$1/$2 Zoom No Limit Holdem
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
Stacks:
UTG Arny711 ($315.65) 158bb
UTG+1 electro3x ($100) 50bb
CO bluejam84 ($510.87) 255bb
BTN Ysiven ($200) 100bb
SB Fifczej ($200) 100bb
BB MyBoyTed ($251.27) 126bb
Pre-Flop: ($3, 6 players) Fifczej is SB 8♣ Q♠
4 folds, Fifczej raises to $6, MyBoyTed calls $4
Flop: K♥ 8♥ 8♦ ($12, 2 players)
Fifczej bets $8.50, MyBoyTed calls $8.50
Turn: 4♠ ($29, 2 players)
Fifczej bets $18, MyBoyTed raises to $36, Fifczej raises to $60, MyBoyTed raises to $88, Fifczej raises to $118, MyBoyTed folds
Final Pot: $205
Fifczej wins $232.20 (net +$99.70)
MyBoyTed lost $102.50
Co zrobiłem źle? :((((
Zagrałem sobie króciutką sesję, co by dobić do diamentu i zrealizować cele na ten miesiąć. Była to ostatnia sesja w tym miesiącu i prawdopodobnie do końca matur(chyba że wejde na moment/na jakiegoś SCOOPa). Całe 3 lata mało robiłem, to przez ten miesiąć można powalczyć.

Kolejny zajebisty miesiąc, dobre hajsy, dobra gra, dobre życie, niesamowicie rozwinąłem też hand reading, robię takie sick calldowny/rejzy, że sobie nawet nie wyobrażacie
Nie mam za dużo czasu żeby się rozpisywać, ale mam dużo rączek z dzisiaj, które są fest ciekawe i o których na pewno bardzo chętnie podyskutujecie, a ja się będę śmiał
Wrzucam pierwszą:
$1/$2 No Limit Holdem
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
Stacks:
UTG denburg ($106.28) 53bb
UTG+1 Fifczej ($267.50) 134bb
CO TURROOOONNNN ($377.90) 189bb
BTN hestekjeften ($200) 100bb
SB PeterPinkel ($217.53) 109bb
BB Jakobus1989 ($211.06) 106bb
Pre-Flop: ($3, 6 players) Fifczej is UTG+1 J♠ J♣
1 fold, Fifczej raises to $6, TURROOOONNNN calls $6, 1 fold, PeterPinkel raises to $24, 1 fold, Fifczej calls $18, TURROOOONNNN calls $18
Flop: 6♥ 3♠ 2♦ ($74, 3 players)
PeterPinkel checks, Fifczej checks, TURROOOONNNN checks
Turn: 3♦ ($74, 3 players)
PeterPinkel checks, Fifczej bets $42, TURROOOONNNN calls $42, PeterPinkel folds
River: 7♦ ($158, 2 players)
Fifczej checks, TURROOOONNNN bets $202, Fifczej goes all-in $201.50
Final Pot: $561
CO co 8, c3b IP 25~, wwsf 49, w$sd 45, agg R 28, betvsmissed IP 55
Flame!
To wszystko byloby fajne tzn. z tym Twoim smianiem sie, gdyby nie fakt, że skoro masz jak wcześniej wspominałeś niski fold to 3bet to wrzucasz kolejną rękę źle zagraną na flopie chyba, że masz jakieś mega ready.
:nh
Napisane przez marinero36
Nie mam za dużo czasu żeby się rozpisywać, ale mam dużo rączek z dzisiaj, które są fest ciekawe i o których na pewno bardzo chętnie podyskutujecie, a ja się będę śmiał![]()
Kolejny, ktoremu kasa przywalila na mozg.
Nie mam nic do Ciebie, ale takiej ignorancji pokazywac nie musisz.
A do bardziej powaznych rzeczy, jak poprawiles hand reading? Po prostu grajac?
Napisane przez mko101
Nie mam za dużo czasu żeby się rozpisywać, ale mam dużo rączek z dzisiaj, które są fest ciekawe i o których na pewno bardzo chętnie podyskutujecie, a ja się będę śmiał![]()
Kolejny, ktoremu kasa przywalila na mozg.
A do bardziej powaznych rzeczy, jak poprawiles hand reading? Po prostu grajac?
Kasa przywaliła na mózg powiadasz, haha
Rzuciłem wszystko i gram. Chodzi o to, że jestem trochę zażenowany tym boardem, a zresztą nie tylko ja.
Wiadomość do mnie od pewnego trenera PS;
[2013-04-23 13:35:41] XYZ: dzialamy cos wspolnie z gra czy bedziesz sie przepychal na forum z gownoregami?
O co chodzi?
A chodzi mianowicie o to, że zawsze znajdzie się jakiś człowiek, który grinduje sobie te nl10/25/50/obojętnie i Cie styra za sposób rozegrania ręki, będzie przez x postów utrzymywał swoje zdanie, a wszystkie Twoje słowa będą trafiały jak w mur. Nie mówię, że zawsze jestem nieomylny, ale wystarczy spojrzeć chociażby na bloga fenka, gdzie ostatnio spędziłem pewnie z 0,5h-1h na pisanie postów dot. rozegrania ręki, dlaczego tak, a nie inaczej, chciałem przekazać za darmo wiedzę, gdzie koleś i tak z tego nie wziął nic do siebie, a za nim dołączyło grono kolejnych. I to nie jedyna sytuacja. Owy trener jakiś czas temu opowiadał mi, jak to za niemalże każdym razem gdy ktoś z PSboardu znajdował się z nim na stoliku, próbował odjebać jakąś sick akcję, a później wklejał mu to na blog i śmiał się, próbując mu pokazać jaki to chujowy nie jest. Niestety tak to teraz wygląda. Ale masz prawo tak twierdzić, jasne
Jak poprawiłem hand reading? Zbieram doświadczenie, analizuję range bardziej szczegółowo pod kątem pozycji, jeśli np. jestem na R i są jakieś 4 ręcę które mnie biją, to wnikliwie analizuje czy jest możliwe, aby on z nimi tam się znalazł, czy może jakoś inaczej rozgrywałby je wcześniej. Nihil novi.
Niski foldto3b mam tylko na EP(może też na MP), ze względu na bardzo ciasny range który tam otwieram. Mało kiedy muszę tę ręce zrzucać. Do tego jestem dość kreatywnym graczem postflop więc zawsze mogę jebnąć sobie jak Wy to czasem mówicie spazza, a ja raczej raise'a postflop. Pockety super grają na dipach, broadweje mają CRE + świetnie grają rejzy na niskich boardach, a na wysokich nasze outy są najczęściej barrelowane. Oczywiście jeśli łapiemy toppare to nie zamykamy oczu i nie callujemy
Jeśli chodzi o tę rękę, to najpierw napisz mi najpierw dlaczego uważasz, że powinienem betować F i dlaczego uważasz, że jest lepszy od czeka, ew. później napiszę Ci mój proces myślowy ♠_thumbsup:
@born2bebroke
Wykresów takich dużych już tutaj raczej nie będzie.
Wracam do moich pieniędzy
o/
Jeśli chodzi o tę rękę, to najpierw napisz mi najpierw dlaczego uważasz, że powinienem betować F i dlaczego uważasz, że jest lepszy od czeka, ew. później napiszę Ci mój proces myślowy
Sorry, ale ja już Ci pomogłem swoim poprzednim postem w tej ręce, a wcześniej w kolejnych i szczerze nie zamierzam za dużo sie tłumaczyć za darmo na czyimś blogu (nawet jeśli to blog fenka). I leje na Twoje "ewentualnie później"
Jak chcesz mieć rzeczowe dyskusje to wrzucaj inaczej ręce (nie inne ręce) i zachęć do komentowania.
Napisane przez ilonka69
Jeśli chodzi o tę rękę, to najpierw napisz mi najpierw dlaczego uważasz, że powinienem betować F i dlaczego uważasz, że jest lepszy od czeka, ew. później napiszę Ci mój proces myślowy
Sorry, ale ja już Ci pomogłem swoim poprzednim postem w tej ręce, a wcześniej w kolejnych i szczerze nie zamierzam za dużo sie tłumaczyć za darmo na czyimś blogu (nawet jeśli to blog fenka). I leje na Twoje "ewentualnie później"
![]()
Jak chcesz mieć rzeczowe dyskusje to wrzucaj inaczej ręce (nie inne ręce) i zachęć do komentowania.
Ja nie wrzucam tu tych rąk, żeby się dowiedzieć jak je rozegrać, tylko wybieram jakies ciekawe, gdzie mogę przekazać też coś ciekawego innym, tak więc to czy Ty się wypowiesz czy nie, to mi to zupełnie wisi
1.myślisz że on zawsze gra bet na flopie z setem ?jeśli jest multitablerem to pewnie tak ale jeśli cyka do 6 stołów sądzę że spokojnie może slow playować x%czasu.
2. Jak grasz od turna gdzie wpada Q,K, A i kiedy dostajesz 2 strzały od 3betera?
3. Masz najlepszą możliwą rączkę z taką linią stąd calldown? masz jakieś notatki na niego czy coś bo na riv ciężko wymyśleć coś co bijesz bo musiałby tu zamieniać jakieś ręce w blefa ,a takie 88-TT jest spoko do chback na jego miejscu,niby ma małe w%sd ,ale bez jakiś readów chyba bym foldował.
$1/$2 No Limit Holdem
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.comStacks:
BB Jakobus1989 ($211.06) 106bbPre-Flop: ($3, 6 players) Fifczej is UTG+1 J♠ J♣
1 fold, Fifczej raises to $6, TURROOOONNNN calls $6, 1 fold, PeterPinkel raises to $24, 1 fold, Fifczej calls $18, TURROOOONNNN calls $18Flop: 6♥ 3♠ 2♦ ($74, 3 players)
PeterPinkel checks, Fifczej checks, TURROOOONNNN checksTurn: 3♦ ($74, 3 players)
PeterPinkel checks, Fifczej bets $42, TURROOOONNNN calls $42, PeterPinkel foldsRiver: 7♦ ($158, 2 players)
Fifczej checks, TURROOOONNNN bets $202, Fifczej goes all-in $201.50Final Pot: $561
Flame!
Yo. Nie gram za duzo 6maxow, ale te JJ wg mnie zagrane sa fajnie. Totalnie nie rozumiem czemu mielibysmy donkbetowac JJ na tym stole... dostajemy 2x chb wiec o ile nie gramy z bardzo tricky graczami (na palcach jednej reki moge policzyc sytuacje gdy widzialem, ze ktos zagral chb flop z setem) to jestemy z przodu. 3d na turnie wiele nie zmienia, poza kombinacjami 3x ktore SB mogl 3betowac i przeczekal z nimi flopa. River 7d uzupelnia TYLKO fd i jest karta na ktorej przeciwnik bedzie blefowal z kazda reka z ktora nie czuje ze ma sv. W range'u CO jak sadze jest sporo brodwayow, slabych pp, jesli to jakis fiszak to znajdzie sie 5x i 4x z ktorymi mial gutshota. Sizing na river polaryzuje jego range... troche nie rozumiem tej manii foldowania przy jakiejkolwiek zmianie na stole, ale kazdy gra jak chce ;). Moze lepiej by bylo czekac na lepszego spota??
Napisane przez TeemTeem
$1/$2 No Limit Holdem
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.comStacks:
BB Jakobus1989 ($211.06) 106bbPre-Flop: ($3, 6 players) Fifczej is UTG+1 J♠ J♣
1 fold, Fifczej raises to $6, TURROOOONNNN calls $6, 1 fold, PeterPinkel raises to $24, 1 fold, Fifczej calls $18, TURROOOONNNN calls $18Flop: 6♥ 3♠ 2♦ ($74, 3 players)
PeterPinkel checks, Fifczej checks, TURROOOONNNN checksTurn: 3♦ ($74, 3 players)
PeterPinkel checks, Fifczej bets $42, TURROOOONNNN calls $42, PeterPinkel foldsRiver: 7♦ ($158, 2 players)
Fifczej checks, TURROOOONNNN bets $202, Fifczej goes all-in $201.50Final Pot: $561
Flame!Yo. Nie gram za duzo 6maxow, ale te JJ wg mnie zagrane sa fajnie. Totalnie nie rozumiem czemu mielibysmy donkbetowac JJ na tym stole... dostajemy 2x chb wiec o ile nie gramy z bardzo tricky graczami (na palcach jednej reki moge policzyc sytuacje gdy widzialem, ze ktos zagral chb flop z setem) to jestemy z przodu. 3d na turnie wiele nie zmienia, poza kombinacjami 3x ktore SB mogl 3betowac i przeczekal z nimi flopa. River 7d uzupelnia TYLKO fd i jest karta na ktorej przeciwnik bedzie blefowal z kazda reka z ktora nie czuje ze ma sv. W range'u CO jak sadze jest sporo brodwayow, slabych pp, jesli to jakis fiszak to znajdzie sie 5x i 4x z ktorymi mial gutshota. Sizing na river polaryzuje jego range... troche nie rozumiem tej manii foldowania przy jakiejkolwiek zmianie na stole, ale kazdy gra jak chce ;). Moze lepiej by bylo czekac na lepszego spota??
![]()
Bet na flopie nie byłby donkbetem.