przerzuć się na sh, ciekawiej jest niż na nitringach
Witam wszystkich.
Weekend był mało grany w FL ponieważ nie mogłem złapać necisza na lapku.
Dlatego zabawiliśmy się w Hot 2.2$ na P* z narzeczoną.
Turek całkiem przyjemny.
Startowało prawie 5k osób. ^^ Jedyny błąd jaki zrobiliśmy to że zaczęliśmy turek ok 2-3 w nocy a następnego dnia o 9:00 jechaliśmy na 20lecie ślubu rodzinki... Po ok godzince zostałem sam przed kompem... Lidzia...
Nie wytrzymała
Spoko zapodałem nakręcający music d^^b <HS
> I leciałem z gierką
Niestety po ponad 6h gry... Musiałem opuścić turek i zostawić swój stack na zjedzenie reszcie graczy... Pozostało w tamtym momencie 38 graczy. Miałem w puli 480k co klasyfikowało mnie na 12 pozycji... Niestety msza na 10:00 w Piasecznie a że byłem driverem na tamtej imprezie to musiałem pozostawić turka...
Po powrocie lookam a tam 19 pozycja...
I tylko 25$
jedno wyżej byłoby ok 28$ a 3 pozycje wyżej i byłoby 43$ grr... Następnym razem nie odpuszczę
Zaraz zasiadam do mojej FR sesji
^^
Ema Eref, zostanę na FR.
hi
Już po sesji... Na dzisiaj kończę.
Weekend bez grindu i jakoś tak trochę nieswojo...
Wykresik:

Od jutra biorę się za konkretne granie
Mój plan sam się nie zrealizuje...
Na dobranoc, mały filmik o tych 'ciut' większych:
BR = 230.58 (+3.45$)
Elooo
Hehe, ja w temacie kulturystyki zatrzymalem sie typowo na czasach Big Rona
Jak to obecnie wyglada, to juz w ogole nie wiem
Anyway wpadlem tez poprosic o feedback dotyczacy SK. Moglbys napisac co sadzisz o takich promocjach? Co wg Ciebie bylo spoko, a co mozna poprawic nastepnym razem?
propos tej nowoczesnej kulturystyki to widziałem ostatnio dosyć demotywujący filmik... nie chcę Ci zaśmiecać, więc wrzucę w spojler
Spoiler
dlatego pozostanę przy street workout bez żadnych dopalaczy
a co do pokerka to panie, ciśnij ciśnij bo Cię gonię...
Ja dzisiaj nie zachwycam, cash chyba jednak nie dla mnie
Clean a jak tam u Ciebie? Cisniesz to co? :challenge
Witajcie
Byłem zmuszony do nauki na kolejny nieplanowany
egzam na studiach
Never mind.
Emaa Rusher... 'YEAH BUDDY! light weight?!'
Na pewno ocenię szkołę i dokończę ostatnie zadanie
^^ <ok wtorku-środy
>
Siemanko Rotakes
znalem ten motyw 'brzuszków' kulturystów.. A'la mega rozciągnięte napakowane worki... Ja też wolę skatowane-rzeźbierskie.
Spoiler

O proszę
MR Elendor ^^ Siemka <high 5>
Ten wykresik to z NL4?
Clean a jak tam u Ciebie? Cisniesz to co?
Si senior ^^
Muszę tylko przyspieszyć... Przez te egzamy mogę mieć problemy żeby się wyrobić z moimi założeniami, ale pociśniemy - zobaczymy.
Właśnie jestem po sesji.
Akurat ten weekend musiałem podjechać do Wawy a tu gram 'gościnnie' bez statystyk...
Obrałem taktykę na ilość.
12 stołów NL4 i jazda ^^ [Wrażenia niezaciekawe; jednak bez statystyk to jest padaka
] Ale nawet to nie powstrzymało mnie żeby coś tam ugrać
GN
BR = 242.80 (+12.22$)
Dla dodania Ci motywacji wstawiam swój wykresik
:fuckyeah
Pora zrobić sobie tydzień urlopu od stolików .
Tamten wykres był z NL4, z 1 sesji dość krótkiej. Postanowiłem ją wtedy zakończyć, bo zaczynałem myśleć o przyśpieszonym kursie szybowania dla mojego PC, a to raczej nie jest wskazane
Sam się zastanawiam nad założeniem bloga, ale niewiem co miałbym w nim zawierać, skoro poliglota ze mnie mierny
Napisane przez RotakesMan
propos tej nowoczesnej kulturystyki to widziałem ostatnio dosyć demotywujący filmik... nie chcę Ci zaśmiecać, więc wrzucę w spojler![]()
Spoiler
dlatego pozostanę przy street workout bez żadnych dopalaczy
![]()
a co do pokerka to panie, ciśnij ciśnij bo Cię gonię...
![]()
Panowie te brzuchy są przez branie hormonu bodajże wzrostu (IGF-1) przez który bebechy też rosną.
Witajcie
Niestety nie miałem nawet kiedy napisać posta... Sporo się działo... Majówka praktycznie cała zleciała na pisaniu magisterki..
Miało być grindowanie... A tu wyszło pisanie książki ;P
Ale już jest ok. ^^ Jutro ostatni 'heads-up' z promotorem, w domku naniosę mini popraweczki i drukujemy moje dzieło ^^
[Zajebiście ciężko jest komuś tworzyć słowa, zlepiać w zdania i w rozdziały jak wolałby posługiwać się tylko liczbami...
]
Odnośnie poksa:
Bardzo interesująco było przez ostatnie 2 dni
Dobiłem już do 250$ po czym stwierdziłem, że odpalę 2 stały NL10. ^^ Super mi się grało. Na NL4 wtapiałem a na NL10 nadrabiałem. Zagrałem tak 2 sesje i HM podsumował moje zmagania na limicie NL10 na 38$ na +.
Dzisiaj z rana zasiadłem już pewniej na 4 stoły NL10 + 2 stoły NL4 niestety...
cała sesja na '- 24$'. Ze 3 x trafiłem set over set... Raz set over strit, który się uzupełnił na R (ja bezlitośnie betowałem a przeciwnik sprawdzał
i mu weszło
).
Dzisiaj wieczorkiem chciałem coś powalczyć z nowym limitem
niestety dopiero skończyłem magisterkę ogarniać i lecę spać. Zzzz...
Dla dodania Ci motywacji wstawiam swój wykresik
![]()
Ema Elendor
Wykresik robi wrażenie ^^
Rozkręcę się na NL10 to wkleję swój ^^ Zapowiada się petarda
Pora spać! siemanko
A na dobranoc...: P.S. Ostrożnie
Może zaskoczyć
hihi ^^
d^^b
^^
Siema Deivid2
Ja dopiero skończyłem sesję
Małymi kroczkami wkręcam się w dyszki ^^
Wykres z pierwszych 2 dni:

Jestem coraz pewniejszy.
Jak dobiję do 300 (Auu!! -Sparta
) to już skończę z miksowaniem i będę grał na samych NL10.
Do snu przypadkowo odkryta nutka:
Pozdrawiam,
GN!
BR = 261.52 (+21.25$)
Mizaga! 5bi na przywitanie. Ja na twoim miejscu nic bym nie mixował tylko NL10 bym grał z takim ruuunem, człowieku szkoda kasy na nl5.
O jakbyś mogł super by było jakbyś się podzielił jakimiś przemysleniami co do NL10, fajnie jakbyś jakieś ciekawe rąki wrzucił, bo sam pewnie już niedłgo wpadne na ten limit a gramy na tym samym roomie.
No i ludzie się dziwili jak z 12bi grałem już nl10 na PP, a widzisz jak tam przyjemnie jest
w każdym razie przegoniłem Cię znowu z rollem
szkoda tylko że wypłatam nie znowu zrujnuje
Powodzenia w każdym razie na nl10
Dobra rzeźba tak w ogóle
ja mam nadzieję, że jak pójdę na ostatnią wizytę do ortopedy to powie mi że mogę w końcu biegać (5 miechów już na to czekam
), bo się zapuściłem trochę... a też chcę kaloryfer do wakacji
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.04(BB) Replayer
SB ($5.38)
BB ($4)
Hero ($6.25)
UTG+1 ($3.95)
UTG+2 ($2.24)
MP1 ($3.99)
MP2 ($4.51)
CO ($3.01)
BTN ($2.56)
Dealt to Hero XX
Hero raises to $0.12, fold, fold, fold, MP2 calls $0.12, CO calls $0.12, fold, fold, fold
FLOP ($0.42) 3♣ 3♦ 7♣
Hero checks, MP2 checks, CO checks
TURN ($0.42) 3♣ 3♦ 7♣ 4♦
Hero checks, MP2 checks, CO bets $0.12, Hero calls $0.12, MP2 calls $0.12
RIVER ($0.78) 3♣ 3♦ 7♣ 4♦ 8♠
Hero checks, MP2 checks, CO checks
Spoiler
MP2 shows 9♣ 9♦ (Pre 45%, Flop 9.0%, Turn 4.8%)CO shows K♥ Q♦ (Pre 38%, Flop 0.8%, Turn 0.0%)Hero wins $0.75
Proszę cię wytłumacz mi się z tego? To jest nasze rozdanie ty masz 99.
Jakim cudem ty nie betujesz tutaj OP?
@deivid2 jeśli to do mnie, bo na mojego bloga wrzuciłeś to samo rozdanie to już Ci odpowiedziałem ^^ Sry za spam Clean
edit:, sry dopiero teraz wszedłem na swojego, widzę że się pomyliłeś ^^
siamanko
Widzę jakieś pytanie
Pozwolicie że jutro odpowiem... Właśnie jestem po sesji... Chyba trochę przesadziłem z treningiem przed graniem... Katowałem się ponad godzinkę a potem jeszcze dobiłem się w saunie... Masakra... Mam cały czas takie dziwne uczucie jakby mi miało banie rozsadzić...
Dzisiejsza sesja to istny rollercoster ;P Niestety skończyło się na minusie. Te 3 charakterystyczne momenty gdzie był spadek o 10$ to kolejno:
1) two top pairs z jakimś fishkiem, który callował pod flusha; na riverze spadł mu ten kolorek niestety... ;/
2) trefiłem dwie 7mki na flopie mając na łapie 7Ko pociskaliśmy się we 3 niestety jeden trefił strita na riverze... ;/ (drugi miał na łapie 74o)
3) kolejna akcja z kolegą od strita z pkt 2giego... Znowu te 'szczęśliwe' 7mki... Na Turnie trafiam seta i jazda! Kolega oczywiście dobrał sobie do strita na riverze
(Jak odchodziłem to miał w stacku ok 47$.. tak z 25$ dostał ode mnie :f_cool:)
Wykresik!
Spoiler

Dobrej nocki! Jutro pewnie tylko wieczorno-nocne granko bo sporo spraw na mieście i jeszcze ta uczelnia...
Do usłyszenia.
P.S.
Rusher pamiętam ciągle o szkole kadetów.
Jutro już muszę to ogarnąć!
BR = 258.59 (-2.93$) Minusik taki mały bo rano ugrałem 4$ ^^
Witajcie
Deivid2 odnośnie tamtego zagrania z 99:
Jeżeli dobrze kojarzę to tamto zagranie było chyba ze 3-4 dni temu. Akurat zasiadałem do NL10 i musiałem dokonywać prostego wyboru -> skupiać się mocniej na 4 stołach NL10 czy na 2 stołach NL4. Najprawdopodobniej miałem akcje na 'dyszkach' i odpuściłem czynne uczestnictwo w tej 3 osobowej puli.
Jak na początku nie wykazałem agresji to oceniłem, że mogę być z tyłu i grałem pasywnie.. Podsumowując zepsute zagranie powinienem zabetować flop i zorientować się na czym stoję.
Podsumowanie Szkoły Kadetów:
PLUSY '+'
+ zrozumiały, jasny język prowadzącego Kołcza
+ przypominanie o treningach z zaznaczeniem jak bardzo są one istotne
+ wnikliwa analiza prac domowych
+ ciekawe i logiczne zadania domowe do własnego opracowania
+ systematyka mojej pracy (rozdania do oceny, filmy, arty)
+ inteligentne oglądanie filmów
+ ogromna motywacja (Rywalizacja;) )
+ możliwość porównania swoich odpowiedzi z innymi kadetami i przeanalizowania ich toku rozumowania
+ dużo rozdań do oceny
+ dokładna analiza swoich rozdań
+ oglądanie inteligentne filmów
+ ogarnianie wiedzy z artów, filmów i treningów
MINUSY '-'
- Nie wiedziałem do kiedy dokładnie jest ta Szkoła Kadetów
Na blogu innego ucznia znalazłem odpowiedź trenera:
Wiadomość z 16.04. 14:30
Dajesz z ta 4ta lekcja, jeszcze mamy czas .
Po czym 18.04 z rana już był post w newsach o wynikach szkoły
- Na początku nie wiedziałem jak często będzie się ze mną kontaktował trener (pierwszy odzew od nauczyciela dostałem po 2 tygodniach)
Przed szkołą:
- downswing -13bb, grałem bez statystyk 6-8 stołów NL4
Po szkole:
+ 'wróciłem' na prostą, odrobiłem ten spadek o 50$
+ coraz częściejwyniki sesji na '+'
+ gram ze statystykami
+ obecnie jestem na NL10 - 6 stołów (a na NL4 grałem przyjemnie na 12 stołach)
+ lepszy mindset (brak złości przy bad beatach)
+więcej analizuję podczas gry (kiedy i poco betować)
Podsumowując...
Jak najbardziej uważam że Szkoła Kadetów to mocno pozytywna akcja dla forumowiczów z PS. Nie znalazł się gracz, który by stracił na tej akcji, dodatkowo nagrody dla najlepszych.. That's great! Bardzo się cieszę, że udało mi się załapać do tej edycji (Lucky me!
) Mam tylko pretensje do siebie, że mogłem jeszcze lepiej wykorzystać ten czas na analizę swojej gry i dokładniej wykonać prace domowe. (Niestety zgrało mi się to akurat z gorącym okresem na studiach + magisterka + sprawy weddingowe ^^) Dzięki Couchowi z mojej klasy (Rusher), który spokojne i wytrwałe prostym, logicznym językiem tłumaczył mi te aspekty których nie ogarniałem, zrozumiałem większość przekazywanej wiedzy. Na pewno w przyszłości (oby jak najbliższej) wykorzystam opcję możliwości couchingowych Rushera
hejka
Pogrywam sobie te dyszki...
z Różnym efektem... Już jestem 25$ na plusie podczas sesji po czym kończąc sesje mam tylko z 5-6$ na plusie
(czasami spadnę tak w dół, że kończę na minusie
)
Mam dla Was parę obrazków (*wykresów) z dzisiaj i z całej przygody na NL10
1st sesja dzisiaj... (w skrócie: set over set X(, jak wpadła jakaś ładna łapa typu QQ, JJ, KK to flop zawsze straszy jakimiś over kartami a przeciwnicy mocno betuja... ehh..)
Ilość stołów - 9 (momentami jak na każdym stole coś się działo to nie miałem wystarczająco czasu na zastanowienie się nad danym rozdaniem, chyba na nl10 troszkę za wcześnie na 9 stołów)
Spoiler

2nd sesja dzisiaj... (już lepiej, grałem swoja grę, w końcu zestakowalem rakietki pf! I doleciały do celu zarabiając dla mnie kesz
)
Ilość stołów - 6 (na spokojnie, nawet momentami za spokojnie
)
Spoiler

P.S. ^^ Moja rekordowa sesja
A to wykres jak wyglądają moje dotychczasowe zmagania na nl10:
Spoiler

BR = 292.04 (+33.45$)