Przejdź do forum
ilość, a nie jakość...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ilość, a nie jakość NL2 :D

204 Posty
26 Użytkownicy
76 Reakcje
7,236 Wyświetlenia
DzikiHenry
Oldschool Grinder

btw odnosnie table optimizera , to polecam ruski odpowiednik starshelper , nie brakuje mu nic a i tanszy.

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

dasz linka do niego??

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist
Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Siema:)
Na chwilę tutaj wieje nudą, bo tak jak mówiłem zagram te 30k na zoomach i zobaczymy co dalej, ale wiem, że będzie dobrze:)
jestem kurewsko chory i mam l-4 do Piątku, no ale co z tego jak na tą chwilę nie da się grać, bo gorączka duża itd
Do Piątku zagram 30k i zobaczymy gdzie mnie powieje :)

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Zdrowiej szybko :D

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

WYKRES

W skrócie:

-Mało pisze, bo nie ma o czym nie sprawdzałem wyników etc
-zmieniałem format jaki gram, bo granie 12-16 stołów było bezsensu
-gram 4 regularne stoliki maksymalnie się nad nimi skupiam i jakoś to wychodzi
-próbka mała, ale przypomnę, że 4k rozdań to dla mnie kilkanaście godzin gry
-NL2 DONE, NL5-zaczynamy podbijać zagram 10k rozdań bez patrzenia w cashiera i zobaczymy
-wish me luck

WESOŁCYH ŚWIĄT DZIECZAKI:*:*

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

Miło, też sie właśnie zastanawiam czy nie grać spokojnie bo jak gram 12 to masa value ucieka i zapominam gdzie co grałem i jaki plan miałem a gre na jakim stole.

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Dla mnie multtabling na nl2 nie ma sensu,wole byc wygrywajacym graczem na 4 regularnych stolikach Nl50, niz byc graczem be Na nl5 jakosc a nie ilosc:)zobaczymy jak to wyjdzie po 10k na NL5:)

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

Wiadomo, jak mozesz podaj swoje $/h na tym nl2

Odpowiedz
Cytat
Redwinee
PokerStrategist

Skąd taka nagła zmiana?
Powodzenia :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Na tą chwilę mam 4$/h

Dlaczego taka zmiana?bo uważam, że jeśli chciałbym być wygrywającym graczem na zoomie np NL25, to najpierw muszę bardzo dobrze grać regularne stoliki tzn:
Jak gram 4 regularne i mam statystki na graczy to powolutku sobie wszystko sprawdzam, czytam range etc jak będe robił to juz dobrze, to wtedy będę grał 6 stolików, potem je zamienie na 2 zoomy, by skończyć na 4 zoomach...
Gdybym teraz włączył 4 zoomy to spokojnie bym je grał, ale było by to klikanie automatyczne etc przy 4 zoomach jak chcesz patrzeć na statystki itd musiesz wiedzieć na co patrzeć, umieć to interpretować itd dlatego łatwij mi się tego nauczyć stopniowo:)

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

Napisane przez xkwlx
Na tą chwilę mam 4$/h

Dlaczego taka zmiana?bo uważam, że jeśli chciałbym być wygrywającym graczem na zoomie np NL25, to najpierw muszę bardzo dobrze grać regularne stoliki tzn:
Jak gram 4 regularne i mam statystki na graczy to powolutku sobie wszystko sprawdzam, czytam range etc jak będe robił to juz dobrze, to wtedy będę grał 6 stolików, potem je zamienie na 2 zoomy, by skończyć na 4 zoomach...
Gdybym teraz włączył 4 zoomy to spokojnie bym je grał, ale było by to klikanie automatyczne etc przy 4 zoomach jak chcesz patrzeć na statystki itd musiesz wiedzieć na co patrzeć, umieć to interpretować itd dlatego łatwij mi się tego nauczyć stopniowo:)

Proste, że jest mega więcej value w graniu low volume pokera!
masowo to można turki albo sng grac tam nie ma nic gry postflop

Odpowiedz
Cytat
QeMavsky
Legacy Member

Twój blog jest dla mnie inspiracją i motywacją, pozdrawiam i wesołych świat życzę Tobie i całej rodzinie :)

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

Bardzo Wam dziękuje :)

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

NL5 nie takie straszne, 4 stoły rulex jutro z rana napisze coś więcej :)

WYNIKI NL 5<==CLICK

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

A więc tak napisze trochę o tym jaka jest różnica pomiędzy NL 2, a NL5, co wpłynęło na moja czerwona linie itd i od razu mówię, że to jest tylko moje skromna opinia a nie święta racja :)

Po pierwsze grając NL2 miałem wynik ok 15bb, po czym wchodziłem na NL5 i byłem graczem b/e

Co zmieniłem w swojej:
-Gram 4 regularne stoliki
-Na stole mam zawsze fisha
-Zacząłem myśleć podczas gry!!! uderzam gdy widzę słaby range u rega, myślę czemu tak zagrał, myślę kiedy za blefować, kiedy zamienić średnie SD value w blef etc
-i właśnie to jest kluczowe w czerwonej linii, by być trochę kreatywnym

Bardzo podziwiam Victora, ale gdybyśmy spojrzeli na jego grę jedno rzuca się w oczy jakość a nie ilość kto z Was gra NL2,NL5 etc tylko 4 stoliki?? Chiałbym również zauważyć jedną rzecz, jak popatrzycie na wykres pod koniec czerwona nurkuje, dlaczego? a no dlatego, że wczoraj było sporo fishy i Matuś postanowił zagrać na 6 stołach, gdzie zaczyna się (jak dla mnie) gra z automatu i od razu widać efekty...dlatego będę grał tylko 4 stoły:)

Teraz jestem pewien, że sobie poradzę nawet na NL10, ale wszystko na spokojnie:)
Chcę wejść na NL10 przy 40BI, na tą chwilę mam 15BI i zaczynam znów malutki challenge 10k bez patrzenia w cashiera:)

ps.polecicie jakieś filmiki na temat gry x/raise?? trochę to u mnie kuleje :P

Pozdrawiam i powodzenia przy stołach :)

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Tytuł bloga taki nieaktualny :coolface:

Odpowiedz
Cytat
xkwlx Autor wątku
xkwlx
PokerStrategist

speszjal for ju :D

ps.żyjesz po turnieju, czy zoombie mode ON ? :D

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Dziękuję :D

Zoombie ale z uśmiechem od ucha do ucha :coolface:

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist

Mam podobne wnioski ostatnio co do multitablingu, skupienia, jakości vs. ilości. Jesteś na dobrej drodze ;)

Co do x/r - jest 'Advanced checkraising' w34z3la, polecam mocno, ale chyba od złota jest. Plus x/r sam w sobie nie jest odrębym samodzielnym zagraniem, a częścią gameplanu i w perspektywie nie skupiaj się na nim samym w sobie. Raczej na budowaniu gameplanu 'co wrzucam do x/c range, co wrzucam do x/r range i dlaczego to wrzucam do x/r range' itp.

Odpowiedz
Cytat