Tak tylko sobie narzekam, ale dalej gram swoje
Grając na 2 stołach takie sytuacje mnie bardzo irytuja, ale przy 4 jest więcej akcji i nie ma czasu na nudę, a co dopiero mówić o irytacji spowodowanej jedną niską pulą z AK.
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
Graj rękę
$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)
Known players:
[tg]UTG1 (Hero)$2.02:///////;UTG2$2.03:///////;MP1$3.39:///////;MP2$3.19:///////;MP3$1.97:///////;CO$2.17:///////;BU$2.18:///////;SB$2.01:///////;BB$0.85:///////;[/tg]
Preflop: Hero is UTG1 with K:h, A:c.
Hero raises to $0.08, 5 folds, BU calls $0.08, 2 folds, BB folds.
Flop: ($0.19) 4:c, 6:h, Q:d (2 players)
Hero bets $0.16, BU calls $0.16.
Turn: ($0.51) 2:d (2 players)
Hero checks, BU bets $0.26, Hero folds, BU gets uncalled bet back.
Final Pot: $0.51.
przy okazji wspomnę, że dziś rozegrałem 3 sesje. Najpierw straciłem ~3$ wskutek dużej akcji preflop oraz fold na niekorzystnym boardzie oraz niepotrzebnie kilka razy kontynuowałem blef na turnie, nie wiem co mnie napadło. Później trafiłem kilka rąk, odbiłem się i znowu kilka średnich pul musiałem zrzucić albo przegrałem. Teraz wieczorna sesja dosyć dobrze mi poszła, więc po dzisiejszym jestem na plus, jakieś 3$.
Teraz konkrety odnośnie moich osiągnięć, celów;
Zainstalowałem Poker Tracker 3 zastępując Słonia, PT3 jest o wiele bardziej przejrzysty i funkcjonalny, nawet dla początkującego gracza
W ciągu kilku ostatnich sesji udało mi się nie przywiązywać do puli i grać bez emocji, starałem się skupić na rozegraniu reki, a nie na wygraniu kasy
Mój bankroll wynosi obecnie 42.74$, wreszcie lekko powyżej 40
Dalej kontynuuję spamowanie forum z oceną rąk, przez co ciągle się uczę
Znacznie poprawiłem sizing swoich podbić, choć jest jeszcze wiele do zrobienia w tej kwestii
Przestałem limpować z pocket pairs, przez to poprawiłem wysokość wygranych kiedy już trafię seta albo lepiej
Zacząłem wnikliwiej analizować zagrania przeciwników w oparciu o informacje, jakich udziela mi HUD, m.in. na ich podstawię podejmuję decyzję o psotawieniu cbetu albo przebijaniu
Zaprzyjaźnić się z PT3
Swoje decyzje podejmować w oparciu o statystyki gracza, a nie tylko na podstawie boardu
Zwracać większą uwagę na pozycję i wysokość stacka przeciwnika
Zorganizować sobie więcej czasu na pokera, np. regularnie 1 sesja wieczorem lub lepiej
Stać się graczem Tight Aggressive zamiast grać Tight Passive
PS. Już kiedyś poruszałem temat statystyk, które powinny znaleźć się w moim HUDzie. Obecnie używam VPIP, PFR, AF, Cbet, Fold to Cbet, Went to SD, W$SD. Zastanawiam się, które by mi się jeszcze przydały, aby je umieścić na wierzchu. Te wszystkie 3bet itd. mam jak kliknę na HUDa, a chyba trochę niepotrzebnie zaśmiecają obraz, przy małej próbce (rzędu nawet kilkuset rąk) raczej nie są rzetelne; a w razie potrzeby mogę sobie kliknąć
Pozdrawiam czytelników