Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Kasia przesiada sie do Audi !

220 Posty
78 Użytkownicy
1 Reakcje
8,251 Wyświetlenia
RubinPlayer
Oldschool Grinder

Chyba się w Tobie zakocham :f_love:
A tak na poważnie to nie obrażaj się na Starsy bo trudno o bardziej kompetentny poker room.
Co do Twoich pretensji odnośnie turniejów to niestety w obydwu przypadkach racja była po ich stronie ale nie mam teraz czasu żeby to rozwinąć bo piszę z pracy.
Zaś co się tyczy Twojego kompa to nie wina sprzętu tylko oprogramowania a dokładniej systemu operacyjnego. Możliwe że wymaga już reinstalacji.

Jeśli masz jakieś pytania to zawsze chętnie służę pomocą.

Pozdrawiam.

zbxzbx
PokerStrategist

Napisane przez shookata

Dziekuje! Jak juz challange bedzie ukonczony zglosze sie do Ciebie na privie o porade i mam nadzieje, ze mieszkasz niedaleko mnie i razem z tata dacie mi jakas znizke na przeglady :sdrink :sdrink

_thumbsup:
Na dolnym śląsku operuję :)

BTW
Skończyć poważny turniej na 2gim miejscu, i być na minus....
W dalszym ciągu nie poskładałem mindsetu _biggrin: Wbijasz sobie z play money, potrajasz bankroll, przechodzisz NL25 (gdzie ja tylko okazjonalnie spazzowałem)
Ogień _evil:

Co/gdzie studiujesz jeśli mi umknęło?!

//

Napisane przez RubinPlayer

Widzę że podryw na strategię pół żartem, pół serio _ugly:
Jak się uda to spoko, a jak nie to przecież żartowałem :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

PokerStars - $0.50 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

shookata (MP): 105.82 BB
dayyNnight (CO): 103.02 BB (VPIP: 22.42, PFR: 18.18, 3Bet Preflop: 10.96, Hands: 168)
a7v8xlaplace (BTN): 279.46 BB (VPIP: 29.27, PFR: 26.83, 3Bet Preflop: 23.53, Hands: 42)
CNHHEP (SB): 105.04 BB (VPIP: 18.26, PFR: 11.62, 3Bet Preflop: 4.76, Hands: 248)
symkalaila (BB): 109.54 BB (VPIP: 17.16, PFR: 13.81, 3Bet Preflop: 2.86, Hands: 272)
AGL_by (UTG): 105.66 BB (VPIP: 30.48, PFR: 26.74, 3Bet Preflop: 7.69, Hands: 192)

CNHHEP posts SB 0.5 BB, symkalaila posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) shookata has 8♠ 7♠

fold, shookata raises to 3 BB, fold, a7v8xlaplace calls 3 BB, fold, fold

Flop: (7.5 BB, 2 players) Q♠ T♠ A♠
shookata bets 4 BB, a7v8xlaplace raises to 16.12 BB, shookata raises to 34 BB, a7v8xlaplace calls 17.88 BB

Turn: (75.5 BB, 2 players) 6♥
shookata bets 68.82 BB and is all-in, a7v8xlaplace calls 68.82 BB

River: (213.14 BB, 2 players) A♣

Spoiler

shookata shows 8♠ 7♠ (Flush, Ace High) (Pre 39%, Flop 100%, Turn 100%)
a7v8xlaplace shows J♥ K♥ (Straight, Ace High) (Pre 61%, Flop 0%, Turn 0%)
shookata wins 208.14 BB

Koszmarnie to rozegralam, jaka linie wy byscie przybrali, najlepiej by chyba bylo 3x raise na flopie i stack off. Wszystkie sety, gotowy strit, AK z pikiem i tak nas tu sprawdza. Ten moj raise na flopie wygladal chyba za mocno :facepalm:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A tak na poważnie to nie obrażaj się na Starsy bo trudno o bardziej kompetentny poker room.
Co do Twoich pretensji odnośnie turniejów to niestety w obydwu przypadkach racja była po ich stronie ale nie mam teraz czasu żeby to rozwinąć bo piszę z pracy.
Zaś co się tyczy Twojego kompa to nie wina sprzętu tylko oprogramowania a dokładniej systemu operacyjnego. Możliwe że wymaga już reinstalacji.

Jeśli masz jakieś pytania to zawsze chętnie służę pomocą.

Pozdrawiam.

Mysle, ze wina lezy po obu stronach. W zakladce responsible gaming, nie ma zadnej adnotacji odnosnie tego, ze jesli zakwalifikuje sie do eventu przez satelite to bede zmuszona go zagrac niezaleznie od tego czy moj restrict limit jest nizszy. Po prostu zle sie czulam grajac ten turniej od samego poczatku, to byl hazard, nie poker. Dziekuje za odpowiedz Pozdrawiam. :sdrink

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Na dolnym śląsku operuję :)

BTW
Skończyć poważny turniej na 2gim miejscu, i być na minus....
W dalszym ciągu nie poskładałem mindsetu _biggrin: Wbijasz sobie z play money, potrajasz bankroll, przechodzisz NL25 (gdzie ja tylko okazjonalnie spazzowałem)
Ogień _evil:

Co/gdzie studiujesz jeśli mi umknęło?!

//

Ja niestety zachodniopomorskie... Na poczatku mialam duzo szczescia, z 30BI gralam nl10 CAP sh, nie mialam wtedy nawet equilaba zeby okreslac range itd. teraz wiele sie zmienilo, pamietaj jednak o tym, ze dostalam kilkaset dolarow z first deposit bonus co tez przeciez wlicza sie do profitu :sdrink. Tak, umknelo Ci. Germanistyke 3 rok. :pokerface:

Pozdrawiam,
=)

szymon123
Oldschool Grinder

Hej, jak działają te maxikarty? Wykupujesz ją i w wybranym sklepie masz możliwość zrobienia zakupów do tej kwoty?

Ile pozostało Ci VPP do wyrobienia Supernovy? Też się noszę z zamiarem jej zrobienia jeszcze w tym roku, ciekaw jestem kto ma więcej pracy do wykonania :)

Pozdrawiam

DiableMarseillais
PokerStrategist

Jestem pod wrażeniem jak rozmnożyłaś szybko bankroll :O szkoda, że mi tak nie idzie ;)))

Studiujesz w Szczecinie czy Koszalinie (chyba jedyne dwie opcje jeśli Zachodniopomorskie ;))

pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez szymon123
Hej, jak działają te maxikarty? Wykupujesz ją i w wybranym sklepie masz możliwość zrobienia zakupów do tej kwoty?

Ile pozostało Ci VPP do wyrobienia Supernovy? Też się noszę z zamiarem jej zrobienia jeszcze w tym roku, ciekaw jestem kto ma więcej pracy do wykonania :)

Pozdrawiam

Czesc:), Jak wykupisz dana maxikarte w vip store to dostajesz od ps meila z kodem aktywacyjnym. Kod aktywacyjny wpisujesz na stronie maxikarty,( nie musisz tam zakladac konta) , nastepnie wybierasz z jakiego sklepu chcesz skorzystac. Pelna oferta jest na stronie. Nie ma ich zbyt wielu ale jest np. HM, Smyk, Kruk, Vistula i pare innych. Jak juz wybierzesz sklep to podajesz swoje dane i adres do wysylki. Bony dostaniesz poczta. Ja czekalam na nie 4 dni.

Mysle, ze oplaca sie wymieniac punkty fpp na te bony, nie chce mi sie teraz tego jeszcze raz liczyc ale przy wymianie ich na bilety turniejowe nie bylo duzej roznicy.

Co do SN to cos w okoliach 90000VPP :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Musialabym codziennie ugrywac 900-1000 VPP, teraz grajac na nl50 jest to 6 stolow 10h dziennie zeby to uzyskac. Raczej jest to dla mnie abstrakcja. Ponadto mysle, ze to, ze gralabym 10h dziennie odbilo by sie znacznie na bb/100. Boli mnie jednak fakt, ze duzo bym zyskala w 2014r.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez DiableMarseillais
Jestem pod wrażeniem jak rozmnożyłaś szybko bankroll :O szkoda, że mi tak nie idzie ;)))

Studiujesz w Szczecinie czy Koszalinie (chyba jedyne dwie opcje jeśli Zachodniopomorskie ;))

pozdrawiam

Koszalin:) Powodzenia =)

kNoq001
PokerStrategist

kwiatka/sniadeckich/raclawicka? :pokerface:

@Shookata: reprezentowanie setow by wywindowac czerwona, to na sh troche samobojcza strategia, z tego co zauwazylem. W moim przypadku bylo to skuteczne...tylko jak mialem seta;)
Pozdro

89deny89
Elite Grinder

Napisane przez shookata

dayyNnight (CO): 103.02 BB (VPIP: 22.42, PFR: 18.18, 3Bet Preflop: 10.96, Hands: 168)
a7v8xlaplace (BTN): 279.46 BB (VPIP: 29.27, PFR: 26.83, 3Bet Preflop: 23.53, Hands: 42)
CNHHEP (SB): 105.04 BB (VPIP: 18.26, PFR: 11.62, 3Bet Preflop: 4.76, Hands: 248)
symkalaila (BB): 109.54 BB (VPIP: 17.16, PFR: 13.81, 3Bet Preflop: 2.86, Hands: 272)
AGL_by (UTG): 105.66 BB (VPIP: 30.48, PFR: 26.74, 3Bet Preflop: 7.69, Hands: 192)

shookata bets 4 BB, a7v8xlaplace raises to 16.12 BB, shookata raises to 34 BB, a7v8xlaplace calls 17.88 BB

Spoiler

shookata wins 208.14 BB

Koszmarnie to rozegralam, jaka linie wy byscie przybrali, najlepiej by chyba bylo 3x raise na flopie i stack off. Wszystkie sety, gotowy strit, AK z pikiem i tak nas tu sprawdza. Ten moj raise na flopie wygladal chyba za mocno :facepalm:

well played :) niewiem czemu uważasz że to było koszmarne zagrane, sizing jak najbardziej ok. :) Doradzam nie grać turnieji za 50$ jak masz mały bankroll ,tym bardziej na pokerstars gdzie gra zwykle multum ludzi= większa wariancja :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

To zalezy, w sumie wszedzie :) Pozdrawiam.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez 89deny89

Napisane przez shookata

Spoiler

shookata wins 208.14 BB

well played :) niewiem czemu uważasz że to było koszmarne zagrane, sizing jak najbardziej ok. :) Doradzam nie grać turnieji za 50$ jak masz mały bankroll ,tym bardziej na pokerstars gdzie gra zwykle multum ludzi= większa wariancja :)

Dzieki za odpowiedz;) Wydaje mi sie, ze ten moj raise 2x z groszami wygladal strasznie mocno. Ponadto gdy na turn sparuje sie board lub spadnie pik mam ciezka decyzje i polowe stacka w puli. Co do mtt wiem to, przez najblizszy czas planuje grac ich bardzo malo. Jedynie satelity do WCOOPA,w ktorych widze duza wartosc, szczegolnie w tych oscylujacych w granicach 40$-50$ deep 6 max.

Pozdrawiam :sdrink

89deny89
Elite Grinder

:spade: dużo nie zmienia na turn patrząc na range rega. On na btn nigdy nie gra flat z kx s czy jx s przez co ty masz tu na niego nutsa na flopie. Jego rais wygląda tutaj mocno i są to zwykle 2pair+ więc 3bet obowiązkowy. Nie sądzę też że on raisuje coś w stylu AJ :spade: czy AK :spade: choć to ma akurat rzadko bo dużo 3betuje więc w sumie masz rację z tym większym sizingiem 3beta na flopie aby wrzucić kasę jak najszybciej bo tak naprawdę to ty chcesz blanka na turnie aby on przypadkiem nie zrzucił swoich 2 par czy strita:)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez 89deny89
:spade: dużo nie zmienia na turn patrząc na range rega. On na btn nigdy nie gra flat z kx s czy jx s przez co ty masz tu na niego nutsa na flopie. Jego rais wygląda tutaj mocno i są to zwykle 2pair+ więc 3bet obowiązkowy. Nie sądzę też że on raisuje coś w stylu AJ :spade: czy AK :spade: choć to ma akurat rzadko bo dużo 3betuje więc w sumie masz rację z tym większym sizingiem 3beta na flopie aby wrzucić kasę jak najszybciej bo tak naprawdę to ty chcesz blanka na turnie aby on przypadkiem nie zrzucił swoich 2 par czy strita:)

:sdrink

RubinPlayer
Oldschool Grinder

Napisane przez shookata

Ja nie mam u Ciebie żadnych szans. Za to Ty już za samo imię, no i ten temperament .... :f_love:

Wracając do starsów. Jeśli turniej do którego grasz satelitę już trwa i możliwa jest późna rejestracja to zawsze zostaniesz automatycznie w nim posadzona choćby się waliło i paliło.
W taki właśnie sposób Sosick pobił rekord Polski w wygranej w turnieju on-line.
Grał satelitkę do main eventu dla dolarów turniejowych ale nie przewidział że jedna z ostatnich satelit ze względu na porę dnia i czas tuż przed main eventem będzie miała tak dużo graczy że nie zakończy się na czas. No i po wygraniu został posadzony do main eventu co akurat w jego przypadku skończyło się zainkasowaniem 700 tyś. zielonych z hakiem :D
Jeśli wygrasz satelitkę przed rozpoczęciem turnieju to możesz wyrejestrować się z niego ręcznie. Chyba że wygrasz wejściówkę do turnieju w którym już jesteś zarejestrowana to wtedy dolary turniejowe zostaną automatycznie przelane na Twoje konto.
Co się zaś tyczy restrict limit to chroni Cię on przed bezpośrednią rejestracją w turnieju z wpisowym powyżej np. 55$. I tak samo chroni Cię on przed rejestracją do satelity o wpisowym powyżej 55$ bo satelita przecież też jest turniejem.
Rejestracja po wygraniu satki jest traktowana inaczej. Stanowi niejako obejście restrict limit.
W końcu po to są satelity żeby można było tanio dostać się do turnieju z wysokim wpisowym.
I dla oprogramowania nie jest ważne czy rejestruje Cię po wygraniu satki do turnieju z wpisowym 1000$ czy może nawet 5000$.
Dla restrict limit ważne jest że na początku tej drogi nie wydałaś ze swojego konta na wpisowe więcej jak 55$ :)
Mam nadzieję że pomogłem Ci choć troszkę :f_confused:

Pozdrawiam gorąco :f_love:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Bardzo mi pomogles. Rozumiem to wszystko, ale wczesniej po prostu o tym nie wiedzialam. Myslalam, ze fakt ustawienia w odpowiedzialnej grze limitu jest definitywny i ostateczny i chocby sie wlasnie mial zawalic swiat nie zagram w tym turnieju. Dziekuje i pozdrawiam ;)

silk11
Oldschool Grinder

Napisane przez shookata

Nienawidze niedziel na stars, zawsze koncze ja na minus, wczorajsza takze, zagralam duzo mtt wszedzie przegrane flipy itd, przestane grac w niedziele :facepalm: :facepalm: :facepalm:.

A było w piśmie napisane żeby dzień śnięty śnięcić ....

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_