Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nowy start

23 Posty
5 Użytkownicy
3 Reakcje
619 Wyświetlenia
yubby

joł
zmęczony niesatysfakcjonującymi wynikami na mikromtt i sng postanowiłem rozpocząć przygodę z pokerem od nowa.
cash przez kilka lat gry w pokera omijałem szerokim łukiem i grać cash nie potrafię. tyle słowem wstępu.

na blogu zamierzam dokumentować swój romans z cash zawierając informację o metodach nauki i efektach mojej gry.

grać będę na partypoker pod nickiem yubb06. wyposażony jestem w trochę materiałów szkoleniowych pokerstrategy, kilka książek oraz HM2. zaczynam z rollem ok 100BI NL2. poczatkowo planuję grać 2 stoły jednocześnie, poczatkowo nie robię table selection. długość sesji zakładam z góry przed jej rozpoczęciem.

Plan na dzisiaj:
1) 2 godziny rozeznania w temacie
2) 0,5 godziny analizy
3) ustalenie planu nauki na najbliższe 3 dni

start

Odpowiedz
Cytat
22 odpowiedzi
Moderator
Elzo2012

Witaj yubby

Muszę przyznać, że dokładnie sobie wszystko zaplanowałeś.
Z takim podejściem i zachowaniem dyscypliny, nie widzę innej opcji niż sukces.
Może weźmiesz udział w naszej zabawie:

Pozdrawiam i życzę sukcesu.
Elzo2012

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

dzięki za miłe słowa, rozważę propozycję jeszcze w tym tygodniu

po sesji rozpoznawczej

grane były 2 stoliki FR NL2. generalnie poziom cieniutki, co nie dziwi. co mnie martwi to kiepski traffic na limitach powyżej mikro. rozegrałem 268 rak uzyskujac wynik +38bb/100, zrobiłem parę notek na fiszy, popełniłem kilka drobnych błędów i zajebauem 1 spazza. jest nad czym popracować, ale wyraźnie widać value

dzisiejsze łapki:
1) dlaczego nie warto balansować zasięgu cbeta:

Spoiler

Party, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 7 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.04 (102 bb)
BB: $2 (100 bb)
MP1: $2.10 (105 bb)
MP2: $1.47 (73.5 bb)
Hero (MP3): $1.89 (94.5 bb)
CO: $2.13 (106.5 bb)
BTN: $1.93 (96.5 bb)

Preflop: Hero is MP3 with T A
2 folds, Hero raises to $0.06, 3 folds, BB calls $0.04

Flop: ($0.13) Q A K (2 players)
BB checks, Hero checks

Turn: ($0.13) J (2 players)
BB checks, Hero bets $0.10, BB calls $0.10

River: ($0.33) 7 (2 players)
BB checks, Hero bets $0.21, BB calls $0.21

Results:

Spoiler

$0.75 pot ($0.03 rake)
Final Board: Q A K J 7
BB showed T T and won $0.36 (-$0.01 net)
Hero showed T A and won $0.36 (-$0.01 net)

2) tutaj trochę speniałem:

Spoiler

Party, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 8 Players

SB: $2.03 (101.5 bb)
BB: $2.26 (113 bb)
UTG+2: $1.14 (57 bb)
Hero (MP1): $1.96 (98 bb)
MP2: $2.51 (125.5 bb)
MP3: $0.98 (49 bb)
CO: $2.31 (115.5 bb)
BTN: $0.63 (31.5 bb)

Preflop: Hero is MP1 with Q A
UTG+2 calls $0.02, Hero raises to $0.08, 3 folds, BTN calls $0.08, 2 folds, UTG+2 calls $0.06

Flop: ($0.27) A J 7 (3 players)
UTG+2 bets $0.02, Hero raises to $0.20, BTN folds, UTG+2 raises to $0.38, Hero calls $0.18

Turn: ($1.03) J (2 players)
UTG+2 bets $0.02, Hero calls $0.02

River: ($1.07) 5 (2 players)
UTG+2 bets $0.02, Hero calls $0.02

Results:

Spoiler

$1.11 pot ($0.05 rake)
Final Board: A J 7 J 5
UTG+2 showed A 5 and lost (-$0.50 net)
Hero showed Q A and won $1.06 ($0.56 net)

3) czy na NL2 powinno się bluffcatchować?

Spoiler

Party, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 9 Players

SB: $2 (100 bb)
BB: $2.41 (120.5 bb)
UTG+1: $2.08 (104 bb)
Hero (UTG+2): $1.89 (94.5 bb)
MP1: $2.51 (125.5 bb)
MP2: $2.78 (139 bb)
MP3: $2 (100 bb)
CO: $3.10 (155 bb)
BTN: $0.79 (39.5 bb)

Preflop: Hero is UTG+2 with T T
MP3 posts BB OOP, UTG+1 folds, Hero raises to $0.08, 3 folds, CO calls $0.08, 3 folds

Flop: ($0.21) 4 2 3 (2 players)
Hero bets $0.12, CO calls $0.12

Turn: ($0.45) K (2 players)
Hero bets $0.24, CO calls $0.24

River: ($0.93) 6 (2 players)
Hero checks, CO bets $0.89, Hero folds

Results:

Spoiler

$0.93 pot ($0.04 rake)
Final Board: 4 2 3 K 6
Hero mucked T T and lost (-$0.44 net)
CO mucked and won $0.89 ($0.45 net)

4) wspomniany spazzik (czyli nie, na NL2 nie powinno się [frajersko] bluffcatchować)

Spoiler

Party, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 7 Players

SB: $1.84 (92 bb)
BB: $0.82 (41 bb)
MP1: $4.07 (203.5 bb)
MP2: $3.82 (191 bb)
MP3: $2 (100 bb)
CO: $0.86 (43 bb)
Hero (BTN): $1.83 (91.5 bb)

Preflop: Hero is BTN with A 5
3 folds, CO calls $0.02, Hero raises to $0.08, 2 folds, CO calls $0.06

Flop: ($0.19) 6 A T (2 players)
CO bets $0.04, Hero raises to $0.14, CO calls $0.10

Turn: ($0.47) T (2 players)
CO bets $0.22, Hero calls $0.22

River: ($0.91) 6 (2 players)
CO bets $0.42 and is all-in, Hero calls $0.42

Results:

Spoiler

$1.75 pot ($0.08 rake)
Final Board: 6 A T T 6
CO showed T J and won $1.67 ($0.81 net)
Hero showed A 5 and lost (-$0.86 net)

Te ręce sa w gruncie rzeczy izi, wrzucam też 4 łapy na forum oceny rak

Spoiler

1 strzała to za mało?
Calling station
Captain Obvious Gay
How thin is your value?

plany na najbliższe 3 dni:
jeszcze dziś:
-artykuł:
Przegląd lekcji z no-limit Hold'em - przeczytany :spade:
-film:
Beyond ABC poker
wtorek:
-artykuły:
Co to jest strategia big stack?
Jak grasz przed flopem?
Jak grasz po flopie?
-film:
Dobieranie odpowiednich sizingów
środa:
-artykuł:
Dlaczego betujesz?
-filmy:
Rodzaje zakładów - dlaczego je stawiasz
Rodzaje zakładów - zakład ochronny
czwartek:
-artykuł:
Pięć typów graczy
Autoprofit
-filmy:
Wielkość zakładu - ile postawić
Wykorzystywanie statystyk do poprawnej analizy

do tego minimum godzina gry na 2 stolikach dziennie + analiza po sesji

pozdro

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

dobra lecimy dalej

wklepałem łapki na forum: gdzieś tam rozegrałem dobrze, gdzieśtam miałem myślenie doskonale odwrotne od trenera :) muszę się dużo nauczyć!

obejrzałem Beyond ABC Poker: fajna produkcja WaffleCopa otwierająca oczy na przełożenie statystyk na zakresy i akcje postflop, do tego kilka podstawowych konceptów i postanowiłem, że muszę zmodyfikować HUDa ASAP, prawdopodobnie przed jutrzejsza gierka

dodatkowo byłem na treningu u rushera88: co za wymiatacz... kompleksowe omawianie spotów z bardzo sensownymi i przejrzystymi uzasadnieniami, żelazna logika, miljon walju. a przede wszystkim temat: rozgrywanie TP i OvP vs raise/check raise postflop - ile to spazzów odjebauem na stolikach MTT w takich sytuacjach to zakrawa o pomstę do nie...wiadomokogo + istotne podkreślenie budowania sizingami pre dobrego SPR na river z value hands

przeczytałem art Co to jest strategia big stack?: krótki, ale treściwy i z bardzo przemyślanym doborem słów. absolutny must read anytime

przeczytałem art Jak grasz przed flopem?: zrobiłem tabelkę, postaram się dostosowywać, szczególnie w odniesieniu do broadway cards, suited connectors i low suited aces, bo nie do końca wiedziałem jak je rozgrywać na FR cash

aktualnie, póki mam siłę pełna godzina gierki na 2 stolikach + dorzucam do sesji 0,01$ 40 seat frenzy qualifiery: na 10 rozegranych było 1 semiFT i 2x Top3 więc pewnie częściej niż 1/2000 uda się wygrać wejściówkę ;)

po sesji analiza rak, upload na bloga/forum, a także jak wspominałem ogarnięcie artu: Jak grasz postflop? oraz filmik: Dobieranie odpowiednich sizingów

cya@PPNL2FR

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

ok coś tam pograłem

61 min/176h/+56bb/100

ręce:
you're on the river, i'm in my submarine bwoy

co odda to zabierze:

Spoiler

Party, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 9 Players

SB: $2.52 (126 bb)
BB: $2.45 (122.5 bb)
UTG+1: $1.43 (71.5 bb)
UTG+2: $1.19 (59.5 bb)
MP1: $0.57 (28.5 bb)
MP2: $2.19 (109.5 bb)
Hero (MP3): $4.29 (214.5 bb)
CO: $1.59 (79.5 bb)
BTN: $2 (100 bb)

Preflop: Hero is MP3 with A A
2 folds, MP1 calls $0.02, MP2 folds, Hero raises to $0.10, CO raises to $0.40, 4 folds, Hero raises to $4.29 and is all-in, CO calls $1.19

Flop: ($3.23) T 9 J (2 players, 1 is all-in)
Turn: ($3.23) 2 (2 players, 1 is all-in)
River: ($3.23) 7 (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

$3.23 pot ($0.16 rake)
Final Board: T 9 J 2 7
Hero showed A A and lost (-$1.59 net)
CO showed J J and won $3.07 ($1.48 net)

background:

Spoiler

jaki kurwa backgorund? :f_rolleyes:

dlaczego warto chodzić na treningi

you're on the turn, i'm still in my submarine

a tak poza tym to straszna smuta, że jest tylko 5 łap na miesiac do oceny...

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

zeszłego tygodnia nie mogę zaliczyć do udanych
nie do końca udało mi się wypełnić plan minimum, zabrakło 1h gry i 1 analizy po sesji, albo byłem zbyt zmęczony, żeby grać, albo nie miałem czasu. w sobotę wpadł ziomek na wódę i trochę pogamblowaliśmy, na szczęście to pierwsza taka akcja, więc nie robię sobie wielkich wyrzutów. w niedzielę natomiast zamiast grać cash wszedłem na turnieje i odrobiłem większość strat z soboty, ale nie chciałem na kacu grać casha, żeby próbka pozostawała z a-game
nowy start, nowy tydzień, lecimy dalej
dzisiaj 2 filmy: cztery wskazówki dla udanego hand readingu oraz equity vs range, jutro obowiązkowo trening u rushera, a później analiza i o ile nie będę padnięty, a mam przed sobą długi dzień, 1h gry na 2 stołach. w tym tygodniu chciałbym domknąć próbkę 3k rąk, co oznacza 4x więcej gry niż w zeszłym, głównie w weekend. pozdro

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

spoko dzień, pograłem ponad półtorej godzinki na 2 stolikach +50bb/100, było to, powiedzmy a- game, 2-3 decyzje, z których nie jestem zadowolony. oczywiście ev99999999+ trening u rushera + wspomniane filmy. Chyba dorzucę do rozwoju regularne przegladanie forum oceny rozdań. tymczasem lecę w kimę, jutro znowu długi dzień.
pewnie po południu wrzucę tu łapy z ostatnich 2 cash sesji. gl&hf

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

wreszcie nadrobiłem analizę z zeszłego tygodnia i z wczoraj, toteż wspomniane łapki:
no coinflip good enough
draw heavy c/r
to be (a donk) or not to be?
pointless full house
flop wet, yeezus wept

generalnie dzisiaj to

i

przez calutki dzień

w planach DRANK 1,5h na 2 stołach DRANK, ale bez spiny DRANK jestem zmęczony DRANK
planuję grać w najbliższym czasie w godzinach około 23-24 bo wpadaja dodatkowe punkty lojalnościowe + rozpoczałem misję final hands z nagroda 25$
potem może zajrzę do Wombata na trening, albo przykminię jakiś filmik
zaczałem serię rushera o 3betach preflop, zawsze na propsie
jutro może wreszcie jakiś artykuł + notatki i trening u muckinfelli, a jak będzie trochę energii to się i pogra
no, a co z czytaniem rak z oceny rozdań? no nie wiem

edit: no to już wiem
party padło po 15 minutach, wykręciłem zawrotne 28 rąk z +52bb/100! niestety wykonałem w tej próbce bardzo słaby bluffcatch, więc może i to nie był najlepszy prognostyk do dalszej gry. zamiast grać przeczytałem wszystkie ręce z forum oceny rąk od sierpnia i planuję czytać je na bieżąco. strzelę jakiegoś spina i lecę do Wombata trochę poczilować. "z farcikiem mordeczki" :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

kiepski dzień, 300 rak, wyszedłem na zero, parę złych decyzji, monstery preflop bez akcji albo bite, generalnie B game... do tego pomyliłem godzinę rozpoczęcia treningu u muckinfelli. nie mogę być zadowolony. czas przeczytać ręce z działu oceny rozdań, a potem druga część serii rushera o 3betach preflop. jutro jakiś artykuł, analiza i trochę gierki, miejmy nadzieję lepszej jakościowo. tschussiee

Odpowiedz
Cytat
YourMomBet

O prowadzisz bloga, powodzenia :f_drink:
Polecam Ci ogarnięcie art. na temat skupienia skoro grasz swoją b-game ;)

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

faktycznie powinienem popracować nad mindsetem. co prawda typowy tilt jest mi obcy, podobnie jak mocne reakcje na sytuacje ze stołów, ale to spowodowało, że nad mindsetem nigdy nie pracowałem, a przecież to nie tylko unikanie tiltu.
zmieniłem założenia co do reszty tygodnia - chcę trochę zwiększyć volume, na start dziś min 3h na 3 stołach, w sobotę i niedzielę po minimum 6h. prawdopodobnie również w niedzielę wrzucę zmodyfikowane założenia co do rozwoju pokerowego, czyli dystrybucję czasu pomiędzy analizę, filmy, artykuły i grę.
btw przeczytałem dziś blog vicktora, który przemknął w półtora roku z 2$ do shotowania nl1000. sick sprawa, dało mi to do myślenia, również pod kątem future BRM

Odpowiedz
Cytat
mycal1991

Witam kolegę eks-mtt/sng :) Również przesiadłem się na cash-e, tyle, że zoom :) Powodzonka, będę śledził ;)

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

@mycal1991
miło mi to słyszeć, zreszta również zajrzałem na twojego bloga, odezwij się na priv, wysłałem zaproszenie

okej tak więc wczoraj była największa dotychczasowo sesja (co nie znaczy, że duża :) ) 817 rak/+37bb/100.
mniej więcej 2/3 czasu było quality game z 1,2 wpadkami, poza tym dobrze runowałem. później słabsze card distibution, szukanie minEV gierki w marginalnych spotach, 1 spazz, jakiś overplay, ale wciaż, powiedziałbym, że mocne B+game. w sumie jestem nawet zadowolony.
dzisiaj natomiast volume nie wykonam - przyjeżdża rodzina, pograłem dla rozrywki jakieś spiny/sng/mtt ale bez wspaniałych opowieści. obejrzałem Trening mentalny część 1 z Darkiem, jak na poczatek było nieźle, może spodziewałem się więcej, ale to film wprowadzajacy więc aint no coconuts. zgodnie z sugestia w filmie stworzyłem zestawienie zachowań profesjonalnych i nieprofesjonalnych w pokerze, jest to rzecz, która chciałbym się podzielić, może macie jakieś swoje propozycje i uwagi?
poza tym dokończyłem serię o 3betach preflop rushera i wpadłem na taka ciekawostkę:
https://beyondtells.com/
może skuszę się na jakiś gambling z kuzyniakiem dzisiaj wieczorkiem to jutro zdam relację, a potem cały tydzień będę odrabiał straty.
it's saturday let's killem all !
Zachowania profesjonalne i nieprofesjonalne w pokerze.docx

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

ostatecznie nie grałem dziś casha, po wyjeździe rodziny zarzuciłem biggera 5,5 i zdeepowałem w nim - uznałem, że chcę skupić się tylko na tym turnieju. wszystko szło dobrze, dopóki nie zachciało mi się light 3betować agresywnej ryby. z jednej strony dobrze, bo ostatnia nauka nie poszła w las, z drugiej jednak w sumie chujowo, bo co innego chcę robić, a co innego robię. przeanalizowałem sobie zbiór zachowań i do profesjonalizmu mi jeszcze daleko... na poczatek reorganizacja i ustalenie celów.
chcę traktować pokera jako źródło dochodów, a nie hobby, to wymaga poświęcenia, starań i ciężkiej pracy. dlatego ustalam następujacy rozkład nadchodzacych dwóch tygodni:

Plan pierwszy:
poniedziałki: trening u rushera, gra (min. 4 stoliki, min. 2h)
wtorki: 1 artykuł opracowany i zrozumiany, gra (min. 4 stoliki, min. 2h)
środy: 2 filmy teoretyczne, gra (min. 4 stoliki, min. 2h)
czwartki: trening u muckinfelli, analiza sesji z całego tygodnia, przygotowanie gameplanu na regularsów, praca z programami
piatki: film/artykuł z tematyki mindsetu, gra (min. 4 stoliki, min. 4h)
soboty: 2 filmy, gra (min. 4 stoliki, min. 8h)
niedziele: artykuł, analiza rak z oceny rozdań, gra (min. 4 stoliki, min. 7h)
mam nadzieję, że dojdzie do tego praca w grupie learningowej

cele krótkoterminowe:
-realizacja planu przez najbliższe 2 tygodnie (łacznie ok. 50h gry) w celu uzyskania dostatecznej do pracy próbki rak (szacunkowo 17,5k rak przez najbliższe 2 tygodnie co da łacznie ok. 20k)
-określanie gameplanu na flopie za każdym razem
-rezygnacja ze spinów/sitów/turków
-większa mobilizacja w ciagu dnia (jestem zazwyczaj zmęczony po pracy dlatego późno zaczynam grę/naukę)
-skrócenie czasu spędzanego na stronach internetowych, większe skondensowanie treści na blogu
-rezygnacja z junk food i papierosów

cele długoterminowe:
-granie jedynie w pełnej koncentracji
-dogłębne zrozumienie dynamiki, zachowań i intencji przeciwników i adaptacja
-po zachowaniu satysfakcjonujacego winratu na próbce 20k rozdań na nl2 (min. +12,5bb/100) rozpoczęcie wspinaczki po limitach
-następnie rozpoczęcie mega bankroll challenge

jeśli plan się powiedzie i będę miał dobra próbkę do pracy podczas kolejnych dwóch tygodni zwiększę ilość nauki względem gry

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

ok plan wykonany 146 min gry, w tym 126 na 4 stołach, 572 ręce, +36bb/100. ciężka sesja o tyle, że byłem zmęczony i rozkojarzony innymi rzeczami. pierwsza połowa w sumie A-game, druga połowa gorsza, solidne B-game, trochę mniej dobrych rąk i dużo więcej agresji ze strony przeciwników. a na koniec popełniłem samobójczą rękę źle grając każdego strita z nut fd i straciłem 110bb... szkoda słów. będę miał co analizować w czwartek. zapomniałem, że jutro jest kolejny trening u rushera, oczywiście wjeżdżam tam.
dodatkowo dzisiaj mieliśmy pierwsze spotkanie w ramach grupy learningowej, mamy ambitne bestie w teamie, fajnie uporządkowane podstawy do pracy i sporo zapału. nie może się nie udać!!! płonę dzikim ogniem! gl all

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

fatalna sesja, tzn fatalna gra z mojej strony. niespotykana agresja ze strony przeciwników, ok 2/3 graczy o regowatych statach, generalnie wysoki poziom jak na nl2. do tego 1 nieudany blef, 1 cooler, 1 straight vs flush, sporo błędnych decyzji, przeziębienie, zmęczenie, niskie skupienie, nowy hud + próbowałem nagrać film z gry na potrzeby grupy. no tak, tłumacz się dalej... musiałem przerwać po 1,5h z wynikiem -92bb/100 (co obniżyło dwukrotnie mój dotychczasowy winrate).
kubeł zimnej wody po samych sesjach na plus. w czwartek czeka mnie dużo analizy
obiektywnie mogę stwierdzić, że dziś pierwszy raz moje podejście do sesji brzmiało "muszę" zamiast "chcę" i wpadłem w pułapkę bo chociaż chciałem, żeby moja gra była jak najlepsza to im gorsze wyniki tym bardziej spazzowałem. zdecydowałem, że muszę wcześniej zakończyć bo nie jestem w stanie dzisiaj dobrze grać. teraz mam dylemat bo odechciało mi się nawet przerabiać artykułu i najchętniej dałbym sobie trochę wolnego od pokera, bo praktycznie od środy każda wolna chwila jest związana z pokerem (gra, pstrategy, filmy, treningi, grupa learningowa), chyba za bardzo chcę.

ok, idąc na kompromis przerobię coś z mindsetu, na pewno nie zaszkodzi. jutro powininem nagrać film na grupę learningową bo wielu rąk które dzisiaj nagrałem nie będę w stanie nawet wytłumaczyć...

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

Zeszly tydzien spisuje na straty, fatalne uczulenie, pozne powroty z pracy i generalne zmeczenie spowodowaly, ze prawie nie gralem, a jesli juz to jakosc gry pozostawiala wiele do zyczenia. Obejrzalem natomiast pare wideo, bylem na trzech treningach i mielismy spotkanie study group. W weekend natomiast mielismy gosci wiec plany nadrobienia volume spelzly na niczym. W sobote po poludniu uznalem, ze w tym tygodniu odpuszczam sobie cash, dlatego w tym tygodniu plan taki jak w zeszlym, ale bez treningu w poniedzialek - zamiast tego praca z pokersnowie i dodatkowo study group, najprawdopodobniej w czwartek. Z przyjmniejszych spraw pierwszy raz gralem turniej z wpisowym >50$ (kwal. z satki) z milym wynikiem i zdeepowalem biga8,8 odpadajac w pechowy sposob na 50 miejscu. Weekend na plus 200$, ale pozostaje pewien niedosyt. CASHTIME!

Odpowiedz
Cytat
Witek24

Gratki za turki i powodzenia na stolikach.

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

dzięki za miłe słowa, również powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
yubby Autor wątku
yubby

Ok czas na małe podsumowanie ostatnich 3 dni
W tym tygodniu podchodzę poważnie do realizacji celów, których nie udało mi się wykonać w zeszłym tygodniu.
Zatem w poniedziałek byłem na zajebistym treningu u rushera "zbyt luźne calldowny", ma pojawić się nagranie od srebra, wszystkim gorąco polecam Gierka A- >2h 427hands @4tables +45bb/100, gierka ultraagresywna
We wtorek byłem bardzo zmotywowany i usiadłem do sesji w maksymalnym skupieniu, uważam, że to była najlepsza jakościowo sesja jak do tej pory, ale wkradł się 1 spazz. Gierka A z małym minusem, >2h 611h @4t +32bb/100. Jeśli chodzi o artykuły to tutaj poszedłem trochę na łatwiznę - było już b. późno i nie miałem siły robić notatek. przeczytałem o ścieżkach naukowych jakie oferuje Pstrategy oraz artykuł o multitablingu, przy czym ten ostatni muszę powtórzyć. Generalnie teraz każdy kolejny art będzie pochodził z list dostępnych w dziale strategii jako "zaawansowane ścieżki naukowe I, II, III".
Dzisiaj wróciłem bardzo późno z pracy, ogarnąłem świetny film double2 flat more on the button z serii http://www.pokerstrategy.com/news/content/Get-out-of-the-Micros:-The-complete-series_92300/ Niestety adaptacja w moim przypadku przebiegła niepomyślnie, bo pod koniec sesji zacząłem grać loose passive, co obniżyło znacznie mój winrate. Niemniej mam poczynione notatki do których z pewnością nieraz będę wracał. A sesja różnie, w kolejności B+,A,C game, >2h, 635h @4t, +18,5bb/100. Grałem bardzo zmęczony i nieskoncentrowany przez większość czasu, ale to żadne usprawiedliwienie, skoro przez 45 minut było bardzo dobrze. W gruncie rzeczy z dzisiejszego performance'u jestem dość mocno niezadowolony.
Za chwilę czeka mnie 6 część serii double2, oczywiście z notatnikiem w ręku, jutro nie gram, poświęcam się analizie rozdań z ostatnich 3 dni z wykorzystaniem pokersnowie, może uda się ułożyć jakiś gameplan na najlepszych regów czy defaultowe range, jeśli znajdę czas muszę poprawić trochę HUDa bo często zaglądam w różne karty w celu poszukiwania informacji, do tego oczywiście trening u muckiego. Na pewno pojawią się tu jutro najciekawsze rozdania z uwzględnieniem przemyśleń. Nie wiem jak znajdę na to wszystko czas :)
W piątek mam nadzieję, że uda się skręcić spotkanie study group bo coś nie możemy się dogadać, a w sobotę pewnie nie będzie tak dużego volume bo wypada mi impreza na którą, niestety, muszę iść.

Aha, byłbym zapomniał. od poniedziałku nagrywam wszystkie swoje sesje, nie wiem tylko kiedy znajdę czas żeby je obejrzeć :) ale zawsze lepiej je mieć nagrane niż nie. powodzenia!

Odpowiedz
Cytat