Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Blog mental fisha. SH nl25.

71 Posty
16 Użytkownicy
19 Reakcje
2,928 Wyświetlenia
kulekk
Poker Player

Siema wszystkim!

Postanowiłem dzisiaj założyć bloga, aby motywować siebie do gry ( nie jest ostatnio z tym najlepiej, moje volume strasznie kuleje ) oraz rozwijać się pokerowo. Liczę, że może z kilkoma osobami uda się wymienić kontakt i porozmawiać o rozdaniach, o grze etc. :)

Kilka słów o sobie: mam na imię Marcel, w tym roku skończę 23 lata i aktualnie jestem na 1 roku studiów magisterskich ( nawiasem mówiąc w ogóle mnie nie interesują i raczej zrezygnuję z nich na rzecz innych :) ). Gram aktualnie nl25 SH na p*.

Skąd nazwa bloga ? W tej kwestii może wypowie się użytkownik saja13, bo to on wymyślił mi taka ksywke :D Pisanie tutaj na pewno odciąży go trochę w wysłuchiwaniu moich żali :P

Głównym celem, który chciałbym bardzo zrealizować w 2015 jest wyrobienie supernovy, co będzie bardzo trudne na 25, stąd też cel ten niesie za sobą wspinaczkę po stawkach ( nie mam zamiaru zbyt dużo czasu spędzać na nl25, a wyrobiłem już tam dość solidną próbkę ). Nic jednak za wszelką cenę, przede wszystkim mam zamiar siadać do sesji bardziej skupiony i podejmować jak najlepsze decyzję, a nie zdarza się to tak często jak bym chciał :P

Jak na pierwszy post wystarczy, mam nadzieję, że uda mi się w miarę regularnie tu pisać :) Powodzenia przy stolikach :f_drink:

Edit. Jako że blog bez wykresów to gówno, wrzucam poniżej swój żałosny z tego miesiąca. Jako, że nazwa bloga zobowiązuje, wrzucam z ev :P

Odpowiedz
Cytat
70 odpowiedzi
saja13
PokerStrategist

hahah propsy za nazwe, czekam na gorzkie żale, tego tu na pewno nie zabraknie:pcuser:

Odpowiedz
Cytat
micnow9545
Oldschool Grinder

moje volume strasznie kuleje

hehehe przysuszyl :D

Odpowiedz
Cytat

z taką ilością rąk to lepiej kup teleskop, bo inaczej supernovej nie zobaczysz :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
kulekk Autor wątku
kulekk
Poker Player

normalnie robię dużooo więcej, ostatnio jednak brak motywacji do robienia volume :) stad tez wlasnie ten blog ;)

Odpowiedz
Cytat
kulekk Autor wątku
kulekk
Poker Player

Siema wszystkim!

Przydałoby się coś napisać, ale za bardzo nie ma się czym chwalić, jak tak dalej pójdzie to będę musiał odpuścić wyścig po supernovę, a przywitać torbę :truestory: Ostatnie dwa dni pod względem volume dobre, zrobione prawie 10k rąk, szkoda tylko że zielona zapier** w doł. Za niskie skupienie, za dużo spazzów, zbyt słaba gra. Muszę wziąć się za siebie szczególnie mindsetowo, bo na dłuższa metę tak się nie da.

W związku z tym od dzisiaj trochę mniej rozdan, wiecej analizy i pracy nad mindsetem. Bez rolla niestety zaden postawiony cel nie bedzie mógł być zrealizowany, a zaczyna się robić nieciekawie _cry:

Mam nadzieje, ze kolejny post bedzie bardziej optymistyczny ;) Powodzenia wszystkim w realizacji swoich celów i przy stolikach :) _drink:

Odpowiedz
Cytat
kulekk Autor wątku
kulekk
Poker Player

Btw. Co robicie w takim spocie: http://weaktight.com/7323495 ? UTG fish 27/8 , staty BB wklejam ponizej :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4ff3db2079230033.html

I ogolnie co robicie w spotach gdy izolujecie fisha z rekoma typu QQ czy JJ i dostajecie 3bet od rega. Wiaodmo że zalezy też od rega ale o podobnych tendencjach do tego wyzej.

Pozdro.:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
kulekk Autor wątku
kulekk
Poker Player

Niestety złej passy ciąg dalszy, potrzeba zmian, zmian, zmian i sporo lepszej gry. Aż nie chce się pisać. Nie wiem czy nie dobrym pomysłem byłoby pograć pare dni niżej, odbudować się mindsetowo i nabrać pewności siebie.

Odpowiedz
Cytat
micnow9545
Oldschool Grinder

poblogowane:facepalm:

Odpowiedz
Cytat
OnlyNutzz
Oldschool Grinder

I ogolnie co robicie w spotach gdy izolujecie fisha z rekoma typu QQ czy JJ i dostajecie 3bet od rega. Wiaodmo że zalezy też od rega ale o podobnych tendencjach do tego wyzej.

na buttonie z QQ gdy 3betuje reg z BB 8%? 4bet i call 5beta? :D

Co robicie w takim spocie: http://weaktight.com/7323495 /blockquote>

Nie folduję turna :)

Odpowiedz
Cytat
saja13
PokerStrategist

SŁOMIANY ZAPAŁ TO DOMENA MENTAL FISZEŁÓW:appl:

Odpowiedz
Cytat
kulekk Autor wątku
kulekk
Poker Player

Napisane przez micnow9545
poblogowane:facepalm:

Panie, nie ma za bardzo co pisać, bo gry jest mało i gry do dupy na dodatek.

Napisane przez saja13
SŁOMIANY ZAPAŁ TO DOMENA MENTAL FISZEŁÓW:appl:

Myślę, że słomiany zapał to Twoja domena również :truestory:

Podjąłem decyzję o zejściu niżej i ogarnięciu się, bo poza pokerowo też degen, co na pewno odbija się na grze. Na razie robię przerwę kilka dni, jak wrócę do grindu to bede informowal tutaj na bieżąco :) Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
kulekk Autor wątku
kulekk
Poker Player

Postanowiłem zreaktywować bloga, jako że powoli wracam do regularnych grindów. Niestety podejście na nl25 nie udało się, straciłem chęć do gry i wiare ze mogę zarabiać na pokerze co w efekcie poskutkowało kilkumiesięczną przerwą od gry. Zrobiłem cashout, w rollu zostało cos 120$ w razie ewentualnego powrotu, no i jestem! Gram od początku listopada, począwszy od nl2, Aktualnie na nl10 (przechodziłem na wyższe limity stosując BRM 25BI/limit), zobaczymy co z tego wyjdzie :) Nie obiecuje na razie regularnych wpisów, bo z reguly i tak tego nie dotrzymuje, ale od czasu do czasu może pojawi się jakiś update :)

Dobrze byloby gdyby od czasu do czasu ktoś coś skrobnął tutaj i poanalizował jakies spoty etc, na pewno bardzo mi to pomoże :) Nastepny wpis może będzie juz bardziej konkretniejszy :)

Trzymajcie się i powo!

Odpowiedz
Cytat
kulekk Autor wątku
kulekk
Poker Player

Siema wszystkim!

Czas na małe podsumowanie listopada, jako że pewnie wiele juz nie pogram w tym miesiącu. Zaczyna się cieższy okres na studiach, kilka kolosów wiec trzeba cos przysiąść i zdać, żeby nic nie mieć na głowie i nie potrzebnie się martwić :f_mad:

Pierwszy miesiąc po powrocie do w miare regularnej gry oceniam bardzo spoko, volume nie zachwyca ale źle nie jest. Z nl2 i nl5 poszło dość szybko. Najważniejsze chyba to, że nie przespazzowałem chyba żadnego staka ani nie tiltowałem, co kiedys zdarzało mi się dość często i niszczylo moj winrate i gierke. Jeszcze troche a będe musiał zmienić nazwę bloga :P Zanim znow odbuduje rolla na nl25 pewnie troche potrwa, ale jestem dobrej myśli :) Niżej zamieszczam wykresik :) nl10 zaczynam od okolo 33k handa :)

Od grudnia jedziemy dalej z grindem :> Powodzenia przy stolikach! :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
saja13
PokerStrategist

z taka gównogierką to musi być niesamowity run:f_cool:

Odpowiedz
Cytat
kulekk Autor wątku
kulekk
Poker Player

Napisane przez saja13
z taka gównogierką to musi być niesamowity run:f_cool:

Zazdrość przemawia przez Ciebie Panie Saja :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
Szymanczi
Poker Player

Przykro mi to mówić, ale też mi się wydaje że miałeś niesamowitego runa up (po prowadzeniu bloga i podejściu do pokera). Wcale Cię nie zniechęcam, ale bądź gotowy na podobną sytuacje w dół (też byłem parokrotnie władcą pokerowych stolików i mówiłem że teraz to już nic mnie nie zatrzyma). Jednak są niesamowite swingi w tej grze i trzeba to wytrzymać ;)
GL!!!:f_drink:
Zapraszam do mnie:f_cool:

Odpowiedz
Cytat
micnow9545
Oldschool Grinder

run moze trwac cale zycie. nie ma czegos takiego jak wyrownanie. mysle, ze sie kuleslaw ogarnie i scrushuje nl10

Odpowiedz
Cytat
kulekk Autor wątku
kulekk
Poker Player

Napisane przez Szymanczi
Przykro mi to mówić, ale też mi się wydaje że miałeś niesamowitego runa up (po prowadzeniu bloga i podejściu do pokera). Wcale Cię nie zniechęcam, ale bądź gotowy na podobną sytuacje w dół (też byłem parokrotnie władcą pokerowych stolików i mówiłem że teraz to już nic mnie nie zatrzyma). Jednak są niesamowite swingi w tej grze i trzeba to wytrzymać ;)
GL!!!:f_drink:
Zapraszam do mnie:f_cool:

Chyba nie zrozumialeś troche ironii ze strony kolegów :P Fakt faktem, ze w pokerze bywa roznie, nie sadze jednak ze mialem niesamowity runup, wykres jest raczej konsekwencją dość dobrej gry z mojej strony i nie boje się że nagle cos się spieprzy, taki jest poker, że czasem mimo dobrych decyzji lecimy w dol. Nie gram w karty od 2 dni. Co do podejscia do pokera, cos na pewno się we mnie zmienilo od czasu zalozenia bloga i wiem ze w wtedy popelnialem multum bledow , ktorych obecnie staram sie unikac. Zreszta bez przewy się ucze i konsultuje z lepszymi od siebie dlatego jestem pewny że wyniki będa tylko lepsze :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
mistralx
PokerStrategist

Sam jestem graczem mikrostawek (NL10), ale z tym pisaniem o swingach to trochę przesadzacie :D

Panowie, którzy piszecie, że na NL10 swingi mogą dobijać - porozmawiajcie z jakimkolwiek graczem, który gra już low lub mid stakes (powiedzmy NL50+).
Myślę, że jednogłośnie wszyscy stwierdzą, że spokojnie do NL25 swingi nie występują. Na mikrostawkach nie ma czegoś takiego jak "downswing", tylko konsekwencja chu***** gry.

Oczywiście nie mówię tego z własnego doświadczenia, tylko cytuję tutaj wielu graczy z wyższych stawek, którzy mikro już mają za sobą.

Odpowiedz
Cytat