.
Napisane przez Kaldas90
I zanim coś popsuję chciałem Was spytać jak wkleić tutaj rękę z Everesta żeby elegancko się skonwertowała?:)
https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=50228
sluchaj, jak chcesz to odezwij sie do mnie na skype: wolandbg
grałem dużo NL25 na everescie, mozemy sobie pogadać.
niezły rank w szachach
Sory że tak głupio spytam ranking fide tyczy się całej polski czy całego świata? odnośnie rozdań to na potęgę overplayujesz jak już Ci wcześniej tłumaczyłem na gg, wstawiaj jak najwięcej rąk do oceny, w dziale oceny rąk, tutaj to tylko takie fishe jak ja mogą Ci ocenić rękę, co jest totalnie nie obiektywne bo raz że gram micro stawki dwa że SH
Znowu to samo ♠_ugly: , tak naprawdę to nie jest tak że on ma 1 do 8,5 jeśli skreślisz karty z jego 3bet range QQ KK AA on tu ich nie flat calluje i przyjrzysz się boardowi na którym niema A K Q to on seta ze swoimi 22-JJ trafia tutaj dużo dużo częściej Nie chcę mi się tego dokładnie liczyć ale myślę że coś koło 1 na 6,5-7. To z czym on tam OP calluje to są właśnie 22-JJ i to jest niema pewne.
Teraz przejdźmy do rozdania pot jest 6,00 fish betuje za 6,00 ty dajesz rise 20,00 razem wychodzi 32,00, luckycheng płaci pre flop 1,75 żeby obejrzeć flopa ma 1 do 18 na waszą akcję a zagra z wami tylko setem którego dostanie na takim boardzie jakieś 1 na 7 razy. Dlatego twój rise na flopie nie miał totalnie żadnego sensu gdyż jego wszystkie nie trafione sety i tak spasują bez twojego risa a od trafionych setów tracisz staka na własne życzenie. Zatem TAG gra na takim boardzi push or fold po tym jak zagrał pre flop. Wróćmy teraz do fisha fishu zagrywa za pulę mając za sobą dodatkowe 13$ czyli do flush drawa już sam sobie odbiera implied odds takim betem na flopie, bo na turnie jego call czy all in będzie już nie opłacalny, czyli jak stawiasz go na słabszego waleta to na turnie on i tak odda ci staka lub jeszcze wrzuci nieopłacalnie z flush drawem, więc skąd ten pośpiech w rozegraniu poco ten rise na flopie pytam poco bo nie potrafię znaleźć choćby jednego powodu dla którego go wykonujesz
w ramach nagany za to rozegranie 100 batów i na wykopki ♠_thumbsup:
Kaldas mam prośbę ;] Wrzucaj jak możesz ręce skonwertowane przez np. www.weaktight.com.
IMO dużo łatwiej się je analizuje i można je oglądać w replayerze.
Pozdro
Lol @ linki do TLP. Jak to zobaczy jakiś mod, to Ci niestety wszystko usunie, wiec poprzerzucaj to sobie do innego konwertera póki czas
No i powodzenia w grze ♠_thumbsup: