Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Odbić się od dna

1,231 Posty
218 Użytkownicy
75 Reakcje
94.9 K Wyświetlenia
Edziorrr
PokerStrategist

Niewinny żarcik oczywiście, czemu jeszcze nie jesteś trenerem? (pytanie do władz).

Bądźmy poważni :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
SJS Autor wątku
SJS
Elite Grinder

Wykres z wczoraj:

Wykres z dzsiaj:

Wczorajsza sesja to jakaś kompletna porażka. Dosłownie momentami czułem jakbym walił głową w mur. Dodatkowo niestety kilka razy udało mi się całkiem głupio zagrać będąc deep. Dzisiaj zmniejszyłem ilość stołów i starałem się nie grać nie więcej niż 18 stolików. Wydaję mi się, że dla mnie jest to optymalna ilość przy, której linia non showdown winnings nie spieprza mi w dół tylko utrzymuje się chociaż w okolicy zera.

Odpowiedz
Cytat
Fil1987
PokerStrategist

Hej,

Muszę przyznać, że Twój mindset i wytrzymałość naprawdę nie przestają mnie dziwić (wyniki oczywiście także ^^). Ta jedna sesja zakończona na minus przy takim samplu to nawet nie jest porządny swing i o tym wiesz:) Może rzeczywiście spróbuj na 18 stołach, bo jeśli non sd ogarniesz i będzie wolno schodziło w dół to jeszcze powiększysz swoje zyski i będziesz potrzebował mniej godzin na zrobienie swojej normy;)

Czekam na dalsze relacje:) Dajesz powera :fdrink

Odpowiedz
Cytat
xkwlx
PokerStrategist

Gratuluje wyników:)
A tak z ciekawości, dlaczego grasz zwykłe stoły, a nie np.zoom?
widzisz więcej value?Jakie masz zdanie na ten temat?
Pozdrawiam i życzę powodzenia:)

Odpowiedz
Cytat
CleanForce
PokerStrategist

Tez mialem pytac o ta kwestie.

Normal vs zoom...

:thinking:

Odpowiedz
Cytat
SJS Autor wątku
SJS
Elite Grinder

Fil1987 najważniejsze to zawsze grać swoje i w gorszych momentach sesji być skupionym na tym aby nie popełniać głupich błędów. Zawsze powtarzam sobie, że najgorszą porażką jaką można ponieść to przegranie z samym sobą. Nie mamy wpływu na to, że nagle przeciwnik trafił swoją wymarzoną kartę mimo, że naszym zdaniem na to kompletnie nie zasłużył bo zagrał tragicznie itd. Wyzbywanie się emocji podczas gry jest momentami cholernie trudne. Szczególnie kiedy czujemy, że nagle zbieramy gnój na każdym stole. Najważniejsze aby nad tym pracować i panować nad samym sobą.

xkwlx zdecydowanie wolę zwykłe stoły z prostego powodu - mogę skupić się na wybranych graczach i ich eksploatować. Dodatkowo nie muszę korzystać ze statystyk. W przypadku stołów zoom nie mam takiej możliwości.

Odpowiedz
Cytat
deltoos
PokerStrategist

Sick volume man :O

Podziwiam za wytrwalosc i zycze jak najszybszej budowy rolla. Szkoda gnić na NL5 zbyt długo.

Odpowiedz
Cytat
Bujakoto
PokerStrategist

Kiedy planujesz NL10 jeśli można spytać?

Gram na NL10 a Pytam, bo chciałbym zaplanować sobie urlop :)
Nie wyobrażam sobie sytuacji w której zasiadam z Tobą przy jednym stole!

Ty nie przechodzisz stawek, Ty je Miażdżysz.
Jeszcze bez HUD'a. Jebaniutki :)

Ja na Twoim miejscu nagrywał bym filmy na każdym limicie.... gdy dojdziesz do NL100 stworzyć paczki coachingowe:
"miażdżenie microstawek NL2 -> NL50 w 6 miesięcy by SJS"

Dobra cena i chętnych by nie brakowało :)

Nie rozważałeś używania skrótów klawiatury?

Jak grałem NL2 na 24 stołach po 12 godzin dziennie to miałem problemy z nadgarstkiem.
Wówczas krokiem milowym w ergonomii gry była dla mnie spacja jako FOLD aktywna tylko na aktywnym stole (jakkolwiek to brzmi). Nie trzeba wówczas latać jak szalony po całym ekranie myszką tylko po to aby kliknąć FOLD z niegrywalnymi handami.

Odpowiedz
Cytat
Pietrenko
PokerStrategist

Mam pytanie: Jak radzisz sobie z tak długimi sesjami ? Ja maksymalnie wytrzymam 5 godzin grania i to w dni wolne. Dni robocze jestem zdolny grać 3-4K dziennie.

Odpowiedz
Cytat
SJS Autor wątku
SJS
Elite Grinder

Bujakoto myślę, że pod koniec tego miesiąca wejdę na NL10. Kiedyś próbowałem grać za pomocą skrótów na klawiaturze ale jakoś słabo mi to wychodziło i zostałem tylko przy myszce.

Pietrenko wydaję mi się, że to kwestia przyzwyczajenia. Dla mnie spędzanie 8 godzin na grze nie jest bardzo meczące. Dopiero po trzech godzinach gry najczęściej potrzebuję zrobić sobie jakąś krótką przerwę. Najlepiej zawsze grać tyle godzin na ile dobrze się czujemy.

Odpowiedz
Cytat
Pietrenko
PokerStrategist

Zagrałem 30k w tym miesiącu i jestem b/e :( Jak Ty to robisz? :P

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
crueleq
PokerStrategist

Jak tam czerwona na tym limicie ? :)

Odpowiedz
Cytat
SJS Autor wątku
SJS
Elite Grinder

Wykres z wczoraj:

W pewnym momencie udało się spotkać kilku wariatów i wyszedł całkiem udany dzień.

Pietrenko według mnie najważniejsze to dobra selekcja stolików. Postaraj się na to zwracać jak największa uwagę i poświęcać czas podczas sesji na szukanie słabych graczy.

crueleq jak na razie linia non showdown winnings utrzymuje się przez cały czas w okolicy zera. Wydaję mi się, że całkiem nieźle jak na taką ilość stołów.

Odpowiedz
Cytat
Pietrenko
PokerStrategist

Pietrenko według mnie najważniejsze to dobra selekcja stolików. Postaraj się na to zwracać jak największa uwagę i poświęcać czas podczas sesji na szukanie słabych graczy.

Tak robię. Zawszę mam fiszke po swojej prawej stronie ;) Wczoraj przegralem 10BI, caly profit jaki udalo mi się ugrać, ale dzieki za rady :)

Odpowiedz
Cytat
tossska
PokerStrategist

seriously what's your secret ? :thinking:

Odpowiedz
Cytat
kelldezim
PokerStrategist

SJS powiedz mi jak ty jesteś wstanie grać 18 stolików. Ja ledwo wyrabiam na 9 . Gdyby na p* preflop włączał się automatycznie bank czasu to by zmieniło trochę ale i tak chyba ta gra nie byłaby profitowa.
Jeśli możesz to opisz wszystkie detale swojej gry typu, ustawienie stolików, hotkeys itp.
Mam nadzieję, że dzięki twoim radom będę wstanie ogarniać więcej stołów na raz ; P

Odpowiedz
Cytat
crueleq
PokerStrategist

Rzuć okiem na jego film, jest kilka stron wcześniej.
Co do timebanku, to ściągnij jakiś skrypt typu starshelper.
Albo używaj tableninja.

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak
Oldschool Grinder

Napisane przez kelldezim
SJS powiedz mi jak ty jesteś wstanie grać 18 stolików. Ja ledwo wyrabiam na 9 . Gdyby na p* preflop włączał się automatycznie bank czasu to by zmieniło trochę ale i tak chyba ta gra nie byłaby profitowa.
Jeśli możesz to opisz wszystkie detale swojej gry typu, ustawienie stolików, hotkeys itp.
Mam nadzieję, że dzięki twoim radom będę wstanie ogarniać więcej stołów na raz ; P

Imo jako gracza, który podobnie jak SJS grywal duzo wyzej, zachodzi tutaj kwestia automatyzmu. Nl2 nie jest szczególnie skomplikowane, regi nie sprawiaja klopotu, jak raisuja to maja, a wszystkie fishe gejbetuja w ten sam sposob.

Spoiler

:coolface:

Odpowiedz
Cytat
Fil1987
PokerStrategist

18 stołów myszką? Ja przy 12 grajać z hotkeys czasem mam problemy, żeby się zmieścić z decyzjami :) Choć faktem jest, że im prościej ostatnio gram tym stabilniejszy się robi winrate...:D

@ wukaesiak

Napisane przez wukaesiak

Spoiler

:coolface:

Nie postarałeś się...zaglądam w spoiler a tam brak titsów:(

Odpowiedz
Cytat
SJS Autor wątku
SJS
Elite Grinder

Pietrenko jaki masz nick na PokerStars?

tossska nie ma żadnego sekretu. Wystarczy trochę ciężkiej pracy i sporo cierpliwości nic więcej.

kelldezim wydaję mi się, że wukaesiak dobrze to określił. Wszystko opiera się na zdobytym doświadczeniu. Większość decyzji podejmuję z automatu nie zastanawiając się nad nimi. Kilka stron wcześniej znajduję się krótki filmik z mojej gry o którym wspomniał crueleq. Widać na nim przykładowo jak mam rozmieszczone stoliki podczas gry. Polecam Ci przy każdej sesji starać się stopniowo dokładać jeden stolik. Po jakimś czasie będziesz mógł spokojnie grać więcej niż 9 stolików ale pamiętaj nic na siłę. Jeżeli Twój profit zamiast się zwiększać będzie się zmniejszał nie ma sensu za wszelką cenę starać się grać na większej ilości stołów.

wukaesiak troling mistrzostwo świata :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat