że każdy powinien go śledzić. Od niego przekonałem się znowu do Intermiten fasting. Jem w okienku 13:30-21:30. Nie jedzenie z rana + poranne światło (wschód słońca) + zimny prysznic + kawa po 2h po wstaniu + woda + lekkie ćwiczenia rozciągająco / pobudzające dają mi kopa do pracy takiego jak nigdy wcześniej. Wszystko to wdrożyłem, bo Huberman potrafi w sposób naukowy wytłumaczyć procesy, które za tym stoją, co dla osoby takiej jak ja (sceptycznie podchodzącej do gadek motywacyjnych pt: wstawaj rano, działaj etc) było impulsem do "uwierzenia" w moc pewnych działań. Serio jego seria filmów o śnie i optymalizacji nauki etc to jest coś, co musicie obejrzeć. W tym miechu wypuszcza filmy o optymalizacji pod względem fizycznym człowieka, czyli ćwiczenia i działania wokół tego. Odcinek o termoregulacji organizmu dla wydajniejszego treningu to też jakieś pierdolone czary. Wczoraj na siłce to wdrożyłem i jak zawsze ledwo wyczłapywałem się spod ziemi (dosłownie i w przenośni) tak wczoraj wyskoczyłem z piwnicy, jak gazelka. Ile w tym placebo ile rzeczywistej optymalizacji temperatury ciała w trakcie treningu nie wiem, ważne, że działa :f_thumbsup:.

6. Zen Jaskiniowca - lubie posłuchać jak Mazur kurwi i dociera do Twoich trzewi, na grupie udostępniłem moją listę ulubionych odcinków jego podcastu i też ludziom się spodobało.

Rok temu o tej porze byłem wrakiem człowieka, dziś czuję się, jakbym mógł góry przenosić. Mam pełno pomysłów, które chce zacząć realizować tak więc stay tuned bo będzie się działo.

Pzdr

Odpowiedz
Cytat
alexsalii
Poker Player

Powodzonka 😃

Odpowiedz
Cytat
mat2000
PokerStrategist

Grupa lerningowa jest naprawdę kozacka.
Czasami mam wrażenie, że Krzyziowi zależy bardziej na tym, żeby stworzyć dobre warunki i nam pomóc niż samym "studentom" na wykorzystaniu możliwości ;)
Jeżeli chcesz się rozwijać, i chcesz do tego przyłożyć(!), to polecam, na pewno skorzystasz, nabór z tego co wiem, nie został zakończony ;)

Odpowiedz
Cytat
Ayronn
Elite Grinder

Napisane przez krzyziu1

5. I teraz największe ostatnie złoto, na jakie wpadłem. Jak tylko wgryziecie się w ten podcast, to podziękujecie :truestory:

Dziękuję. Na razie co prawda pierwsze 2 odcinki tylko, ale jestem pod wrażeniem.

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1 Autor wątku
krzyziu1
PokerStrategist

Napisane przez alexsalii
Powodzonka 😃

Dzięki :f_drink:

Napisane przez Ayronn

Napisane przez krzyziu1

Dziękuję. Na razie co prawda pierwsze 2 odcinki tylko, ale jestem pod wrażeniem.

:f_thumbsup:

Napisane przez mat2000
Grupa lerningowa jest naprawdę kozacka.
Czasami mam wrażenie, że Krzyziowi zależy bardziej na tym, żeby stworzyć dobre warunki i nam pomóc niż samym "studentom" na wykorzystaniu możliwości ;)
Jeżeli chcesz się rozwijać, i chcesz do tego przyłożyć(!), to polecam, na pewno skorzystasz, nabór z tego co wiem, nie został zakończony ;)

Dzięki Mati za dobry feedback.

W sumie nigdzie nie opisałem tej naszej grupy i funkcjonalności, jaką tam mamy a być może przekonałoby to innych do udziału, więc na dniach skrobnę parę info.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
matirix20
Oldschool Grinder

"Andrew Huberman " Zaciekawiłeś mnie tym gościem. Jest gdzieś może to w PL?

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1 Autor wątku
krzyziu1
PokerStrategist

Niestety w PL nie widziałem (chyba zbyt wcześnie na to), ale mam w planie go tak rozpracować, że zrobię wpisy na pdst jego filmów w odniesieniu do "życia" pokerzysty i się z wami nimi podzielę.

Odpowiedz
Cytat
Riverek
Oldschool Grinder

Napisane przez krzyziu1
Niestety w PL nie widziałem (chyba zbyt wcześnie na to), ale mam w planie go tak rozpracować, że zrobię wpisy na pdst jego filmów w odniesieniu do "życia" pokerzysty i się z wami nimi podzielę.

Świetny pomysł :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
UsanvE
Legacy Member

Hej Krzyziu1. Czy znalazlbys dla mnie 5 min na rozmowe na skypie lub discordzie?

Odpowiedz
Cytat
finek96
Oldschool Grinder

Hej, powodzenia. Będę zaglądał :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Lukasz1226
PokerStrategist

Napisane przez matirix20
"Andrew Huberman " Zaciekawiłeś mnie tym gościem. Jest gdzieś może to w PL?

Na yt jest opcja napisów i można włączyć auto tłumaczenie na język polski.

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1 Autor wątku
krzyziu1
PokerStrategist

Napisane przez UsanvE
Hej Krzyziu1. Czy znalazlbys dla mnie 5 min na rozmowe na skypie lub discordzie?

podaj kontakt do siebie to sie odezwe

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1 Autor wątku
krzyziu1
PokerStrategist

Napisane przez finek96
Hej, powodzenia. Będę zaglądał :f_drink:

Dzięki :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
UsanvE