Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Lecimy tutaj |NL50 FR ZOOM|

130 Posty
34 Użytkownicy
45 Reakcje
5,008 Wyświetlenia
saja13
PokerStrategist

no elo :pokerface:

Plan jest taki, żeby ten wątek przetrwał do końca tego roku. Fajnie by było, bo ma mi pomóc w trzymaniu dyscypliny, która u mnie nie istnieje, a bez której daleko się nie zajedzie, nie tylko w pokery.

Bez zbędnego, cele na ten rok:
:spade: supernova
:spade: ciągła praca nad grą
:spade: planować każdy miesiąc, żeby nie było obsuw (za późno:yaoming: )
:spade: pilnować przede wszystkim spraw pozapokerowych i uzpełniać je na bieżąco w notatniku

Nie zakładam tego jakie stawki chcę grać pod koniec roku. Najważniejsze to skupić się na tym, żeby konsekwentnie spędzać przy grze i nauce tyle ile zakładam na początku miesiąca, a reszta przyjdzie sama, proste. Także jak ktoś chętny na jakieś swety, analizy rozdań itp to pisać. Żeby wszystko wypaliło tak jak zakładam muszę troche zmienić podejście. Jako klasyczny leniwiec grałem kiedy miałem ochotę i kiedy czułem się mega dobrze. Teraz musze zmienić podejście z: "Nie czuje, ze bede grał A game, wiec nie gram", na "Lepiej sie ogarnij, bo zaraz grasz i musisz grac A game". No i staram się już regularnie grać 4 stoliki, dotąd grałem głownie 3. Nie jestem typem multitablera, widzę, że ucieka mi dużo spotów, ale mogę poświęcić troche winrejtu, kosztem przyzwyczajenia się. Sesji na
2-3 stołach jednak całkiem nie odpuszcze, bo jest to dużo bardziej dla mnie rozwojowe .

Rok wygląda póki co tak, volume żenada ale zabrałem się z 10 dniowym opóźnieniem, więc niech będzie. Minimum platyna na styczeń i nie ma, że nie.

Jestem tu po hajs nie po drobne :f_cool:

Żebym nie pisał tu sam ze sobą to mam mam dla was Andrzeje zabawe. Wymyślacie nazwę bloga wg. wzoru:
"BLOG (i tutaj pada dowolny dopełniacz :coolface: )" Możecie ew. jakos zmodyfikować po swojemu. Jeśli nie wbije w styczniu platyny, nazwa z największa ilościa lajków (licze na was, bo przypał jak nik nic nie napisze :D ) wjeżdża do momentu jej wbicia.

To tyle na dzisiaj, trzymajcie sie ramy, y0.

Odpowiedz
Cytat
129 odpowiedzi

Powodzenia , z pewnością będę ślędził:f_drink:

Odpowiedz
Cytat

:banana:

Odpowiedz
Cytat
lastusermw
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
kulekk
Poker Player

Noo może to Cię w końcu zmotywuje, skoro ja nie potrafiłem :deadhappy: Będę śledził Januszu:f_drink: Może jakieś nagrody dla najlepszych propozycji ?

Odpowiedz
Cytat
Druneski
Oldschool Grinder

Kropkuję. Gl :)

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty
PokerStrategist

Uwaga, podaje tytul bloga " KULA DAJE FULA" HEHEHEHESZKI xD

Odpowiedz
Cytat
boxer82
Oldschool Grinder

Blok należy do 13Saja co złodziejom z kafejek liże jaja

Spoiler

oczywiście bez obrazy

Odpowiedz
Cytat
Woocash
Oldschool Grinder

Napisane przez JohnyMighty
Uwaga, podaje tytul bloga " KULA DAJE FULLA" HEHEHEHESZKI xD

Masz mój żeton!

Nie napisałeś o najważniejszym, kiedy wrzucisz na bloga jakieś niwe rapsy?

GL, kropkuje i do zobaczenia na hajstejksach!

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty
PokerStrategist

Napisane przez Woocash

Uwaga, podaje tytul bloga " KULA DAJE FULLA" HEHEHEHESZKI xD

Masz mój żeton!

Nie napisałeś o najważniejszym, kiedy wrzucisz na bloga jakieś niwe rapsy?

GL, kropkuje i do zobaczenia na hajstejksach!

Dzieki, poki co wrzuce tutaj cos starszego z 2010 !!!!!

Ta!
Piękna Krynica, moja ulica.
Ta!
Dwa tysiące dziesięć.
Teraz my tu zaczynamy, ale się nie damy,
Bo to ja, Kula, który pokazuje wszystko, co się da,
Ale nie sprzeda, bo to ja nie sprzedaję się
Nikomu nie wygaduję, co się ma,
Co się ma dziać, ale się nie przestanie,
Bo to ja, ty głupi baranie
Teraz ja tu nadaję piękne słowa do was
Przekazuję ten nakaz piękny tak,
Bo to dwudziesty pierwszy wiek, a nie jakieś żenada
A teraz dajesz tu i wchodzisz tak, bo to ja, ja
Piękne słowa tu są, RZK też tu jest

RZK to nasza drużyna, bo to ja, Kula daje fula,
A wiecie kim ja jestem?
Proste słowa: Kula, Kula, Kula, daje Fula!

Odpowiedz
Cytat
saja13 Autor wątku
saja13
PokerStrategist

hehe, przypomniales mi piekne czas. Pisałem to podczas szipowania Sunday milion pare lat temu.

Dwa tysiące dziesięć

Chodzi oczywiscie o moja ilosc zetonow

Teraz my tu zaczynamy, ale się nie damy

Byłem na UTG1, nie dostałem QQ

Bo to ja, Kula, który pokazuje wszystko, co się da

Doszedłem do showdownu, pokazałem fulla i wygrałem rozdanie

Ale nie sprzeda, bo to ja nie sprzedaję się

Po tym udanym rozdaniu stwierdziłem, ze nie sprzedam się i nie wezme deala na stoliku
:truestory:

Odpowiedz
Cytat
trymer
Elite Grinder

Uwaga, podaje tytul bloga " KULA DAJE FULA" HEHEHEHESZKI xD

Mój żeton też :D

Odpowiedz
Cytat
micnow9545
Oldschool Grinder

no to kropkuje

Saja stwierdzil, ze dzisiejszego dnia nie podsumuje a wiec ja informuje wszystkich, ze opierdzielal sie caly dzien i nie wykonal zadnych zalozen :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
kulekk
Poker Player

Napisane przez micnow9545
no to kropkuje

Saja stwierdzil, ze dzisiejszego dnia nie podsumuje a wiec ja informuje wszystkich, ze opierdzielal sie caly dzien i nie wykonal zadnych zalozen :f_drink:

Potwierdzam :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
saja13 Autor wątku
saja13
PokerStrategist

Sprzedawczyki:f_cry:

Wczoraj zerowe volume ale za to dzisiaj 5k rąk, więc życiówka w kwestii volume. Dodatkowo poczyniłem 2 mega kroki w kwestii rozwoju pokerowego a mianiowicie: Odinstalowanie lola. Z tego miejsca gorące pozdrowienia dla micnow9545. Wyglądało to mniej więcej tak.
JA: odinstalowujemy to gówno? ON: k. Poszło bezboleśnie. No i fajną wtyczke do chroma ogarnąłem i mam godzine dziennie czasu na fejsa, a pozniej blokuje.

stan SN: 3,6% xD

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

5k to życiówka? Słabo:D, ale nie polecam bić tego typu rekordów.

Nie podobają mi się Twoje cele, są napisane na o.......l Ciągła praca nad grą? Przecież to jest nieodłączny element tej gry, to nie może być cel, albo przynajmniej można go bardziej sprecyzować lub rozłożyć na czynniki pierwsze. Nie oglądałeś Leszka! Jeśli masz jakieś długoterminowe cele, to wypisz co Ci przeszkodzi w ich realizacji, czego będziesz potrzebował i co zrobisz żeby je osiągnąć.

Pochlebstwo nie przyczynia się do zdobywania sukcesów, czego Ci bardzo życzę, dlatego wolę skrytykować to co w mojej opinii jest słabe. Dalej grywasz FR'y? Jak idzie? Może jakieś wykresy które przyciągną słuchaczy:coolface:?

No i gdzie są łapy:fouet:

Teraz musze zmienić podejście z: "Nie czuje, ze bede grał A game, wiec nie gram", na "Lepiej się ogarnij, bo zaraz grasz i musisz grac A game

Zapraszam do książki "The Mental Game of Poker", na pewno warto ją przeczytać. Takie gadanie jest mitem i nic nie wskóra, nie pamiętam czy to było opisane w TPM, ale w każdym bądź razie samo uświadamianie sobie tego nic da, bo na nasze a-game często może wpływać "pre-game", czyli takie jakby działania prewencyjne czy sam nastrój przed grą, ale to bardzie złożony temat.

Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
chriskwns
PokerStrategist

:spade: Fajnie będzie można coś podpatrzeć z high stakesów _cool:

Odpowiedz
Cytat
micnow9545
Oldschool Grinder

No i fajną wtyczke do chroma ogarnąłem

Tutaj tez chyba mi sie nalezy props, nie?
musze sie wziac za to volume tez bo to nie moze tak byc, ze mnie wyprzedziles w vpp...

Odpowiedz
Cytat
saja13 Autor wątku
saja13
PokerStrategist

@niewinny2012 No wlasnie wiem, ze te cele troche marnie rozpisałem, ale pracuję nad tym;p Trzeba pooglądać znowu leszka bo chyba od basica jest, a filmy kozackie, a ogladalem sto lat temu. Łapy jakieś będą na pewno. Jednocześnie dodam, że ja raczej mam proste podejście i filmy filmami, ale jeśli się zwyczajnie zepnie dupe, to też jakoś pójdzie ;) Dalej FR zoom nosebleedy :coolface: Roll na n100 jest, także pomały trzeba się zbierać, ale styczeń pocisne jeszcze tego zooma na pewno. Jest i wykres.

@chriskwns no siema:s_cool:
@micnow9545 za duzo bys tych propsow dostał, noł homoł maj frend

Odpowiedz
Cytat
Shanwey
Poker Player

.

Odpowiedz
Cytat