Przejdź do forum
‘Go Hard or Go Home...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

‘Go Hard or Go Home!!’

873 Posty
55 Użytkownicy
0 Reakcje
17.3 K Wyświetlenia
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Mini 'wake-up' session ;)

BR = 189.97 (+4.84$)

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Bardzo słaba sesja... :(

Początek nie za ciekawie a potem było już tylko gorzej... Nic nie wchodziło... Mój strit spotykał się z wyższym stritem, a rakiety były obijane przez jakieś sety... Co miałem ciekawą PP (np JJ lub QQ) i jakiś maniakalny short (30bb w stacku) zagrywa 3bet, na mojego pusha gra x i na River albo magic A albo magic K... :P I tak z 6 razy dziś... :facepalm: (jego łapki to A5o, K4s, A7o itp... ) Stałem się dzisiaj najlepszym bankomatem dla shortów. ;) O nie trafionych setach nawet nie będę pisał (call wg C20 ale i tak z 25 x po 0,2$.. To generuje stratę 5,0$! )..

Wykresik z dzisiaj:

BR = 176.93 (-13.04$) :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Witajcie.

Miałem pracowitą niedzielę:

Praca Domowa. ;)

1. Napisz co wg Ciebie daje używanie statystyk. Jakie korzyści płyną z ich używania. Chciałbym, abyś zastanawiając się nad tym, napisał również jacy gracz są Twoim głównym celem, oraz czym się cechują. Brzmi to bardzo przyziemnie, ale tak realnie, bardzo często powtarzającym się leakiem, jest po prostu zbyt małe skupienie się na sytuacjach ( w tym graczach! ) na których w dużej mierze budujemy swój profit.

1. Odp

Używanie statystyk daje nam bardzo dużą przewagę nad rywalami, ponieważ zwiększa naszą wiedzę na temat ich stylu gry.

Oczywiście statystyki same w sobie nic nie zmienią…

Muszą być spełnione pewne kwestie:
- Należy umiejętnie odczytywać statystyki!
- Gracze mogą zmieniać swój styl grając przeciwko nam
- Każdy gracz mógł mieć słabszy dzień i w statystykach wyjść nie adekwatnie do poziomu gry jaki reprezentuje
- Niektóre wartości statystycznie(w sumie to większość) wymagają relatywnie dużej liczby rozdań zgromadzonych na danego gracza żeby mogły być wiarygodne
- gracze pracują nad swoją grą i stają się coraz lepsi (right? ^^) Możliwe że baza zebranych informacji o jakimś graczu po 3tyg ulegnie ‘przedawnieniu’ - bo jego skill wzrośnie.
- nie powinniśmy naszych decyzji opierać wyłącznie na statystykach lecz się nimi umiejętnie posiłkować

Korzyści z używania statystyk:
- przeciwnicy stają się znacznie bardziej przewidywalni
- wiemy kiedy C-bet ma sens a kiedy nie
- potrafimy w przybliżeniu określić range 3betu przeciwnika i w odpowiednich sytuacjach nie dać się wyrzucić z rozdania
- znacznie łatwiej określić styl jakim gra przeciwnik jak widzimy jego staty ;)
- jesteśmy w stanie wyszukać nasze leaki analizując wnikliwie nasze własne statystyki
- j.w. tylko u przeciwników (dokładna analiza statystyk naszego przeciwnika pozwala stwierdzić nam gdzie popełnia błędy i jak możemy to wykorzystać) [Do takich analiz potrzeba znacznej bazy danych najlepiej parę k rozdań]
- jak spotykamy przeciwnika ponownie to już mamy na niego potencjalne ready w postaci statystyk z zeszłej sesji

Moim głównym celem są gracze:

A) Calling Station
Ta grupa graczy umożliwia nam wyciągnięcie sporej ilości żetonów jak mamy silny układ, a wszystko dzięki ich zamiłowaniu do przycisku ‘check’. ;) Możemy również pokusić się o rozgrywanie rąk średniej siły ponieważ bardzo często dostaniemy sprawdzenie od jeszcze słabszych układów. W potyczce z takim przeciwnikiem Drawy gramy pasywnie bo CS najprawdopodobniej da nam free card. W przypadku przejęcia inicjatywy przez takiego gracza spodziewamy się monstera, dlatego najlepiej usunąć się z linii ognia.

B) Weak Tight
Ta grupa graczy nie ma odwagi podejmować dobrych decyzji. Gra agresywna przeciwko takim player’om będzie bardzo profitowa. C-bety jak najbardziej wskazane, nawet 2nd barrel mógłby być opcją. Ale przed takim zagraniem trzeba zajrzeć do statystyk gracza i zobaczyć jak u niego wygląda ‘fold to C-bet’ oraz ‘fold T to C-bet’. Oczywiście tutaj również musimy mieć odpowiednią ilość rozdań na danego gracza.

C) Donk
Gracze określani pseudonimem ‘osiołka’ są najsłabszymi jakich możemy spotkać przy stołach.. Ich gra jest bezsensowna. Wszędzie widzą blefy, często sami blefują na Riverze na idiotycznych boardach. Są skłonni do tiltu co powinniśmy wyłapywać i przejmować ich stacki. Na nich najlepiej zadziała gra ABC-pokera.

D) Maniak
Przeciwnicy – maniacy to tacy którzy grają bardzo loose i wykazują się wybitną agresją. Właśnie z nimi możemy pograć slow play. Zachęcając ich w ten sposób do blefów. ^^ Musimy pamiętać żeby na takich graczy grać ultra-tight. ;) Jest jedna kwestia na którą musimy być przygotowani. Pomimo naszego monsterowego układu zdarza się że przegrywamy. Nawet wielokrotnie… Musimy wykazać się stoickim spokojem i czekać na kolejny mocny układ, z którym możemy zagrać. Nie pozwólmy sprowokować się do tiltu. (Tight is right!) Miewałem sytuacje w których musiałem kończyć sesję bo po 3-4 fartownych rozdaniach maniacy zarabiali a ja byłem bliski tiltu dlatego musiałem zakończyć sesję i w spokoju ją przeanalizować.

2. Codziennie wrzuć do działu oceny rozdań, przynajmniej 5 spotów, które są wg Ciebie w jakiś sposób trudne ( może to być kwestia doboru linii, czy odpowiednich sizingów, albo ogolnego planu na grę pod danego przeciwnika ). Następnie zabaw się w Judge'a i spróbuj te rozdania ocenić – po otrzymaniu odpowiedzi od sędziego z działu wróć do rozdania i wyciagnij wnioski. Jeśli korzystasz ze statystyk staraj się nimi posiłkować – jeśli nie, postaraj się wyciągać wnioski na bazie obserwacji/readow ( które oczywiscie napisz przy wrzucaniu ręki! ). Pamietaj, aby linki do rozdać wstawiać na bloga.

2. Odp

Tutaj kompletna klapa... Codziennie minimum 5 rozdań! A ja nic nie zrobiłem w tym tygodniu z moimi rozdaniami! X( Nie będę się usprawiedliwiał... (It's so gay...) W przyszłym tygodniu musimy to diametralnie zmienić!

KK
QQ
AA
AKo
TT

3. W ostatnim zadaniu dla Ciebie, chcę sprawdzić Twoje rozumienie kilku sytuacji, które dotyczą matematyki i statystyk:
- 3betujesz otwarcie za 0,4$ do 1,2$. Jaki fold to 3bet musi mieć Twoj przeciwnik anyś mogł wykonać w tej sytuacji 3bet bluff?
- jaką wartośc „Fold BB vs SB steal” musi mieć przeciwnik siedzący na BB, aby Twoj steal z SB był opłacalny a any2 jeśli podbijasz do 3bb.
- pula na flopie wynosi 1$ a Ty stawiasz zakład za 0,6$. Jak często ( % ) musisz wygrać tego pota, aby Twoj cbet był opłacalny? Nie chodzi tu o sytuacje, w której trzymasz XY na konkretnym boardzie, tylko o opłacalnośc wynikającą ze statystyki.

3. Odp

A)

3betujesz otwarcie za 0,4$ do 1,2$. Jaki fold to 3bet musi mieć Twoj przeciwnik anyś mogł wykonać w tej sytuacji 3bet bluff?

A) Odp
‘Ktokolwiek pasuje 80% lub więcej popełnia duży błąd. W następnej sekcji poznasz matematyczne podłoże tego zagadnienia. Zastanów się jak dużo gracz może pasować w dłuższej perspektywie, żeby twoje zagranie 3-bet dla blefu nie stało się +EV. 80% to z pewnością zbyt wiele.’

Na podstawie tego fragmentu z artykułu stwierdzam, że jego ‘Fold to 3bet’ powinien wynosić co najmniej 80%.. ?

Do końca nie zrozumiałem tego fragmentu artykułu… :( Tam nie ma błędu? Stwierdzenie: ‘… żeby twoje zagranie 3-bet dla blefu nie stało się +EV’ A to nie o to właśnie chodzi? Żeby jak najwięcej naszych decyzji było w long runie +EV. Tam nie powinno być: ‘… żeby twoje zagranie 3-bet dla blefu nie stało się –EV’. Jak za często będziemy 3betować 4 blef to przeciwnik się zorientuje (Jego myślenie: Za często mnie 3betuje… Hmm… Ma słaby range.. Już ja mu się odwinę z 4betem!) i zastawi na nas ‘pułapkę’ angażując nas w rozdanie w którym ma monstera…

B)

jaką wartośc „Fold BB vs SB steal” musi mieć przeciwnik siedzący na BB, aby Twoj steal z SB był opłacalny a any2 jeśli podbijasz do 3bb.

B) Odp
Przeliczę na początku 3 przykłady:

80%
Na 10 rozdań 8 pasuje czyli zarabiamy 8bb, jak 2 rozdanie np. gra raise to tracimy za każdym razem po 3bb czyli razem 6bb. W long runie wychodzimy na +2bb (8bb-6bb).

70%
Na 10 rozdań 7 pasuje czyli zarabiamy 7bb, jak 3 rozdania np. gra raise to tracimy za każdym razem po 3bb czyli razem 9bb. W long runie wychodzimy na -2bb (6bb-9bb).

75%
Na 10 rozdań 7.5 pasuje czyli zarabiamy 7.5bb, jak 2.5 rozdania np. gra raise to tracimy za każdym razem po 3bb czyli razem 7.5bb. W long runie wychodzimy na 0bb (7.5bb-7.5bb).

Analizując te 3 przykłady widzę że jak zobaczę u kogoś w statystykach „Fold BB vs SB steal” o wartości powyżej 75% (76%-100%) To bez obawy steal’ujemy oporowo bo nasze zagranie w long runie jest na +EV. ;)

C)

pula na flopie wynosi 1$ a Ty stawiasz zakład za 0,6$. Jak często ( % ) musisz wygrać tego pota, aby Twoj cbet był opłacalny? Nie chodzi tu o sytuacje, w której trzymasz XY na konkretnym boardzie, tylko o opłacalnośc wynikającą ze statystyki.

C) Odp
Pula 1$
C-bet 0.6$

Stosunek wygranych do porażek: 4/5
4$ na +
0.6$ na –
Całość +3.4$

Stosunek wygranych do porażek: 1/2
1$ na +
0.6$ na –
Całość +0.4$

Stosunek wygranych do porażek: 1/3
1$ na +
1.2$ na –
Całość -0.2$

Stosunek wygranych do porażek: 2/5
2$ na +
1.8$ na –
Całość +0.2$

Stosunek wygranych do porażek: 3/8
3$ na +
3$ na –
Całość 0$!

37,5% ^^

Aby mój Cbet był opłacalny muszę wygrać tego pota ponad 37.5% razy aby ten bet przynosił mi profit w long runie.

Uff. ;) Zrobione ^^
Kurka jak ostatni raz patrzyłem za okno to było jeszcze widno i 14:45 na zegarku... Troszkę mi się zeszło z przyswojeniem wiedzy i analizą materiału. Nie czuję się komfortowo w tych statystykach.. :( Na pewno dokładniej się tym zajmę żeby liczby działały na moją korzyść. ;)

W tym tygodniu będę miał troszkę więcej czasu na analizę gry i wciskanie tyle łap do oceny ile tylko zdołam ^^

Pozdrawiam. GN!

P.S.
Sorka że wklejam takiego kolosa, ale jak spoilerowałem odpowiedzi na konkretne pytania to nagle znikała mi część odpowiedzi... (Mimo wielokrotnych prób ciągle to samo..) :f_confused: Dobrze, że pisałem na brudno w Wordzie. ;) :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Witajcie :)

Dzisiejszy dzień był mega zalatany... Niestety musiałem opuścić dzisiejsze wieczorne treningi... (Sorry Coach.. :( ) Musiałem odwiedzić bibliotekę... [MGR'ka] strasznie się przeciągnęło... Mam taki temat na kozaku że nawet babeczka z biblioteki ze statystykami: 'Years of professional librarian' - '24 years'. Nie dawała rady nic znaleźć... Skończyło się na kilku pozycjach z Polski a reszta to zagraniczne arty... Jeden mam nawet po francusku :P haha. :facepalm:

Szukałem wszędzie 4 lekcji w 'Kadet's SQL'u' ale jak na razie chyba jeszcze nie ma...

Jak już pozałatwiałem pierdołkowate sprawy z uczelni to zasiadłem do sesji. Trwała 4,5h ;) standardowo 6 stołów i pykło 1745 łapek.

Wykresik:

Gra bardzo przyjemna ^^ :D
Tylko muszę mocno popracować nad analizą statystyk podczas gry... Zaznaczyłem sobie sporo rąk których nie jestem pewien.. Zaraz polecą do oceny! ^^

QJs

55

Na razie tylko tyle. ;) Taka dokładna analiza 1 łapki zajmuje mi ponad godzinę... :f_thumbsup:

Łups... Troszkę mi się przedłużyło :P Lecę spać!

GN!! Albo może raczej, Good Day. ;)

BR = 189.5 (+12.57$)

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Hi all,
jako że ŁAPY same się nie wrzucą:

AA
ATs
KK
JJ
TT
AKo

Już jest ostatnia lekcja (IV) ze Szkoły Kadetów ^^

Zaraz skoczę do ksero wydrukować materiały na ten tydzień a wieczorkiem trening na 18tą i sesja ^^ :D

Widzimy się wieczorem,
Sya!

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

I'm back ^^

Już na dzisiaj kończę sesję po 2h gry. ;) Jestem lekko padnięty po wczorajszej nocce :P 6 stołów masa statystyk i co chwile jakieś akcje na equilab'ie do ogarniania... Niby to tylko 2 godzinki ale wyjątkowo się działo...

Spoiler

Wcześniej byłem na 2 treningach. Dużo ciekawych info, zrobiłem sporo notatek ^^ Dzięki przykładowi jaki na sam koniec omówił Rusher, zrozumiałem mój bardzo kosztowny leak.. Mianowicie jak za szybko się ujawnię (że mam bardzo mocną rękę) to nic nie zyskam wyrzucając graczy z rozdania. Oczywiście przy odpowiednim boardzie i z odpowiednim graczem, ale na pewno muszę to jeszcze jutro dokładniej przeanalizować. ^^

Mam też kolejne rozdania do oceny:

AA

Kurcze wyskoczył mi limit i na razie więcej nie dodam... :(

No nic, jutro to nadrobimy. ;) Będzie sporo statystycznych podtekstów. ;)
Teraz obejrzę kolejne filmiki polecane w szkole kadetów na ten tydzień.

Na wieczór mam dla Was przyjemną nutkę d^^b :

Best moments => 1:34 - 2:01 & 4:03 - 4:50.

GN wszystkim ;)

BR = 201.55 (+12.05$) :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Siemanko. ;)

Już muszę lecieć spać, od rana uczelnia...

Właśnie skończyłem short sesję. Przyjemna gra tylko sporo farciło się shorcikom, KK połamane ze 3 razy przez AKo, AJo, A2s. Wszystko z shortami ok 35bb AI pre-flop. ;)

Dobrej nocki. ;]

P.S.
Jutro biorę się za ostatnią pracę domową ^^

BR = 210.44 (+8.89$)

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Elo :)

OK, z cbetem sobie poradziles i tu pasuje wszystko :)

Ze stealem jest gorzej ;) Celowo podalem przyklad SB vs BB. Tutaj Twoj steal "do 3bb" to tak na prawde steal za 2,5bb :) Inwestujesz dokladnie 2,5, bo 0,5 juz bylo w puli.

Stad oplacalnosc jest przy >62,5% :)

Z fold to 3bet przy sizingach podanych przeze mnie, wynik to 75% jesli nie uwzgledniamy ze w puli sa blindy ( 0,05$ SB i 0,1$ BB ), natomiast jesli je wliczymy, to wynik wynosi: ~68,5%.

inwestycja / ( pula + inwestycja )

Taki maly wzorek - polecam. Mozna podstawic kazda z tych sytuacji pod niego

gdzie:

- inwestycja, to dokladnie tyle, ile wkladamy do puli w danym momencie

- pula, to wszystko pozostale, co bylo juz na 'stole'

Dla przykladu ze stealem, gdzie nasza inwestycja to 2,5bb, na stole byly blindy, czyli 1,5bb:

2,5 / ( 1,5 + 2,5 )
2,5/4
0,625 = 62,5%.

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

HI Rusher ^^

Faktycznie.. Z tym stealem wkładam w pulę 2.5bb, a nie 3bb... Dlatego opłacalność już przy >62,5% ;)

Odnośnie sytuacji z fold to 3bet też już załapałem.. ;) Wyszło mi 75% bez uwzględniania blindów i ~68,6% uwzględniając blindy. ;)

Thx 4 help. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Witajcie,

Było pracowicie. Movie + analizy.

Sesja niestety w plecy. ;)
Nic kompletnie nie wchodziło... A jak dostawałem FH od flopa to nikt nawet nie raczył dołożyć 1bb do puli :P Rakiety też się niestety nie sprawdzały... Z 5 razy nawet nikt nie sprawdził mojego opena, a 3 razy mi je połamali (AA) :P No nic. ;) Trzeba się cieszyć że przynajmniej je dostaję ;)

GN. ^^

BR = 203.09 (-7.35$)

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Witajcie:

TURN

OOP
•CHECK/RAISE

Spoiler

Known Players:
UTG3: $4,00 - 100 bb
MP1: $1,98 - 50 bb
MP2: $8,07 - 202 bb
MP3: $3,39 - 85 bb
CO: $4,30 - 108 bb
BU: $7,25 - 181 bb
SB: $5,02 - 126 bb
BB: $4,00 - 100 bb

0,02/0,04 No Limit Hold'em (8 Handed)
Hand recorder for this hand:PokerStrategy.com SideKick 1.1.411.7

Preflop: Hero is UTG3 with A♠, A♦
SB posts small blind ($0,02), BB posts big blind ($0,04), Hero raises for $0,16, MP1 calls, MP2 calls, 5 folds

Flop: ($0,54 - 13.50 bb) A♥, 7♣, 6♣(3 Players)
Hero bets $0,20, MP1 folds, MP2 calls

Turn: ($0,94 - 23.50 bb) 7♥(2 Players)
Hero checks, MP2 bets $0,45, Hero raises for $0,90, MP2 calls

River: ($2,74 - 68.50 bb) 9♠(2 Players)
Hero bets $1,95, MP2 folds, Hero gets uncalled back ($1,95)

Tutaj na Turnie trafiając monstera pozwoliłem sobie zagrać x/raise. Przeciwnik był bardzo agresywny, jak widział u kogoś słabość czy zwątpienie to od razu atakował. Maniakalnie - agresywny gracz.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Heja :)

O ile sam pomysl wykorzystania maniakalnej agresji jest spoko, to zwroc uwage na:

- to by 3way pot, wiec on nie zawsze ma super light calling range flop - zazwyczaj sie jakos zahacza

- jesli jest maniakalnie aggro, to czesto warto dac komus takiemu bluffowac dalej i sciagac z niego max value. Uklady takie jak TP, czy trips same betuja river, ale bluffy Cie tam nie calluja

- mozesz sie zastanowic nad sizingiem, jesli juz grasz c/r to pomysl o tym co ma Cie callowac i za jaka cene dostaniesz te calle - czy miniraise, to na pewno max value?

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Heloł, ;)

Wczoraj słaby dzień... Niestety bez gry. :( Byłem zmęczony i musiałem odpuścić granie.. Ale za to ładnie nadrobiłem filmy z Boom'a-Zooma ^^ (Już drugi raz oglądam całą serię :f_thumbsup: )

Łapy które poleciały do oceny:
66

TT
KK
KK - tutaj jakiś błąd się pojawia i nie mogę wkleić łapy do forum oceny rozdań (wyświetla mi się jakaś stara łapa z KK ?( )

Spoiler

Known Players:
UTG2: $5,05 - 126 bb
UTG3: $4,00 - 100 bb
MP1: $1,24 - 31 bb
MP2: $4,06 - 102 bb
MP3: $5,32 - 133 bb
CO: $5,64 - 141 bb
BU: $4,00 - 100 bb
SB: $4,26 - 107 bb
BB: $6,71 - 168 bb

0,02/0,04 No Limit Hold'em (9 Handed)
Hand recorder for this hand:PokerStrategy.com SideKick 1.1.411.7

Preflop: Hero is UTG3 with K♠, K♦
SB posts small blind ($0,02), BB posts big blind ($0,04), UTG2 raises for $0,08, Hero 3-bets $0,28, 7 folds, UTG2 4-bets $0,40, Hero reraises for $1,08, UTG2 calls

Flop: ($2,78 - 69.50 bb) 7♦, 6♥, 6♣(2 Players)
UTG2 bets $0,04, Hero raises for $2,07, UTG2 calls

Turn: ($6,92 - 173 bb) 3♦(2 Players)
UTG2 bets $0,04, Hero bets $0,57, UTG2 calls

River: ($8,06 - 201.50 bb) A♦(2 Players)

PF gram raise potem 4-bet przeciwnik gra call… To daje mi info że raczej nie ma AA,KK.. Może jakieś AKs albo QQ or JJ. Spada tęczowy Flop. Raczej nikomu nie pomaga i po jego gay becie gram mocne przebicie za 2/3 puli. Następnie na T kolejny blank dlatego stawiam gracza na AI. Na River nie mam już wpływu…

UTG show AK.

AKs

Siemka Rusher,

Czyli na R mogłem mu dać szansę na bluffowanie?
Odnośnie tego callowania to tam sprawdzi mnie Ax, każda 7 pewnie zagrałaby bet/raise. Odnośnie drawu pod Flusha... hmm... [pot oddsy wynoszą ok 5:1, a oddsy 4,1:1 -> czyli przeciwnikowi jak najbardziej opłaca się grać pod flusha].

Odpowiedz
Cytat
Druneski
Oldschool Grinder

Napisane przez CleanForce

KK - tutaj jakiś błąd się pojawia i nie mogę wkleić łapy do forum oceny .

spróbuj podmienić nazwę np kk nl10 jak niedawno wstawiałeś łapę z KK to system blokuje zakładanie takich samych tematów;)

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

heja.

Ty w tym spocie masz nutsa, wiec Ciebie nie boli, jesli on dobierze - ba, Ty chcesz zeby on dobral :)
Nie mam w ogole info, wiec nie pisalem nic na zasadzie 100% pewnosci, tylko daje Ci sygnaly do przemyslenia alternatyw w podobnych sytuacjach.

A ze spotami jest tak jak pisze Druneski - jak masz 2x KK, to po prostu zrob tytal KK #1 i KK #2 i nie bedzie problemu z wrzuceniem na forum.

Co do spota, to sadze, ze albo gralbym sporo slabiej i shipowal turna, albo bym shipowal flopa. Nie widze wiekszego sensu w raise za 2$, zostawiajac sobie <60c na turn.

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Siemanko. ;)

Już po sesji.

Wykresik z dzisiaj:

Gra całkiem okej, szkoda paru AA połamanych no ale nic. :)

Ema Rusher, ja wiem że mnie nie boli jak on dobierze. Nawet sizing taki wyszedł że się mu opłacało callować. ;)

Dzięki Drune już teraz żadnej mojej łapie się nie upiecze. ;)

Pozdrawiam,
Już coraz cieplej... Niedługo coś polatamy ^^

Pozdrowienia dla wszystkich fanatyków 2 kółek ^^

'Tutaj chodzi o pasje.. Tutaj chodzi o siłę.. Tutaj chodzi o moc!' ;)

P.S.
Jutro wybieram się do rodzinki na chrzciny... Niestety nie będzie mnie na treningu na 19tą. :(

BR = 208.82 (+5.73$)

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Witajcie, ;)

Niestety najbliższe dni będą oporowe... :( (niestety - bo mało w nich będzie pokera :rage:)

Short plan:

15.04 - Dzisiaj była nauka anglika + tren :facepalm:
16.04 - nauka do egzaminu + 5 rozdań do oceny ;)
17.04 - [egzam] nauka na zaliczenie + pisanie magisterki + 5 rozdań do oceny
18.04 - [zaliczenie] pisanie magisterki + 5 rozdań do oceny
19.04 - [zdanie magisterki] oddanie magisterki i podróż do Wawy na weekend + oczywiście 5 łapek do oceny

W przerwie od anglika chciałem uczestniczyć w treningu Rushera i Muckinfelli... Wszystko pięknie odpalam o 18:58 już 27 osób (myślę nice ^^), Słucham a tu jakiś spot już bardzo konkretnie omówiony pora na podsumowanie... Zaraz, zaraz...
Patrzę na rozpiskę a tren zaczął się o 18:00!! :facepalm:

Wkurzony wróciłem do nauki anglika... :ayfkm:

Wiem, że muszę jeszcze skończyć pracę domową z tymi rozdaniami z Turna i Rivera. Oraz przedstawić (podsumować) mój rozwój podczas trwania Szkoły Kadetów. Chciałbym się do tego zabrać w pełnym skupieniu i poświęcić temu dłuższą chwilę dlatego najprawdopodobniej zrobię to dopiero w piątek... :rage: Strasznie mnie to wkurza X( bo miałem się z tym wyrobić do końca Szkoły Kadetów... ;/

No nic... Ciśniemy oporowo.. ^^

Pozdrawiam ;]

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Witajcie,

Jestem po 2 szybkich sesjach.. Pierwsza nieszczęśliwa :P 2ga już ciekawsza. ;)

1st one:

2nd one:

Łapencje:
TT
KJo
AKo
99
KQo

Lece spać, jutro shipuję egzam ^^

GN wszystkim ;)

BR = 219.52 (+10.70$)

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Witam ;)

Pora na łapki:

KQs
AKo

Na razie tylko te dwie łapki bo mało czasu... :(

Miałem całkiem udany day. ;) Złapałem '4+' z egzaminu :challenge

Jutro kolejne zaliczenia... ;)

Lece, pobiegać. ;)

Cya. ;) ^^

Odpowiedz
Cytat
CleanForce Autor wątku
CleanForce
PokerStrategist

Hejka ^^

Właśnie jestem po sesji. 1400H poszło. ;)

Początek był smętny... Przez 1000h byłem na '-' (0.5-1bi)...
Zwróciłem uwagę że sporo graczy limpuje... :rage: A potem fartownie trafia... Stwierdziłem: 'Oh no! It's time to stop it!' Zacząłem zaznaczać limperków i po 5 minutach na stołach zawitał gęsto posiany zielony kolerek ^^

Nakręcony że trzeba się zająć tą ławicą rybek kontynuowałem swoją A-game. I proszę ;) Po 400 h byłem ponad 1.5bi na +.

Już koniec Szkoły Kadetów... :( Nie udało się wygrać... Inni Kadeci byli mocniejsi. ;) Graty dla Was! troszkę odwiedzałem innych uczniów (nie tylko z FR) i moim faworytem był Xbibol . Oczywiście wygrał SH. ;) Gratz! Widać jak dużo pracy wkładał w bloqa i przerabianie zadanego materiału. :f_thumbsup:

Teraz kontynuacja pracy mgr... Sound's great! ^^

Spoiler

:facepalm:

BR = 227.13 (+7.61$)

Odpowiedz
Cytat