Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ManYac's blog

140 Posty
60 Użytkownicy
0 Reakcje
15.2 K Wyświetlenia
ManYac Autor wątku
ManYac
PokerStrategist

Witam, spokojnie, spokojnie. Nie chcialem zaczynac az nie zaczalem regularnie grac zeby nie bylo lipy = ]

Dzis jest pierwszy sierpien wiec to dobry dzien zeby zaczac = ] W tamtym miesiacu niestety nie gralem zbyt wiele. 10k rozdan to jest tyle ile niektorzy graja w 2 dni = / jednak spowodowane to bylo wyjazdem na mazury, awaria kompa i paroma innymi poza pokerowymi sprawami. Zaczalem tez w miare regularnie jezdzic na rowerze i bardzo mnie to poki co wciagnelo. Za 2 tygodnie w weekend planuje z dwoma ziomkami jechac do Szczyrku i posmakowac downhillu. Od zawsze lubilem tak zwane sporty extremalne, na snowboardzie jezdze juz ponad 10 lat, zaczalem kitesurfingowac i mysle ze ten downhill tez moze mnie wciagnac = ] Moze jest tutaj ktos kto bawi sie w ten rodzaj jazdy na rowerze ?

Ok wracajac do pokera. Mam teraz regularnego coacha z ktorym wspolpracuje. Dlatego tez postanowilem przestac ogladac i czerpac wiedze z innych zrodel poniewaz chcialbym zeby moj styl upodobnil sie do jego stylu. Doszedlem do wniosku ze dane rozegrania reki bardzo czesto moga byc dobre tylko jesli zagrywa tak gracz o danym stylu i danym image. Nie chcialbym zeby moja gra to byl kogel mogel roznych stylow bo wtedy to wszystko razem moze nie wspopracowac ze soba. Caly czas wspolpracuje z chlopakami i wspolnie tworzymy projekt Masters of Showdown. Chlopaki robia coraz wieksze postepy co naprawde mnie cieszy. Niebawem bedziecie mogli ogladac efekty ten wspopracy.

To chyba tyle na poczatek. Zeby nie byl to plain text to zamieszcze tez wykres z tamtego miesiaca.

Trzymajcie sie, see you soon.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

std kropka i czekam na jakieś rozkminy

pzdr!

Odpowiedz
Cytat
kfas
Elite Grinder

Gl, oby w tym miesiacu bylo duzo omgmoneys! ;)

Odpowiedz
Cytat
ablazer
Elite Grinder

Polski coach?

Odpowiedz
Cytat
ManYac Autor wątku
ManYac
PokerStrategist

Tak, Gomore'em.

Odpowiedz
Cytat
ablazer
Elite Grinder

Napisane przez ManYac
Tak, Gomore'em.

Dobry wybór:) GL!

Odpowiedz
Cytat
Sobol6301
Oldschool Grinder

Napisane przez ablazer

Napisane przez ManYac
Tak, Gomore'em.

Dobry wybór:) GL!

Nie wiem czy lepszy mozna sobie jeszcze wyobrazić :D

Odpowiedz
Cytat
glowica32977
Poker Player

co to masters of showdown?

Odpowiedz
Cytat
rootpl
Oldschool Grinder

Coś jak liga cieni w Batmanie.

Odpowiedz
Cytat
ManYac Autor wątku
ManYac
PokerStrategist

Jest to projekt PokerStrategy do ktorego zostali wybrani trzej uzytkownicy ktorych coachuje, razem analizujemy rozdania, ich sesje i robimy filmiki ktore pojawia sie na PS.

Odpowiedz
Cytat
ManYac Autor wątku
ManYac
PokerStrategist

Poczatek miesiaca nie wychodzi mi za dobrze tym razem. Nie gram zbyt duzo i moja gra tez nie jest najwyzszych lotow. Musze zmniejszyc ilosc stolow i tym samym polepszyc jakosc mojej gry. Zaczalem stosowac model learning process czyli gram -> szukam poprawek -> wprowadzam poprawki przy nastepnej sesji itd Wprowadzilem tez dziennik ocen jakosci gry i teraz na koniec gry daje sobie ocene jak dobrze gralem. Mysle ze pomoze mi to w czestszym graniu a-game. Ze strategicznych rzeczy, testuje linie x/c flop, x/r turn i patrze jak sprawdza sie ona w danych spotach. Ponizej wykresik i jedno ciekawe rozdanie.

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$1/$2 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP3$85.53:///////;CO (Hero)$311.34:///////;BU$383.88:///////;SB$425.30:///////;BB$207.84:///////;MP2$181.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with J:s, Q:d.
MP2 folds, MP3 calls $2.00, Hero raises to $8.00, BU calls $8.00, 2 folds, MP3 calls $6.00.

Flop: ($27) 9:h, 9:s, J:h (3 players)
MP3 checks, Hero checks, BU checks.

Turn: ($27) 2:c (3 players)
MP3 checks, Hero bets $20.00, BU raises to $60.00, MP3 folds, Hero calls $40.00.

River: ($147) 5:d (2 players)
Hero checks, BU bets $104.00, Hero calls $104.00.

Final Pot: $355.
Results follow:

Hero shows two pairs, jacks and nines(J:s Q:d).
BU shows two pairs, nines and fours(4:d 4:c).

Hero wins with two pairs, jacks and nines(J:s Q:d).

MP3 to fish, BU to reg. Na turnie jest to latwy call poniewaz BU powinien betowac swoje value handy na flopie zeby dostac akcje od fisha. Dodatkowo z tego tez powodu moj preceived range wyglada slabo i BU moze chciec to wykorzystac i wyrzucic mnie z pota. Dlatego moja decyzja wydala sie latwa, call turn i x/c river. Chociaz wczoraj zastanawialismy sie z bratem czy nie lepszy bylby maly blockbet na riverze zeby wyindukowac od niego shova = ]

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
szok38
Elite Grinder

Fajne rozdanie + analiza(heh wszystko wydaje się takie proste...) . Skoro testujesz wspomniane linie , to next time może wrzucisz rozdanie z tematu ?

Odpowiedz
Cytat
jarrekz
PokerStrategist

A czemu nie cb flop?

Odpowiedz
Cytat
ManYac Autor wątku
ManYac
PokerStrategist

Checkiem zyskuje wieksze value. Moja reka nie jest zagrozona overcardami. Na tym bardzie calling range fisha nie jest szeroki wiec rzadko dostane od niego wiecej niz 2 streety value. Dodatkowo bluff catchuje rega ktory moze chciec przejac pota gdy zobaczy tutaj slabosc i chronie sie przed ciezkim spotem na tych stackach w momencie gdy dostalbym tutaj raise IP.

Odpowiedz
Cytat
jociasija
Oldschool Grinder

super, wiecej takich spotow ! :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
socosoco
Oldschool Grinder

siema

mozesz przyjac zaproszenie?

Odpowiedz
Cytat
ManYac Autor wątku
ManYac
PokerStrategist

Napisane przez dzrkcz
siema

mozesz przyjac zaproszenie?

Jakie zaproszenie ?

Odpowiedz
Cytat
jarrekz
PokerStrategist

Napisane przez ManYac
Checkiem zyskuje wieksze value. Moja reka nie jest zagrozona overcardami. Na tym bardzie calling range fisha nie jest szeroki wiec rzadko dostane od niego wiecej niz 2 streety value. Dodatkowo bluff catchuje rega ktory moze chciec przejac pota gdy zobaczy tutaj slabosc i chronie sie przed ciezkim spotem na tych stackach w momencie gdy dostalbym tutaj raise IP.

Mowiac ze nie jest zagrozona OC masz na mysli to ze cold calling range BTN ktory jest regiem nigdy nie bedzie zawieral Ax i Kx? czy ogolnie nie boisz sie tych kart na dalszych streetach i wolisz pot kontrolowac pule, a raczej szukac tam dalej value?

Odpowiedz
Cytat
mko101
Oldschool Grinder

Co do powyzszej reki, to oprocz wspomnianych powodow rowniez chronimy nasz range w tym spocie (tzn. gdy czekamy paired board, nie poddajemy sie tam zawsze a nasz range jest silniejszy niz A high - o wiele trudniej exploitowac).

Co do blockbeta, to co dokladnie bys tam minbet/foldowal w tym spocie? Nie moge zadnego ranga wymyslec ani for thin value, ani for bluff. Dlatego, ja na miejscu tego rega bym tam w zyciu nie shovowal for bluff.

Odpowiedz
Cytat
ManYac Autor wątku
ManYac
PokerStrategist

Co do zagrozenia reki to jest malo overcard bo tylko A i K, wiec nie jest to duza obawa. Jesli chodzi o blockbet na riverze to trudno powiedziec jak zareagowalby na niego ten reg, mozliwe ze masz racje i nigdy by nie shovowal.

Odpowiedz
Cytat