Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Life's GOOD

257 Posty
59 Użytkownicy
0 Reakcje
17.5 K Wyświetlenia

Blog tak motywujacy i hasla na nim ze zonie dalem do poczytania (wiem wiem za łaskawu jestem)
Co do planu to nie wiem w czym otworzyc plik ..ods.
W co pykales do tej pory ? W nozna ?

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Napisane przez quo87
Blog tak motywujacy i hasla na nim ze zonie dalem do poczytania (wiem wiem za łaskawu jestem)

it's like music to my ears :f_thumbsup:

Co do planu to nie wiem w czym otworzyc plik ..ods.

.ods to open office. Zaraz go w w nim zmienie na office'a. Myśle, że bedzie dzialało :)
http://wyslijto.pl/plik/7m9d0hz5tf

W co pykales do tej pory ? W nozna ?

yup yup... oczywiście rekreacyjnie, jakaś liga amatorska itp :) ale lubie ten sport, lubie![=

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Hello.. :) Sorry chłopaki, że nie pisze, obecnie można mnie znaleść w roli głównej w tym wątku https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=236640, walcze :)

nie jednak o tym chciałem.. ;>

Na stronie http://podrywam.pl/darmowy-kurs zamieściliśmy darmowy kurs dla każdego. Wiem, że to nie będzie obiektywne jeżeli powiem POLECAM ale wystarczy wejść i SPRAWDZIĆ SAMEMU :) nic nie tracicie...

have fun!

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Aloha, pierwsze 5k. Ogólnie nie ma szans bym utrzymał ten volume do końca miesiąca... Od jutra zaczyna mi się uczelnia i trudno wogóle 3mać focus przez tyle h gry ~~ Ofc mam zamiar napierdalać w miare sił, ile wytrzymam, we will see... :challenge

Ide po Cole, jebne Sobie kolacyje i się wyCHILLOUTUJE <3 przy Grze o Tron..

Life's GOOD d(^_^)b

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

HelOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO... Dograłem te 5k z rana, ale naprawde jestem dziś w tak złym stanie po wczorajszym i prawdopodobnie dzisiaj już Sobie gre odpuszcze... WyCHILLOUTUJE się <3

Miałem też "ciekawe" rozdanie. Otwieram z BTN z 5 :club: 6 :club:, dostaje 3bet od rega z SB, call BB (nasza złota rybka przy stole, jakieś 85/44), dokładam po czym pokazuje się 4 :club: 8 :club: K :spade: SB 1/2 pot, fish reise, ja shove, SB fold a BB dostał myśle, po czasie jaki zużył na thinking niemałą zagwostke do rozgryzienia... Po całym timebanku jaki miał kliknoł Sobie CALL i pokazał A :spade: 5 :heart:
Na początku się uśmiechnołem ale potem zdałem Sobie sprawe, że jestem z tylu :facepalm:

Life's GOOD d(^_^)b

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Alo, salut, sunt eu, un haiduc <nutki>

Odrazu przepraszam, że taka różnica sampla jest pomiędzy ostatnim wpisem a dzisiejszy, ale poprostu wczoraj rozegrałem ~4k, a dzisiaj zrobilem reszte... :)

Jak widać moja gra jest strasznie swingowa ale jestem dobrej myśli ku jej ulepszeniu, chciałbym pomału zwiększać sample, zwiększać ilość stolików i nie tracić efektywności w mojej grze - czy jest to możliwe? Patrząc po Nanonoko czy WizardOfAhhs napewno, pytanie ile czasu i pracy trzeba w to włożyć... Mam zapał i mam czas by grać, i chce grać coraz lepiej.

Pierwsze jednak nad czym będe pracował to mentalność i sposób myślenia o tej grze. Poker rządzi się swoimi prawami, jeżeli nie będe umiał w odpowiedni sposób poradzić Sobie z realami tej gry, to nigdy nie będe umiał odnosić w niej naprawde dobrych wyników.

Liczą się dobre decyzje, There is no such thing as luck

Wogóle zdałem Sobie sprawe, że niedługo wychodzi Diablo 3, a ja nie mam ani na nowego kompa ani na giere :facepalm: Nad D2 i SC/BW spędziłem naprawde sporo czasu, i mam duży szacunek jak i sentyment do gier Blizzarda. Miło będzie znowu usiąść i przejść tą kraine... Dzisiaj wyszedł nowy spotlight, Imo Monk to chyba najciekawsza postać z tych które będą dostępne... ( Muzyka Tristram jest chyba jedną z najbardziej klimatycznych jakiekolwiek słyszałem :)

Life's GOOD d(^_^)b

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

O.K. Postanowiłem przenieść cały railing jak i relacje ze stackingu do mojego bloga. Jeżeli oczywiście nikt nie będzie miał nic przeciwko :tongue: Link do tematu poprzedniego: RetireD2019

Skonczyłem NL25. Ogólnie myślałem, że pójdzie mi szybciej ale jak zwykle stoły zweryfikowały ile tak naprawde jestem warty ^_^. Jeszcze dzisiaj albo od jutra zaczne grać NL50. Dalej będe aktualizował blog po 5k. Miejmy nadzieje, że moja ciężka praca i te kilkanaście tysięcy rąk przyniosą wkońcu zamierzony efekt na limicie wyżej :challenge

Postaram się pograć jeszcze dziś do 20 by potem w spokoju usiąśc przed meczem Bayern'u z Realem. W zasadzie nie kibicuje zadnej drużynie ale bardzo lubie i szanuje CR7 za prace i wysiłek jaki wkłada, za to ile musiał przejść by stać się tym kim jest obecnie... Niech mu sie wiedzie i BE THE BEST, KILL THE REST ! RESPECT ! .

Tak poza tematem piłki nożnej, to jeżeli będziecie mieli chwilke to załóżcie słuchawki na uszy i posłuchajcie tego kawałka...

Life's GOOD d(^_^)b

Odpowiedz
Cytat
DaivDave
Elite Grinder

Przy ilu BI schodzisz niżej?
Powodzenia na pięćdziesiątkach, liczymy na taki sam progres;)

Odpowiedz
Cytat
DaivDave
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Napisane przez DaivDave
Przy ilu BI schodzisz niżej?
Powodzenia na pięćdziesiątkach, liczymy na taki sam progres;)

hmm.. to jest właściwie bardzo trudne pytanie... ja może wystawie swoja propozycje a wy swoja i ja oczywiście się do was inwestorów dostosuje.

Moja propozycja to: NIE MAM ZAMIARU JUŻ NIGDZIE SCHODZIĆ, BO MAM ZAMIAR IŚĆ TYLKO W GÓRE

Grałem już troche ~7,5k na NL50 wczoraj i zrobiłem spoko +, zaraz siadam do gry i koło 17/18 wstawie wykres. (nie wykluczone, że będzie to jakieś 15+k)

piękny mamy dzień... ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :)

Odpowiedz
Cytat
now87ak
PokerStrategist

Ja byłbym za tym, że jeżeli spadniesz do 250$ profitu, to żebyś zszedł na Nl25 aż do odbudowania do 500$ i wtedy znowu atak Nl50 .

Odpowiedz
Cytat
DaivDave
Elite Grinder

Napisane przez now87ak
Ja byłbym za tym, że jeżeli spadniesz do 250$ profitu, to żebyś zszedł na Nl25 aż do odbudowania do 500$ i wtedy znowu atak Nl50 .

+1

Odpowiedz
Cytat
DaivDave
Elite Grinder

Jak pierwszy dzień na 50? Trochę szkoda tej ręki z 56s:/

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Napisane przez now87ak

O.K tak też zrobimy :)

Napisane przez DaivDave
Jak pierwszy dzień na 50? Trochę szkoda tej ręki z 56s:/

masz na myślij moj OESD + FD vs ten set JJ ? chyba powinienem zagrać call, i ew c/ship turn, bo z setem wrzuca zawsze. Powiem wam jedno... Grałem dzisiaj NL50. Grałem nie powiem, że zajebiście ale zagrałem dokładnie 18xAI z czego:

• 14razy AK (wjebałem AK vs AA 8 razy, AK vs AT, AK vs TT, AK vs JJ wygralem dwa razy: vs AK i vs 99)
  • 4x wygrałem KK vs jakieś spewy.
  • nie zagrałem żadnego AI z AA zawsze foldy.

I do czego zmierzam... Ludzi nie stackują sie z QQ wogóle ~~ Zauważyłem, że wola zagrać call 4beta z QQ ip czy oop nieważne ale kiedy spadnie flop Q>xx wrzuca zawsze. Nie uważam, że gram super tight jeżeli chodzi o 4bety, i wiem, że ten dramat jaki mi dzisiaj zafundowały starsy, te x razy AK vs AA to wariancja... Nic dzisiaj mi nie wychodziło, kiedy grałem 3way bety z AK na miss boardach po 3betach zawsze dostawałem call call call, a kiedy grałem tak samo z AA, KK zawsze fold.. xD To było naprawde ale to naprawde dla mnie dzisiaj niesamowite NIESAMOWITE doświadczenie :) Zresztą popatrzcie sami ^^

po 7,5k które grałem wczoraj+noc zaczoł się koszmar :D Ale co proponuje... Dogram 30k na NL50, jeżeli nie ogarne się i nie zaczne wkońcu dobrze winratować to będe cisnoł NL25 =-) a co narazie...

Life's GOOD d(^_^)b

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

HalUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU ! :challenge

Padam :) Ide Sobie zrobić coś do zjedzenia a potem chłopaki wpadają na planszówke... Wziołem pod uwage niektóre rzeczy no i stwierdzam, że zmienie troche swóją gre na NL50. Zauważyłem, że gram bardzo podobnie jak na NL25 gdzie wszystko działało a tutaj jest troszke inaczej... :) W dalszym ciągu jestem dobrej myśli, że przejade po tym NL50... ale jakby to Master Yoda powiedział...

much learn... u still have.

Life's GOOD d(^_^)b

Odpowiedz
Cytat
DaivDave
Elite Grinder

Jak idzie?

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Napisane przez DaivDave
Jak idzie?

Dużo przegrałem, troche stiltowałem. Złamałem też zasade, że po 250$ profitu schodze niżej. Poprostu nie umiałem zejść kiedy wiedziałem, że przeciwnicy runnuja i dostaje takie akcje jakie dostawałem. Dostałem ostrą lekcje, i przez swoją słabość skasowałem sporo profitu. Zdaje Sobie sprawe, że złamałem zasady i dlatego by się w jakiś sposób zrewanżować, podczas końcowego rozliczenia profit będzie dzielony 75/25 na korzyść inwestorów. Jedynie w zasadzie to moge zrobić. Jade teraz odpocząć. Mam naprawde dość, musze popracować nad MindSetem :)

Odpowiedz
Cytat
DrugsOrMe
Oldschool Grinder

Wg mnie nie ma sensu 75/25 bo stracisz motywację do gry. Lepiej obiecaj nie grać na nl50, gdzie sobie nie radzisz i dokończ wszystko na nl25. Po stakingu z profitu zafunduj sobie jakiegos trenera, który pomoże Ci z nl50.

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Napisane przez DrugsOrMe
Wg mnie nie ma sensu 75/25 bo stracisz motywację do gry. Lepiej obiecaj nie grać na nl50, gdzie sobie nie radzisz i dokończ wszystko na nl25. Po stakingu z profitu zafunduj sobie jakiegos trenera, który pomoże Ci z nl50.

Moją motywacją napewno nie są pieniądze... :) bardziej chęć bycia lepszym. Co w pewnym sensie jest i dobre i złe bo jednak właśnie to powoduje u mnie największy tilt w grze. Na NL50 już wracać nie zamierzam podczas tego stackingu. Skoncze wszystko NL25. Czas wypocząć =-) To też jest b.ważne, 3majcie sie !

Odpowiedz
Cytat
DaivDave
Elite Grinder

Ile wjebałeś?

Odpowiedz
Cytat