Przejdź do forum
‘Go Hard or Go Home...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

‘Go Hard or Go Home!!’

873 Posty
55 Użytkownicy
0 Reakcje
17.3 K Wyświetlenia
erefkey
Oldschool Grinder

przerzuć się na sh, ciekawiej jest niż na nitringach :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Witam wszystkich. ;)

Weekend był mało grany w FL ponieważ nie mogłem złapać necisza na lapku.

Dlatego zabawiliśmy się w Hot 2.2$ na P* z narzeczoną. ;)

Turek całkiem przyjemny. ;)
Startowało prawie 5k osób. ^^ Jedyny błąd jaki zrobiliśmy to że zaczęliśmy turek ok 2-3 w nocy a następnego dnia o 9:00 jechaliśmy na 20lecie ślubu rodzinki... Po ok godzince zostałem sam przed kompem... Lidzia... :f_zZz: Nie wytrzymała :P Spoko zapodałem nakręcający music d^^b <HS :f_thumbsup: > I leciałem z gierką ;)
Niestety po ponad 6h gry... Musiałem opuścić turek i zostawić swój stack na zjedzenie reszcie graczy... Pozostało w tamtym momencie 38 graczy. Miałem w puli 480k co klasyfikowało mnie na 12 pozycji... Niestety msza na 10:00 w Piasecznie a że byłem driverem na tamtej imprezie to musiałem pozostawić turka... :(
Po powrocie lookam a tam 19 pozycja... :facepalm: I tylko 25$ :P jedno wyżej byłoby ok 28$ a 3 pozycje wyżej i byłoby 43$ grr... Następnym razem nie odpuszczę :P

Zaraz zasiadam do mojej FR sesji ;) ^^

Ema Eref, zostanę na FR. ;)

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

hi ;)

Już po sesji... Na dzisiaj kończę. ;) Weekend bez grindu i jakoś tak trochę nieswojo... :f_confused: :P

Wykresik:

Od jutra biorę się za konkretne granie ;) Mój plan sam się nie zrealizuje... :f_thumbsup:

Na dobranoc, mały filmik o tych 'ciut' większych:

BR = 230.58 (+3.45$)

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Elooo :)

Hehe, ja w temacie kulturystyki zatrzymalem sie typowo na czasach Big Rona :) Jak to obecnie wyglada, to juz w ogole nie wiem :P

Anyway wpadlem tez poprosic o feedback dotyczacy SK. Moglbys napisac co sadzisz o takich promocjach? Co wg Ciebie bylo spoko, a co mozna poprawic nastepnym razem?

Odpowiedz
Cytat
RotakesMan
Elite Grinder

propos tej nowoczesnej kulturystyki to widziałem ostatnio dosyć demotywujący filmik... nie chcę Ci zaśmiecać, więc wrzucę w spojler :P

Spoiler

dlatego pozostanę przy street workout bez żadnych dopalaczy :O

a co do pokerka to panie, ciśnij ciśnij bo Cię gonię... :D

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR
Elite Grinder
Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

Ja dzisiaj nie zachwycam, cash chyba jednak nie dla mnie :D

Clean a jak tam u Ciebie? Cisniesz to co? :challenge

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Witajcie ;)

Byłem zmuszony do nauki na kolejny nieplanowany :facepalm: egzam na studiach :P

Never mind. ;)

Emaa Rusher... 'YEAH BUDDY! light weight?!' ;)
Na pewno ocenię szkołę i dokończę ostatnie zadanie ;) ^^ <ok wtorku-środy ;) >

Siemanko Rotakes ;)
znalem ten motyw 'brzuszków' kulturystów.. A'la mega rozciągnięte napakowane worki... Ja też wolę skatowane-rzeźbierskie. ;)

Spoiler

O proszę ;) MR Elendor ^^ Siemka <high 5>
Ten wykresik to z NL4?

Clean a jak tam u Ciebie? Cisniesz to co?

Si senior ^^ :f_thumbsup:

Muszę tylko przyspieszyć... Przez te egzamy mogę mieć problemy żeby się wyrobić z moimi założeniami, ale pociśniemy - zobaczymy. ;)

Właśnie jestem po sesji. ;) Akurat ten weekend musiałem podjechać do Wawy a tu gram 'gościnnie' bez statystyk... :f_mad:
Obrałem taktykę na ilość. ;) 12 stołów NL4 i jazda ^^ [Wrażenia niezaciekawe; jednak bez statystyk to jest padaka :P :facepalm: ] Ale nawet to nie powstrzymało mnie żeby coś tam ugrać ;)

GN ;)

BR = 242.80 (+12.22$)

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR
Elite Grinder

Dla dodania Ci motywacji wstawiam swój wykresik :f_cool:

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

:fuckyeah

Pora zrobić sobie tydzień urlopu od stolików . :heart:

Tamten wykres był z NL4, z 1 sesji dość krótkiej. Postanowiłem ją wtedy zakończyć, bo zaczynałem myśleć o przyśpieszonym kursie szybowania dla mojego PC, a to raczej nie jest wskazane :rage:
Sam się zastanawiam nad założeniem bloga, ale niewiem co miałbym w nim zawierać, skoro poliglota ze mnie mierny :D

Odpowiedz
Cytat
lololoprzemek
Poker Player

Napisane przez RotakesMan
propos tej nowoczesnej kulturystyki to widziałem ostatnio dosyć demotywujący filmik... nie chcę Ci zaśmiecać, więc wrzucę w spojler :P

Spoiler

dlatego pozostanę przy street workout bez żadnych dopalaczy :O

a co do pokerka to panie, ciśnij ciśnij bo Cię gonię... :D

Panowie te brzuchy są przez branie hormonu bodajże wzrostu (IGF-1) przez który bebechy też rosną.

Odpowiedz
Cytat
ELENDOR
Elite Grinder

Jak tam clean?

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Witajcie ;)

Niestety nie miałem nawet kiedy napisać posta... Sporo się działo... Majówka praktycznie cała zleciała na pisaniu magisterki.. :rage: X(

Miało być grindowanie... A tu wyszło pisanie książki ;P :facepalm:

Ale już jest ok. ^^ Jutro ostatni 'heads-up' z promotorem, w domku naniosę mini popraweczki i drukujemy moje dzieło ^^ :D [Zajebiście ciężko jest komuś tworzyć słowa, zlepiać w zdania i w rozdziały jak wolałby posługiwać się tylko liczbami... :P :rolleyes: ]

Odnośnie poksa:

Bardzo interesująco było przez ostatnie 2 dni ;) Dobiłem już do 250$ po czym stwierdziłem, że odpalę 2 stały NL10. ^^ Super mi się grało. Na NL4 wtapiałem a na NL10 nadrabiałem. Zagrałem tak 2 sesje i HM podsumował moje zmagania na limicie NL10 na 38$ na +. ;)

Dzisiaj z rana zasiadłem już pewniej na 4 stoły NL10 + 2 stoły NL4 niestety... :P cała sesja na '- 24$'. Ze 3 x trafiłem set over set... Raz set over strit, który się uzupełnił na R (ja bezlitośnie betowałem a przeciwnik sprawdzał ?( i mu weszło :f_thumbsup: ).

Dzisiaj wieczorkiem chciałem coś powalczyć z nowym limitem :D niestety dopiero skończyłem magisterkę ogarniać i lecę spać. Zzzz...

Dla dodania Ci motywacji wstawiam swój wykresik :f_cool:

Ema Elendor ;) Wykresik robi wrażenie ^^
Rozkręcę się na NL10 to wkleję swój ^^ Zapowiada się petarda :D

Pora spać! siemanko ;)

A na dobranoc...: P.S. Ostrożnie ;) Może zaskoczyć ;) hihi ^^

d^^b :f_cool: ^^

Odpowiedz
Cytat

No to dzisiaj sobie pykaliśmy razem - nicie :P

pozdrówko.

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Siema Deivid2 ;)

Ja dopiero skończyłem sesję ;)

Małymi kroczkami wkręcam się w dyszki ^^

Wykres z pierwszych 2 dni:

Jestem coraz pewniejszy. ;)
Jak dobiję do 300 (Auu!! -Sparta :f_biggrin: ) to już skończę z miksowaniem i będę grał na samych NL10.

Do snu przypadkowo odkryta nutka:

Pozdrawiam,
GN! ;)

BR = 261.52 (+21.25$)

Odpowiedz
Cytat

Mizaga! 5bi na przywitanie. Ja na twoim miejscu nic bym nie mixował tylko NL10 bym grał z takim ruuunem, człowieku szkoda kasy na nl5.

O jakbyś mogł super by było jakbyś się podzielił jakimiś przemysleniami co do NL10, fajnie jakbyś jakieś ciekawe rąki wrzucił, bo sam pewnie już niedłgo wpadne na ten limit a gramy na tym samym roomie.

Odpowiedz
Cytat
RotakesMan
Elite Grinder

No i ludzie się dziwili jak z 12bi grałem już nl10 na PP, a widzisz jak tam przyjemnie jest :P w każdym razie przegoniłem Cię znowu z rollem :P szkoda tylko że wypłatam nie znowu zrujnuje :rolleyes: Powodzenia w każdym razie na nl10 :f_thumbsup:

Dobra rzeźba tak w ogóle :f_thumbsup: ja mam nadzieję, że jak pójdę na ostatnią wizytę do ortopedy to powie mi że mogę w końcu biegać (5 miechów już na to czekam :rolleyes: ), bo się zapuściłem trochę... a też chcę kaloryfer do wakacji :P

Odpowiedz
Cytat

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.04(BB) Replayer
SB ($5.38)
BB ($4)
Hero ($6.25)
UTG+1 ($3.95)
UTG+2 ($2.24)
MP1 ($3.99)
MP2 ($4.51)
CO ($3.01)
BTN ($2.56)

Dealt to Hero XX

Hero raises to $0.12, fold, fold, fold, MP2 calls $0.12, CO calls $0.12, fold, fold, fold

FLOP ($0.42) 3♣ 3♦ 7♣

Hero checks, MP2 checks, CO checks

TURN ($0.42) 3♣ 3♦ 7♣ 4♦

Hero checks, MP2 checks, CO bets $0.12, Hero calls $0.12, MP2 calls $0.12

RIVER ($0.78) 3♣ 3♦ 7♣ 4♦ 8♠

Hero checks, MP2 checks, CO checks

Spoiler

MP2 shows 9♣ 9♦ (Pre 45%, Flop 9.0%, Turn 4.8%)CO shows K♥ Q♦ (Pre 38%, Flop 0.8%, Turn 0.0%)Hero wins $0.75

Proszę cię wytłumacz mi się z tego? To jest nasze rozdanie ty masz 99.

Jakim cudem ty nie betujesz tutaj OP?

Odpowiedz
Cytat
RotakesMan
Elite Grinder

@deivid2 jeśli to do mnie, bo na mojego bloga wrzuciłeś to samo rozdanie to już Ci odpowiedziałem ^^ Sry za spam Clean :D

edit:, sry dopiero teraz wszedłem na swojego, widzę że się pomyliłeś ^^

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

siamanko ;)

Widzę jakieś pytanie ;) Pozwolicie że jutro odpowiem... Właśnie jestem po sesji... Chyba trochę przesadziłem z treningiem przed graniem... Katowałem się ponad godzinkę a potem jeszcze dobiłem się w saunie... Masakra... Mam cały czas takie dziwne uczucie jakby mi miało banie rozsadzić... :f_ugly:

Dzisiejsza sesja to istny rollercoster ;P Niestety skończyło się na minusie. Te 3 charakterystyczne momenty gdzie był spadek o 10$ to kolejno:

1) two top pairs z jakimś fishkiem, który callował pod flusha; na riverze spadł mu ten kolorek niestety... ;/
2) trefiłem dwie 7mki na flopie mając na łapie 7Ko pociskaliśmy się we 3 niestety jeden trefił strita na riverze... ;/ (drugi miał na łapie 74o)
3) kolejna akcja z kolegą od strita z pkt 2giego... Znowu te 'szczęśliwe' 7mki... Na Turnie trafiam seta i jazda! Kolega oczywiście dobrał sobie do strita na riverze :f_thumbsup: (Jak odchodziłem to miał w stacku ok 47$.. tak z 25$ dostał ode mnie :f_cool:) :f_biggrin:

Wykresik!

Spoiler

Dobrej nocki! Jutro pewnie tylko wieczorno-nocne granko bo sporo spraw na mieście i jeszcze ta uczelnia... :facepalm:

Do usłyszenia. ;)

P.S.
Rusher pamiętam ciągle o szkole kadetów. ;) Jutro już muszę to ogarnąć!

BR = 258.59 (-2.93$) Minusik taki mały bo rano ugrałem 4$ ^^

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Witajcie ;)
Deivid2 odnośnie tamtego zagrania z 99:

Jeżeli dobrze kojarzę to tamto zagranie było chyba ze 3-4 dni temu. Akurat zasiadałem do NL10 i musiałem dokonywać prostego wyboru -> skupiać się mocniej na 4 stołach NL10 czy na 2 stołach NL4. Najprawdopodobniej miałem akcje na 'dyszkach' i odpuściłem czynne uczestnictwo w tej 3 osobowej puli. :P

Jak na początku nie wykazałem agresji to oceniłem, że mogę być z tyłu i grałem pasywnie.. Podsumowując zepsute zagranie powinienem zabetować flop i zorientować się na czym stoję.

Podsumowanie Szkoły Kadetów:

PLUSY '+'
+ zrozumiały, jasny język prowadzącego Kołcza
+ przypominanie o treningach z zaznaczeniem jak bardzo są one istotne
+ wnikliwa analiza prac domowych
+ ciekawe i logiczne zadania domowe do własnego opracowania
+ systematyka mojej pracy (rozdania do oceny, filmy, arty)
+ inteligentne oglądanie filmów
+ ogromna motywacja (Rywalizacja;) )
+ możliwość porównania swoich odpowiedzi z innymi kadetami i przeanalizowania ich toku rozumowania
+ dużo rozdań do oceny
+ dokładna analiza swoich rozdań
+ oglądanie inteligentne filmów
+ ogarnianie wiedzy z artów, filmów i treningów

MINUSY '-'
- Nie wiedziałem do kiedy dokładnie jest ta Szkoła Kadetów
Na blogu innego ucznia znalazłem odpowiedź trenera:
Wiadomość z 16.04. 14:30

Dajesz z ta 4ta lekcja, jeszcze mamy czas .

Po czym 18.04 z rana już był post w newsach o wynikach szkoły :P
- Na początku nie wiedziałem jak często będzie się ze mną kontaktował trener (pierwszy odzew od nauczyciela dostałem po 2 tygodniach)

Przed szkołą:
- downswing -13bb, grałem bez statystyk 6-8 stołów NL4

Po szkole:
+ 'wróciłem' na prostą, odrobiłem ten spadek o 50$
+ coraz częściejwyniki sesji na '+'
+ gram ze statystykami
+ obecnie jestem na NL10 - 6 stołów (a na NL4 grałem przyjemnie na 12 stołach)
+ lepszy mindset (brak złości przy bad beatach)
+więcej analizuję podczas gry (kiedy i poco betować)

Podsumowując...
Jak najbardziej uważam że Szkoła Kadetów to mocno pozytywna akcja dla forumowiczów z PS. Nie znalazł się gracz, który by stracił na tej akcji, dodatkowo nagrody dla najlepszych.. That's great! Bardzo się cieszę, że udało mi się załapać do tej edycji (Lucky me! :f_cool: ) Mam tylko pretensje do siebie, że mogłem jeszcze lepiej wykorzystać ten czas na analizę swojej gry i dokładniej wykonać prace domowe. (Niestety zgrało mi się to akurat z gorącym okresem na studiach + magisterka + sprawy weddingowe ^^) Dzięki Couchowi z mojej klasy (Rusher), który spokojne i wytrwałe prostym, logicznym językiem tłumaczył mi te aspekty których nie ogarniałem, zrozumiałem większość przekazywanej wiedzy. Na pewno w przyszłości (oby jak najbliższej) wykorzystam opcję możliwości couchingowych Rushera ;)

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

hejka ;)

Pogrywam sobie te dyszki... ;) z Różnym efektem... Już jestem 25$ na plusie podczas sesji po czym kończąc sesje mam tylko z 5-6$ na plusie :facepalm: (czasami spadnę tak w dół, że kończę na minusie :P )

Mam dla Was parę obrazków (*wykresów) z dzisiaj i z całej przygody na NL10

1st sesja dzisiaj... (w skrócie: set over set X(, jak wpadła jakaś ładna łapa typu QQ, JJ, KK to flop zawsze straszy jakimiś over kartami a przeciwnicy mocno betuja... ehh..)
Ilość stołów - 9 (momentami jak na każdym stole coś się działo to nie miałem wystarczająco czasu na zastanowienie się nad danym rozdaniem, chyba na nl10 troszkę za wcześnie na 9 stołów)

Spoiler

2nd sesja dzisiaj... (już lepiej, grałem swoja grę, w końcu zestakowalem rakietki pf! I doleciały do celu zarabiając dla mnie kesz :f_cool: )
Ilość stołów - 6 (na spokojnie, nawet momentami za spokojnie :P )

Spoiler

P.S. ^^ Moja rekordowa sesja :D

A to wykres jak wyglądają moje dotychczasowe zmagania na nl10:

Spoiler

BR = 292.04 (+33.45$)

Odpowiedz
Cytat