gdzie te quizy mozna znalezc?
Napisane przez westsajd
gdzie te quizy mozna znalezc?
Strategia - na dole masz felietony i quizy
Mam takie pytanie, bo pamiętam, że przed odejściem z Party grałeś chwilę na NL10. Ja właśnie zdobyłem rolla na te stawki, wiec pograłem chwilkę na 1 stoliku dla adaptacji i ogólnego rozeznania.
No i wydaje mi się, że o ile na NL4 byli maniacy, to tutaj sami pasywni gracze tight. Jak Ty to widzisz? Wkręcam sobie czy faktycznie jest róznica w stylu gry?
Napisane przez robal123
Mam takie pytanie, bo pamiętam, że przed odejściem z Party grałeś chwilę na NL10. Ja właśnie zdobyłem rolla na te stawki, wiec pograłem chwilkę na 1 stoliku dla adaptacji i ogólnego rozeznania.No i wydaje mi się, że o ile na NL4 byli maniacy, to tutaj sami pasywni gracze tight. Jak Ty to widzisz? Wkręcam sobie czy faktycznie jest róznica w stylu gry?
Sorki nie mam neta od 2 dni ;p hehehe
Ogolnie to ja nadal gram na party na nl10 - poaziom jest praktycznie taki sam na 10tkach - jest troche wiecej myslacych graczy ale bez przesady
... ogolnie jak dla mnie nl10 jest bardziej agresywny niz nl4 - wiecej graczy light 3betujacych i 4betujacych - trzeba sie bylo dotego przystosowac ... ale tak jak teraz patrze na nl10 poziom nadal niski
siema mocny blok piszesz
przeczytałem cały i fajnie się czyta duzo się mozna nauczyć
miałbym prośbę bo pisałeś (w innym poście) ze jak coś to byś sie podzielił bazą rąk z nl4 nl10 SH na party
jak coś był bym ci bardzo wdzięczny i w przyszłości obiecuje rewanż
pozdrawiam
Napisane przez tonyrw
siema mocny blok piszesz
przeczytałem cały i fajnie się czyta duzo się mozna nauczyć
miałbym prośbę bo pisałeś (w innym poście) ze jak coś to byś sie podzielił bazą rąk z nl4 nl10 SH na party
jak coś był bym ci bardzo wdzięczny i w przyszłości obiecuje rewanż
pozdrawiam
odezwij sie na priv
Mialem lekkiego swinga na party - jakies 5-6k rak
Jak narazie wszystko wrocilo do normy
Jakies 10BI i shotujemy nl25 - oczywiscie najpierw kupujemy baze z Esposem
Fajnie crushowac w takim samym czasie juz 2gi limit - ciekawe jak nam pojdzie na 3cim
Ogolnie jestem zadowolny ze swojej gry na 10tkach - moze ze 2-3 rozdania callnalem na R jako cos w rodzaju "nie wierze przeciwnikowi" czyli tak naprade juz nie A-game a raczej B-game
Mam jeszcze spory klopot w rozgrywaniu JJ w 3betowanych potach zarowno IP jak i OOP i bede musial nad tym sporo popracowac bo dosyc duzo kasy trace xallujac F callujac T i foldujac R majac overpair badz 2pair a przeciwnicy nigdy na nl10 praktycznie nie graja 3rd barrel jako blef
Troche szkoda ze mnie strasznie na BetFair swinguje i latam ciagle pomiedzy 10-20$ i nie moge sie wzbic wyzej - jak narazie jakies 4BI pod ev po 5k rak i masa sick spotow gdzie przeciwnik lapie jakies nutsy na R a ja juz jestem commited :/ ale gram tam tylko po to zeby gold'a w tym miesiacu zrobic, o wiele by mi bylo latwiej tego dokonac na 10tkach niz nl4 no ale coz moze wariancja odda w niedlugim czasie i bedzie mi sie gralo bardziej komfortowo
Ostatni tydzien poswiecilem duzo czasu na nauke stad zero wpisow na blogu - ale postaram sie niebawem poruszyc jakis kolejny ciekawy temat plus przeanalizowac kolejnego rega z nl10 SH
Wzialem tez udzial w konkursie ogloszonym przez hahaUnab'a a mianowicie nalezalo przeanalizowac popup TehGamera i
1. Napisac jak go exploatowac
2. Poszukac jak ulepszyc jego gre na nl25
Skorzystalem z 2giej opcji i napisalem eseu na ten temat, w przeciagu kilku nastepnych dni bede chcial jeszcze cosmnapisac na 1. temat, poniewaz do wygrania jest trening u hahaUnab wiec czemu by nie skorzystac
BR PartyPoker 660 $
BR BetFair 12 $
Ps Sorki za bledy ale pisalen z ipoda a jeszcze nie ogarnalem go do konca - a tak propo to fajna zabaweczka
Quizy ciag dalszyBASIC & BRĄZ
Rece drawy - 23/24 pkt
Gra przeciwko murkom 17/21 pkt - strata 4pkt spowodowana tym ze fold > caldcall 3beta QQ z pozycja jest lepszy - czyzby ?? (nie jest sprecyzowane jak duzy to murek ale i tak nie wyrzucam tego IP bo zawsze moge grac pod seta majac implied oddsy baaaardzo duze zreszta), biorac po uwage nawet ze on tam ma AK QQ+ to mam blockery na damy wiec odpada ze on je trzyma tak wiec ma 6 kombinacji na KK tyle samo na AA i az 16 kombinacji na AK z ktorymi jestem po lepszej stronie flipa - wiec nawet jak az tak muruje 3betami mam tu 40% wiec nie uwazam ze fold jest lepszy
Brazowy egzamin dojrzalosci - 26/28 pkt - w ostatnim rozdaniu wole zagrac ch/c bo po ch na flopie nic sensownego nie repuje a nie podoba mi sie bet / fold majac prawdopodobnie 9 czytsych outow - nawet biorac pod uwage to ze mam sredni draw moge odjac z 1-2 outy i w zaleznosci od sizeingu zagrac ch / c lub ch / f jezeli wiem cos wiecej o przeciwniku
Niepodbita pula - 18/19 pkt
:club:Gra po flopie, gdy jesteś agresorem w grze przed flopem 18/21,5 pkt - jedynie ciezko powiedziec czy aby w rozdaniu 5tym z AK mamy taki easy fold - wszystko zalezy jakie tendencje zauwazylismy u przeciwnika - jezeli to jest donk to nie koniecznie ma tam Qx lub lepiej wiec ja to czesciej na taki push calluje majac nawet jakies ready
:club:Gra po flopie, gdy przeciwnik jest agresorem w grze przed flopem 17/18 pkt
:club:Asy w puli wieloosobowej 29/29 pkt
:club:AQ - Znienawidzone i lubiane 12/18 pkt - kilka zagran mi sie nie podoba ale sa one z FR wiec tam mamy inna dynamike i gramy bardziej tight wiec nie koniecznie jest to quiz dla mnie ... jakby wszystkie zadania byly z SH to co innego - jednak po zastanowieniu sie nepewno mam mase leakow zwiazanych z rozgrywaniem AQ AJ szczegolnie OOP - bedzie trzeba popracowac nad tym
:club:Gra out of position 33/36 pkt - blad w zad 9tym - jest ono nielogicznie sformuowane bo my jestesmy BB wiec pierwsi do akcji aczkolwiek ja faktycznie mam leaka w niskim donkbecie - trzeba poprwawic ;p
:club:Gra z przewagą pozycją na turnie 27/31 pkt - jedyna reka z ktora mialem problem to reka z zad 8 po zabawie z equilatorem faktycznie checkback jest gorszy niz bet/fold
:club:Gra bez przewagi pozycji na turnie 28/32 pkt - blad w ostatnim ja tam zagrywam ch/c a podobno najlepsze jest bet / broke .... hmm musze sie z tym rozdaniem w equilabie pobawic i zobaczymy co i jak
:club:Linecheck AQ 36/41 - nadal w pelni nie jestem zadowolony z tego quizu - trzeb bedzie mocno popracowac nad gra z AJ AQ
Gra z pozycją na flopie: Rozgrywanie drawów 34/36 pkt - jedyny blad w zad 8 ja tam gram broke ale faktycznie po db / raise gdy to ja bylem agresorem pre nie wyglada moje equity najlepiej i w zaleznosci ile BB donkuje i z czym to tu raczej fold > AI
:club:Zagrania 3-bet oraz 4-bet przed flopem Zostawilem na pozniej - bardzo ciekawy quiz
:club:Luźne podbicia otwierające z wczesnej pozycji 29/33 pkt nie jestem zwolennikiem otwierania KJo i 76s z EP jak mam csa na MP
Preflop: Pytania dla początkujących 33/36 pkt - 3cie pytanie jest wg mnie bez sensu sformuowane ... zawsze mozna sprawdzic - odpowiedz powinna byc jaka jest najlepsza opcja dla Hero i powinny byc wymienione call fold 4bet
:club:Quiz dla początkujacych (1) - NL full ring 33/36 - nie gram juz FR i dla mnie fold KK na SH na T high boardzie to leak ;p
:club:Quiz dla początkujących (5) - NL short handed 36/36 - w sumie podstawy SHSILVER
Anna K. 29/39 pkt - mam problem z rozgrywaniem AK na maniakow
Value z setów 34/36 pkt - do ostatniego mam watpliwosci - ja tam wole ch/c bo A i tak mi sie wyplaci a ch / r wywalam wszystkie pp
Pocket pary oraz trójki 20/21 pkt
Przed flopem - kiedy podbijasz? 42/44 pkt
Przed flopem - przed Tobą było podbicie 29/35 pkt - tu musze ejszcze popracowac nad swoja gra, aczkolwiek bardzo malo info o przeciwniku jest w tym quizie
On jest maniakiem... 20/22 pkt
Zakład dla value 16/18 pkt
Wysokość zakładu 8/11 pkt - tutaj ewidentnie musze popracowac nad tym jakie daje przeciwnikowi oddsy i jakie bede mial FE
Jutro postaram sie zrobic kolejna porcje quizow - zachecam kazdego bo to jeden z prostszych sposobów aby znaleźć swoje słabe strony
To kiedy shotujemy NL25?? Grałem chwile wczoraj z tobą ;), mogę się dożucić do kupna tych rąk, ile Was chcą skasować??
Bedzie powyzej 30BI to bede shotowal
Jak cos to zagadaj do Espos88 bo to on na 25tki kupuje
Mysle ze nie ma sensu kupowac wiecej niz 400k za 10$ z www.handhq.com
Na nl10 mielismy lacznie okolo 1.5m rak a korzystam z bazy 500k i mi spokojnie wystarcza
Dzięki za stronę pewnie cos z niej wybiorę, a swoją droga ja już od czasu do czasu shotuje NL 25 jak zlapie jakąś fishke.
Ja niestety spadłem na 25bi (już było 29,5
) a też chcę mieć 30-32bi żeby wbić na nl25, pewnie parę dni to zajmie ale nie ma co się śpieszyć, tu też jest trochę rzeczy do poprawy
Jeżeli chodzi o bazę, to oczywiście się podzielę, będziesz miał u nas mały dług wdzięczności albo poprostu kupisz bazę na nl50 jak wszyscy tu zostaniemy i równo przejdziemy ♠_grin: , zresztą te parę groszy jest nieistotne, to świetna inwestycja ♠_thumbsup:
U mnie jeszcze 4-5BI z 10tek i spokoknie moge zaczac shotowac
Aczkolwiek bez bazy sie tam nie wybieram
Dogadam sie z esposem zeby kupil po weekendzie bo masz wtedy wszystkich regow i wiekszosc niedzielnych fiszek w bazie
Ps. Jakos nie kojarze Twojego nickname z party
a poznalem okolo 15 osob z PS ktore gra na tym limicie
Pps. Owilku mowa hahah
No tak jak Ci już mówiłem ja mogę kupić wcześniej, dzięki temu zrobisz małe rozeznanie i powiesz co tam się dzieje
A tak wogóle zastanawiam się czy to taki plus kupować po weekendzie? wiele fiszek-regów i regów gra tylko w tygodniu, w weekend mam wrażenie, że gra więcej przypadkowych graczy i do tego ja często odpoczywam w piątek i/lub sobotę...
Dobra, tak naprawdę imo to nie ma wielkiego znaczenia
jak Ci zależy to tak zrobimy
Napisane przez Espos88
No tak jak Ci już mówiłem ja mogę kupić wcześniej, dzięki temu zrobisz małe rozeznanie i powiesz co tam się dzieje![]()
Haha spoko
yo kup baze w poniedzialek jak dasz rade a jak nie to ja posyram sie kupic
Jestem w trakcie ogladania TwiceT pink performance - zajebista seria session review z nl25 nl50 a level myslenia TwiceT poprostu ROZKURWIA - polecam !!!
Quizy ciag dalszyBASIC & BRĄZ
Rece drawy - 23/24 pkt
Gra przeciwko murkom 17/21 pkt - strata 4pkt spowodowana tym ze fold > caldcall 3beta QQ z pozycja jest lepszy - czyzby ?? (nie jest sprecyzowane jak duzy to murek ale i tak nie wyrzucam tego IP bo zawsze moge grac pod seta majac implied oddsy baaaardzo duze zreszta), biorac po uwage nawet ze on tam ma AK QQ+ to mam blockery na damy wiec odpada ze on je trzyma tak wiec ma 6 kombinacji na KK tyle samo na AA i az 16 kombinacji na AK z ktorymi jestem po lepszej stronie flipa - wiec nawet jak az tak muruje 3betami mam tu 40% wiec nie uwazam ze fold jest lepszy
Brazowy egzamin dojrzalosci - 26/28 pkt - w ostatnim rozdaniu wole zagrac ch/c bo po ch na flopie nic sensownego nie repuje a nie podoba mi sie bet / fold majac prawdopodobnie 9 czytsych outow - nawet biorac pod uwage to ze mam sredni draw moge odjac z 1-2 outy i w zaleznosci od sizeingu zagrac ch / c lub ch / f jezeli wiem cos wiecej o przeciwniku
Niepodbita pula - 18/19 pkt
:club:Gra po flopie, gdy jesteś agresorem w grze przed flopem 18/21,5 pkt - jedynie ciezko powiedziec czy aby w rozdaniu 5tym z AK mamy taki easy fold - wszystko zalezy jakie tendencje zauwazylismy u przeciwnika - jezeli to jest donk to nie koniecznie ma tam Qx lub lepiej wiec ja to czesciej na taki push calluje majac nawet jakies ready
:club:Gra po flopie, gdy przeciwnik jest agresorem w grze przed flopem 17/18 pkt
:club:Asy w puli wieloosobowej 29/29 pkt
:club:AQ - Znienawidzone i lubiane 12/18 pkt - kilka zagran mi sie nie podoba ale sa one z FR wiec tam mamy inna dynamike i gramy bardziej tight wiec nie koniecznie jest to quiz dla mnie ... jakby wszystkie zadania byly z SH to co innego - jednak po zastanowieniu sie nepewno mam mase leakow zwiazanych z rozgrywaniem AQ AJ szczegolnie OOP - bedzie trzeba popracowac nad tym
:club:Gra out of position 33/36 pkt - blad w zad 9tym - jest ono nielogicznie sformuowane bo my jestesmy BB wiec pierwsi do akcji aczkolwiek ja faktycznie mam leaka w niskim donkbecie - trzeba poprwawic ;p
:club:Gra z przewagą pozycją na turnie 27/31 pkt - jedyna reka z ktora mialem problem to reka z zad 8 po zabawie z equilatorem faktycznie checkback jest gorszy niz bet/fold
:club:Gra bez przewagi pozycji na turnie 28/32 pkt - blad w ostatnim ja tam zagrywam ch/c a podobno najlepsze jest bet / broke .... hmm musze sie z tym rozdaniem w equilabie pobawic i zobaczymy co i jak
:club:Linecheck AQ 36/41 - nadal w pelni nie jestem zadowolony z tego quizu - trzeb bedzie mocno popracowac nad gra z AJ AQ
Gra z pozycją na flopie: Rozgrywanie drawów 34/36 pkt - jedyny blad w zad 8 ja tam gram broke ale faktycznie po db / raise gdy to ja bylem agresorem pre nie wyglada moje equity najlepiej i w zaleznosci ile BB donkuje i z czym to tu raczej fold > AI
:club:Zagrania 3-bet oraz 4-bet przed flopem Zostawilem na pozniej - bardzo ciekawy quiz
:club:Luźne podbicia otwierające z wczesnej pozycji 29/33 pkt nie jestem zwolennikiem otwierania KJo i 76s z EP jak mam csa na MP
Preflop: Pytania dla początkujących 33/36 pkt - 3cie pytanie jest wg mnie bez sensu sformuowane ... zawsze mozna sprawdzic - odpowiedz powinna byc jaka jest najlepsza opcja dla Hero i powinny byc wymienione call fold 4bet
:club:Quiz dla początkujacych (1) - NL full ring 33/36 - nie gram juz FR i dla mnie fold KK na SH na T high boardzie to leak ;p
:club:Quiz dla początkujących (5) - NL short handed 36/36 - w sumie podstawy SHSILVER
Anna K. 29/39 pkt - mam problem z rozgrywaniem AK na maniakow
Value z setów 34/36 pkt - do ostatniego mam watpliwosci - ja tam wole ch/c bo A i tak mi sie wyplaci a ch / r wywalam wszystkie pp
Pocket pary oraz trójki 20/21 pkt
Przed flopem - kiedy podbijasz? 42/44 pkt
Przed flopem - przed Tobą było podbicie 29/35 pkt - tu musze ejszcze popracowac nad swoja gra, aczkolwiek bardzo malo info o przeciwniku jest w tym quizie
On jest maniakiem... 20/22 pkt
Zakład dla value 16/18 pkt
Wysokość zakładu 8/11 pkt - tutaj ewidentnie musze popracowac nad tym jakie daje przeciwnikowi oddsy i jakie bede mial FE
Decyzja na riverze 16/18 pkt - w pierwszym wole ch back z tego wzgledu ze mam za malo info o rywalu a nie chce bet/foldowac , R uzupelnil backdora do str i flusha wiec jak nei wiem jakimi liniami przeciwnik gra drawy wole ch/ back jeeli wiem ze on donkuje flusha na R to gram bet/broke. W drugim gram równiez ch back bo nie widfze sensu w bet/call bo jak on mnie tam raisuje zawsze ma lepiej niz ja, raczej nie bedzie raisowal gorszych Jx
Big decisions - brak readów 15/19 pkt - w pierwszym dalem minraise/call a niby shove jest bardziej profitowy - fakt bo jezeli przeciwnik zagra call do mojego minraise to mam ciezki spot na kazdej Q+ T wiec shove bedzie troche lepszy - aczkolwiek ja zakladam ze on tam nigdy nie ma TT najczesciej Tx lub overpair jezeli zagram shove to wywalam Tx a tego nie chce. W ostatnim nie chce grac shove z tego wzgledu ze nie chce chce flipowac na jego A♣x a kazda overpair z:club: i tak sie wystakuje na T wiec ja tam gram call flop ship any T jezeli nie ejst to
i A
Podstawy ochrony ręki 60/63 pkt
Obrona blindów ze zdominowanymi rękami 26/28 pkt - strata 2 pkt z tego powodu ze AJ vs BU w obu przypadkach wole 3betowac niz caldcallowac bez wiekszych readow niz te, które byly podane
BR PartyPoker 712$
BR BetFair 6$