Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] hasiek's diary: rozdaje dolary

908 Posty
99 Użytkownicy
0 Reakcje
40.5 K Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dlaczego zawsze jak znajdę idiote przy stoliku to muszę mu kurwa oddawać kasę? ^^

EDIT: Hahaha i spierdolił ze stolika nosz kur -.-

Check na flopie, bo blefował jak głupi.

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Poker Stars
SB ($121)
BB ($155)
UTG ($200)
UTG+1 ($110)
Hero ($121)
BTN ($106)

Dealt to Hero A♠A♥

UTG calls $1, fold, Hero raises to $5, fold, fold, fold, UTG raises to $15, Hero raises to $36, UTG calls $21,

FLOP ($73.50) Q♥7♥2♠

check, check,

TURN ($73.50) Q♥7♥2♠8♣

UTG bets $26, Hero raises to $85.85, UTG calls $59.85,

RIVER ($245) Q♥7♥2♠8♣K♣

Hero shows A♠A♥
(Flop 91.6%, Turn 95.5%)

UTG shows K♦K♥
(Flop 8.4%, Turn 4.5%)

UTG wins $242

Oho, wtopiłem coś tam jeszcze i oczywiście musiałem bezsensownego allina walnąć, bo już stiltowałem -.- Do tej pory jestem -350 $. Chociaż EV pokazuję -90$ (ten stiltowany BI), ale spoko. Nie gram omg, może wieczorkiem.

Suseel
Oldschool Grinder

tak czy siak i tak bys go z rozdania nie wyrzucil wiec dostales ladnego bad beata :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dlaczego ta gra jest chora? Pierdole, idę na dwór

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Poker Stars
Hero ($100)
BB ($110)
UTG ($100)
CO ($159)
BTN ($92.90)

Dealt to Hero 3♠3♣

fold, CO raises to $3, fold, Hero calls $2.50, fold,

FLOP ($7) 2♥3♦4♣

check, CO bets $4.50, Hero raises to $15, CO calls $10.50,

TURN ($37) 2♥3♦4♣2♠

Hero bets $25, CO calls $25,

RIVER ($87) 2♥3♦4♣2♠A♠

Hero bets $57, CO calls $57,

CO shows A♣A♦
(Flop 20.6%, Turn 4.5%)

Hero shows 3♠3♣
(Flop 79.4%, Turn 95.5%)

CO wins $199

W obu rozdaniach nie byłeś w stanie wyrzucić przeciwników, więc nie masz się co martwić :) Takie przegrane to norma pomimo tego, że w większości wypadków jesteś do przodu. Nie martw się i graj dalej.

Pozdro :)

piachu01
BlackMember

Dokładnie;) Zwykły cooler:)reload i go go go;D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Łatwo powiedzieć :D Wszystko spoko, gdyby to było na flopie -.-

Przez rozpoczęciem gry na NL100 pisałem do Sama, że za dobrze mi szło na NL50 i pewnie przyjdzie korekta i kur** oczywiście musi to być na NL100. Dzisiaj świetny dzień uwieńczony stratą 5BI. Pewnie ciekawi jesteśmy jak straciłem jeszcze te 2 BI. 3betowana pula QQ overpair, oczywiście trafiłem na AA. No i perełka; mam KK standardowy raise, dostaję 3bet bez żadnego slowplayu gram 4bet koleś call. Flop 1 kolorowy i gram allin (stack = pot) koleś pokazuje A9s i flusha z flopa. BR spadł do 2450 $. Niezbyt ciekawie. Chyba zejde sobie na NL10 i tam przyjmę z godnością wszystkie badbeaty i coolery na klatę.

A tak szczerze mówiąc to nie wiem czy jest sens jeszcze próbować grać te NL100 czy może wrócić do NL50. Wiem tylko, że ta gra coraz bardziej mnie denerwuje :f_biggrin:

Wróć na NL50 i pograj tam na spokojnie z tydzień. Takie chujowe sytuacje często łączą się z naszą słabszą grą, która wynika z poddenerwowania etc, więc lepiej graj na niższym limicie.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Chyba posłucham Twojej rady.

Zapomniałem jeszcze dodać, że chyba powinienem patrzeć na BR ze strony bb i BI, a nie $. Strata tych 350 $ w taki hmm... niecodzienny sposób mnie trochę zdenerwowała, a to przecież "tylko" niecałe 4BI. Na NL50 czasami zaczynałem dzień od dołka na 5BI i wszystko było git. Tutaj jednak patrzę na $$ i te 350 $ to jest dla mnie b.dużo, a wtedy coś się dzieje z psychiką i gra nie wygląda najlepiej. Tylko to jest trochę głupie, bo ilość bb = $ na NL100 :D Trzeba się jakoś przełamać, ale jak ?(

Dzisiaj przeczytam sobie o light 3bet przed flopem z platyny i w sumie nic odkrywczego :D To już znałem. Koniec zanudzania, lecę :f_zZz:

piachu01
BlackMember

Ta;) Po wejściu na wyższy limit trudno się przerzucić i liczyć bb a nie $

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A to wszystko dlatego, że jeszcze miesiąc temu grałem NL25 i 100 $ to był wymarzony dzienny zysk, bo to aż 4BI. Tutaj to tylko 1BI, który jestem w stanie w każdej chwili wygrać/przegrać. Do wielkości pul i betów się przyzwyczaiłem tylko do bilansu dnia niezbyt :D Nie wiem co jest w stanie mi pomóc w takiej sytuacji.

Jeszcze nie śpie! Poczytam coś, bo śpiący to nie jestem.

piachu01
BlackMember

hasiek napisał
A to wszystko dlatego, że jeszcze miesiąc temu grałem NL25 i 100 $ to był wymarzony dzienny zysk, bo to aż 4BI. Tutaj to tylko 1BI, który jestem w stanie w każdej chwili wygrać/przegrać. Do wielkości pul i betów się przyzwyczaiłem tylko do bilansu dnia niezbyt :D Nie wiem co jest w stanie mi pomóc w takiej sytuacji.

Jeszcze nie śpie! Poczytam coś, bo śpiący to nie jestem.

Jedyne co Ci może pomóc to budowanie rola niżej dopóki nie będziesz się czuł pewnie na 100nl

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Co do pewności gry na NL100 to nie mam zastrzeżeń. Chodzi jednak o to, że np. po pierwszej sesji, gdy widzę załóżmy -250 $ to jest to dla mnie b.dużo pieniędzy. Grając niżej to się chyba nie zmieni, bo nadal te 250 $ to będzie 5BI na NL50. Na NL100 jest to dla mnie aż 250 $, ale tylko 2.5BI.

piachu01
BlackMember

Ja patrząc z boku mam duże zastrzeżenia do Twojej pewności gry. Sam mówisz, ze pieniądze Cię bolą, i że to nie bb a $. Pewnie odbija się to również na jakości gry.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Możliwe. Do weekendu pogram na NL50, ale w czym to pomoże? Może uda mi się wygrać trochę $ (bb) albo "przetrwać" taniej badbeaty, ale co to zmieni do mojego nastawienia dotyczącego bilansu dnia, który zazwyczaj wyrażam w $. Dobra, dam radę :D

piachu01
BlackMember

hasiek napisał
Możliwe. Do weekendu pogram na NL50, ale w czym to pomoże? Może uda mi się wygrać trochę $ (bb) albo "przetrwać" taniej badbeaty, ale co to zmieni do mojego nastawienia dotyczącego bilansu dnia, który zazwyczaj wyrażam w $. Dobra, dam radę :D

To, że strata 300$ przy br 3000$ boli bardziej niż strata 300$ przy br 5000$.

SamRadziwill
Elite Grinder

piachu01 napisał

hasiek napisał

To, że strata 300$ przy br 3000$ boli bardziej niż strata 300$ przy br 5000$.

I to powinien być morał tej dyskusji :]

Po to właśnie m.in. istnieje bankroll management, żeby strata iluśtam BI tak bardzo nie bolała i nie wpływała na grę. Wróć na NL50 i dobuduj się tam jeszcze raz do jakiegoś określonego przez Ciebie poziomu, dajmy na to do 3k$. A potem powrót na setki i gogogo :f_cool:

Btw, panowie, przystopujcie z wyrażaniem emocji wulgaryzmami, bo banów trzeba będzie trochę rozdać ;) A jakbyście jeszcze poedytowali swoje wcześniejsze posty, to już by było całkiem fajnie :D

Pozdrawiam

Shather
PokerStrategist

hmm Hasiek, a moze, pograj troche na nl50, porob kilka cashoutow, pokupuj sobie cos za to, to wtedy bedzeisz troche inaczej patrzyl na te pieniadze?

Marg0z
Oldschool Grinder

Ja dosyć podobnie jak ty Hasiek wbiłem na NL200 jak miałem tam 30 BI i może poziom tam nieco wyższy na everku niż NL100 ale jestem pewny że była to też ostra korekta , i chyba też za bardzo myślalem o $ a nie bb (teraz w HM jakieś wykresy czy coś to only bb :P ) , teraz będę grał potulnie to NL100 bo tu akurat mam solidny bankroll ;d albo przejde na to NL50 SH wkrótce...

BloodyB
Oldschool Grinder

dobra rada hasiek: nie zacznij przeliczac tych $$ na zł bo już w ogóle nie bedziesz mógł po nocach spać :P

EnT tak samo wolałby trzymać się wersji, że wtopił tylko lekko ponad 3 BI (tyle że na NL5000), gorzej jak to przeliczymy na PLN-y, wtedy wyszło prawie 60,000 PLN, a za taką kasę to masz już ładną Audicę / BMW, to już boli nieco bardziej.

A tak to tylko 3 BI :P