Kończę dzisiejszą mini sesję - zaledwie 500 rąk. Jestem zbyt zmęczony, żeby grać + muszę się wyspać na jutro. Mam nadzieję, że to zdam, bo inaczej trochę wstyd. Do tego moja dziewczyna zdała za pierwszym więc jeśli nie zdam, sam siebie skażę na powszechny lincz.
Sesja +80,96$, gdyż udało sprzedać mi się suckouta -> $0.50/$1 No Limit Holdem
9 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
Właśnie skończyłem sesje. Nie chce mi się grać, jestem strasznie zmęczony, właściwie nie wiem jak udaje mi sie wygrywać Grałem tak długo, gdyż miałem odpalone 2 turki z mikro i byłem na dipach, ale na końcu już rzygałem zmęczeniem i szipowałem any two.
Nie ma to jak dobra dynamika z regami, 11squeeza robi swoje, lol
$0.50/$1 No Limit Holdem
9 Players
Odwołali mi korki. Pięknie! Więcej czasu na grind.
Spotkała mnie pewna historia, która będzie śniła mi się po nocach, a mianowicie; jadę sobie busem ze szkoły i nagle wsiada mój dobry kumpel więc decydujemy się iść na browara. Wysiadamy, bierzemy 2 kasztelany z lodówki, kładziemy na ladę, no i pani zaczyna:
Pani: Proszę pokazać dowód.
Ja: Proszę bardzo (wręczam dowód, rocznik 94, std)
Pani po trzydziestu sekundach konsternacji odzywa się;
P: Ale żeby kupić alkohol musiałby Pan być z rocznika 91.
CO KURWA? I stoi taka druga debilka obok niej, na twarzy widać rodzinną tępotę i mówi: No tak 1991r.
Ja z kumplem wybuchamy śmiechem, babki nie wiedzą co się dzieje i mówię:
J: To niech pani odejmie 2012 - 18 i powie ile Pani wyszło
P: 1991.
J: No kurwa.
Druga babka zaczęła się orientować, że coś jest nie tak i zaczyna liczyć w słupku w zeszycie :facepalm:. Zaczynamy im tłumaczyć, że 94' to rocznik, który w tym roku ma 18 blabla, po czym nagle przyznają nam racje. NO CHUJ. Co to ma być, że babka która codziennie ma doczynienia z dodawaniem i odejmowaniem pieniędzy, nie umie dodać/odjąć 18 lat od aktualnego roku?!?!?! W końcu sprzedała nam te piwa, a my je wyśmialiśmy. Polecam sieć sklepów ABC Nie dziwie się, że takie kasjereczki zarabiają minimalną krajową, lol.
Zabieram się teraz do grindu, na drugim monitorze pooglądam troszkę EPT, może Adrian coś szipnie
Kolejna zajebista sesja, dobry run, dobre dipy. Widzę znaczną poprawę gry, lepiej dobieram spoty, lepiej czytam grę i robię lepsze foldy. Wygrałem też kilka flipów. Inicjuje nowe koncepty. Fajnie, fajnie. Na końcu umoczyłem trochę hajsu, 80bb na Polaczku, który na suchym flopie rajzował mojego cbeta z Asami, holdował JJ i trafił seta, miał w$sd when raise flopIP 38 więc uważam, że zagranie z sensem. A ostatnie handy to AK vs. 2 fishe w MW na Kxx flopie, ja 650b dip, fisz 300 i drugi z 50, Kxx board poszly jakies bety i oddałem koniec końców z 120-150bb vs AA
Deepy:
Spoiler
Spoty:
Spoiler
1# Było już wyżej, ale fajne hajsy to wrzucam
$0.50/$1 Ante $0.20 No Limit Holdem
9 Players
Życiowo wzorowo, jutro idę coś popić, w sobote wyskoczę do kina na "Jesteś Bogiem". Miałem być na zlocie w Berlinie, ale rodzice mnie nie chcieli puścić
Jako że zdałem prawko, kupiłem sobie dziś buty. 100% leather!!!!! Są to moje pierwsze nienajki od dłuższego czasu. Koleżanki i mama śmieją się ze mnie, że mam więcej par butów niż one, a to jedyna część garderoby, która mnie jakoś bardziej interesuje.
Jakoś ostatnio mało się tu udzielacie
30kPLN Challenge
Day 14 -953,74$/9000$
Hands: 8646/125000
No, wreszcie zbliżam się do zielonej cyfry w challengu, ciekawe czy dam rade to ugrać do grudnia.
Eternia props. A co do "Jesteś bogiem". Bardzo dziwny film.
Kupa sezonowców, którzy za przeproszeniem nie rozkminiają 99% filmu (lecą priorytety/nowiny/ ja to ja itd. -oni pierdolą o gównie, a dopiero jak wjeżdza jeśteś bogiem to każdy kiwa dynia w rytm) + przedstawienie maga magika I jako gołodupca (mimo K44) odrzuciło mnie skutecznie. Gra aktorska spoko (+ dla głównego bohatera za +/-). Film przedstawia jak można "wybiórczo" przedstawić prawdę (punkt widzenia zmienia się od punktu siedzenia).
Wow, co za sesje miałem! Tyle hajsów odrobić w godzinę... Jestem pełen podziwu dla samego siebie! Gdybyście widzieli moją gre ostatnimi czasy... Miód dla oczu. /narcyz
Z gry jestem zajebiście zadowolony, ale co mnie posuckoutowało na początku to brak mi słów, same sety vs Rcompletedstrity, lower kicker vs higher i mnóstwo asów w talii. Nie potrafiłem zbudować żadnego dipa, to i kasa wolniej leciała, no ale później się jakoś ogarnąłem, jak widać na wykresie
Spoiler
1# Tu już byłem zesrany, ogólnie fatalnie rozegrana ręka, przez złą dynamike z gościem do takiego rozgrywania(ten duży spad na początku, to on sprawdzający moje 3barrele bluff, repowałem seta którego on miał...)
ale sizing x9,99$ najwyraźniej go zmindfuckował
9 Players
Uff, nareszcie koniec. Rozegrałem dziś dwie sesja, pierwsza -600~, druga + 600~, w pewnym momencie bylo +1000, ale później mnie wypechoutowało :f Gra się coraz lepiej, coraz pewniej więc jest spoko. Najbardziej jestem zadowolony z sickfoldów, które overall były trafne(#1,#2), A FOLDOWAŁEM SETY, KTÓRYCH NIGDY SIE NIE ZRZUCA ŁOŁ, nawet raz sfoldowałem Asy, za to króle mi połamali na dipie
Hands:
Spoiler
6 Players
Turn:8♠ ($45.50, 2 players)
Hero checks, CO checks
River:7♠ ($45.50, 2 players) Hero bets $35, CO calls $35
Final Pot:$115.50
Hero shows a full house, Sevens full of Eights 7♥8♥
CO shows A♣K♣
Hero wins $112.70 (net +$55.70)
CO lost $57
Miałem być teraz na zlocie w Berlinie, ale rodzice mnie nie puścili, pełnoletniość... Szkoda, no ale od przyszłego roku zaczynam. Fenek napisał mi smsa, że pastor jest wkurwiony, bo nie ma darmowego alkoholu do oporu :nh Alkusy jebane.
Jutro postaram się wyzielonować czelendża. Wszystko zmierza w kierunku supernovej 35,8k VPP left. 30kPLN Challenge
Day 16 -730,75$/9000$
Hands: 13893/125000
Napisane przez mgrudzie
czesto grasz stoliki deep ? masz sie skad doksztalcac w tym temacie czy spontan
Zawsze jak się otworzą, a otwierają się tylko jak jest chociaż jeden fisz. Dokształcam się sam dla siebie, z własnych przemyśleń,analiz i mój styl pasuje do tej gry, bo gra się bardziej loose. Gracze typu piecykowy grający 11/9 nie mają tam szans na przetrwanie.