Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL 2 - up up up

513 Posty
64 Użytkownicy
0 Reakcje
14.1 K Wyświetlenia
kNoq001
PokerStrategist

bet bet bet dopoki sie nie odzywa

river to na pewno call nie jest

andrzejL
PokerStrategist

Widzę u Ciebie błąd w myśleniu, uważam że dość poważny. Wyciągasz wnioski z wyników pojedynczych rozdań mówiąc : "nigdy..", "zawsze" itp. Po pierwsze w pokerze każda sytuacja jest inna, i nie powinniśmy wszystkich czynności automatyzować. Po drugie, jak myślisz dlaczego trenerzy radzą nie wrzucać wyników rozdań które dajemy do oceny? Ważne jest to czy podejmujemy dobre decyzje, a nie to czy trafimy bad beata czy coolera. W ręce z JJ piszesz że nie przegrałbyś spota gdyby nie call pf, tyle że call nie był złą decyzją. Kilka razy zauważyłem też że błędnie oceniasz swój układ na TPTK i TPGK.
Może łatwiej było by Ci grać full ringi? Podobno są mniej swingowe, sam tego powiedzieć nie mogę bo nie mam porównania. Pozdrawiam i życzę sukcesów :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tak się czuje po dzisiejszej sesji 3,5bi +, kilka błędów się wkradło, ale ogólnie jestem zadowolony ze swojej gry.

Oto kilka rozdań.

HAND 1

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]MP3 (Hero)$2.57:///////;CO$2.06:///////;BU$3.67:///////;SB$0.92:///////;BB$2.88:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with T:d, T:c.
Hero raises to $0.08, CO folds, BU calls $0.08, SB folds, BB calls $0.06.

Flop: ($0.25) 4:s, 7:h, 2:s (3 players)
BB checks, Hero bets $0.18, BU raises to $3.59(All-In), BB folds, Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.43.

prf; STAND {JJ-22, AQs-A9s, K9s+, Q9s+, J9s+, T9s, 98s, 87s, 76s, AQo-ATo, KTo+, QTo+, JTo) taki range mozna dac BU

FLOP: i co teraz tak gra,

- Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 46,340% 45,176% 2,328% 52,496% TdTc
Gracz 2: 53,660% 52,496% 2,328% 45,176% JJ-77, 44, 22, AsQs, AsJs, AsTs, KsQs, KsJs, KsTs, QsJs, QsTs, JsTs, Ts9s, 9s8s, 8s7s, 7s6s

Tak to widzę, tak więc jak widać potrzebuje 46% na call mam 46% - rake = - EV, czyli easy fold.

HAND 2

Graj rękę

Known players:
[tg]MP3 (Hero)$2.28:///////;CO$1.40:///////;BU$4.33:///////;SB$2.27:///////;BB$2.32:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with K:d, A:c.
Hero raises to $0.08, CO calls $0.08, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.19) 6:h, Q:d, Q:h (2 players)
Hero bets $0.14, CO calls $0.14.

Turn: ($0.47) J:d (2 players)
Hero bets $0.35, CO calls $0.35.

River: ($1.17) 5:c (2 players)
Hero checks, CO bets $0.22, Hero folds, CO gets uncalled bet back.

Final Pot: $1.17.

Pytanie odnośnie secondbarrel, co sądzicie, bo mi się wydaje, ze jest okej mam dodatkowe outs, poza tym jego PP powinny foldowac, jedyne co mnie bije to Qx wiec imo c.bet wydaje mi się tam bardzo dochodowy, nie podoba mi sie tyko bet saizing, bo wystarczy za 1/2 puli na jego weak range.

HAND 3

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU$2.54:///////;SB$3.76:///////;BB (Hero)$2.49:///////;MP2$4.14:///////;MP3$2.12:///////;CO$2.11:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 5:s, 5:d.
MP2 calls $0.02, MP3 folds, CO raises to $0.08, 2 folds, Hero calls $0.06, MP2 calls $0.06.

Flop: ($0.25) 7:d, 9:c, 5:c (3 players)
Hero checks, MP2 checks, CO bets $0.18, Hero raises to $0.44, MP2 calls $0.44, CO calls $0.26.

Turn: ($1.57) 3:s (3 players)
Hero bets $1.97, MP2 calls $1.97, CO calls $1.59.

River: ($7.1) Q:s (3 players)

Final Pot: $7.1.
Results follow:

Hero shows three of a kind, fives(5:s 5:d).
MP2 shows a pair of sixs(6:h 6:d).
CO shows a pair of aces(A:s A:h).

Hero wins with three of a kind, fives(5:s 5:d).

mniam!

tutaj zajebiście mi się podoba, moje zagranie na turnie, po tym jak się nie udało wsadzić stacka na flopie spada blank i nie tracąc czasu wale AI, żeby wymościć call od każdego drawa i oczywiscie od overparis - najlepsze jest to, ze moje zagranie często wygląda jak draw.

HAND 4

Graj rękę

Known players:
[tg]CO$0.83:///////;BU$2.28:///////;SB (Hero)$2.20:///////;BB$2.14:///////;MP2$3.16:///////;MP3$2.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with Q:s, Q:h.
2 folds, CO calls $0.02, BU calls $0.02, Hero raises to $0.12, BB folds, CO calls $0.10, BU folds.

Flop: ($0.28) 2:d, 4:d, 6:h (2 players)
Hero bets $0.21, CO calls $0.21.

Turn: ($0.7) 7:d (2 players)
Hero bets $0.52, CO calls $0.50(All-In).

River: ($1.72) 9:d (2 players)

Final Pot: $1.72.
Results follow:

Hero shows a pair of queens(Q:s Q:h).
CO shows a pair of sevens(8:h 7:c).

Hero wins with a pair of queens(Q:s Q:h).

TUTAJ jestem ciekawy co robicie, kiedy villian ma jeszcze w stacku 1,5$ gracie check czy bet/fold???????????????

HAND 5

Graj rękę

Known players:
[tg]BU$3.24:///////;SB$2.33:///////;BB$1.03:///////;MP2 (Hero)$2.00:///////;MP3$0.96:///////;CO$6.13:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with J:h, A:s.
Hero raises to $0.08, MP3 folds, CO calls $0.08, 2 folds, BB calls $0.06.

Flop: ($0.25) A:h, 2:d, T:h (3 players)
BB checks, Hero bets $0.18, CO calls $0.18, BB folds.

Turn: ($0.61) 5:c (2 players)
Hero bets $0.38, CO calls $0.38.

River: ($1.37) J:d (2 players)
Hero bets $1.36, CO folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $1.37.

Tutaj nie jestem przekonany co do swojego AI na river.

flop: Ax, Tx, QQ, JJ, FD

Turn: FD, Ax,

River: Ax gdyby to był AT lub A5 myślę ze by mnie już rasiowal, wiec imo mam vb, rzadko kiedy dostane calla AI.

CO TO KURWA JEST???????????

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez andrzejL
Widzę u Ciebie błąd w myśleniu, uważam że dość poważny. Wyciągasz wnioski z wyników pojedynczych rozdań mówiąc : "nigdy..", "zawsze" itp. Po pierwsze w pokerze każda sytuacja jest inna, i nie powinniśmy wszystkich czynności automatyzować. Po drugie, jak myślisz dlaczego trenerzy radzą nie wrzucać wyników rozdań które dajemy do oceny? Ważne jest to czy podejmujemy dobre decyzje, a nie to czy trafimy bad beata czy coolera. W ręce z JJ piszesz że nie przegrałbyś spota gdyby nie call pf, tyle że call nie był złą decyzją. Kilka razy zauważyłem też że błędnie oceniasz swój układ na TPTK i TPGK.
Może łatwiej było by Ci grać full ringi? Podobno są mniej swingowe, sam tego powiedzieć nie mogę bo nie mam porównania. Pozdrawiam i życzę sukcesów :)

ten call z JJ to byl blad, bo jest to swietna ręka na rasie for value, nie mam pozycji i dopuszczam jego weak hands do puli, pozatym BB ma świetne oddsy na call, a mojego JJ w 3mwp już tak dobrze nie będą wyglądały.

Zapewniam cie te rozdania co wstawiam, to jedno, ale na każdy taki przykład mogę ci co najmniej 10 pokazać.

Tutaj nie chodzi o short czy fullring, tu chodzi o zła grę nad którą pracuje, zresztą full ringi są nudne.

Co do tego oceniania TPGK mógłbyś podać przykłady i wytłumaczyć z chęcią skorzystam z dobrej rady.

szymok
PokerStrategist

Napisane przez deivid2
Co do tego oceniania TPGK mógłbyś podać przykłady i wytłumaczyć z chęcią skorzystam z dobrej rady.

Ano też to zauważyłem wczoraj, ale było późno i nie chciało mi się pisać :)

Napisane przez deivid2
LEKCJA 1

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (4 handed)

Known players:
[tg]CO$5.17:///////;BU$1.58:///////;SB$1.68:///////;BB (Hero)$2.32:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with J:h, A:c.
CO folds, BU calls $0.02, SB folds, Hero checks.

Flop: ($0.05) Q:d, T:h, J:d (2 players)
Hero bets $0.05, BU raises to $1.56(All-In), Hero calls $1.51.

Turn: ($3.17) J:s (2 players)

River: ($3.17) 4:d (2 players)

Final Pot: $3.17.
Results follow:

Hero shows three of a kind, jacks(J:h A:c).
BU shows a straight, king high(9:c K:d).

BU wins with a straight, king high(9:c K:d).

NAUKA: OVERRASIE AI UNKA NA FLOPIE - jedyna info o tym goraczy to ze jest slaby, bo limpuje, wiec zakladamy ze gra straighforward na flopie, trafiamy TPTK, okej jest masa drawow, ale tak szczerze, czy bez redow mozemy zalozyc ze on tak gra drawa moim zdaniem nie dlatego fold.

Poszedłeś allin w midparą, jak na moje oko. Każde Qx Cię biło, nie? :)

MistyK
Oldschool Grinder

nie masz w ogole doswiadczenia gdy postflop i jak dla mnie za luzno otwierasz, QJo to jak dla mnie przesada

andrzejL
PokerStrategist

Przykład masz wyżej, kolejny już podaje:

Napisane przez deivid2

Graj rękę

Known players:
[tg]BU$4.94:///////;SB$1.98:///////;BB$4.62:///////;MP3$4.92:///////;CO (Hero)$1.86:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with J:c, Q:h.
MP3 calls $0.02, Hero raises to $0.08, 3 folds, MP3 calls $0.06.

Flop: ($0.19) J:h, 6:s, 6:c (2 players)
MP3 checks, Hero bets $0.09, MP3 calls $0.09.

Turn: ($0.37) 9:h (2 players)
MP3 checks, Hero checks.

River: ($0.37) 3:d (2 players)
MP3 checks, Hero bets $0.18, MP3 raises to $1.00, Hero calls $0.82.

Final Pot: $2.37.
Results follow:

Hero shows two pairs, jacks and sixs(J:c Q:h).
MP3 shows three of a kind, sixs(6:d K:s).

MP3 wins with three of a kind, sixs(6:d K:s).

N: TPTK na sparowanym flopie to typowa sytulacja wa/wb tutaj tylko dwie linie sa poprawnee bet - bet/fold - ch/f lub bet - ch - bet/fold zadna inna linia bez readow nie jest dobra, tutaj klasyczny przyklad gosc robi call na flopie check na turnie i bardzo cwany c/r na river, gdyby to byl c/r za 2* moj bet okej czasami bedzie to bluff, ale c/r 5* moj rasie nigdy nie będzie bluffem.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no proszę was to nawet debil wie, ze to jest źle zagrane, na prawdę nie sztuka jest komuś wytkać oczywiste błędy, myślałem, ze się bardziej wysilcie i coś mi pokażecie ciekawego.

AJ - bywa czasami, cos ci się pojebie i źle oczytasz board :D

QJ - teraz bym to zagrał tak check flop - bet/fold turn - bet/fold river.

Tak jak juz mowilem otwieranie szeroko z CO i BU to podstawa gry shorthadnded.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez deivid2
Dzisiaj mam dla was coś specjalnego mały quiz, bardzo jestem ciekawy co byście zrobili w danej sytuacji na miejscu hero.

HAND 1

Known players:
[tg]MP3$1.80:///////;CO$0.91:///////;BU$4.86:///////;SB$6.41:///////;BB$1.00:///////;MP2 (Hero)$2.15:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with A:d, A:s.
Hero raises to $0.06, MP3 calls $0.06, CO calls $0.06, 2 folds, BB calls $0.04.

Flop: ($0.25) 9:s, 2:h, J:s (4 players)
BB checks, Hero bets $0.20, MP3 calls $0.20, CO folds, BB folds.

Turn: ($0.65) 2:s (2 players)
Hero bets $0.48, MP3 calls $0.48.

River: ($1.61) 5:d (2 players)
Hero ????????????????????

Villian jest fishem, jego staty 83/12/1.6

Jak byś zagrał i dlaczego?

tutaj najlepszy jest valubet sprawdzi nas kazdy Jx, czasami 9x i TT, KK, QQ - grajac check tracimy za duzo value od Jx.

HAND 2

Preflop: Hero is MP2 with A:h, A:d.
Hero raises to $0.08, 4 folds, BB calls $0.06.

Flop: ($0.17) 3:c, T:h, K:d (2 players)
BB bets $0.12, Hero ???????????

Villian to fish, co robicie i dlaczego??????

Najlepszy jest rasie to jest fish i da nas call z drawem, KJ, KQ, AK, K9, AQ, AJ call tez nie jest zly, zeby zobaczyc turn i rasiowac na turnie.

Hand 3

Preflop: Hero is CO with A:h, A:c.
MP2 raises to $0.04, MP3 folds, Hero raises to $0.10, 2 folds, BB calls $0.08, MP2 calls $0.06.

Flop: ($0.31) 3:s, 2:c, 7:d (3 players)
BB checks, MP2 bets $0.02, Hero raises to $0.18, BB folds, MP2 calls $0.16.

Turn: ($0.67) T:d (2 players)
MP2 bets $0.02, Hero raises to $0.40, MP2 raises to $0.82, Hero ????

Co robisz i dlaczego???????

Call albo rasie Tx to swietna dla nas karta, bo teraz T9,JT,QT,KT,AT oddaje nam stacka.

HAND 4

Known players:
[tg]BU$8.19:///////;SB$0.88:///////;BB$3.06:///////;MP3 (Hero)$4.01:///////;CO$4.31:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with A:h, A:s.
Hero raises to $0.16, CO calls $0.16, 2 folds, BB calls $0.12.

Flop: ($0.5) K:d, J:d, J:s (3 players)
BB checks, Hero bets $0.37, CO folds, BB calls $0.37.

Turn: ($1.24) 8:s (2 players)
BB checks, Hero bets $1.00, BB calls $1.00.

River: ($3.24) 3:d (2 players)
BB CHECKS, Hero ?????????? I BB BETS AI, HERO ????????????????

VILLIAN TO 48/15/1.2

kiedy villian gra check najlepszy jest check back, bo 3d to jedna z najgorszych kart i nie mamy za dużo value, na druga akcje fold poniewaz jest cala masa kombinacji, ktore bija nasz AA

Bardzo ciekawy jestem waszej opinii, bo mam spore leaki nawet z taka ręką jak AA, wiec chciałbym zobaczyć w którym momencie moje myślenie rozni się od myślenia lepszych i bardziej doświadczonych graczy.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

PODSUMOWANIE 05/07/2010

1500 HANDS
4,85 BI +

Nie jestem zadowolony, wręcz przeciwnie 1,5 bi przegrałem przez swój największy leak granie kiedy mi się tak na prawdę nie chce + wmawianie sobie, ze ciągle mnie bluffują.

Bede intensywnie pracować nad tym leakiem, nie może tak być, bo wyniki mówią same za siebie.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

IPoker Network $2.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 789180
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

Hero (BB): $3.89
UTG: $1.52
MP: $2.80
CO: $2.10
BTN: $6.14
SB: $2.01

Pre Flop: ($0.03) Hero is BB with Q :diamond: Q :club:
3 folds, BTN raises to $0.06, 1 fold, Hero raises to $0.18, BTN calls $0.12

Flop: ($0.37) 4 :heart: 9 :spade: 7 :spade: (2 players)
Hero bets $0.27, BTN raises to $0.59, Hero calls $0.32

Turn: ($1.55) 4 :spade: (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.40, Hero folds

Graj rękę

Known players:
[tg]MP3 (Hero)$2.57:///////;CO$2.06:///////;BU$3.67:///////;SB$0.92:///////;BB$2.88:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with T:d, T:c.
Hero raises to $0.08, CO folds, BU calls $0.08, SB folds, BB calls $0.06.

Flop: ($0.25) 4:s, 7:h, 2:s (3 players)
BB checks, Hero bets $0.18, BU raises to $3.59(All-In), BB folds, Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.43.

Dwa trudne handy i jedna odpowiedz

Nie masz readow, nic nie wskazuje na to ze gość jest totalnym idiotom, czy maniakiem, nie ryzykuj daj kredyt swojemu rywalowi oblicz prawdopodobny range i podejmij decyzje EV+.

TehGamer
PokerStrategist

fold dobry ale nie sugeruj sie high stakesowcami, bo na wyzszych limitach te gry sa super-agresywne, kiedy na twoich stawkach regsy to nity, wiec nie ma co pakowac sie w sytuacje tak marginalne jak call z top pair
mozesz wyciagnac na spokojnie 5bb/100 grajac ABC

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

heheh to tym bardziej easy fold

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

7/07/2010

276hands = 0,75bi

Dwie największe pule to stackowanie prf QQ vs AK trafiłem seta na flopie i było pozamiatane i 77vs KK trafiony set z flopa i gość oddal mi stacka. Ale to jest nie ważne to było łatwe

To mnie zainteresowało:

Known players:
[tg]BB$3.51:///////;MP2 (Hero)$2.13:///////;MP3$1.00:///////;CO$2.58:///////;BU$1.96:///////;SB$2.01:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with 8:c, 8:s.
Hero raises to $0.08, 4 folds, BB calls $0.06.

Flop: ($0.17) 2:s, 4:c, 6:d (2 players)
BB bets $0.12, Hero raises to $0.39, BB calls $0.27.

Turn: ($0.95) 2:c (2 players)
BB bets $0.40, Hero calls $0.40.

River: ($1.75) A:h (2 players)
BB bets $1.75, Hero folds, BB gets uncalled bet back.

Final Pot: $1.75.

49/19/2.9 140hand
88c.bet/50 fcb

PRF: call z BB = PP, Ax, brodways

Flop: Donk na takim flopie, raczej gość nie wyglądał na idiotę który calluje na BB A6, K6 czy 76, wiec to raczej odrzucam pozostaje 55,33 + gutshot to ma sens, sety, dwie overcards i overparis. - na taki range uznałem ze muszę bronic moja ręke i muszę dowiedzieć się co jest grane. Wiec robię porządny rasie i dostaje call ??? sety - ale czy one nie zagrałby by Allin, overpairs, 77-99, i bardzo rzadko 55.

Turn: blank, ale dobra karta dla mnie, bo zmniejsza prawd. setow i jego gay bet ???? to mnie rozwaliło - no teraz z setem ma fulla wiec po co??? overparis to ma nawet sens zamrożenie akcji, ale z drugiej strony ryzykuje mój AI, two over boze mógłby to kontynuować po flopie??? - decyduje się na call, bo nie chce teraz przebijać, bo jestem commited i muszę się stackowac.

River: As - w sumie jak dla mnie to jest blank i jego AI?? rozumiecie coś z tego?
overpairs po co?
full po co?
Ax okej idioci się zdarzają.
bluff no okej idioci się zdarzają.

A i ostatnio trochę przeglądałem moje sesje i doszedłem do ciekawego wniosku, ze ja praktycznie nigdy nie przegrywam więcej niz 1bi jesli gram swoją A-game i tylko przez zły mindset przegrywam więcej. Obecny poziom wiedzy na pewno wystarczy mi na micro stackes do NL 25 tak mysle, wiec postanowiłem skupic się nie na czytaniu kolejnych pokerowych książek (ktore są na NL 100+) tylko skupic sie na midsetecie.

Zakupiłem

Obudz w sobie olbrzyma
Moc pozytywnego myślenia

Mam nadzieje ze ta inwestycja szybko przełoży się na wyniki.

andrzejL
PokerStrategist

Nie wiem czy dobrze rozumiem, próbujesz analizować grę i określać zakres sprawdzenia na określonej pozycji kolesia o statach 49/19 ?? Przecież on wchodzi do gry z połową swojego zakresu, on tu może mieć dosłownie wszystko. Rozumiem gdybyś te analizy przeprowadzał dla jakiegoś znajomego rega o w miarę przyzwoitych statystykach, ale taki gracz zapewne nie zna i nie ma żadnej określonej strategii gry. Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie da się ukryc, ze cos w tym jest co piszesz, wiesz ale to bylo za nim spojrzałem jakie ma staty, bo gram bez nich :D

Z resztą lubię takie łamigłówki :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki chłopaki za dobre rady dzisiaj dotarło do mnie, ze czasami nie ma sensu marnować cennego czasu na analizę danego rozdania, ponieważ jest to czysty hazard, a ja jako adept pokera, nie uprawiam hazardu tylko gram w pokera...

Od dzisiaj koniec z tym, niektóre rozdania po prostu nie nadają się do analizy, mam nadzieje, ze ta nowa zasada usprawni moją grę i przyspieszy mój pokerowy rozwój.

Kolejna zasada która wprowadzam do moje gry to

- unikanie marginalnych sytuacji - nie ma potrzeby pakować się w trudne spoty na NL2, gram ABC bez zbędnego ryzyka.

- Nie kombinuje

czas pokaże jaki będzie efekt tych zmian.

TehGamer
PokerStrategist

nie no synek
analizuj pojedyncze rozdania
mozesz rozegrac 1000 rozdan, ale jezeli w ciagu tych 1000 rozdan w ciagu 5 przegrasz powyzej 50bb to bedziesz na duzym minusie
musisz analizowac najwieksze przegrane i najwieksze wygrane, na wyzszych limitach rowniez te srednie
ale tak naprawde, na NL2 do NL10, mysle ze NL25 rowniez nie powinienes zastanawiac sie jakos doglebniej nad zakresem z jakim sprawdzaja cie na preflopie, a wlaczac dopiero myslenie na flopie, gdy sprawdza cie gracz, ktory mysli
nie hoduj w sobie grindera, tj. nie graj 16 stolow - to nie rozwija, lepiej grac pod winrate i sie uczyc, niz grac czysto do robienia rakebacku (ktory jest syfiaty na takich limitach, i pewnie nie przekraczasz rakebacku 40%...)
na micro uczysz sie grac ABC, czyli:
- nie kombinujesz
- grasz zgodnie z danymi z ksiazek (no niech bedzie, tez z artykulow PS)
- uczysz sie grac przeciwko najslabszej jak i najliczniejszej grupie graczy: fishom

to sa naprawde podstawy pokera, jezeli ich nie opanujesz to nie zajdziesz nigdzie
i naprawde: nie sugeruj sie zadnymi hero callami takimi jak call z 4-ta para na riverze, czy call z A-high na niskim boardzie "bo on przeciez caly czas betuje; on na pewno blefuje"
skup sie, trzy zasady:
- GRAM TIGHT
- GRAM SOLIDNIE
- GRAM AGRESYWNIE

powodzenia

PS: aha, pamietaj: value bet to twoj przyjaciel, jezeli myslisz ze "nic lepszego tutaj cie nie sprawdzi" to tak naprawde bardzo czesto cie sprawdzi, ludzie naprawde potrafia ciagnac gutshota az do rivera, i potrafia cie sprawdzic z K-high

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki postaram się jak najlepiej skorzystać z twoich rad.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Okej ostatnio wydarzyło się kilka ciekawych rzeczy

1) zablokowałem sobie konta z bonusem startowym :D , nie jestem wstanie go odblokować, bo olałem podawanie swoje daty urodzenia i nie mam pojęcia jak je odblokować. :D

2) wpłaciłem swoją kasę na kilka roomow, tak żeby mógł grac na NL 4, najgorsze w tym wszystkim jest przyzwyczajanie się do nowych roomow, straszne męczarnie.

Ostatnio nie wiele grałem nie było za bardzo czasu, ale dzisiaj postaram się to nadrobić.

Natomiast mam kilka ciekawych handow, które mnie bardzo zainteresowały wiec macie i sami oceńcie czy dana linia hero jest najlepsza...

Napisane przez PokerSprite
iPoker - GBP0.10 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: G13.11
SB: G13.01
BB: G12.54
Hero (UTG): G10.60
MP: G17.10
CO: G10.00

SB posts SB G0.05, BB posts BB G0.10, CO posts DB G0.15

Pre Flop: (pot: G0.30) Hero has A♥ A♦

Hero raises to G0.50, fold, fold, fold, SB calls G0.45, fold

Flop: (G1.25, 2 players) K♥ 4♠ 8♠
SB checks, Hero bets G0.80, SB raises to G2.40, Hero calls G1.60

Turn: (G6.05, 2 players) K♦
SB bets G4.50, fold

Przeciwnik: 16/13/afq:59

Tutaj myślę, ze fold flop jest the best play, bo call flop i fold blank turn to zwykle palenie kasy, a ja tutaj zbyt często daje mu seta, żeby opłacało się to grac jak dla mnie.

Originally posted by deivid2

Napisane przez 0rdon

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]MP3$14.37:///////;CO$10.30:///////;BU$12.21:///////;SB$14.59:///////;BB (Hero)$10.29:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with K:d, A:h.
2 folds, BU raises to $0.40, SB calls $0.35, Hero raises to $1.80, BU folds, SB calls $1.40.

Flop: ($4) J:h, Q:h, A:d (2 players)
SB bets $3.00, Hero calls $3.00.

Turn: ($10) 2:h (2 players)
SB bets $6.00, Hero calls $5.49.

River: ($21.49) 2:s (2 players)

Final Pot: $21.49.

VPIP/PFR 11/10
Ft3b 75%
Aqq 33%

Fold flop, przerażające, ale prawdziwe.