Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL SH grinder nl4 -------> nl400 If u never failed u never lived

429 Posty
89 Użytkownicy
0 Reakcje
33 K Wyświetlenia

gdzie te quizy mozna znalezc?

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Napisane przez westsajd
gdzie te quizy mozna znalezc?

Strategia - na dole masz felietony i quizy

Odpowiedz
Cytat
robal123
PokerStrategist

Mam takie pytanie, bo pamiętam, że przed odejściem z Party grałeś chwilę na NL10. Ja właśnie zdobyłem rolla na te stawki, wiec pograłem chwilkę na 1 stoliku dla adaptacji i ogólnego rozeznania.

No i wydaje mi się, że o ile na NL4 byli maniacy, to tutaj sami pasywni gracze tight. Jak Ty to widzisz? Wkręcam sobie czy faktycznie jest róznica w stylu gry?

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Napisane przez robal123
Mam takie pytanie, bo pamiętam, że przed odejściem z Party grałeś chwilę na NL10. Ja właśnie zdobyłem rolla na te stawki, wiec pograłem chwilkę na 1 stoliku dla adaptacji i ogólnego rozeznania.

No i wydaje mi się, że o ile na NL4 byli maniacy, to tutaj sami pasywni gracze tight. Jak Ty to widzisz? Wkręcam sobie czy faktycznie jest róznica w stylu gry?

Sorki nie mam neta od 2 dni ;p hehehe

Ogolnie to ja nadal gram na party na nl10 - poaziom jest praktycznie taki sam na 10tkach - jest troche wiecej myslacych graczy ale bez przesady :D ... ogolnie jak dla mnie nl10 jest bardziej agresywny niz nl4 - wiecej graczy light 3betujacych i 4betujacych - trzeba sie bylo dotego przystosowac ... ale tak jak teraz patrze na nl10 poziom nadal niski :]

Odpowiedz
Cytat
tonyrw
PokerStrategist

siema mocny blok piszesz
przeczytałem cały i fajnie się czyta duzo się mozna nauczyć
miałbym prośbę bo pisałeś (w innym poście) ze jak coś to byś sie podzielił bazą rąk z nl4 nl10 SH na party
jak coś był bym ci bardzo wdzięczny i w przyszłości obiecuje rewanż
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Napisane przez tonyrw
siema mocny blok piszesz
przeczytałem cały i fajnie się czyta duzo się mozna nauczyć
miałbym prośbę bo pisałeś (w innym poście) ze jak coś to byś sie podzielił bazą rąk z nl4 nl10 SH na party
jak coś był bym ci bardzo wdzięczny i w przyszłości obiecuje rewanż
pozdrawiam

odezwij sie na priv

Odpowiedz
Cytat
tonyrw
PokerStrategist

czesc wysłałem ci zaproszenie

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Mialem lekkiego swinga na party - jakies 5-6k rak
Jak narazie wszystko wrocilo do normy :P
Jakies 10BI i shotujemy nl25 - oczywiscie najpierw kupujemy baze z Esposem :D
Fajnie crushowac w takim samym czasie juz 2gi limit - ciekawe jak nam pojdzie na 3cim :P
Ogolnie jestem zadowolny ze swojej gry na 10tkach - moze ze 2-3 rozdania callnalem na R jako cos w rodzaju "nie wierze przeciwnikowi" czyli tak naprade juz nie A-game a raczej B-game
Mam jeszcze spory klopot w rozgrywaniu JJ w 3betowanych potach zarowno IP jak i OOP i bede musial nad tym sporo popracowac bo dosyc duzo kasy trace xallujac F callujac T i foldujac R majac overpair badz 2pair a przeciwnicy nigdy na nl10 praktycznie nie graja 3rd barrel jako blef

Troche szkoda ze mnie strasznie na BetFair swinguje i latam ciagle pomiedzy 10-20$ i nie moge sie wzbic wyzej - jak narazie jakies 4BI pod ev po 5k rak i masa sick spotow gdzie przeciwnik lapie jakies nutsy na R a ja juz jestem commited :/ ale gram tam tylko po to zeby gold'a w tym miesiacu zrobic, o wiele by mi bylo latwiej tego dokonac na 10tkach niz nl4 no ale coz moze wariancja odda w niedlugim czasie i bedzie mi sie gralo bardziej komfortowo

Ostatni tydzien poswiecilem duzo czasu na nauke stad zero wpisow na blogu - ale postaram sie niebawem poruszyc jakis kolejny ciekawy temat plus przeanalizowac kolejnego rega z nl10 SH

Wzialem tez udzial w konkursie ogloszonym przez hahaUnab'a a mianowicie nalezalo przeanalizowac popup TehGamera i
1. Napisac jak go exploatowac
2. Poszukac jak ulepszyc jego gre na nl25

Skorzystalem z 2giej opcji i napisalem eseu na ten temat, w przeciagu kilku nastepnych dni bede chcial jeszcze cosmnapisac na 1. temat, poniewaz do wygrania jest trening u hahaUnab wiec czemu by nie skorzystac

BR PartyPoker 660 $

BR BetFair 12 $

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Ps Sorki za bledy ale pisalen z ipoda a jeszcze nie ogarnalem go do konca - a tak propo to fajna zabaweczka :D

Odpowiedz
Cytat
pomurz
PokerStrategist

Kropa :f_wink:

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Quizy ciag dalszy

BASIC & BRĄZ

:club: Rece drawy - 23/24 pkt
:club: Gra przeciwko murkom 17/21 pkt - strata 4pkt spowodowana tym ze fold > caldcall 3beta QQ z pozycja jest lepszy - czyzby ?? (nie jest sprecyzowane jak duzy to murek ale i tak nie wyrzucam tego IP bo zawsze moge grac pod seta majac implied oddsy baaaardzo duze zreszta), biorac po uwage nawet ze on tam ma AK QQ+ to mam blockery na damy wiec odpada ze on je trzyma tak wiec ma 6 kombinacji na KK tyle samo na AA i az 16 kombinacji na AK z ktorymi jestem po lepszej stronie flipa - wiec nawet jak az tak muruje 3betami mam tu 40% wiec nie uwazam ze fold jest lepszy
:club: Brazowy egzamin dojrzalosci - 26/28 pkt - w ostatnim rozdaniu wole zagrac ch/c bo po ch na flopie nic sensownego nie repuje a nie podoba mi sie bet / fold majac prawdopodobnie 9 czytsych outow - nawet biorac pod uwage to ze mam sredni draw moge odjac z 1-2 outy i w zaleznosci od sizeingu zagrac ch / c lub ch / f jezeli wiem cos wiecej o przeciwniku
:club: Niepodbita pula - 18/19 pkt
:club:Gra po flopie, gdy jesteś agresorem w grze przed flopem 18/21,5 pkt - jedynie ciezko powiedziec czy aby w rozdaniu 5tym z AK mamy taki easy fold - wszystko zalezy jakie tendencje zauwazylismy u przeciwnika - jezeli to jest donk to nie koniecznie ma tam Qx lub lepiej wiec ja to czesciej na taki push calluje majac nawet jakies ready
:club:Gra po flopie, gdy przeciwnik jest agresorem w grze przed flopem 17/18 pkt
:club:Asy w puli wieloosobowej 29/29 pkt
:club:AQ - Znienawidzone i lubiane 12/18 pkt - kilka zagran mi sie nie podoba ale sa one z FR wiec tam mamy inna dynamike i gramy bardziej tight wiec nie koniecznie jest to quiz dla mnie ... jakby wszystkie zadania byly z SH to co innego - jednak po zastanowieniu sie nepewno mam mase leakow zwiazanych z rozgrywaniem AQ AJ szczegolnie OOP - bedzie trzeba popracowac nad tym
:club:Gra out of position 33/36 pkt - blad w zad 9tym - jest ono nielogicznie sformuowane bo my jestesmy BB wiec pierwsi do akcji aczkolwiek ja faktycznie mam leaka w niskim donkbecie - trzeba poprwawic ;p
:club:Gra z przewagą pozycją na turnie 27/31 pkt - jedyna reka z ktora mialem problem to reka z zad 8 po zabawie z equilatorem faktycznie checkback jest gorszy niz bet/fold
:club:Gra bez przewagi pozycji na turnie 28/32 pkt - blad w ostatnim ja tam zagrywam ch/c a podobno najlepsze jest bet / broke .... hmm musze sie z tym rozdaniem w equilabie pobawic i zobaczymy co i jak
:club:Linecheck AQ 36/41 - nadal w pelni nie jestem zadowolony z tego quizu - trzeb bedzie mocno popracowac nad gra z AJ AQ
:club: Gra z pozycją na flopie: Rozgrywanie drawów 34/36 pkt - jedyny blad w zad 8 ja tam gram broke ale faktycznie po db / raise gdy to ja bylem agresorem pre nie wyglada moje equity najlepiej i w zaleznosci ile BB donkuje i z czym to tu raczej fold > AI
:club:Zagrania 3-bet oraz 4-bet przed flopem Zostawilem na pozniej - bardzo ciekawy quiz
:club:Luźne podbicia otwierające z wczesnej pozycji 29/33 pkt nie jestem zwolennikiem otwierania KJo i 76s z EP jak mam csa na MP
:club: Preflop: Pytania dla początkujących 33/36 pkt - 3cie pytanie jest wg mnie bez sensu sformuowane ... zawsze mozna sprawdzic - odpowiedz powinna byc jaka jest najlepsza opcja dla Hero i powinny byc wymienione call fold 4bet
:club:Quiz dla początkujacych (1) - NL full ring 33/36 - nie gram juz FR i dla mnie fold KK na SH na T high boardzie to leak ;p
:club:Quiz dla początkujących (5) - NL short handed 36/36 - w sumie podstawy SH

SILVER

:diamond: Anna K. 29/39 pkt - mam problem z rozgrywaniem AK na maniakow
:diamond: Value z setów 34/36 pkt - do ostatniego mam watpliwosci - ja tam wole ch/c bo A i tak mi sie wyplaci a ch / r wywalam wszystkie pp
:diamond: Pocket pary oraz trójki 20/21 pkt
:diamond: Przed flopem - kiedy podbijasz? 42/44 pkt
:diamond: Przed flopem - przed Tobą było podbicie 29/35 pkt - tu musze ejszcze popracowac nad swoja gra, aczkolwiek bardzo malo info o przeciwniku jest w tym quizie
:diamond: On jest maniakiem... 20/22 pkt
:diamond: Zakład dla value 16/18 pkt
:diamond: Wysokość zakładu 8/11 pkt - tutaj ewidentnie musze popracowac nad tym jakie daje przeciwnikowi oddsy i jakie bede mial FE

Jutro postaram sie zrobic kolejna porcje quizow - zachecam kazdego bo to jeden z prostszych sposobów aby znaleźć swoje słabe strony

Odpowiedz
Cytat
przemek20011
PokerStrategist

To kiedy shotujemy NL25?? Grałem chwile wczoraj z tobą ;), mogę się dożucić do kupna tych rąk, ile Was chcą skasować??

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Bedzie powyzej 30BI to bede shotowal :P
Jak cos to zagadaj do Espos88 bo to on na 25tki kupuje
Mysle ze nie ma sensu kupowac wiecej niz 400k za 10$ z www.handhq.com
Na nl10 mielismy lacznie okolo 1.5m rak a korzystam z bazy 500k i mi spokojnie wystarcza

Odpowiedz
Cytat
przemek20011
PokerStrategist

Dzięki za stronę pewnie cos z niej wybiorę, a swoją droga ja już od czasu do czasu shotuje NL 25 jak zlapie jakąś fishke.

Odpowiedz
Cytat

Ja niestety spadłem na 25bi (już było 29,5 :f_ugly: ) a też chcę mieć 30-32bi żeby wbić na nl25, pewnie parę dni to zajmie ale nie ma co się śpieszyć, tu też jest trochę rzeczy do poprawy ;) Jeżeli chodzi o bazę, to oczywiście się podzielę, będziesz miał u nas mały dług wdzięczności albo poprostu kupisz bazę na nl50 jak wszyscy tu zostaniemy i równo przejdziemy _grin: , zresztą te parę groszy jest nieistotne, to świetna inwestycja _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

U mnie jeszcze 4-5BI z 10tek i spokoknie moge zaczac shotowac

Aczkolwiek bez bazy sie tam nie wybieram :P
Dogadam sie z esposem zeby kupil po weekendzie bo masz wtedy wszystkich regow i wiekszosc niedzielnych fiszek w bazie

Ps. Jakos nie kojarze Twojego nickname z party :P a poznalem okolo 15 osob z PS ktore gra na tym limicie

Pps. Owilku mowa hahah

Odpowiedz
Cytat

No tak jak Ci już mówiłem ja mogę kupić wcześniej, dzięki temu zrobisz małe rozeznanie i powiesz co tam się dzieje :f_p:

A tak wogóle zastanawiam się czy to taki plus kupować po weekendzie? wiele fiszek-regów i regów gra tylko w tygodniu, w weekend mam wrażenie, że gra więcej przypadkowych graczy i do tego ja często odpoczywam w piątek i/lub sobotę...
Dobra, tak naprawdę imo to nie ma wielkiego znaczenia :f_biggrin: jak Ci zależy to tak zrobimy :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Napisane przez Espos88
No tak jak Ci już mówiłem ja mogę kupić wcześniej, dzięki temu zrobisz małe rozeznanie i powiesz co tam się dzieje :f_p:

Haha spoko :D yo kup baze w poniedzialek jak dasz rade a jak nie to ja posyram sie kupic :P

Jestem w trakcie ogladania TwiceT pink performance - zajebista seria session review z nl25 nl50 a level myslenia TwiceT poprostu ROZKURWIA - polecam !!!

Odpowiedz
Cytat
tonyrw
PokerStrategist

siema
wysłałem ci email
jak możesz to odpisz
pozdro

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Quizy ciag dalszy

BASIC & BRĄZ

:club: Rece drawy - 23/24 pkt
:club: Gra przeciwko murkom 17/21 pkt - strata 4pkt spowodowana tym ze fold > caldcall 3beta QQ z pozycja jest lepszy - czyzby ?? (nie jest sprecyzowane jak duzy to murek ale i tak nie wyrzucam tego IP bo zawsze moge grac pod seta majac implied oddsy baaaardzo duze zreszta), biorac po uwage nawet ze on tam ma AK QQ+ to mam blockery na damy wiec odpada ze on je trzyma tak wiec ma 6 kombinacji na KK tyle samo na AA i az 16 kombinacji na AK z ktorymi jestem po lepszej stronie flipa - wiec nawet jak az tak muruje 3betami mam tu 40% wiec nie uwazam ze fold jest lepszy
:club: Brazowy egzamin dojrzalosci - 26/28 pkt - w ostatnim rozdaniu wole zagrac ch/c bo po ch na flopie nic sensownego nie repuje a nie podoba mi sie bet / fold majac prawdopodobnie 9 czytsych outow - nawet biorac pod uwage to ze mam sredni draw moge odjac z 1-2 outy i w zaleznosci od sizeingu zagrac ch / c lub ch / f jezeli wiem cos wiecej o przeciwniku
:club: Niepodbita pula - 18/19 pkt
:club:Gra po flopie, gdy jesteś agresorem w grze przed flopem 18/21,5 pkt - jedynie ciezko powiedziec czy aby w rozdaniu 5tym z AK mamy taki easy fold - wszystko zalezy jakie tendencje zauwazylismy u przeciwnika - jezeli to jest donk to nie koniecznie ma tam Qx lub lepiej wiec ja to czesciej na taki push calluje majac nawet jakies ready
:club:Gra po flopie, gdy przeciwnik jest agresorem w grze przed flopem 17/18 pkt
:club:Asy w puli wieloosobowej 29/29 pkt
:club:AQ - Znienawidzone i lubiane 12/18 pkt - kilka zagran mi sie nie podoba ale sa one z FR wiec tam mamy inna dynamike i gramy bardziej tight wiec nie koniecznie jest to quiz dla mnie ... jakby wszystkie zadania byly z SH to co innego - jednak po zastanowieniu sie nepewno mam mase leakow zwiazanych z rozgrywaniem AQ AJ szczegolnie OOP - bedzie trzeba popracowac nad tym
:club:Gra out of position 33/36 pkt - blad w zad 9tym - jest ono nielogicznie sformuowane bo my jestesmy BB wiec pierwsi do akcji aczkolwiek ja faktycznie mam leaka w niskim donkbecie - trzeba poprwawic ;p
:club:Gra z przewagą pozycją na turnie 27/31 pkt - jedyna reka z ktora mialem problem to reka z zad 8 po zabawie z equilatorem faktycznie checkback jest gorszy niz bet/fold
:club:Gra bez przewagi pozycji na turnie 28/32 pkt - blad w ostatnim ja tam zagrywam ch/c a podobno najlepsze jest bet / broke .... hmm musze sie z tym rozdaniem w equilabie pobawic i zobaczymy co i jak
:club:Linecheck AQ 36/41 - nadal w pelni nie jestem zadowolony z tego quizu - trzeb bedzie mocno popracowac nad gra z AJ AQ
:club: Gra z pozycją na flopie: Rozgrywanie drawów 34/36 pkt - jedyny blad w zad 8 ja tam gram broke ale faktycznie po db / raise gdy to ja bylem agresorem pre nie wyglada moje equity najlepiej i w zaleznosci ile BB donkuje i z czym to tu raczej fold > AI
:club:Zagrania 3-bet oraz 4-bet przed flopem Zostawilem na pozniej - bardzo ciekawy quiz
:club:Luźne podbicia otwierające z wczesnej pozycji 29/33 pkt nie jestem zwolennikiem otwierania KJo i 76s z EP jak mam csa na MP
:club: Preflop: Pytania dla początkujących 33/36 pkt - 3cie pytanie jest wg mnie bez sensu sformuowane ... zawsze mozna sprawdzic - odpowiedz powinna byc jaka jest najlepsza opcja dla Hero i powinny byc wymienione call fold 4bet
:club:Quiz dla początkujacych (1) - NL full ring 33/36 - nie gram juz FR i dla mnie fold KK na SH na T high boardzie to leak ;p
:club:Quiz dla początkujących (5) - NL short handed 36/36 - w sumie podstawy SH

SILVER

:diamond: Anna K. 29/39 pkt - mam problem z rozgrywaniem AK na maniakow
:diamond: Value z setów 34/36 pkt - do ostatniego mam watpliwosci - ja tam wole ch/c bo A i tak mi sie wyplaci a ch / r wywalam wszystkie pp
:diamond: Pocket pary oraz trójki 20/21 pkt
:diamond: Przed flopem - kiedy podbijasz? 42/44 pkt
:diamond: Przed flopem - przed Tobą było podbicie 29/35 pkt - tu musze ejszcze popracowac nad swoja gra, aczkolwiek bardzo malo info o przeciwniku jest w tym quizie
:diamond: On jest maniakiem... 20/22 pkt
:diamond: Zakład dla value 16/18 pkt
:diamond: Wysokość zakładu 8/11 pkt - tutaj ewidentnie musze popracowac nad tym jakie daje przeciwnikowi oddsy i jakie bede mial FE
:diamond: Decyzja na riverze 16/18 pkt - w pierwszym wole ch back z tego wzgledu ze mam za malo info o rywalu a nie chce bet/foldowac , R uzupelnil backdora do str i flusha wiec jak nei wiem jakimi liniami przeciwnik gra drawy wole ch/ back jeeli wiem ze on donkuje flusha na R to gram bet/broke. W drugim gram równiez ch back bo nie widfze sensu w bet/call bo jak on mnie tam raisuje zawsze ma lepiej niz ja, raczej nie bedzie raisowal gorszych Jx
:diamond: Big decisions - brak readów 15/19 pkt - w pierwszym dalem minraise/call a niby shove jest bardziej profitowy - fakt bo jezeli przeciwnik zagra call do mojego minraise to mam ciezki spot na kazdej Q+ T wiec shove bedzie troche lepszy - aczkolwiek ja zakladam ze on tam nigdy nie ma TT najczesciej Tx lub overpair jezeli zagram shove to wywalam Tx a tego nie chce. W ostatnim nie chce grac shove z tego wzgledu ze nie chce chce flipowac na jego A♣x a kazda overpair z:club: i tak sie wystakuje na T wiec ja tam gram call flop ship any T jezeli nie ejst to :club: i A
:diamond: Podstawy ochrony ręki 60/63 pkt
:diamond: Obrona blindów ze zdominowanymi rękami 26/28 pkt - strata 2 pkt z tego powodu ze AJ vs BU w obu przypadkach wole 3betowac niz caldcallowac bez wiekszych readow niz te, które byly podane

BR PartyPoker 712$

BR BetFair 6$

Odpowiedz
Cytat