Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

I'm all in! (BSS SH NL5)

419 Posty
51 Użytkownicy
0 Reakcje
12.7 K Wyświetlenia

Napisane przez frrrantic007
w takiej sytuacji w turnieju za 0,10$ nigdy nie izoluje pf, chce wciągnąć do gry jeszcze kogos, bo zysk 300 zetonow z Asami jest mało satysfakcjonujący. Dążę to duble upa i uspokojenia gry.

Turbosów nie lubie- wole grac na deepstsacku.

Poki co robie sobie przerwe od 45os sitów. Wroce do nich za kilka dni- mam nadzieje, ze sie za mna stesknią i wygram kilka dodatkowych flipow :)

Lepiej zyskać 300 żetonów i grac dalej, niż odpasc po bad beacie i miec pozniej do siebie pretensje... Z AA zawsze sie napier**!

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Ostatnio moje asy nie maja wogole wartosci, więc stracić jej nie mogą :D Mimo wszystko myśle, że w takim turnieju call jest ok. Strata tych 0,1$ nie jest straszna, a często otwiera to drogę do do niezłego wyniku w turnieju, czego nie czyni zgarnięcie 300 chipsów. W pozniejszej fazie, lub innym turnieju izoluję to zawsze.

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24
PokerStrategist

każdy turniej graj podobnie. Zresztą nie ważne czy turniej na 9 osob czy 1000000 czy gra cach limp call z asami jest ZAWSZE błędem, może w HU ma sens ale też nie jestem tego pewien.

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Napisane przez stasiuu
Lepiej zyskać 300 żetonów i grac dalej, niż odpasc po bad beacie i miec pozniej do siebie pretensje... Z AA zawsze sie napier**!

jak przegrywam AA to nie mam do siebie pretensji. W tej sytuacji tego JJ i tak bym nie wyrzucil z rozdania, więc luzik. Ogólnie nie wściekam sie bad beatami, bo wiem, że to częśćź pokera, tylko ostatnio ich nawarstwienie mnie strasznie zirytowalo.

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Napisane przez kfiacior24
każdy turniej graj podobnie. Zresztą nie ważne czy turniej na 9 osob czy 1000000 czy gra cach limp call z asami jest ZAWSZE błędem, może w HU ma sens ale też nie jestem tego pewien.

No nie wydaje mi się, ze gra powinna być identyczna niezależnie od tura. Zresdztą chyba każdy to powie. Tak samo jak to, że warto miksowac swoja gre.I w takiej sytuacji 9/10 podbije, ale ta jedna zagram inaczej. Gra nie moze byc schematyczna, bo będzie przewidywalna, a tego chcemy przeciez uniknąć. Chodzi o to, zeby ukryc siłę swojej ręki.

Fajnie, ze toczy sie dyskusja, bo nad każdym, nawet najbanalniejszym zagraniem, warto sie zatrzymać i przemyśleć wszystkie możliwe opcje.

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24
PokerStrategist

Nie chce się ty wymądrzać bo dopiero zaczynam zabawę z SNG, ale co do mixowania gry na niskich limitach mam mieszane uczucia. Może na FT ma to jakiś sens, ale wcześniej mało kto patrzy jak grasz, musisz brać pod uwagę że 90% Twoich przeciwników to ludzie którzy grają for fun, na zasadzie a może się uda coś wygrać. Na nich wystarczą proste metody. W moim przypadku to się sprawdza, ale tak jak mówię dopiero zaczynam.

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Oczywiście co do sitów masz racje, tam przed flopem grasz tight aggressive i tam asy zawsze podbijam, chyba ze mam staty na kogos i przypuszczam, ze moze np. luźno squeezować . Jednak rozdanie, o którym mowa było z MTT 0,1$ + R 1k gtd.

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Długo mnie nie było, ale w ostatnich dniach nie grałem wiele po niekończącej się serii bad beatów, gdzie wisienką na torcie było przegranie KK vs 42o.
ale nie ma co płakać i trzeba iść do przodu. Tak więc następuje zmiana rodzaju gry. Wskakuje od dziś na turbo STT. Tabelki push or fold wydrukowane i jazda. Dziś na próbę rozegrałem 3 turnieje i tak 1x 1st, 1x3rd i 1x4th. Myślę, że większy rake to dobra cena za znacznie mniejszą wariancję. Bankroll nie olśniewa, ale mam ndzieję, że będzie coraz lepiej. Więc zaczynam od nowa

Bankroll: 24,65$

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Ostatnio niewiele grałem ze względu na małą ilość czasu, stąd mało wpisów. Teraz takie luźne przemyślenie. Mimo tego, że moja pokerowa przygoda trwa juz 3/4 roku nadal popełniam podstawowy błąd- wybór pokerowej platformy. Gram micro limity a siedzę na FTP... Mało sitów w wersji turbo i stosunkowo mało osób grających SnG. Stąd moja decyzja o ponownej przeprowadzce na PokerStars. Odezwe sie za kilka dni kiedy uzbieram tam przyzwoitego rolla i zaczne tam grywac systematycznie. Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Wcześniej wspomniana przeprowadzka stała się faktem. Mam nadzieję, że z powodzeniem będę budował bankroll na PokerStars. A teraz taki mały offtop.
Weekend spędziłem w Bukowinie Tatrzańskiej. W sobote wybrałem się w Tatry.Kondycja i pogoda sprzyjały, więc zdobyłem Kozi Wierch. Kilka fotek poniżej :)

BTW. Gdybym grał w pokera mając takie widoki to spokojnie +20% do ROI :D

Bankroll na PokerStars: 30.81$

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

ostatnio mój bankroll przypomina rollercoaster, ale nieważne :) Grywam 45 os i 90os turbosy na P*. Ciesze się, że wreszcie mi nabija SP i uwzględniając promocję 1 + 10 już niedługo wskoczy mi sreberko :)

Bankroll: 36.55$

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Krótka sesja na okienku na uczelni udana.

Bankroll: 42.15$

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Kolejna- tym razem dłuższa- sesja za mną. Bankroll pikował w dół, ale na koniec jednak udało się wyprowadzić w miarę na zero.

Bankroll: 41.95$

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Troche dziś pograłem, koniec na niewielkim plusie. A co najważniejsze w ciągu najbliższych dni wbije sobie srebro. Na złoto nawet nie patrze, bo póki co jest poza zasięgiem. Nutka co mi ostatnio w ucho wpadła, z bardzo pokerowym przesłaniem :D

Bankroll: 46.25$

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

W tym tempie to szybko milionerem nie zostane, ale przynajmniej nie trace. Seria 45os i 90os turbo sitów znów na minimalnym plusie, a co najważniejsze ugrałem wystarczająco punktów, zeby uzyskać sreberko, które lada dzień powinno wskoczyć :)

Bankroll: 48.07$

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Eh... szło dobrze a wczoraj i dziś nic. Co prawda popełniłem kilka błędów, ale z drugiej strony tak jakby częściej przeciwnicy trafiają runner runner flush, gamblują z gutshotem czy callują overbety z OESD ktory trafiają na river, nie wspomną już o przegrywaniu takich rąk:

No Limit Holdem Tournament
PokerStars
8 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
$1.00+$0.10

Stacks:
UTG U_sug_me (1,930)
UTG+1 MarcesX (1,560)
MP1 Stepovsek (1,410)
MP2 Stew1e_g0 (650)
CO ElevatorJoe (1,270)
BTN the_besch (1,715)
SB GRO87 (4,835)
BB Hero (1,415)

Blinds: 25/50

Pre-Flop: (75, 8 players) Hero is BB K♠: A♦:
U_sug_me calls 50, 4 folds, the_besch goes all-in 1,715, 1 fold, Hero goes all-in 1,365, U_sug_me folds

Flop: 8♣: 5♦: T♠: (3,205, 2 players, 2 all-in)

Turn: J♥: (3,205, 2 players, 2 all-in)

River: 3♦: (3,205, 2 players, 2 all-in)

Final Pot: 3,205
the_besch shows a pair of Eights
8♠: A♣:
Hero shows high card Ace
K♠: A♦:

the_besch wins 3,205 (net +1,490)

Hero lost 1,415
U_sug_me lost 50

Troche przerwy bo czuję, że gdybym teraz zaczął grać to tilt byłby pewny, a bankroll się tak uszczuplił, że nie chcę marnować ani jednego BI.

Bankroll: 29.37$

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Wieczorna mała seria na przyjemny plus. Szczególnie się cieszę z naprawdę dobrej gry we wszystkich turach, choć bez bad beatów się nie obyło (KK<77 - oczywiście 7 na river). Do tego odpaliłem satelite 0,1$ + R do SundayPL, gdzie odpadłem na semiFT. Gdyby nie przegrana AT vs KQ, która nadszarpnęła sporo mój stack, mogło być znacznie lepiej :) Mam nadzieję, że jutro utrzymam formę :)

Bankroll: 38.16$

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Nie mam wiele czasu. Napiszę tylko, że jest dobrze :) Gdyby nie kilka bad beatów mogło być zbacznie lepiej. Kilka wylotów tuż przed bubblem jeden na bubblu, kilka na wczasnej kasie. Kilka osólnych statystyk z PokerProLabs dotyczących mojej gry w ostatnim miesiącu:

Bankroll: 45.76$

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Przedwczoraj i wczoraj bankroll pikował pionowo w dół. Moje drobne błędy i notoryczne przegrywanie flipów i rozdań 60:40 doprowadziły bankroll do poziomu nieco ponad 20$. Dziś jednak perspektywa rozpoczętego wekendu zdecydowanie poprawiła moje samopoczucie co zdecydowanie przełożyło się na wyniki.Na początku sesji jeden wygrany sit, potem jeszcze jedno zwycięstwo i drugie miejsce wyprowadziły bankroll na najwyższy poziom od początku tego bloga. Z radości odpaliłem jeden sit 180man 2,2 turbo, w którym przyżarło w pewnym momencie. Do kasy dostałem się bez zbędnych emocji jednak na semiFT władowałem się w rozdanie w którym przewidywałem, że będę miał 60:40- znów to przegrałem i odpadłem tylko podwajając BI. Poniżej jedno rozdanko z tego turnieju:

No Limit Holdem Tournament
PokerStars
8 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
$2.00+$0.20

Stacks:
UTG jornn_c (4,760)
UTG+1 Hero (14,065)
MP1 treidei3 (1,910)
MP2 qolcz (4,635)
CO Viscuzz (1,860)
BTN AfricSpb (5,710)
SB Derosch66 (5,124)
BB salamandryko (4,003)

Blinds: 150/300 Ante 25

Pre-Flop: (650, 8 players) Hero is UTG+1 A♥: K♥:
1 fold, Hero raises to 775, 4 folds, Derosch66 calls 625, salamandryko goes all-in 3,978, Hero goes all-in 14,040, Derosch66 goes all-in 4,324

Flop: K♠: K♦: A♦: (23,317, 3 players, 3 all-in)

Turn: 8♣: (23,317, 3 players, 3 all-in)

River: 5♥: (23,317, 3 players, 3 all-in)

Final Pot: 23,317
Derosch66 shows two pair, Kings and Threes
3♠: 3♣:
salamandryko shows two pair, Kings and Jacks
J♦: J♥:
Hero shows a full house, Kings full of Aces
A♥: K♥:

Hero wins 23,317 (net +9,252)

Derosch66 lost 5,124
salamandryko lost 4,003

Bankroll: 51.22

Odpowiedz
Cytat
frrrantic007 Autor wątku
frrrantic007
PokerStrategist

Dawno mnie tutaj nie było. Miałem krótką przerwę od pokera i wróciłem do gry z początkiem tego roku. Wczęsniejszą kasę przewaliłem. W czasie przerwy skupiłem się na werbowaniu znajomych do TaFu i dzięki temu uzyskałem kolejną szansę na grę i oto jestem. Kasę wrzuciłem na PokerStars i zacząłem...

Styczeń był miesiącem kiedy znów grałem wszystko co się nawinęło- pomijając caschówki. Najlepszym wynikiem było 4 miejsce w MTT 1,1$ 6-max Pot-limit hold'em, który zaczyna się o 16.15. Utrzymywałem rolla na stałym poziomie, ale czegoś mi w grze brakowało. Pod koniec stycznia zacząłem snuć plany na luty, wyciągając przy tym wnioski z mojej gry w ciągu ostatniego roku. Jak zauważyłem moim największym mankamentem był brak systematyczności. Grałem stosunkowo mało, wszystko co popadnie i o pozytywnych wynikach mowy być nie mogło. W związku z tym postawiłem sobie plan na kolejny miesiąc- SilverStar na PokerStars. Kilka prób pokazało, że najlepszym sposobem na osiągnięcie tego celu będzie skupienie całej swojej uwagi na turbo STT. Najniższą stawką jest 1,50$ + 0,25$. i od niej postanowiłem zacząć. Nie chciałem, żeby moja gra była jedynie pod rakeback, ale chciałem osiągać systematyczne zyski. Kilka prób pokazało, iż najlepsze wyniki osiągam grają serie z czterema stołami jednocześnie, a wraz z przypływem doświadczenia dokładając kolejne. Znów kilka prostych obliczeń i wychodzi, iż powinienem grać ok 20 sitów dziennnie i SilverStar moje, a grając troszkę więcej dołożę do tego złoty status na PokerStrategy. Plan jak dla mnie nie łatwy, ale możliwy do zrealizowania- więc do dzieła.

Luty to początek realizacji planu. Start niemalże wymarzony. Pierwszego dnia rozegrałem 22 sity, seria niezwykle udana bo osiągnąłem w niej zysk ponad 30$. Kolejny dzień to 20 sitów i dość łatwa do przewidzenia korekta: -10$. Wczorajsza sesja już bardzo spokojna i przewidywalna, z drobnym plusem.

Wniosek dotyczący gry: zbyt luźna gra w fazie bubble, przez co zbyt często odpadam na czwartej pozycji i zmniejszam swoje zyski.

Odpowiedz
Cytat