Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Life's GOOD

257 Posty
59 Użytkownicy
0 Reakcje
17.5 K Wyświetlenia
Chmielu89
PokerStrategist

przyjmij zapro

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Napisane przez Chmielu89
przyjmij zapro

done ;)

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Napisane przez aenimka
yo, koncze death note, miales racje jest mega, dawno mnie tak zadne anime nie zassalo:) scigam monster

dopiero teraz zauwazylem, ze napisales.. :) fajnie to slyszec... Monster ma mega klimat... takze have fun ! : )

Odpowiedz
Cytat
aenimka
PokerStrategist

koncowka mnie troche rozczarowala ale spoko, cos z pelno metrazowych polecasz?

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Napisane przez aenimka
koncowka mnie troche rozczarowala ale spoko, cos z pelno metrazowych polecasz?

z pelnometrazowych jest kiepsko... tez zalezy co lubisz..

dla mnie super..

Filmy z Ghost in the Shell też klimatyczne i dobrze zrobione (Cyberpunk)

Jeżeli chodzi tez o Anime to po Monsterze polecam GunGRAVE'a... ;>

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

starsy padly czy tylko mi ?: <

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Pierwsze 6k.. zaczeło się standardowo.. AA < 99 AK < J2 , AK < QQ , AK < KK , AK < AA ale potem spiołem poślady i nadgoniłem.. :) tak więc jutro pewnie przysiade do analizy bo i tak nie znajde czasu by pograć... ale od czwartku kolejne napierdalanie.. ! a teraz ide pouczyc się angielskiego... :>

Life's GOOD d(^_^)b

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

mialem dzisiaj nie grać ale dzieki Staroscinie udalo sie wrocic szybciej do domu... przeanalizowalem sesje i ruszylem do boju. Sesja byla tragiczna i skonczyla się -10bi. Nie da się w to grać... naprawde mam mega runa.. trafiam 2 pary na sety, sety na strity, moje combo drawy sie nie completują, moje pary nie wytrzymują drawow przeciwnikow, stackowalem sie z 10 razy dzisiaj z KK wszystkie 10 trafilem na AA.. Moje AA byly lamane przez 76 i KK, jestem 10bi nad EV to w 100% odzwierciedla to co sie tutaj dzieje.. to jest jakiś żart chyba.. ludzie tutaj pushuja juz tylko z AA ~~ Jestem mega w dołku..

Ten run jest zły i źle wpływa na obecny stacking... Zagram jeszcze jedna kontrolna sesje, może jutro moze pojutrze, zobaczymy kiedy znowu wroce do formy psychicznej.. jezeli znowu pojdzie zle rozwazymy co dalej ze stackingiem... Naprawde czuje się miernie.

A teraz ide pograć w bale.. jak zapierdole bombe to wywieje tego bramkarza razem z ta bramka.. ; O

Life's GOOD d(^_^)b

Odpowiedz
Cytat

no rzeczywiscie tragedia jak nie wiem - zwykly swing, tymbardziej jak mowisz ze nie sprzyjalo EV - zrob sobie dzien przerwy, przeanalizuj rozdania bo po kilku przegranych stackach na pewno pojawilo sie wiecej bledow i napierdalaj (nie wiem czy na forum mozna przeklinac ale to slowo najbardziej tu pasuje) dalej.
za kolejne 20k rozdan bedziesz sie smial z tej malej kreski w dol ktora sie tu przydarzyla. powodzenia i napierdalasz lamerow :)

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Napisane przez kubabe
no rzeczywiscie tragedia jak nie wiem - zwykly swing, tymbardziej jak mowisz ze nie sprzyjalo EV - zrob sobie dzien przerwy, przeanalizuj rozdania bo po kilku przegranych stackach na pewno pojawilo sie wiecej bledow i napierdalaj (nie wiem czy na forum mozna przeklinac ale to slowo najbardziej tu pasuje) dalej.
za kolejne 20k rozdan bedziesz sie smial z tej malej kreski w dol ktora sie tu przydarzyla. powodzenia i napierdalasz lamerow :)

fajne slowa otuchy.. :) tak zrobie.. zwlaszcza, ze jutro rozpoczyna sie najwiekszy turniej w lola.. ! : D

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

dzisiaj tez stwierdzilem, ze nie bede gral.. wrocilem nidawno, pozniej do mnie dziewczyna wpada.. musze zrobic jakis obiad, poogladam jakis film na PS.com, pobawie sie troche w Equlabie i jutro rusze.. mam nadzieje, ze bedzie O.K bo inaczej.. ide na staż do eMSI Donalda <3

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Nie mam siły... :) Specjalnie zrobiłem SObie 2dni wolnego, specjalnie usiadłem dzisiaj tylko do 6 stołów by pograć w 100% skupionym... ale.. trzeba mieć nerwy ze stali... ^^

1)

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]SB$25.00:///////;BB$25.38:///////;MP3$46.10:///////;CO$48.25:///////;BU (Hero)$25.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with T:d, 9:d.
2 folds, Hero raises to $0.75, SB raises to $2.30, BB folds, Hero calls $1.55.

Flop: ($4.85) 3:d, T:h, 5:d (2 players)
SB bets $3.00, Hero raises to $6.75, SB raises to $10.50, Hero raises to $22.70, SB calls $12.20.

Turn: ($50.25) 6:h (2 players)

River: ($50.25) A:s (2 players)

Final Pot: $50.25.
Results follow:

SB shows three of a kind, sixes(6:d 6:c).
Hero shows a pair of tens(T:d 9:d).

SB wins with three of a kind, sixes(6:d 6:c).

pan ma 11 3beta z SB... gram tutaj call i reise jego cbet na kazdym flopie.. imo, lepsze niż pure 4bet/fold.. lajt :D

2)

Graj rękę

Known players:
[tg]BB$25.00:///////;MP3$25.38:///////;CO$46.10:///////;BU$25.00:///////;SB (Hero)$25.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with J:s, K:c.
2 folds, BU raises to $0.75, Hero raises to $2.50, BB folds, BU calls $1.75.

Flop: ($5.25) J:h, 3:c, 2:c (2 players)
Hero bets $3.70, BU calls $3.70.

Turn: ($12.65) 6:s (2 players)
Hero checks, BU bets $7.00, Hero raises to $18.80, BU calls $11.80(All-In).

River: ($50.25) 7:h (2 players)

Final Pot: $50.25.
Results follow:

Hero shows a pair of jacks(J:s K:c).
BU shows a pair of queens(Q:c Q:h).

BU wins with a pair of queens(Q:c Q:h).

48 steal z BTN i 0 fold to 3bet + mialem notke, ze gra bet po checku villaina w 3way potach... tutaj akurat miał QQ std.. :)

3)

Graj rękę

Known players:
[tg]BB$41.38:///////;MP3 (Hero)$34.19:///////;CO$25.35:///////;BU$42.37:///////;SB$48.29:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with K:d, K:h.
Hero raises to $0.75, 2 folds, SB raises to $2.25, BB calls $2.00, Hero raises to $34.19, SB raises to $48.39, BB folds.

Flop: ($84.73) Q:s, 9:d, 7:d (2 players)

Turn: ($84.73) T:h (2 players)

River: ($84.73) J:d (2 players)

Final Pot: $84.73.
Results follow:

SB shows a straight, ace high(K:c A:d).
Hero shows a straight, king high(K:d K:h).

SB wins with a straight, ace high(K:c A:d).

std

4)

Graj rękę

Known players:
[tg]BB$25.35:///////;MP3$30.79:///////;CO$27.23:///////;BU (Hero)$28.21:///////;SB$18.61:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with 8:d, 9:d.
MP3 raises to $1.00, CO folds, Hero calls $1.00, SB calls $0.90, BB folds.

Flop: ($3.25) 9:c, 8:c, 4:h (3 players)
SB bets $2.00, MP3 folds, Hero raises to $9.44, SB folds, Hero calls $17.77.

Turn: ($32.46) A:s (1 players)
gets uncalled bet back.

River: ($32.46) 3:d (1 players)
gets uncalled bet back.

Final Pot: $14.69.

coś się źle wkleja.. Pan mial 44, poszly AI na flopie..

to by bylo na tyle.. jeżeli chodzi o moją sesje dzisiaj~~ Nie da się.. naprawde się nie da... nie mówie, że wszystko spowodowane jest coolerami i badbeatami.. ale nie umiem tutaj wygrywać.

Nie widze sensu by grać dalej... Mój mindset i wiara we własne umiejętności jest zbyt bardzo zachwiana...

+2,2k FPP. za które moge wziąść +20$ albo pograć hypery do turniejów.

Moge też jeżeli komuś na tym zależy podesłać swoją baze by zobaczył co i jak... to tyle Odemnie. A teraz ide Sobie zrobic jakis dobra kolacje i siadam za finaly lola.. Oby chociaz dzisiaj Moscow Five zniszczyło TaiPei Assasins.

Odpowiedz
Cytat

no jak peszek to peszek ale imo nie sie co zalamywac. jak sie czujesz slabo to moze wejdz sobie na nl10 na 1-2k rak, wygrasz pare BI i sie poczujesz lepiej i wroc na nl25. jezeli nie chcesz grac na nl10 to zrob sobie znowu 1 dzien przerwy, przejrzyj rozdania jeszcze raz, pobaw sie equilabem i wroc do gry, bad run nie bedzie trwal wiecznie a z rozdan wynika ze no nie rozpieszczalo cie szczescie.
chyba ze juz w ogole jestes rozbity i jest ci za smutno zeby grac dalej to mozemy skonczyc, jak wolisz - nic na sile, bo granie z kiepskim mindsetem byloby najgorszym wyjsciem.
daj znac. pozdro.

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Napisane przez kubabe
no jak peszek to peszek ale imo nie sie co zalamywac. jak sie czujesz slabo to moze wejdz sobie na nl10 na 1-2k rak, wygrasz pare BI i sie poczujesz lepiej i wroc na nl25. jezeli nie chcesz grac na nl10 to zrob sobie znowu 1 dzien przerwy, przejrzyj rozdania jeszcze raz, pobaw sie equilabem i wroc do gry, bad run nie bedzie trwal wiecznie a z rozdan wynika ze no nie rozpieszczalo cie szczescie.
chyba ze juz w ogole jestes rozbity i jest ci za smutno zeby grac dalej to mozemy skonczyc, jak wolisz - nic na sile, bo granie z kiepskim mindsetem byloby najgorszym wyjsciem.
daj znac. pozdro.

Sorry, ze dopiero dzisiaj odpowiadam, w sobote ogladalem lola do 4rtej rano.. bylo masakrycznie duzo nieporozumien i bledow ze strony organizatorow... przez co jeden mecz przedluzyl sie o 5h i nie skonczyli.. a Tak kurwa czekalem na Moscow Five ! W nd wstalem tak pozno, ze obudzila mnie moja dziewczyna i nawet nie odpalalem kompa...

Jezeli chodzi o stacking to nie sadze by bylo to dalej EV+ dla mnie a przedewszystkim dla was.. Źle sie czuje grając przy takiej grze, każdy kolejny BI bedzie bardziej na mnie wpływał. Pójde do MCdonalda i tyle.. ^^

Pieniądze porozsyłam jutro, bądź jak ktos bardzo chce jeszcze dzis. Pytanie tutaj zostaje, jak zamienic te 2kVPP... cisnac hypery czy poprostu wziasc te 20$?

Z mojej strony to moge tylko powiedziec, że bardzo sie staralem.. tez bardzo mi zalezalo by jakos odepchnac się od dna. Sometimes u are ahead.. sometimes u are behind.. ^^

Odpowiedz
Cytat

Lepiej hypery.
W takim razie zagraj je i odeslij kase.
Pozdro

Odpowiedz
Cytat

jak z tymi zwrotami ???? - kasa stygnie ;/

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019
Elite Grinder

Napisane przez Mienso24
jak z tymi zwrotami ???? - kasa stygnie ;/

Poszło.. bardzo przepraszam, za opóźnienia.

Odpowiedz
Cytat