Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Odbić się od dna

1,231 Posty
218 Użytkownicy
75 Reakcje
94.9 K Wyświetlenia
karlick
Poker Player

Sorry za zaśmiecanie Twojego forum, ale jest tu spory ruch więc dostanę konkretne odpowiedzi :D

Jaki room polecacie, aby podwyższyć status PS.com?
Kiedyś grałem na PartyPoker i William Hill, ten ostatni mam podpięty do naszej strony i się zastanawiam czy tam grać czy szukać czegoś innego.

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth
BlackMember

Najlepszy przelicznik masz na William

Odpowiedz
Cytat
SJS Autor wątku
SJS
Elite Grinder

Wykres z wczoraj:

Wczoraj wieczorem był melanż dlatego nie miałem czasu rozegrać więcej rozdań. Dziś dzień umierania nawet nie próbuję włączać stołów.

karlick pierwszą sesję najczęściej zaczynam będąc zaspanym i z rozdania na rozdanie przebudzam się.

Davidusii obiecuję, że jak tylko dojdę do siebie to odpowiem Ci na Twoje pytanie bo od 5 minut myślę co chcę napisać i nic nie mogę spłodzić.

Odpowiedz
Cytat

Witam

Jeśli mogę wtrącić swoje "trzy grosze", ponieważ ktoś polecał Twojego Bloga to mam też 2 pytanka :

- na ilu obecnie stołach grasz ?
- jakbyś mógł wytłumaczyć 1-2 zdaniami Twój marcowy wynik do wczorajszego dnia ?

P.S

Wczoraj wieczorem był melanż dlatego nie miałem czasu rozegrać więcej rozdań. Dziś dzień umierania nawet nie próbuję włączać stołów.

Heh uroki kaca, gdzie to ile kasy się wydało schodzi na drugi plan... Setki sposobów testowałem i dwa skuteczne to sen ( a nie prysznic + bieganie jak to niektórzy mówią ) a jeśli chcesz siedzieć na kompie i sprawnie się "poruszać" to Alca Seltzer wymienione na 2KC. Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

Jeśli ktoś regularnie biega, to absolutnie warto nie "odpuszczać" po melanżu i trochę pobiegać (nawet pół dystansu, który zazwyczaj pokonujemy)

Odpowiedz
Cytat
Uwaga777
Oldschool Grinder

...i mam do moich pytań jeszcze jedno SJS. Jak wybierasz stoły? Podczas gry często je zmieniasz?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Varrancomando
Jeśli ktoś regularnie biega, to absolutnie warto nie "odpuszczać" po melanżu i trochę pobiegać (nawet pół dystansu, który zazwyczaj pokonujemy)

co Ty pierdolisz ... :why: bo albo nie wiesz co to melanż, albo co to kac i nie ucz gościa egzystensji ...

Chyba że Ty pijesz 2 Lechy Zielone i Ci łeb urywa :spit:

:pcuser:

Pozdro SJS :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Cebulaczek
PokerStrategist

Napisane przez Krakowiaczek20

Napisane przez Varrancomando

co Ty pierdolisz ... :why: bo albo nie wiesz co to melanż, albo co to kac i nie ucz gościa egzystensji, i teraz uciekam do tego że dopijam dzień bo mecz ok, gdyby nie Lewy ... ?(

Teraz tutaj robisz burdel i obrażasz innych? SJS zastanów się dwa razy zanim cokolwiek doradzisz temu prostakowi który niestety nie umie rozmawiać z ludźmi tylko od razu rzuca się do gardła... Radzę przeczytać parę ostatnich postów na jego blogu, no cham no :coolface:
:truestory:

Odpowiedz
Cytat
kokol17
Poker Player

A więc tak. Czytałem bloga wcześniej i pełen motywacji z FR przesiadłem sie na SH. Idąc w twoje ślady od nl2 w pare dni 75BI i na nl5 wskakuje. A tu dramat 30k rozdań be i 15 :facepalm: bi pod ev. Musze chyba jakąś przerwe zrobić i kompa odczarować. :truestory:

A to wisienka na torcie dzisiaj:

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP3$8.09:///////;CO$2.67:///////;BU$9.35:///////;SB (Hero)$12.56:///////;BB$12.50:///////;MP2$9.20:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with K:c, K:d.
2 folds, CO calls $0.05, BU raises to $0.25, Hero raises to $0.80, 2 folds, BU calls $0.55.

Flop: ($1.7) 9:d, 3:h, 7:h (2 players)
Hero bets $1.08, BU raises to $2.60, Hero raises to $8.74, BU calls $5.95.

Turn: ($18.99) K:h (2 players)

River: ($18.99) 2:h (2 players)

Final Pot: $18.99.
Results follow:

Hero shows three of a kind, kings(K:c K:d).
BU shows a flush, king high(Q:h Q:s).

BU wins with a flush, king high(Q:h Q:s).

:yaoming :

Odpowiedz
Cytat
SJS Autor wątku
SJS
Elite Grinder

Davidusii na niebiesko zaznaczam regularnych graczy a kolor pomarańczowy jest przeznaczony dla słabych przeciwników. Najczęściej już po kilku rozdaniach mogę stwierdzić jaki kolor komu mogę przydzielić. Na początku sesji włączam maksymalną ilość stołów i po pewnym czasie wyłączam te które uznaje za mało dochodowe. Obecnie wciąż korzystam tylko z tych statystyk które wymieniłem wcześniej.

Krakowiaczek20 staram się nie grać więcej niż 18 stolików ale czasami rożnie to wychodzi. Na Twoje drugie pytanie nie wiem za bardzo co mam odpowiedzieć. Proszę sprecyzuj je.

kokol17 na takie sytuacje nic nie poradzisz. Trochę niski bet na flopie - jesteście deep. W dodatku jeżeli on tutaj złapał flush draw lub trzyma jakąś parę to zawsze nas sprawdzi nawet za 80-90% pot.

Odpowiedz
Cytat

Dzięki ...

Chodziło mi o to że zakładając że grasz/łeś na 10+ na stawkach 0.05/0.10 jakim cudem zarobiłeś tylko 300$ w Marcu, bo jeśli ciągu jednego dnia Ci skacze 75$ co jest 1/4 25% stąd moje pytanie było.

P.S Wekeend nadchodzi ...

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Przecież SJS nie grał tylko NL10.
Pod koniec marca często spotykałem się z nim na NL5.
Poza tym nie skacze Mu każdego dnia 75$ ;)

Odpowiedz
Cytat
SJS Autor wątku
SJS
Elite Grinder

Krakowiaczek20 w marcu na NL10 na PokerStars rozegrałem niecałe 30 000 rozdań. Nie ma co porównywać wyniku z ostatniej sesji gdzie rozegrałem niecałe 2000 rozdań do wyniku z marca.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez SJS
Krakowiaczek20 w marcu na NL10 na PokerStars rozegrałem niecałe 30 000 rozdań. Nie ma co porównywać wyniku z ostatniej sesji gdzie rozegrałem niecałe 2000 rozdań do wyniku z marca.

Oj tam nie marudź ...
Sorry że jestem totalnie najebany, stąd moje wcześniejsze pytanie
300$ w ciągu miecha ... heh no k...a nie jestem demagogiem, ale nie uwierzę że 300-500 to Twój bilans miesięczny _cry:

chodzi mi o to że 75$ do 300$ to 1/4 i czy tak można _o:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ryhukox
Poker Player

Najwyższy czas na postawienie kropy tutaj :)

I pytanie, tak przy okazji ;p - psb/ship na river od przeciwników, przy czym nie targetujący żadnego sensownego rangu, taki powiedziałbym z dupy wzięty :P - tu pytanie, czy jest jakaś pula graczy która w ten sposób blefuje? Zazwyczaj widywałem nutsy, od czasu do czasu ktoś repował fishową-nuts linie z blefem. Niestety prawie zawsze to ja mam inicjatywe i nie mam nawet jak sprawdzić czy przeciwnicy w ten sposób blefują.

Zapomniałbym. Powodzenia przy stolikach :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Najczarniejszy
Oldschool Grinder

Napisane przez SJS

Oj tam nie marudź ...
300$ w ciągu miecha ... heh no k...a nie jestem demagogiem, ale nie uwierzę że 300-500 to Twój bilans miesięczny _cry:

Pozdrawiam

Można, miałem sesje na +150$ a na koniec miesiąca i tak wyszło dwieście parę dolków.

Odpowiedz
Cytat
Dundersztyc71
PokerStrategist

Krakowiaczek jesteś jak szarańcza, przemieszczasz się od bloga do bloga, wszędzie bluzgasz, obrażasz innych, wypisujesz farmazony, ogólnie pozostawiasz za sobą pas gówna.

Proszę siedź u siebie, inne blogi czytaj może się czegoś nauczysz (mała szansa, ale jednak), to jeden z lepszych blogów micro, nie niszcz tego.

Odpowiedz
Cytat
SJS Autor wątku
SJS
Elite Grinder

Widzę, że zaraz może dojść do jakichś pyskówek pomiędzy niektórymi. Proszę o powstrzymanie się tutaj od nich. Nie po to prowadzę, tego bloga żeby inni musieli czytać tutaj niepotrzebny spam. Jeżeli ktoś do kogoś coś ma proszę załatwcie to między sobą w innym miejscu. Dziękuje za współpracę.

Krakowiaczek20 wykres z NL10 z PokerStars nie jest moim jednym profitem który osiągnąłem w marcu. Kilka stron wstecz można dowiedzieć się, że przez kilka tygodni w marcu grałem też na PartyPoker. Te 30 000 rozdań z NL10 na PokerStars rozegrałem w jakieś 4 dni.

ryhukox czasami zdarzają się tacy którzy w taki sposób potrafią zagrać bluff ale jeżeli chcemy mieć dochodowe sprawdzenie musimy wiedzieć, że dany gracz jest zdolny do takich zagrań.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez SJS
Widzę, że zaraz może dojść do jakichś pyskówek pomiędzy niektórymi. Proszę o powstrzymanie się tutaj od nich. Nie po to prowadzę, tego bloga żeby inni musieli czytać tutaj niepotrzebny spam. Jeżeli ktoś do kogoś coś ma proszę załatwcie to między sobą w innym miejscu. Dziękuje za współpracę.
.

Pomyślałem że przypomnę: dla osób niepotrafiących zastosować się do prośby autora bloga przewidziane są w regulaminie forum stosowne nagrody.

SJS jak tam przestawianie się na grę z HUDem idzie?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Najczarniejszy

Napisane przez SJS

Oj tam nie marudź ...

Pozdrawiam

Można, miałem sesje na +150$ a na koniec miesiąca i tak wyszło dwieście parę dolków.

Aż nie wierzę :f_eek: i aż mi teraz głupio bo kiedy w najtragiczniejszym miesiącu od początku mojej przygody z PS byłem +100$ to byłem bliski w przenośni pisząc wieszania się.

Proszę też o nie zważanie na gościa o nicku Dund....71; po prostu na moim blogu ktoś mi Ciebie polecił i chciałem zwyczajnie pogadać w 1-2 postach ( oczywiście post pisany po 00;00 jest na urwanym filmie a że śledząc Twojego bloga natrafiła się okazja żeby popisać też niekoniecznie o pokerze to tak zrobiłem, będąc jednocześnie pierwszą osobą do której cokolwiek napisałem), ale jeśli przy okazji w jakimś moim poście ktoś, lub Ty poczuł się urażony to z góry przepraszam, na pewno nie miałem takich intencji a gość Dun....71 po prostu szuka okazji żeby mnie oczernić, ponieważ pokazałem mu środkowy palec na moim blogu.

Wracając do sedna sprawy mam w takim razie pytanie zarówno do SJS oraz Najczerniejszego : Jaka jest zatem Wasza największa wada i zaleta pokerowa ??

Pozdrawiam :fdrink

Odpowiedz
Cytat