Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL2 QTo - draw heavy c/r

8 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
577 Wyświetlenia
yubby

Party, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 8 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.41 (120.5 bb)
Hero (BB): $2.11 (105.5 bb)
UTG+2: $0.48 (24 bb)
MP1: $2.47 (123.5 bb)
MP2: $2.10 (105 bb)
MP3: $2.03 (101.5 bb)
CO: $1.11 (55.5 bb)
BTN: $2.66 (133 bb)

Preflop: Hero is BB with Q T
5 folds, BTN raises to $0.06, SB folds, Hero calls $0.04

Flop: ($0.13) 9 J 9 (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.10, Hero calls $0.10

Turn: ($0.33) Q (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.20, Hero raises to $0.64, BTN folds

Results:

Spoiler

$0.73 pot ($0.03 rake)
Final Board: 9 J 9 Q
Hero mucked Q T and won $0.70 ($0.34 net)
BTN mucked and lost (-$0.36 net)

villain VPIP 32/PFR 10/3bet 0/ATS0
seen flop overall 28/flop agg 46/c bet 100
seen turn overall 11/turn agg 20/turn bet 20
47 rąk
po jego 4becie mam tough spot i raczej robię crying call
nie wiem czy mimo wszystko nie flatować tego T - niby draw heavy, ale być może to spowoduje u niego większą częstotliwość blefów, ostatecznie decyduję się na c/r dla ochrony

z perspektywy dnia dzisiejszego, nie sądzę, żeby spłacał tam moje valuebety gdybym złapał strita na river, a nie chcę zobaczyć asów, waletów, dziesiątek, ani kierów na R

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
screamdustry

Srednia top pair i draw do strita na complete flush draw/sparowanym boardzie? Masz za slaba reke na jakakolwiek agresywniejsza akcje niz callowanie tego turna i zdecydowanie sie na call/fold na river w zaleznosci od karty i akcji.

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

defendujesz z BB ok ale to jest x/call flop x/call turn i decide river
co zrobisz jak ci zagra call do raise??? zespazzujesz river blefem (czyt. słabiutkim SDV) ??? co chcesz lepszego zmusić do foldu ???

Odpowiedz
Cytat
MikeWrclv

co to jest c/r ?
jakim 4becie robisz crying call skoro to Ty musialbys 4betowac jego 3bet?

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

chodziło mu o turn do jego raise jak mu się odwinie shipem:why:

Odpowiedz
Cytat
crueleq

Jeśli chcesz koniecznie na tego villaina grać x/r to zrób to na tym flopie. Grasz w domyśle na najszerszy możliwy range ( BU ) do tego jak dostaniesz call masz sporo equity.

As played karta spadła tragiczna na T.

Odpowiedz
Cytat
cin3q

Jeśli chcesz koniecznie na tego villaina grać x/r to zrób to na tym flopie. Grasz w domyśle na najszerszy możliwy range ( BU ) do tego jak dostaniesz call masz sporo equity.

Dokładnie, jedyny x/r jaki jest w tym spocie do zaakceptowania to na flopie. Lubię zagrać raise na takiej strukturze , ale muszę mieć więcej info na gracza . Na unka gram to pasywnie.

Odpowiedz
Cytat
kovval92

Napisane przez cin3q

Dokładnie, jedyny x/r jaki jest w tym spocie do zaakceptowania to na flopie. Lubię zagrać raise na takiej strukturze , ale muszę mieć więcej info na gracza . Na unka gram to pasywnie.

Ja to samo. A jeśli nie mam w ogole na gościa nic to jestem w stanie grać x/f F. To nie jest spot, na którym będziemy zarabiać, bo sporo kart psuje nam akcje, a trzeba pamietac o zdyskontowanych outach na hearts, bo na pewno Qx i Tx, w ogole nas nie poprawiaja. DLa mnie to x/f F bez info.

Odpowiedz
Cytat