Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Matura vs. Midstejksy

1,226 Posty
181 Użytkownicy
0 Reakcje
87.7 K Wyświetlenia
vandixxx
Elite Grinder

w końcu jakiś hand!
wszystkie turned broadways fold? co z 9 :heart: call pod fulla?

babel92
Oldschool Grinder

imo spazzzzzzzzzz
wyjaśnij :f_confused:

fenekzgavry
Elite Grinder

Napisane przez babel92
imo spazzzzzzzzzz
wyjaśnij :f_confused:

Ręka z serii "jestę zbuntowanym nastolotkię z problemami" :D

Wogle, kolejna ręka bez statystyk i kòłko ròżańcowe pisze, że spazz. Wysłałem już tak zwany gołomp pocztowy do Michał Inżynierrrr.

babel92
Oldschool Grinder

bo dla mnie nie ma takich argumentów, które mogłyby wyjaśnić takie rozegranie - dlatego tak czy siak spazz :D

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Będę naprowadzał, kto pjerszy wpadnie na mój tok rozumowania dostaje kupon na frytki w maku.

1. Wygrywający regulars jaki ma std call open na SB? Jaki to range? ;)

babel92
Oldschool Grinder

zależy, ale generalnie może callować any2 broadwayz, SC, S1G i każdą PP

wyprzedzając Twoją wypowiedź - skoro uważasz, że on tu ch/r small/mid PP, to dlaczego nie call turn + call riv? :f_confused:

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Napisane przez babel92
zależy, ale generalnie może callować any2 broadwayz, SC, S1G i każdą PP

wyprzedzając Twoją wypowiedź - skoro uważasz, że on tu ch/r small/mid PP, to dlaczego nie call turn + call riv? :f_confused:

Panie trenerze, zaznaczyłem Pana range w equilabie:

Według tego co mówisz, dany gracz może grać 20% range'u. Wow. Nie wiem jak tam u Ciebie na tym Twoim krzaku, ale na p* nie ma wygrywającego rega na nl200, który ma callopen SB w tych granicach :D

Co do drugiego pytania, właśnie tu jest mały problemik, gdyż villain okazjonalnie będzie tam callował l/mSC i wolę to wrzucać już na T, gdzie sprawdzą mnie any :heart:s i :spade:s i z nimi prowadzę. Jest to jedynie kwestia komfortu psychicznego(bo wiadomo, mnostwo brzydko wyglądających kart zwyczajnie nie trafia w jego range i jest to ez call), chociaż nie wiem czy większego hajsu nie robi się faktycznie po prostu bluffcatchująć tu river, jednak wolę oszczędzić nerwów i mieć siwe włosy 10 lat później :D

Wykres z dziś dla młodych gniewnych i vandixa(oczywiście z EV, bo jestem pod);

Spoiler

Aż żałuję, że o 23 nie mam już sił na grę, bo są takie soczyste stoliki, a ja po prostu pójdę spać. Ale lepiej nie grać wcale, niż grać będąć zmęczonym!

o/

mko101
Oldschool Grinder

whatnopair stary wyjadacz

mnie sie podoba, my mamy wszystkie nutsy, on nie ma tam chuja raczej, chociaz call na flopie moze byc malym spazzem. juz lepsze AJ to tego

imo on tam NIGDY nie ma SC, moze miec parki zamienione w blef i luzem moze miec nutsy pre ktore slowplayowal, bo slowplaye na blindach vs. utg sie bardzo popularne robia, tylko ze nie wiem czy to raczej taki gracz ktory sie do swojego czasu adaptuje hiah

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Napisane przez mko101
whatnopair stary wyjadacz

mnie sie podoba, my mamy wszystkie nutsy, on nie ma tam chuja raczej, chociaz call na flopie moze byc malym spazzem. juz lepsze AJ to tego

imo on tam NIGDY nie ma SC, moze miec parki zamienione w blef i luzem moze miec nutsy pre ktore slowplayowal, bo slowplaye na blindach vs. utg sie bardzo popularne robia, tylko ze nie wiem czy to raczej taki gracz ktory sie do swojego czasu adaptuje hiah

Dlaczego uwazasz ze call flop = maly spazz? Stick to the gameplan i lecimy.

On tu nigdy nie ma premiumow, a ze mial SC to mam noteczke.

mko101
Oldschool Grinder

Tylko dlatego, ze callujesz tylko i wylacznie zeby zabrac ta pule. Ciekawiej by bylo jakbys mial przynajmnije a) blockera (Jx, bardzo mi sie podoba ta linia) b) jakies backdoory.

Ale dobrze zagrane bo wygrane, lecimy dalej.

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

A co, mam callowac zeby poddac? ?( imo pierdolenie

Wiadomo, wolalbym tam miec KK... A jak jeszcze mialbym AA i spadlby flop AA7! To by bylo!

Rozumiesz?

mko101
Oldschool Grinder

Nie nie czaiiszzz.

Mowie ze bloker albo backdoor equity da ci o wiele wieksze ev na twoim shovie na turnie. Bo tylko po to callujesz flopa, o to mnei chodzilo

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Napisane przez mko101
Nie nie czaiiszzz.

Mowie ze bloker albo backdoor equity da ci o wiele wieksze ev na twoim shovie na turnie. Bo tylko po to callujesz flopa, o to mnei chodzilo

Rozumiem Maciek, ale w tym spocie bloker zbyt wiele nie zmienia :)

Tu sie nie wybiera kart, albo dobrze czytamy reke/bazujemy na readzie i wygrywamy pule, albo zgarnie ja ktos inny.

chada1989
BlackMember

IMO

jego calling range pre flop zależy na pewno również od Twojego OR rangu na UTG, foldu vs 3b, oraz ewentualnych leaków które on u Ciebie widzi na post flopie ( o ile takie są ;) ). im masz węższy tym bardziej jego calling range powinien skłaniać się do parek które mogą złapać "grubo" im szerszy tym więcej broadway'ów idąc od najmocniejszych. dodatkowo jeśli dużo foldujesz do 3beta gość może callować tam AKs, żeby się nie izolować na monstery blablabla :D

ogólnie bez Twoich stat i bez jego stat ciężko cokolwiek mówić o tej ręce :P

swoją drogą jestem tego zdanie co mko101, że lepiej miec blokera, CHYBA ŻE wiesz na 100 %, że jego range to parki max do TT i SC, wtedy faktycznie to bez różnicy.

pozdrówki! :fdrink

babel92
Oldschool Grinder

Marinero ja napisałem, że on MOŻE tam mieć takie ręce, a nie że ja takie bym miał czy coś :D No i te SC i S1G bym obciął gdzieś na granicy 75s/65s ;)
Chodzi o to, że już nauczyłem się tego, aby nie przypisywać villainowi swojego toku rozumowania - to, że ja czegoś nie robię, to nie znaczy, że on tego nie robi. A oddsy w takich spotach są bardzo dobre, więc ludzie różne rzeczy callują, także nie ograniczałbym zbytnio jego range :P

Anyway - uważam, że to bad play, bo masz MNÓSTWO dużo lepszych rąk do tego, a 99 to absolutnie jedna z gorszych rąk jakie masz w range w tym spocie (Twój range to pewnie 55+ & broadwayz & SC), więc nie mając żadnych blockerów i ledwie 2 outy do nutsa (które dodatkowo mają pewne rIO) ja to folduje na flopie, a jeśli już jakimś cudem zagrałem call, to wolę calldown ;)

Pzdr! _thumbsup:

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Napisane przez babel92
Marinero ja napisałem, że on MOŻE tam mieć takie ręce, a nie że ja takie bym miał czy coś :D No i te SC i S1G bym obciął gdzieś na granicy 75s/65s ;)
Chodzi o to, że już nauczyłem się tego, aby nie przypisywać villainowi swojego toku rozumowania - to, że ja czegoś nie robię, to nie znaczy, że on tego nie robi. A oddsy w takich spotach są bardzo dobre, więc ludzie różne rzeczy callują, także nie ograniczałbym zbytnio jego range :P

Anyway - uważam, że to bad play, bo masz MNÓSTWO dużo lepszych rąk do tego, a 99 to absolutnie jedna z gorszych rąk jakie masz w range w tym spocie (Twój range to pewnie 55+ & broadwayz & SC), więc nie mając żadnych blockerów i ledwie 2 outy do nutsa (które dodatkowo mają pewne rIO) ja to folduje na flopie, a jeśli już jakimś cudem zagrałem call, to wolę calldown ;)

Pzdr! _thumbsup:

Nicie pokaż czerwoną

Jasne, mozemy sie roznic zagraniami, ale nie zapominaj, ze ja znam villaina, a Ty nie :)

wukaesiak
Oldschool Grinder

Napisane przez marinero36

Napisane przez babel92

Pzdr! _thumbsup:

Nicie pokaż czerwoną

Jasne, mozemy sie roznic zagraniami, ale nie zapominaj, ze ja znam villaina, a Ty nie :)

ostatni jaki znalazlem na jego umarlym blogu
bemben92

marinero36 Autor wątku
marinero36
Elite Grinder

Wlasnie o tym mowie

Mieliscie kiedys grype zoladkowa? Super sprawa, zaluje ze
zamiast fotela nie moge sobie przyniesc kibla.

vandixxx
Elite Grinder

Nie krzyczcie na niego bo w ogóle przestanie wklejać, a mi się akurat jego styl podoba
flop jest super wet i jeśli agro coś odwija na flopie to ma więcej drawów niż dwóch par/setów
flop call bo skoro jest agro to jebnie na turnie, turn IP ship bo jednak zbyt dużo kart na river zabije akcje.. ja to tak kminie i z czym przeciwnik może sprawdzić? AK, KJ (ale wątpie by reg pre sprawdzał na SB KJo więc nie ma), sety i combosy resztę zrzuca - a imo może mieć tego całkiem sporo
btw ten turn bet raczej nie wygląda na seta z flopa na takim boardzie, no ale to już od przeciwnika zależy
ja zaraz będę bronzem więc ekheemmmm no ale cóż :D

G1wave
BlackMember

BET! Re-Raise!! All-In !!!