Napisane przez TheMuMyung
Ja tam raczej do tego sceptycznie podchodzeAle zawsze to jakaś szansa się czegoś nowego nauczyć więc CALL
![]()
Widziałem prawie wszystkie dni projektu i napewno napewno dalsze części będą COOL : )
Napisane przez TheMuMyung
Ja tam raczej do tego sceptycznie podchodzeAle zawsze to jakaś szansa się czegoś nowego nauczyć więc CALL
![]()
Widziałem prawie wszystkie dni projektu i napewno napewno dalsze części będą COOL : )
I am BACK ^^
Tak więc od dzisiaj znowu zaczynam pisać na blogu. Zoobowiązałem się udzielać szerokiej relacji z moich zmagań stackingowych (
). Będe wystawiał tutaj ręce, dyskutował o moim poziomie po przerwie, poziomie graczy i reszcie pierdół
Będe grał na CakePoker, NL20. Aktualizacje będe robił możliwie jak najczęściej, start zaplanowałem na jutro :nh Stacking będzie trwał do końca lipca, cele jakie Sobie na ten czas założyłem to w pierwszej kolejności
Pozatym jestem szeroko otwarty na wszelakie rozmowy które mogą się wywiązać na moim blogu. Bardzo lubie rozmawiać z ludźmi, poznawać ich poglądy i dyskutować na różne tematy - ogólnie ludzie to jedyna rzecz która mi się nie nudzi... ^^ bo są poprostu zajebiście ciekawi...
Tak więc mam nadzieje, że będzie to naprawde ciekawy okres... c'MON !
Napisane przez klitwin
czemu akurat cake?
Podoba mi się soft, nienajgorszy RB, przyjemne zasady. Jedyny minus to chyba mały zakres graczy na NL20, stolików o tej porze jest mnóstwo więc dobrać odpowiednie myśle, że trudno nie będzie, ale domyślam się, że ciągle będe oglądał te same gęby
no i ruch rano jest kiepski... ale to akurat O.K, bo poświęce ten czas na analizy, nauke.
Oooo i powrocila pozytywna osoba do gry i do pisania bloga;)
Bede dalej odwiedzal bloga, gl na stolikach :fdrink
Napisane przez doncamilloskate
Oooo i powrocila pozytywna osoba do gry i do pisania bloga;)
Bede dalej odwiedzal bloga, gl na stolikach :fdrink
dzieki wielkie za wsparcie
ruszam dzis kolo ~20, hm zrobiony, przejrzałem tez dzisiaj kilka filmow szkoleniowych od arcymastera, będzie O.K
podsumowanie zrobie wieczorem jak skoncze grać, ciekawe rece jutro jak wroce do babci i z uczelni ;>
co narazie ide sie pomodlić do Pana, mam taka rozpierduche na dworze, ze musze 3mac kompiuter by mi go nie wywialo ; O
Tak z ciekawości - jaki jest traffic i poziom na cake w nocy, na NL 10-20? Jak trochę tam pograsz to odpowiedz mi w tym temacie, bo przymierzam się do grania kiedyś tam. Słyszałem, że dużo amerykańskich bankomatów w nocy jest
Napisane przez RetireD2019
Pokonać Siebie
Im bardziej będziesz chciał tego dokonać, tym będziesz dalej od zamierzonego celu.
Napisane przez Ikcero
Tak z ciekawości - jaki jest traffic i poziom na cake w nocy, na NL 10-20? Jak trochę tam pograsz to odpowiedz mi w tym temacie, bo przymierzam się do grania kiedyś tam. Słyszałem, że dużo amerykańskich bankomatów w nocy jest![]()
Grałem wczoraj od 22 do 1 to było z 15 stolików na NL20, mniej więcej tyle samo na NL10, może i troche więcej...
Jeżeli chodzi o poziom to dla mnie osobiście b.wysoki =-) Ciągle te same mordy na stołach hyhy, czas się im bliżej przyjżeć... ^^
Napisane przez alwayswin92
Napisane przez RetireD2019
Pokonać SiebieIm bardziej będziesz chciał tego dokonać, tym będziesz dalej od zamierzonego celu.
![]()
zależy też, jak odebrałeś słowo pokonać Siebie
Jak się wygrywa w pokera? Podejmując jak najlepsze umiejętności tak? a kiedy je podejmujesz? kiedy myślisz w 100% rozumem a na twoje % nie wpływają czynniki wychodzące od Ciebie (jak np: emocje) dlatego więc tak napisałem ;>
huh, wróciłem właśnie do domu... Udało mi się na uczelni pochytać idealną babeczke do mojej pracy mgr, mega konkretna, mega praktyczna i ma mnóstwo wolnego czasu dla studentów - co sprawia, że jest idealnym promotorem ^^ troche się z nia targowałem ale dobiliśmy targu fuck, yeah ! :fuckyeah
Miałem wczoraj zrobić podsumowanie, ale wczoraj padł mi net koło 1 w nocy ~~ troszke jest to irytujące bo zauważyłem ostatnio, że z UPC często pada net w godzinach nocnych, nie wiem czy jest to spowodowane ostatnimi burzami i nawałnicami, czy poprostu UPC wie, że o tych porach gram w pokera, 3mam AA a gościu 4bet/shovuje mnie z 27o i robi mnie w trolololololo
Tak więc zrobiłem wczoraj 2,5k, gdyby nie awaria prądu pewnie grałbym jeszcze z 1-2h ale pospałem dłużej, więc COOL, dzisiaj jednak posiedze troszke dłużej niż wczoraj, jednak nie ma co liczyć na taki volume z tego względu, że zmniejsze radykalnie ilość stołów i zobaczymy
Jak to gracie?
1)
$0.1/$0.2 No-Limit Hold'em (6 handed)
Known players:
[tg]MP2$19.40:///////;MP3$7.30:///////;CO$23.22:///////;BU (Hero)$19.30:///////;SB$20.30:///////;BB$36.79:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BU with K:c, J:c.
2 folds, CO raises to $0.60, Hero calls $0.60, 2 folds, BB folds.
Flop: ($1.5) 7:d, 3:c, 4:d (2 players)
CO bets $1.00, Hero calls $1.00.
Turn: ($3.5) K:s (2 players)
CO bets $2.40, Hero raises to $6.55, CO raises to $21.62.
Final Pot: $31.67.
Cbet pana to 83% na flopie, 45% na turnie, gram praktycznie tutaj zawsze call na flopie bo w większości przypadków dostaje tutaj c/f na turnie z jego strony, pojawia się scary K na której on zawsze zagra barrela by wyrzucić mnie z drawów czy słabszych pocketow dlatego reise - po jego pushu na co go stawiamy ? Reise 1st 36% z CO, Agg turn to 32%, WTSD 30%, W$SD 45%.
2)
$0.1/$0.2 No-Limit Hold'em (4 handed)
Known players:
[tg]CO$18.47:///////;BU$23.74:///////;SB (Hero)$26.70:///////;BB$17.06:///////;[/tg]
Preflop: Hero is SB with K:s, A:h.
CO folds, BU raises to $0.70, Hero raises to $2.20, BB folds, BU calls $1.50.
Flop: ($4.6) 7:s, 4:c, 8:s (2 players)
Hero bets $3.07, BU calls $3.07.
Turn: ($10.74) 9:s (2 players)
Final Pot: $10.74.
Jeden z rodu nie foldujących na 3bety nigdy ; O Lepszy na turnie jest kolejny barrel czy c/shove? Mam narazie na niego mało rąk bo tylko 144, wiec nie określe tutaj jego bet ip,ale jego Fold turn CB 50% (2) WTSD to 21% (43) a W$SD 22% (9)
3)
Jak można exploitować takiego gracza?
Dodatkowo przeglądając sesje, zauważyłem przeogromny leak... ZA MAŁO WYCIĄGAM VALUE NA RIVERZE! Cierpi przez to mój riv agg który jest bardzo niski, umiem wyciągać odpowiedniego value ze swoich rąk, boje się? WTFFFFFFFF.. musze to poprawić ^^
Skonczyłem dzisiaj też czytać Poker MindSet i bardzo ale to bardzo żałuje, że nie przeczytałem tej pozycji długo, długo przed tym ilekroć przejechałem się na swojej dumie i ego w czasie odnoszenia dobrych wyników. Zawsze wtedy myślałem, że Poker jest łatwy, że jestem od wszystkich lepszy, że nie musze się uczyć... a te myślenie doprowadziło mnie do sytuacji w jakiej teraz się znajduje, bez pieniędzy, bez rolla, na stackingu... - Poker staje się coraz trudniejszy, i będzie stawał się a beż ciągłego doskonalenia własnych umiejętności, bez ciągłej analizy zostaniemy w tyle...
trzy ostatnie rozdziały dały mi wiele do zrozumienia, i jeżeli tylko zaczne je praktykować będzie to naprawde wspaniały sukces. A przecież wszystko zależy odemnie right? :nh
Każdy unikalny. Jednak mnie chodziło bardziej o wymiar metafizyczny, chęć samokontroli, a dokładniej mówiąc chęć kontroli własnych myśli, co jest nie do wykonania. Ale można się z nimi nie identyfikować.
Oczywiście, że kształcenie się jest ważne, ale to nie pokonywanie siebie, ale wręcz odwrotnie - akceptacja.
Jeśli będziesz walczył ze swoimi słabościami to nigdy ich nie pokonasz.
Co do ręki KJs to piszesz, że dostajesz praktycznie zawsze ch/f na T. Jednak on betuje, Ty dostajesz shd value w postaci TP i grasz raise? Dlaczego? Moim zdaniem, jeśli on betuje T bo spada scary card to raise jest bez sensu: wyrzucasz słabsze ręce (zazwyczaj blefy) a zostawiasz lepsze (czyli zupełnie na odwrót niż chcesz to zrobić). Jest to lekki overplay bo raczej od niczego słabszego nie dostaniesz call, a patrząc na fold do all-ina (tak?) to jest to czysty blef.
Sposobów na zrozumienie wyrażenia 'pokonać siebie' jest prawdopodobnie tyle, ile ludzi na ziemii.Każdy unikalny. Jednak mnie chodziło bardziej o wymiar metafizyczny, chęć samokontroli, a dokładniej mówiąc chęć kontroli własnych myśli, co jest nie do wykonania. Ale można się z nimi nie identyfikować.
Oczywiście, że kształcenie się jest ważne, ale to nie pokonywanie siebie, ale wręcz odwrotnie - akceptacja.
Jeśli będziesz walczył ze swoimi słabościami to nigdy ich nie pokonasz.
fajne myślenie, zastanowie się nad tym
ale z tym się zgodze, nie można kontrolować swoich myśli.. z tym, ze nasze myśli to tylko nasze osobowości, bo my sami jesteśmy tylko imo czystą świadomością... a nasze myśli, to nasze osobowości i przekonania.. tak to odbieram..
Co do ręki KJs to piszesz, że dostajesz praktycznie zawsze ch/f na T. Jednak on betuje, Ty dostajesz shd value w postaci TP i grasz raise? Dlaczego? Moim zdaniem, jeśli on betuje T bo spada scary card to raise jest bez sensu: wyrzucasz słabsze ręce (zazwyczaj blefy) a zostawiasz lepsze (czyli zupełnie na odwrót niż chcesz to zrobić). Jest to lekki overplay bo raczej od niczego słabszego nie dostaniesz call, a patrząc na fold do all-ina (tak?) to jest to czysty blef.
O.K, O.K, można by się wydawać, że reise na K to pure bluff, alenie sądzisz, że on z takim WTSD i agg turn wrzuci mi tutaj ze wszystkimi monster drawami ?, z kazdym flushem na Asie, z kazdym flushem na 5 moze 6, moze nawet KTs mi wrzucić... musze to wrzucić do EquLaba ~~ w każdym bądź razie pushnol z Q :diamond:6
skonczyłem na dzisiaj sesje... dzisiaj poszło troszke lepiej... zobaczymy jak to będzie w okolicy 100k =-) ide sie zrelaksowac i pyknac w lola meczyk.. pjONA !: )
Czyli dochodzimy do wniosku ze nie jesteśmy naszymi myślami - that's right. 'Mysle' ze powinniśmy dać im płynąć obserwując je jedynie, zachowując właśnie te świadomość nieskażoną i czysta, ale zauważ jak często się ich chwytamy i bierzemy za 'siebie' uważając, ze to 'my' i 'nasze' przekonania.
No tak jeżeli on tam stackuje drawy to trzeba policzyć jak gramy vs jego range. Jeśli on tam nigdy nie gra pure bluff to podejrzewam ze jesteśmy z tylu i wole bluffcatchowac. Wtedy jeśli jest to gracz który potrafi zamieniać drawy w bluff i grać 3 barrele z blefem to na river musimy grać call.
Btw 30% wts na sh to dużo?:P Gram FR wiec nie orientuje się.
Czyli dochodzimy do wniosku ze nie jesteśmy naszymi myślami - that's right. 'Mysle' ze powinniśmy dać im płynąć obserwując je jedynie, zachowując właśnie te świadomość nieskażoną i czysta, ale zauważ jak często się ich chwytamy i bierzemy za 'siebie' uważając, ze to 'my' i 'nasze' przekonania.![]()
No tak jeżeli on tam stackuje drawy to trzeba policzyć jak gramy vs jego range. Jeśli on tam nigdy nie gra pure bluff to podejrzewam ze jesteśmy z tylu i wole bluffcatchowac. Wtedy jeśli jest to gracz który potrafi zamieniać drawy w bluff i grać 3 barrele z blefem to na river musimy grać call.
Btw 30% wts na sh to dużo?:P Gram FR wiec nie orientuje się.![]()
Nie jest to ogromna ilość, ale mówiąca, że jednak villain umie troche light dochodzić do SD =-)
5k za nami... Skonczyłem właśnie analizować sesje, jak wróce ze sklepu i zrobie obiad to zaczne oglądać kolejną serie, jeżeli macie swoich faworytów jeżeli chodzi o filmy na PS.com to podajcie, chętnie sprawdze
. Dzisiaj zaczne grać później, jeżeli wogóle - bo kobieta wpada, tak więc.... następne podsumowanie jutro albo w sobote ^^
$0.1/$0.2 No-Limit Hold'em (5 handed)
Known players:
[tg]BB (Hero)$80.10:///////;MP3$42.42:///////;CO$22.48:///////;BU$5.70:///////;SB$6.79:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BB with Q:d, K:h.
MP3 calls $0.20, 3 folds, Hero raises to $0.70, MP3 calls $0.50.
Flop: ($1.5) Q:s, 7:s, 4:c (2 players)
Hero bets $1.00, MP3 calls $1.00.
Turn: ($3.5) 7:c (2 players)
Hero bets $2.60, MP3 calls $2.60.
River: ($8.7) 8:c (2 players)
Hero checks, MP3 bets $38.12(All-In).
46/27, Call open 33% riv agg 64% (11), WTSD 36% (22), W$SD 75% (8). Ma sporą agresje na flopie i turnie 41% (22) i 33% (15) więc nie wiem czy z made hand by już we mnie nie napierdalał wcześniej... smells fishy troche albo 56o
Hello...
Jeżeli znowu dzisiaj będe umierał w nocy przez spalenie się na słońcu to pozwe te wszystkie kremy ; O mam ciemną karnacje i nalozylem dzisiaj na Siebie lopata z tone kremu z filtrem 30, jestem tak spalony, ze nie wiem czy ktokolwiek mnie zobaczy w ciemnosciach
przed chwilą też wróciłem zmeczu hyhy... uwielbiam dawać zajebiste prostopadłe piłki... cieszą mnie one bardziej niz same gole ^^
Jeżeli chodzi o pokera to dzisiaj i wczoraj praktycznie nic nie grałem, zaledwie 700rąk ze skutkiem -1BI. Grałem nieźle, jeden badbeat, jeden nieudany bluff i GG. Właśnie analizuje tą sesje a potem siąde by pooglądać serie z KTU (zostały mi jeszcze z 2 jego filmy, POLECAM). Jutro zapowiada się cały wolny dzień (jeżeli nikt mnie znowu nie wyroluje i w nic nie wciągnie) więc celem jest tutaj 3k+ rąk. Jutro też gra Radwańska więc pewnie pokibicuje naszej rodaczce :challenge
$0.1/$0.2 No-Limit Hold'em (5 handed)
Known players:
[tg]BB$21.20:///////;MP3$13.88:///////;CO$21.06:///////;BU (Hero)$28.73:///////;SB$32.29:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BU with 5:c, 5:d.
MP3 folds, CO raises to $0.60, Hero calls $0.60, 2 folds, BB folds.
Flop: ($1.5) 7:s, 3:s, 7:c (2 players)
CO bets $1.00, Hero calls $1.00.
Turn: ($3.5) 2:c (2 players)
CO bets $2.34, Hero raises to $6.43, CO calls $4.09.
River: ($16.36) T:s (2 players)
CO checks, Hero bets $10.91, CO calls $10.91.
Final Pot: $38.18.
Results follow:
Hero shows two pairs, sevens and fives(5:c 5:d).
CO shows two pairs, kings and sevens(K:c K:h).
CO wins with two pairs, kings and sevens(K:c K:h).
W zasadzie nie wiem jakimi statami sie tutaj kierować, poza jego WTSD 25%, W$SD 53% to nie wiem czy jest to dobra linia by reprezentowac tutaj tą 7demke.. bo suma sumarum mam ich bardzo duzo w swoim rangu.. ;> Jest O.K? Czy nie mam szans go tutaj nigdy wyrzucić z tych overcards? czekam na wasze opinie i co? SŁYSZYMY SIĘ JUTRO !
HellO HellO...
Kolejny dzień zmagań na ciastku pokerze za RetireD2019! każdy chce wyrwać z niego jak największy kawałek tak więc można się było spodziewać, że walka będzie trwała na całego ! i tak też się działo i tym razem... RetireD2019 zaczoł znakomicie, by w dalszych etapach stracić sporo na korzyść swoich rywali... kop w dupe to jednak świetny motywator by polecieć wyżej i jeszcze wyżej... tak więc możemy się spodziewać, że jego determinacja i upór zabiorą go do upragnionego Value Town :challenge
Jakiś help ?: <
1)
$0.1/$0.2 No-Limit Hold'em (6 handed)
Known players:
[tg]CO$16.90:///////;BU$19.90:///////;SB$21.92:///////;BB$9.52:///////;MP2$68.26:///////;MP3 (Hero)$37.62:///////;[/tg]
Preflop: Hero is MP3 with J:c, J:s.
MP2 folds, Hero raises to $0.70, CO folds, BU calls $0.70, 2 folds, BB folds.
Flop: ($1.7) 9:s, 6:c, T:s (2 players)
Hero bets $1.14, BU calls $1.14.
Turn: ($3.98) 9:c (2 players)
Hero bets $2.66, BU raises to $7.00, Hero calls $4.34.
River: ($17.98) T:c (2 players)
Hero checks, BU bets $11.06, Hero calls $11.06.
Final Pot: $40.1.
Results follow:
Hero shows two pairs, jacks and tens(J:c J:s).
BU shows a full-house, nines full of tens(9:h 7:h).
BU wins with a full-house, nines full of tens(9:h 7:h).
dając mu w zasadzie bardzo wąski range, na turnie przy shipie dalej miałem coin flipa... ale Scenerio analyser dał mi 22% przy tym riverze tak więc tutaj napewno fold river przy takiej lini...
[tg]BU (Hero)$19.90:///////;SB$22.28:///////;BB$44.06:///////;CO$21.73:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BU with Q:h, A:h.
CO folds, Hero calls $0.50, SB calls $0.40, BB folds.
Flop: ($1.2) 7:c, A:d, 5:c (2 players)
SB checks, Hero bets $1.14, SB raises to $3.28, Hero calls $2.14.
Turn: ($7.76) J:h (1 players)
SB bets $4.33, SB gets uncalled bet back.
Final Pot: $7.76.
Jak tutaj gramy? na jakich kartach i jak? Ogólnie equilab nie jest dla mnie litościwy praktycznie przy żadnych kartach, bo przy jego rangu jaki mu dałem mam ciągle ~50%, a średnio chce tutaj flipować... no ale fold na flopie jest za waek, przy blank turnie też więc?
[tg]MP2$39.14:///////;MP3$8.20:///////;CO$22.66:///////;BU$21.06:///////;SB (Hero)$39.46:///////;BB$15.72:///////;[/tg]
Preflop: Hero is SB with A:c, Q:s.
3 folds, BU raises to $0.60, Hero calls $0.50, BB folds.
Flop: ($1.4) 6:h, 3:h, A:s (2 players)
Hero checks, BU checks.
Turn: ($1.4) Q:d (2 players)
Hero bets $0.94, BU raises to $3.88, Hero calls $2.94.
River: ($9.16) 9:c (2 players)
Hero checks, BU bets $5.60.
Final Pot: $14.76.
Pierwsza ręka z nim. O.K? na river c/push czy c/call ?
JAK TYM MATOŁOM WSZYSTKO DOCHODZI, TO JEST PRZEJEBANE ~~ Z TAKIM CZYMŚ SIĘ NIE DA WYGRAC ~~
koniec płaczu
Napisane przez doncamilloskate
Widze, ze nie tylko mnie soft dzisiaj nie rozpieszczal![]()
Jutro bedzie lepszy dzien![]()
eee tam.. zawsze to lepiej Sobie ponarzekać na soft ale oboje wiemy, ze to nie w tym rzecz.. just keep moving ! : )
przez 2-3 dni nie będe grał. Dzisiaj pooanalizuje wszystko i skoncze oglądać filmy KTU, a jutro pojade do znajomych się odpreżyć... next wpis więc w środe w nocy albo w czw !:) pjONA!