Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ManYac's blog

140 Posty
60 Użytkownicy
0 Reakcje
15.2 K Wyświetlenia
szok38
Elite Grinder

no tak =)

Odpowiedz
Cytat
socosoco
Oldschool Grinder

wyslalem Tobie zaproszenie poprzez PS, u gory masz taka zakladke "trzech ludzikow" tam powinno to byc

Odpowiedz
Cytat
ManYac Autor wątku
ManYac
PokerStrategist

Done.

Odpowiedz
Cytat
krzychoo89
PokerStrategist

ile grasz stolikow? Jak jeszcze daaawno daaawno temu trenowalem z gomorem to wtedy grindowal 22-24 stoliki na nl200 na starsach wlasnie

Odpowiedz
Cytat
ManYac Autor wątku
ManYac
PokerStrategist

Gram max 6 stolow ale ostatnio staram sie zmniejszac ich liczbe do 4.

Odpowiedz
Cytat
ManYac Autor wątku
ManYac
PokerStrategist

Ostatnie 2 dni to strasznie szarpane sesje. Sporo wiekszych spotow, troche suckoutow z jednej i drugiej strony. Nadal nie jestem zadowolony z jakosci swojej gry :ayfkm: Bede musial zrobic rachunek sumienia, wypisac i wyeliminowac bledy ktore ciagle popelniam. Glownie to granie za duzej ilosci stolow z czego potem bierze sie autopilot, zbyt krotkie analizowanie sytuacji przed podjeciem decyzji co potem konczy sie tym ze przez moja decyzje mam problemy na dalszych streetach etc. Dlatego na poczatek skupiam sie nad zmniejszeniem ilosci stolow i okreslaniu range przeciwnika juz preflop, a potem odpowiednie zmniejszanie go na kazdym streetcie. Niestety moj volume na tym ucierpi jednak wydaje mi sie ze to inwestycja dlugoterminowa. Ponizej standardowo wykres i pare ciekawszych rozdan.

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$1/$2 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]BB$120.15:///////;MP3$16.00:///////;CO (Hero)$180.00:///////;BU$180.52:///////;SB$201.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with T:h, A:d.
MP3 folds, Hero raises to $6.00, BU raises to $18.00, 2 folds, Hero raises to $37.00, BU calls $19.00.

Flop: ($77) K:d, 2:h, A:s (2 players)
Hero checks, BU bets $40.42, Hero raises to $143.00, BU calls $102.58.

Turn: ($363) K:s (2 players)

River: ($363) 7:h (2 players)

Final Pot: $363.
Results follow:

Hero shows two pairs, aces and kings(T:h A:d).
BU shows two pairs, aces and kings(A:c 3:d).

Hero wins with two pairs, aces and kings(T:h A:d).

Graj rękę

$1/$2 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BB$120.72:///////;MP2$94.48:///////;MP3$185.07:///////;CO$419.88:///////;BU$372.29:///////;SB (Hero)$498.37:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:s, A:h.
MP2 folds, MP3 raises to $6.00, CO folds, BU calls $6.00, Hero raises to $24.00, 2 folds, BU calls $18.00.

Flop: ($56) K:d, 7:s, Q:s (2 players)
Hero bets $30.00, BU calls $30.00.

Turn: ($116) K:c (2 players)
Hero checks, BU bets $72.00, Hero calls $72.00.

River: ($260) 6:c (2 players)
Hero checks, BU bets $129.92, Hero calls $129.92.

Final Pot: $519.84.
Results follow:

Hero shows two pairs, aces and kings(A:s A:h).
BU shows a pair of kings(4:d A:d).

Hero wins with two pairs, aces and kings(A:s A:h).

Dwa powyzsze rozdania z tym samym przeciwnikiem. Jesli chodzi o pierwsze rozdanie to decydujaca sprawa sa jego tendencje 3betowania. Gracz ten ma call open na BTN 16% (podobnie gra z blidnow), a jego 3bet wynosi 18% (20% vs CO open) dzieki temu moge w miare precyzyjnie okresil jego range. W 16% call open zawieraja sie wszystkie boardwaye, wiec jego 3beting range jest bardzo spolaryzowany do nutsow i air TT+ AK to tylko 3,5% range wiec widac jak duzo smieci jest w tym jego 3betcie. AT idealnie gra na ten range bo jesli wiemy ze nie 3betuje AQ AJ to dominujemy jego mase A2-A9. W tej sytuacji jednak nie lubie callowac tego ATo poniewaz jestem OOP i gdy trafie A grajac x/c moj range bedzie latwy do zdefiniowania. Z tego powodu zagralem 4b zeby wygrac pota juz teraz (fold na 4b 67%). On po namysle zdecydowal sie zagrac call. Jesli chodzi o flopa to dzieki temu ze jego range mam zdefiniowany dosyc dobrze x/rAI jest dosyc latwa decyzja.

W drugim rozdaniu o mojej lini zadecydowal moj read na temat tego jak gra we 3bet potach. Zaobserwowalem ze gracz ten niechetnie folduje na CB na flopie (foldCB 28%, foldCB 3bpot 32%), wiec jesli ktos nie folduje na flopie,a jednoczesnie nie moze w 70% trafia flopa musi byc sklonny do floatownia i atakowania przeczekanych turnow (fold na 2nd barrel ma 78% we 3bet potach) dlatego niezaleznie od turna swoja linie zmieniam na x/c, x/c.

Na koniec zabawne rozdanie vs fish.

Graj rękę

$0.75/$1.5 No-Limit Hold'em (4 handed)

Known players:
[tg]SB$191.19:///////;BB (Hero)$271.14:///////;BU$147.75:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with J:c, T:c.
BU folds, raises to $4.50, SB folds, Hero calls $3.00.

Flop: ($9.75) K:c, 2:h, 9:d (2 players)
Hero checks, checks.

Turn: ($9.75) 8:h (2 players)
Hero checks, bets $9.60, Hero raises to $25.00, calls $15.40.

River: ($59.75) K:d (2 players)
Hero checks, bets $44.92, Hero calls $44.92.

Final Pot: $149.59.
Results follow:

Hero shows a pair of kings(J:c T:c).
shows a pair of kings(7:c 6:c).

Hero wins with a pair of kings(J:c T:c).

Tutaj pytanie do Was. Ciekaw jestem czy ktos poprawnie przeanalizuje moj tok myslenia na riverze = ]

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Lookbehind
Oldschool Grinder

Coś problem z konwersją ostatniego rozdania. Jak akcja może iść bu folds, noname raise ,sb folds, bb calls. W rozdaniu jest 3 czy 4 graczy i jaki stak ma noname?

W każdym razie dla mnie to i tak gruby overplay i po prostu to palenie kasy vs fish, żeby obstawić go na no paired hand albo zobaczysz Qx, Ax jt, które osobiście wolałbym wyrzucić betem na river. A tak nic mi się tu kupy w tym rozdaniu nie trzyma

Odpowiedz
Cytat
ManYac Autor wątku
ManYac
PokerStrategist

Masz racje, konwerter cos zamotal to rozdanie. Stolik byl 4 osobowy, CO fold, Villain open z BTN, SB fold, Hero call z BB.

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

hej!

fajnie, ze znów blogujesz :)

co do rozdan: ATo masz ch/ship tylko jeśli patrzysz na longrun i balans w tym spocie, a ja osobiście uważam ze dopóki on nie ma na mnie szerokiego call 4bet range nie balansuje się w tym spocie - wybieram ch/tank call, bo jeśli on ma Ax i tak często będzie ch-ch turn i wrzucisz na river, ale na śmieci (których ma b.duzo) to okazja na spazz ship turn

co do last hand to jestem ciekaw co Ci powie Tomek o tej ręce, bo jak na moje to spory fart był :D het pot/call range fisha tak naprawdę może zawierać zarówno Kx, 9x, 8x czy 89, a nawet A-high i bez szerszego info, huge steel reada + naprawdę dobrych tellow (sizing, timing) IMO ciężko o.profitowy call river, bo nie widzę chyba tam aż tyle śmieci co Ty ;) no ale ciekawy hand :D

pzdr!

Odpowiedz
Cytat

Panowie wybaczcie mi, bo długo w holdema nie grałem i możliwe, że wszystko pokręcę ale wrzucę swój punkt widzenia :) Tak czy inaczej super, że reaktywacja bloga jest, na pewno będę częstym gościem :)

Co do linii Babla: nie jestem fanem x/c flop x/x turn i ship river bo ja nie mam pojęcia, jak ja w tym spocie mogę kiedykolwiek blefować i jak rywal może mnie z bananem na twarzy blefcatchować ;) x/c flop jako PFR w 4betowanej puli jest na tyle scary, że ja na miejscu przeciwnika bym robił w pieluchy z czymkolwiek co jest gorsze od AK :D
Jak bym grał? W sumie dużo zależy od jego calling range tutaj, jeżeli zakładamy że ma dużo broadway card lub SC to można zagrać niski CB na flopie, x turn i jam river (niektórzy będą grali delayed floata tutaj co ma sens, ale z tym niewiele zrobię, bo grając x boję się straty value od A* a też dużo osób po prostu nie pomyśli specjalnie i zagra bet turn z air). A jeżeli rywal ma A* w range głównie to ta linia ManYaca mi się podoba. Po prostu chcę w najprostszy sposób exploitować głupotę przeciwnika ;)

Co do ręki z JTs, ja gram po prostu raise river. Ponownie, długo nie grałem, ale mam wrażenie, że rywal na riverze ma bardzo z cappowany range. On tam nie może mieć nigdy fulli ani Kx, a Ty je spokojnie masz w range. Ja nie widzę za bardzo z czym on może profitowo Ciebie callować na river. (EDIT: nie doczytałem że to gra vs fish i nie spojrzałem dobrze na jego sizing beta w turnie który jest "trochę" nietypowy ;) w taki razie kieruje się na pewno jakimś wyczuciem tego jak grają fishe a że nie grałem w NLH już długi okres czasu to ciężko mi to ocenić)

Pozdr i pisz jak najwięcej ;)

Odpowiedz
Cytat
Lookbehind
Oldschool Grinder

ManYac czy w związku z konwersją stak otwierającego to 100bb czy nie jest tu podany?

Napisane przez Destrukt
Co do ręki z JTs, ja gram po prostu raise river. Ponownie, długo nie grałem, ale mam wrażenie, że rywal na riverze ma bardzo z cappowany range. On tam nie może mieć nigdy fulli ani Kx, a Ty je spokojnie masz w range. Ja nie widzę za bardzo z czym on może profitowo Ciebie callować na river.

Pozdr i pisz jak najwięcej ;)

Na fisha grasz cr t i cr r?, Moim zdaniem zbyt fancy linia na fisha. Nie prościej bet turn i bet river? W sumie nie ma żadnego info o tym fishu, ale w moim mniemaniu takie fancy linie vs fish to pakowanie się w trudne spoty na własne życzenie. Wolę sobie taniej popsuć image, aby mnie lużniej calldownowali albo wyblefować gościa z niższych par, lepszych drawów.

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

Destrukt jasne, podkreslalem ze jeśli patrzymy na to szerzej ch/c jest słaby, ale ja nie jestem pewien longrunu w tym pocie - jeśli podejrzewamy go o częsty call 4bet taka opcja nie wchodzi w grę.

Ale jeśli to jest spot, który zdarzy nam się raz na 20k rąk - odrzucam balans i daje szansę typowi spazzowac, bo z tego co obserwuje to wielu graczy z tych stawek lubi być przesadnie agresywnymi :D

No ale ja na SH gram niedługo, może przesadnie patrzę na ta tendencje ;)

Pozdrawiam! :)

Odpowiedz
Cytat

Hehe ja SH nie gram od długiego czasu więc i tak mnie bijesz doświadczeniem. Odnośnie tego co napisałeś to ja też zakładam że gramy to jako vacuum czyli na zasadzie pierwszy i ostatni raz, balanse nie ma znaczenia. Tylko mam wrażenie że na random gracza nasz już sam X tutaj jest mega scary nie wspominając o x/c, dlatego wolę zagrać bardzo niski CB licząc po prostu na to że rywal tutaj nic nie zrzuci i potem grać x turn. W jego oczach robię CB z całym rangem i ma mnie z czego wyblefować. Jak gram x to ja już po części cappuje swój range na silny, bo air dla niego zawsze betuję na tym flopie niezależnie od tego czy mnie zna. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

Nie no jasne, niski het jest jeszcze lepsza opcja - ja po prostu piłem do tego, ze ManYac napisał, ze mamy łatwy ch/ship gdzie ja już wolę ch/c od ch/ship, ale raptor het 1/3 psb to jeszcze lepsza opcja ;)

Odpowiedz
Cytat

Manyac, gdzie grasz? Starsy czy jakiś euro room?

Odpowiedz
Cytat
helloyoyo
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
ManYac Autor wątku
ManYac
PokerStrategist

Witam, weekend mialem zajety rzeczami poza pokerowymi. Widze madre glowy udzielily sie na blogu, fajnie, opinia innych doswiadczonych graczy zawsze mile widziana = ] Co do ostatniej reki z fishem. Mysle ze maly bet np $12 tez dobrze sprawdzilby sie w tym spotcie poniewaz nie spodziewam sie ze zrzuci on tutaj cokolwiek z showdown value, wiec takim malym betem osiagne tyle samo co wiekszym. x/c zagralem poniewaz w jego range jest mase smieci, a nie spodziewalem sie ze bedzie betowal jakies male pary i A high. Jesli wiec spojrzymy na jego caly range i uznamy ze bedzie betowal tylko Kx, mocne pary itp to jest to bardzo mala czesc jego range.

hanula14, gram i tu i tu. Z uwagi na to ze lubi grac rano, a wtedy ruch na euro stronach jest znikomy to wybieram P*. Gdy na euro stronach zaczyna sie robic traffic gram wtedy tam.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
HandOnFire
BlackMember
Odpowiedz
Cytat

nw power

Odpowiedz
Cytat
ManYac Autor wątku
ManYac
PokerStrategist

Witam,

pojawila sie pierwsza czesc serii Master of Showdown gdzie razem z Machalem, Robsonem i Hellutkiem analizujemy sesje tego ostatniego. Nastepna czesc to bedzie hands review rozdan chlopakow. Pamietam ze znalazlo sie tam pare ciekawych spotow. Chlopaki zrobili duzy postep przez ten czas od kiedy razem dzialamy. Jeden z nich grindowal NL50, a teraz ladnie sobie radzi na NL200.

Ja sobie caly czas grinduje i poza tym nie ma duzo zmian. Ogolnie jestem zadowolony ze swojej gry prawie po kazdej sesji co mnie bardzo cieszy. Problemy z mindsetem zawsze byly moim leakiem. Teraz mysle ze jak na razie radze sobie z tym dobrze. Oki, ponizej standardowo wykresik i pare rozdan.

Graj rękę

$0.75/$1.5 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BU$155.78:///////;SB$284.66:///////;BB$36.11:///////;MP2$190.29:///////;MP3$188.28:///////;CO (Hero)$145.50:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with K:s, 9:s.
2 folds, Hero raises to $4.50, BU calls $4.50, SB calls $3.75, BB folds.

Flop: ($15) 2:c, T:h, J:c (3 players)
SB checks, Hero bets $11.00, BU calls $11.00, SB folds.

Turn: ($37) 6:h (2 players)
Hero checks, BU checks.

River: ($37) Q:c (2 players)
Hero bets $24.00, BU raises to $140.28(All-In), Hero calls $106.00(All-In).

Final Pot: $307.28.

Results follow:

Hero shows a straight, king high(Ks 9s).
BU shows a pair of tens(Ts Ac).

Hero wins with a straight, king high(Ks 9s).

Najpierw moja gra. To jest dobry spot zeby zagrac x/r jako OR poniewaz jego calling range przy takiej lini jest bardziej tight niz gdy calluje CB IP. Dodatkowo gdy gram zwykly CB na takim boardzie nie ma za duzo fajnych dla mnie turnow na ktorych moge poprawic. Natomiast co do jego shova na riverze. Caly problem polega na tym ze on nie moze miec tam flusha poniewaz po moim checku na turnie oczekuje ze zawsze flush drawa tam betuje IP (bet turn IP after missed cb 90%). Dlatego ez call.

Graj rękę

$0.75/$1.5 No-Limit Hold'em (4 handed)

Known players:
[tg]CO$200.89:///////;BU$147.75:///////;SB$182.85:///////;BB (Hero)$150.75:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with A:s, Q:s.
CO folds, BU raises to $4.50, SB calls $3.75, Hero raises to $18.00, BU folds, SB calls $13.50.

Flop: ($40.5) 2:s, 6:c, 7:h (2 players)
SB checks, Hero checks.

Turn: ($40.5) 8:h (2 players)
SB bets $30.26, Hero calls $30.26.

River: ($101.02) 9:c (2 players)
SB bets $134.59(All-In), Hero calls $102.49.

Final Pot: $338.1.
Results follow:

Hero shows high card ace(A:s Q:s).
SB shows high card king(J:s K:d).

Hero wins with high card ace(A:s Q:s).

9 na riverze nie jest zbyt dobra karta jednak po xb flopa zdecydowalem sie na call turn i river. Jego shove na riverze wyglada na mocno spolaryzowany.

Graj rękę

$1/$2 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]BU (Hero)$212.17:///////;SB$94.83:///////;BB$210.17:///////;MP3$179.32:///////;CO$104.37:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with A:s, 8:s.
MP3 folds, CO calls $2.00, Hero raises to $10.00, SB calls $9.00, BB folds, CO calls $8.00.

Flop: ($32) 5:c, 8:d, 7:c (3 players)
SB checks, CO checks, Hero bets $24.00, SB folds, CO raises to $94.37(All-In), Hero calls $70.37.

Turn: ($220.74) 9:h (2 players)

River: ($220.74) 4:c (2 players)

Final Pot: $220.74.
Results follow:

Hero shows a pair of eights(A:s 8:s).
CO shows a pair of nines(9:s T:d).

CO wins with a pair of nines(9:s T:d).

Tutaj nie bylem zbytnio pewien poprawnosci tego calla. Potrzebuje byc dobry w conajmniej 32% wg pot oddsow. Moje equity vs range wynosi 42% wiec call jest poprawny.

Board: 5c 8d 7c

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 58.048% 53.47% 04.58% 37585 3217.00 { 88-77, 55, AcTc, Ac9c, A8s, KcTc, Kc9c, K8s, QcTc, Qc9c, Q8s, JcTc, J9s-J8s, T9s, 98s, 96s, 85s+, 76s, A8o, J9o, T9o }
Hand 1: 41.952% 37.38% 04.58% 26271 3217.00 { As8s }

I na koniec reka "wtf" :rage:

Graj rękę

$1/$2 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP3$191.87:///////;CO (Hero)$337.90:///////;BU$146.22:///////;SB$33.00:///////;BB$526.31:///////;MP2$54.67:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with A:d, A:c.
MP2 raises to $6.00, MP3 calls $6.00, Hero raises to $23.00, 2 folds, BB calls $21.00, 2 folds, MP3 folds.

Flop: ($59) 9:c, 5:h, 3:c (2 players)
BB checks, Hero bets $32.00, BB calls $32.00.

Turn: ($123) Q:s (2 players)
BB checks, Hero bets $72.00, BB raises to $144.00, Hero folds, BB gets uncalled bet back.

Final Pot: $195.

To tyle na dzisiaj. Pozdrawiam = ]

Odpowiedz
Cytat