Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Odbić się od dna

1,231 Posty
218 Użytkownicy
75 Reakcje
94.9 K Wyświetlenia
Najczarniejszy
Oldschool Grinder

Moja największa wada to że jestem fiszem :thinking: ale wygrywającym bo poziom nisku i upswingi się zdarzają ;)
A tak serio to nie wiem czy mam jakąś mocną stronę obecnie w pokerze. Największa wada to na pewno wrodzony leniwiec, zamiast trzebać hajs jak jest czas to... wszystko inne. Jak mam mało czasu to i motywacja się znajduje. IDK.

Odpowiedz
Cytat
SJS Autor wątku
SJS
Elite Grinder

Wykres z dzisiaj:

Jakoś nie mogłem zmotywować się dzisiaj do gry. Chyba z tego względu początek sesji był bardzo słaby w moim wykonaniu. W końcu po jakimś czasie zacząłem grać na większym skupieniu i udało się nawet zrobić dobry wynik. Jedno jest pewne muszę przygotować się na spore swingi nie tylko te w górę.

elmin1337 myślę, że już się do nich przyzwyczaiłem :)

Krakowiaczek20 zaleta - cierpliwość a wada - lenistwo ale staram się nad tym pracować.

Odpowiedz
Cytat
Uwaga777
Oldschool Grinder

Czy istnieję możliwość na nagranie kolejnego filmiku? Przyznam ze dla mnie, jak i pewnie wielu mi podobnych na forum te filmy są na wage złota, to taka skarbnica wiedzy. :happy:

Odpowiedz
Cytat
FoocuS
PokerStrategist

SJS, odpowiedz, bo troche nie dowierzam, ze ludzie sie tak dziwia i maja Cie tu za goru, ale czy nie prawda jest, ze wysoki volume i ABC tag to klucz do sukcesu na tych stawkach ? Bo jesli tak nie jest to chce tez zobaczyc te cudowne sesje. Mialem spory problem, zeby przejsc nl10, glownie przez moje leaki, brak agresywnej gry i fatalny, powtorze fatalny volume, Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz
PokerStrategist

Wymuscie na pokerstrategy zeby sie dogadalo z SJS i nagral jakas produkcje na micro;] zaplaca mu dobrze, wy szczesliwi, on tez, kazdy wygrywa.

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

Zależy czym dla Ciebie jest ABC. Obecnie nie da się grać powyżej NL5 tak jak uczyli w materiałach sprzed kilku lat, czyli cbet i poddanie jeśli nie trafimy.

Odpowiedz
Cytat
luke91
PokerStrategist

Napisane przez Edziorrr
Zależy czym dla Ciebie jest ABC. Obecnie nie da się grać powyżej NL5 tak jak uczyli w materiałach sprzed kilku lat, czyli cbet i poddanie jeśli nie trafimy.

oj tam da się :D na NL10 przy jakimś tam table selection bez problemu ;)

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

Ta, winratem 3bb/100 i gigantycznymi swingami. Życzę powodzenia w przyszłości, chyba że chcesz tam zostać na stałe.

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk
Oldschool Grinder

Napisane przez Edziorrr
Ta, winratem 3bb/100 i gigantycznymi swingami. Życzę powodzenia w przyszłości, chyba że chcesz tam zostać na stałe.

a ja myslalem ze skoro gra sie tight i abc to swingi sa mniejsze :thinking:

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

z takim winratem? :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
karlick
Poker Player

SJS, przyjmij zaproszenie, mam pytanie na priv.

Odpowiedz
Cytat
FoocuS
PokerStrategist

Edziorr mylisz sie, a majac na mysli ABC, mysle o prostym pokerze. Poziom teraz napewno wzrosl, ale przygodny gracz-turysta, badz fisz juz takim pozostanie, i co roku bedzie prezentowal to samo, co najwyzej moze dojsc wiecej lepszych graczy.

PS, Gra ABC nie jest swingowa, ciekawe ile miales bb/100 na nl 10.

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

Pod warunkiem, że masz dobry winrate. Tu wszystko rozbija się o winrate. Pobaw się pierwszym lepszym kalkulatorem wariancji.

~15bb.

Odpowiedz
Cytat
skylookx
PokerStrategist

Napisane przez FoocuS
SJS, odpowiedz, bo troche nie dowierzam, ze ludzie sie tak dziwia i maja Cie tu za goru, ale czy nie prawda jest, ze wysoki volume i ABC tag to klucz do sukcesu na tych stawkach ? Bo jesli tak nie jest to chce tez zobaczyc te cudowne sesje. Mialem spory problem, zeby przejsc nl10, glownie przez moje leaki, brak agresywnej gry i fatalny, powtorze fatalny volume, Pozdrawiam.

guru sie pisze, to moze popracuj nad gra pewnie minimalny wklad sily wlasnej i ogarniesz stawki przy dobrym table selection

Odpowiedz
Cytat
sokahr
Poker Player

nieprawda, ważne jest również odchylenie standardowe... ktoś może unikac bardziej wariancyjnych spotów zmniejszając w ten sposób swój winrate ale też zmniejszając std dev i również swingi ;)

Odpowiedz
Cytat
FoocuS
PokerStrategist

skylookx, literowka Panie poprawny ortograficznie, dzieki za rady ale juz dawno nie gram micro stakes.

Odpowiedz
Cytat
SJS Autor wątku
SJS
Elite Grinder

FoocuS nie wiem jaką miałbym przyjąć obecnie definicję gry ABC więc napiszę, że wystarczy dobra, solidna gra gdzie nie ma miejsca na tilt. Chyba największym problemem początkujących graczy którzy starają się przejść mikro limity to właśnie tilt i najczęściej bywa u niektórych hamulcem w pokonywaniu kolejnych stawek. Bez volume również nie przejdziesz limitu. Jedno bez drugiego nie będzie istniało - dobry volume i dobra gra zawsze będzie musiała iść ze sobą w parze. To tylko moje zdanie każdy ma prawo do innego.

Odpowiedz
Cytat
FoocuS
PokerStrategist

I calkowicie sie z twoja wypowiedzia zgadzam, tez mialem ogromny problem z tiltem i to rzeczywiscie hamowalo rozwoj, wrecz cofalem sie.

Odpowiedz
Cytat
Stafu
Poker Player

SJS rozwiąże każdy problem :D

Odpowiedz
Cytat
amoratank
Poker Player

Niedawno się przeniosłem z fr na sh więc taki motywujący blog przyda mi się w szczególności że cały czas jestem pod kreską :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat