Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Od NL2 do NL ...

13 Posty
5 Użytkownicy
7 Reakcje
474 Wyświetlenia
jwpamaru
:welcome:

Cześć wszystkim!
Nazywam się Norbert i z pokerem jestem związany jakiś rok jednak do tej pory nie radziłem sobię z tiltem; Nie miałem rozganizowanego planu na grę a zawsze znajdywał się inny pomysł spędzenia wolnego czasu niż granie/rozwój itd. przez co w sumie udało mi się rozegrać ok 50k rąk na NL2 zoom przy wyniku 6bb/100.

Od lutego przestawiłem się na cztery stoły regularne i po 9k rozdań magiczne linie wyglądają jak poniżej:_ugly:

Postanowienia:

• Grać conajmniej 5k rąk tygodniowo (wiem-mało ale niestety praca,dom i rodzina zbytnio nie pozwalają mi jeszcze zwiększyć volume :f_thumbsup:)
  • Po każdej sesji wrzucać w temacie rozdanie z którym miałem największy problem.
  • Robić podsumowania każdego tygodnia.
  • Aktualizować BR i limit - również po każdej sesji
  • Czytać jedną książkę miesięcznie.

Data aktualizacji: 09/03/2017
Bankroll startowy: 41,07$
Obecnie: 62,79$
Bilans: +21,72$

Limit startowy: NL2
Limit obecnie: NL2

Ilość rozdań: 12,618

_love:Zostawcie coś po sobie i wpadajcie czasem!_love:

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
Moderator
Elzo2012

Witaj Norbercie.

Może przy okazji weźmiesz udział w naszej zabawie?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

Wykres zapowiada się obiecująco :) wytrwałości i sukcesów :)

Odpowiedz
Cytat
jwpamaru Autor wątku
jwpamaru

@Elzo2012 - zastanowię się _drink:
@retrograde87 - dzięki, dzięki _drink:

Panowie, rozdanie z wczoraj:

Vill na MP: pfr 15 / vpip 18 / 3b 4 / hands 128
Co myślicie o rozegraniu? Vs jego zakres fold pre? Powinienem blefować na river przy jego check'u? - jeśli tak, to jakim sizingiem?

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

Dobrze mieć poukładane range preflop, ułatwia Ci to grę i może pomóc. JTs może być 3 betowana jak i sprawdzana. Na flopie i turnie zagrałes poprawnie. Na river co chcesz wyrzucić? Masz sd value i powinieneś grać check/back.

Odpowiedz
Cytat
jwpamaru Autor wątku
jwpamaru

@retrograde87
Patrząc na to rozdanie teraz bet na river faktycznie nie ma sensu i nie wyrzucam tam żadnych rąk z jego range :f_mad:
Dzięki za komentarz _thumbsup:
Z dziś żadnych trudnych spotów. W replayerze od razu widzę leaki - wrócę jutro _zZz:

PS: Co myślicie o grindzie na padzie? _cool:

Odpowiedz
Cytat
jwpamaru Autor wątku
jwpamaru

Vill wygląda na rega 21/26 3b 7 po 331 rękach

Rozegrane beznadziejnie..
3b pre bez cbeta na flopie. X/X turn i na river nie wiedziałem gdzie jestem.. :facepalm:

Flop powinienem zagrać 2/3. Przy blanku na turnie poprawić i ew. check/fold riv? :f_cry:

Zaktualizowałem info w temacie jakbym zaczynał 10k rąk temu (blog od początku stołów regularnych)
Stwierdziłem, że dorzucę bieganie raz w tygodniu :banana:

Odpowiedz
Cytat
Patska298

Nie napisales nic o jego tendencjach na river. Ale jesli jest to reg i dal Ci akcje wiec napewno nie wyrzuci swojego krola pod taki bet, a gra w sposob jakby go wlasnie mial i obawial sie strita. Nawet jakbys walnal ship to by nic nie wyrzucil, a dostalbys call od lepszej reki. Dla mnie check fold river.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

AQo jako 3 bet preflop na tych pozycjach jest ok.
Flop : Możesz iść w stronę check/call dlatego, że bord jest mokry wpada dobrze w twój jak i zakres przeciwnika. Myślę, że masz tu max jeden street value. Po x/b na turnie nie widzę za bardzo value w betowaniu tego Rivera.

Odpowiedz
Cytat
Patska298

Jeszcze wtrace swoje 3 grosze ponownie. Nie napisalem wczesniej, ze po jego leadzie na flopie raz callujesz, a potem linia c/f wydaje sie jak najbardziej sensowna, bo jestes w t momencie zdominowany przez krola, a na nl2 trzeba wierzyc regom, bo oni zapewne tez ogladaja filmiki szkoleniowe i czytaja fora. No i pewnie graja dlatego straightforward. Mozesz wprowadzic taki koncept do swojej gry na regow. Gdy widzisz, ze board nie trafia w ich range blefuj 3 strity na rega to zawsze dostaniesz fold na river nawet jakby trafil board. Ja tak czesto robie i mam z tego value ale musisz uwazac i dobrze wyczuc moment, a blef bedzie napewno wartosciowy. Redzy tam maja mase leakow i callna nawet dwir uliczki zeby dobrac do najstarszej pary albo bd bronic jakiejs parki i dobierac do tripsa, a potem latwo oddadza river ;) W swojej nauce gry za bardzo pomijamy linie na regow skupiajac sie na fishach, a niestety gdy chcemy byc naprawde dobrzy powinnismy pracowac tez z regami. Jest z tego masa doswiadczenia i value

Odpowiedz
Cytat
jejeejej

Powodzenia w grze :)

Odpowiedz
Cytat
jwpamaru Autor wątku
jwpamaru

Dziękuję wszystkim za feedback! _drink:_drink:_drink:

Ostatnio nie idzie zbyt dobrze: -6 bi w 2,2k rąk ( 3 bi pod ev~)

Dla wszystkich co na downswingu :coolface:

Macie jakiś pomysł na rozegranie? Vill totalny unk
X/R turn i ewentualny X/F river? :|

Odpowiedz
Cytat
jejeejej

Moim zdaniem preflop to albo to 3betujesz albo foldujesz. As played gram tak samo.

Odpowiedz
Cytat