Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

FISH Blog --> NL SH Micro Stakes + Self improvement

248 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
5,193 Wyświetlenia
erefkey
Oldschool Grinder

Siema !

Jesteś mój rocznik, takze szacenuk za to :)

Będę śledził i dopingował Twój rozwój, bo zaczynamy niemal z tego samego pułapu, z tym że ja jestem gorszy :D

Jak miałbyś jakieś pytania, w co wątpie :D, to wal śmiało na moje gadu

38497418

jestem praktycznie większość czasu.

Pozdro i nie daj się tym cieniasom :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506
Oldschool Grinder

To rozdanie z 99 zbyt pasywnie, mogłeś to spokojnie podbijać preflop. Call20 raczej jest opłacalny, zapytaj ludzi z dużymi próbkami jaki mają wynik na wszelakich parkach, zapewne będzie dodatni.
Z euqilabem jaki masz problem?

Odpowiedz
Cytat
Grigo92 Autor wątku
Grigo92
PokerStrategist

Napisane przez erefkey
Siema !

Jesteś mój rocznik, takze szacenuk za to :)

Będę śledził i dopingował Twój rozwój, bo zaczynamy niemal z tego samego pułapu, z tym że ja jestem gorszy :D

Jak miałbyś jakieś pytania, w co wątpie :D, to wal śmiało na moje gadu

38497418

jestem praktycznie większość czasu.

Pozdro i nie daj się tym cieniasom :facepalm:

W wolnej chwili chętnie powymieniam się spostrzeżeniami. Do usłyszenia.

Napisane przez Jozio0506
To rozdanie z 99 zbyt pasywnie, mogłeś to spokojnie podbijać preflop. Call20 raczej jest opłacalny, zapytaj ludzi z dużymi próbkami jaki mają wynik na wszelakich parkach, zapewne będzie dodatni.
Z euqilabem jaki masz problem?

To rozdanie już przeanalizował mi Thorek, za co bardzo dziękuję :)
Co do call20 to nie będę tutaj polemizował z doświadczonymi graczami, jeśli tak mówią to tak jest. Po prostu zrezygnuję z callowania wysokich podbić na granicy zasady call20 z rekami 22-77. Czasami jak nawet trafię seta to jest on bardzo niski i pewnie często będę zmuszony go zrzucić albo przegrać sporą pulę. Jeśli źle myślę to daj mi znać :)
A co do Equilaba; po prostu jakoś nie mam czasu go używać w trakcie sesji. Nie mam czasu na wprowadzanie tych danych.
Przy okazji może mógłbyś mi poradzić jak nauczyć się szacować equity :P

PS. Skąd tu nagle takie zainteresowanie?

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506
Oldschool Grinder

Kiedy grasz wyłącznie pod seta to 22 jest tak samo dobre jak 88. Prawdopodobieństwo dwóch setów jest bardzo znikome i takoż na micro będzie to mały % range'u z jakim potrafią się przeciwnicy zestackować.
Zrzucanie seta na micro to rzadkość nad rzadkościami, musiałbyś mieć bardzo pewne info na dużej próbce żeby zrzucić.

Czy przegrać pulę? No czasem się przegrywa, ale zauważ, że średnia wygrana w spotach allin flop to nigdy nie jest 1BI, bo zwykle masz 65-80%, więc stąd prosty rachunek, że raz co kilka setów trzeba po prostu wtopić. A i tak jest to opłacalne.

Equilaba raczej nie używamy w trakcie sesji - bo właśnie nie ma na to czasu. Analizujesz sobie rozdanie po sesji, a w trakcie rozdania musisz polegać na tym, czego się nauczyłeś. Konkretne szacowanie odpowiednich rąk w głowie to raczej poziom nl200+.

Wrzucasz swoją konkretną rękę do jednego okienka, do drugiego zaznaczasz cały range z jakim myślisz, że przeciwnik zagra tak jak zagrał, dodajesz karty na stole i liczy Ci jakiś tam % szans na zwycięstwo. Dajmy na to 40%.
Potem patrzysz, że na przykład przeciwnik postawił Cię w tej sytuacji na allinie, pula po Twoim allinie wynosiła 3,80 $, a żeby wejść allin musiałeś dołożyć 1,20$.
No to dzielimy 1,20/3,80 *100% = co daje 31,6% - tyle czasu potrzebujesz być lepszy żeby móc sprawdzisz. Jeśli equilab daje Ci więcej niż 31,6% znaczy, że sprawdzenie było zyskowne.

Odpowiedz
Cytat
Grigo92 Autor wątku
Grigo92
PokerStrategist

Napisane przez Jozio0506
Kiedy grasz wyłącznie pod seta to 22 jest tak samo dobre jak 88. Prawdopodobieństwo dwóch setów jest bardzo znikome i takoż na micro będzie to mały % range'u z jakim potrafią się przeciwnicy zestackować.
Zrzucanie seta na micro to rzadkość nad rzadkościami, musiałbyś mieć bardzo pewne info na dużej próbce żeby zrzucić.

Czy przegrać pulę? No czasem się przegrywa, ale zauważ, że średnia wygrana w spotach allin flop to nigdy nie jest 1BI, bo zwykle masz 65-80%, więc stąd prosty rachunek, że raz co kilka setów trzeba po prostu wtopić. A i tak jest to opłacalne.

Equilaba raczej nie używamy w trakcie sesji - bo właśnie nie ma na to czasu. Analizujesz sobie rozdanie po sesji, a w trakcie rozdania musisz polegać na tym, czego się nauczyłeś. Konkretne szacowanie odpowiednich rąk w głowie to raczej poziom nl200+.

Wrzucasz swoją konkretną rękę do jednego okienka, do drugiego zaznaczasz cały range z jakim myślisz, że przeciwnik zagra tak jak zagrał, dodajesz karty na stole i liczy Ci jakiś tam % szans na zwycięstwo. Dajmy na to 40%.
Potem patrzysz, że na przykład przeciwnik postawił Cię w tej sytuacji na allinie, pula po Twoim allinie wynosiła 3,80 $, a żeby wejść allin musiałeś dołożyć 1,20$.
No to dzielimy 1,20/3,80 *100% = co daje 31,6% - tyle czasu potrzebujesz być lepszy żeby móc sprawdzisz. Jeśli equilab daje Ci więcej niż 31,6% znaczy, że sprawdzenie było zyskowne.

W takim razie już na starcie źle zrozumiałem ideę programu. Spróbuję się nim pobawić poddając analizie swoje dotychczasowe ręce. Zobaczymy co na to program. Oczywiście wiem, że wynik będzie w dużej mierze zależny od mojego szacunku reki przeciwnika, co nie jest prostą sprawą i ciężko się tutaj starać o perfekcyjne szacunki. Mimo to spróbuję się pobawić.
Muszę popracować nad szacowaniem rąk przeciwnika mając do dyspozycji HUDa. Z tego co mi Thorek wytyka w ocenach moich rąk to często przesadnie przeceniam swoje ręce, a czasami zbyt łatwo zrzucam ręce typu KK na flopie po np. przebiciu mojego cbeta. Jakieś wskazówki jak to poćwiczyć?
E/ Zasadę liczenia outów i oddsów raczej znam, ale ten element spekulacyjny- szacowania range przeciwnika jest mi obcy :(

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506
Oldschool Grinder

Z tego co pamiętam jest o tym filmik, ale nie wiem czy od brązu.
W skrócie: każda statystyka wymaga osobnego zinterpretowania, na przykład

gość podbił przed flopem a Ty sprawdziłeś, i z czym on podbija na flopie? jak ma np. prf 10%, to jest to domyślnie 10% najlepszych rąk startowych, a jeśli np. tylko limpował i ma limp 20% to domyślnie bierzesz 20% najlepszych rąk startowych ale tutaj już musisz odjąć jego pfr, bo przecież nie podbijał tylko limpował i uzupełnić braki słabszymi rękoma. Czyli np w czystym PFR będzie JJ+, ale w limp już tych rąk często nie będzie.

Odpowiedz
Cytat
Grigo92 Autor wątku
Grigo92
PokerStrategist

Zainstalowałem Poker Trackera, może to uczyni mnie bardziej pro :D
Idzie weekend, mam plany trochę pograć, zobaczymy jak to będzie.
Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
Grigo92 Autor wątku
Grigo92
PokerStrategist

Kurdę, z quizów dostaję wysokie noty, czuje, że rozumiem o co chodzi w tych materiałach, ale chyba źle gram. Mam wrażenie, że gram tight passive. Od dziś spróbuję grać bardziej tight aggressive, bo póki co marnie mi idzie i mój bankroll oscyluje w granicach ~40$.

Odpowiedz
Cytat
Grigo92 Autor wątku
Grigo92
PokerStrategist

Po 10-krotnej kradzieży blindów wreszcie udało się wejść a/i z KK i się podwoić. Niestety później musiałem grać raise preflop i oczywiście nie trafiałem flopa, więc pule oddawałem bez większych problemów. Nie wiem czy wytrwam w postanowieniu, żeby na podbicie grać raise preflop z AK, bo marnie to wygląda :( Chyba tylko przeciwko graczom tight, którzy potem bedą mogli spasować cbet z mojej strony.

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506
Oldschool Grinder

Pokaż rozdania, albo wklej linki, bo nie do końca rozumiem. Coś pomyślimy :).

Odpowiedz
Cytat
Grigo92 Autor wątku
Grigo92
PokerStrategist

Tak tylko sobie narzekam, ale dalej gram swoje :)
Grając na 2 stołach takie sytuacje mnie bardzo irytuja, ale przy 4 jest więcej akcji i nie ma czasu na nudę, a co dopiero mówić o irytacji spowodowanej jedną niską pulą z AK.

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]UTG1 (Hero)$2.02:///////;UTG2$2.03:///////;MP1$3.39:///////;MP2$3.19:///////;MP3$1.97:///////;CO$2.17:///////;BU$2.18:///////;SB$2.01:///////;BB$0.85:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG1 with K:h, A:c.
Hero raises to $0.08, 5 folds, BU calls $0.08, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.19) 4:c, 6:h, Q:d (2 players)
Hero bets $0.16, BU calls $0.16.

Turn: ($0.51) 2:d (2 players)
Hero checks, BU bets $0.26, Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.51.

przy okazji wspomnę, że dziś rozegrałem 3 sesje. Najpierw straciłem ~3$ wskutek dużej akcji preflop oraz fold na niekorzystnym boardzie oraz niepotrzebnie kilka razy kontynuowałem blef na turnie, nie wiem co mnie napadło. Później trafiłem kilka rąk, odbiłem się i znowu kilka średnich pul musiałem zrzucić albo przegrałem. Teraz wieczorna sesja dosyć dobrze mi poszła, więc po dzisiejszym jestem na plus, jakieś 3$.

Teraz konkrety odnośnie moich osiągnięć, celów;

:heart: Zainstalowałem Poker Tracker 3 zastępując Słonia, PT3 jest o wiele bardziej przejrzysty i funkcjonalny, nawet dla początkującego gracza
:heart: W ciągu kilku ostatnich sesji udało mi się nie przywiązywać do puli i grać bez emocji, starałem się skupić na rozegraniu reki, a nie na wygraniu kasy
:heart: Mój bankroll wynosi obecnie 42.74$, wreszcie lekko powyżej 40 ;)
:heart: Dalej kontynuuję spamowanie forum z oceną rąk, przez co ciągle się uczę
:heart: Znacznie poprawiłem sizing swoich podbić, choć jest jeszcze wiele do zrobienia w tej kwestii
:heart: Przestałem limpować z pocket pairs, przez to poprawiłem wysokość wygranych kiedy już trafię seta albo lepiej
:heart: Zacząłem wnikliwiej analizować zagrania przeciwników w oparciu o informacje, jakich udziela mi HUD, m.in. na ich podstawię podejmuję decyzję o psotawieniu cbetu albo przebijaniu

:club: Zaprzyjaźnić się z PT3 :)
:club: Swoje decyzje podejmować w oparciu o statystyki gracza, a nie tylko na podstawie boardu
:club: Zwracać większą uwagę na pozycję i wysokość stacka przeciwnika
:club: Zorganizować sobie więcej czasu na pokera, np. regularnie 1 sesja wieczorem lub lepiej
:club: Stać się graczem Tight Aggressive zamiast grać Tight Passive

PS. Już kiedyś poruszałem temat statystyk, które powinny znaleźć się w moim HUDzie. Obecnie używam VPIP, PFR, AF, Cbet, Fold to Cbet, Went to SD, W$SD. Zastanawiam się, które by mi się jeszcze przydały, aby je umieścić na wierzchu. Te wszystkie 3bet itd. mam jak kliknę na HUDa, a chyba trochę niepotrzebnie zaśmiecają obraz, przy małej próbce (rzędu nawet kilkuset rąk) raczej nie są rzetelne; a w razie potrzeby mogę sobie kliknąć :)

Pozdrawiam czytelników

Odpowiedz
Cytat
erefkey
Oldschool Grinder

Wydaje mi się że ręke rozegrałeś dobrze, CBET dobry i fold na turn też dobrze, bo niewarto inwestować więcej kasy, koleś ma pewnie Q 10 +

PT3 bardzo pomaga, zanim go używałem mogę to porównać z bieganiem po żwirze bez butów, da się ale będzie bolało :)

Pozdro i samych upswingów

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506
Oldschool Grinder

Napisane przez Grigo92
niepotrzebnie kilka razy kontynuowałem blef na turnie, nie wiem co mnie napadło.

Przekonanie, że sesje powinna skończyć się na plus? że skoro przerżnąłeś dobre ręce startowe przez fold nie trafiając boardu już tyle razy, to teraz należy Ci się odbicie tego? Zgaduję, bo sam tak miewałem.

Napisane przez Grigo92
:club: Swoje decyzje podejmować w oparciu o statystyki gracza, a nie tylko na podstawie boardu

Uważaj tylko żebyś nie popełniał tego błędu co ja: przewartościowywanie zbyt małej próbki. Trapi mnie jeszcze 3bet, gdzie potrafię się zasugerować przy 200h, a to niezbyt miarodajne i potem się dziwię, że jednak miał AA ;).
I uważaj żebyś sobie za dużo nie naładował statystyk naraz, bo to rozprasza kiedy nie masz jeszcze wyrobionego automatyzmu do rąk startowych i pozycji. Polecam najpierw rozegrać jeszcze więcej rąk na ubogim HUDzie (albo nawet bez niego) i potem stopniowo dodawać kolejne staty - ale też na nl2 nie przesadzałbym z ich ilością.

edit: powyższa ręka to mógł być niższy cbet 2/3 spokojnie starczy na takim suchym boardzie, nawet można mniej - ale to już zależy od stylu

Odpowiedz
Cytat
Grigo92 Autor wątku
Grigo92
PokerStrategist

Przekonanie, że sesje powinna skończyć się na plus? że skoro przerżnąłeś dobre ręce startowe przez fold nie trafiając boardu już tyle razy, to teraz należy Ci się odbicie tego? Zgaduję, bo sam tak miewałem.

Raczej głupota, bo nigdy tak nie robiłem. Ponadto zrobiłem tak w ciągu pierwszych 10 minut wczorajszej pierwszej sesji. Chyba zbyt byłem podniecony wolnym popołudniem :) Staram się przestrzegać rygorystycznie zaleceń od PS, to był raczej jednokrotny wybryk, dostałem nauczkę :)

Uważaj tylko żebyś nie popełniał tego błędu co ja: przewartościowywanie zbyt małej próbki. Trapi mnie jeszcze 3bet, gdzie potrafię się zasugerować przy 200h, a to niezbyt miarodajne i potem się dziwię, że jednak miał AA . I uważaj żebyś sobie za dużo nie naładował statystyk naraz, bo to rozprasza kiedy nie masz jeszcze wyrobionego automatyzmu do rąk startowych i pozycji. Polecam najpierw rozegrać jeszcze więcej rąk na ubogim HUDzie (albo nawet bez niego) i potem stopniowo dodawać kolejne staty - ale też na nl2 nie przesadzałbym z ich ilością.

Obecnie na HUDzie mam tylko kilka podstawowych, przez co mam ogólny wizerunek gracza. Te bardziej zaawansowane statystyki traktuję z przymrużeniem oka. W Poker Tracker 3 mam fajny podgląd informacji o graczu i tam sobie sprawdzam, np. czy opłaca się stawiać cbet. Mogę zobaczyć nie tylko % fold an cbet, ale także ile razy to miało miejsce. I faktycznie przy małej próbce ciężko jest mieć przekonanie o danym graczu.

edit: powyższa ręka to mógł być niższy cbet 2/3 spokojnie starczy na takim suchym boardzie, nawet można mniej - ale to już zależy od stylu

Powyższy przykład przytoczyłem z czasów, kiedy jeszcze miałem poważne problemy z sizingiem swoich podbić, teraz jest trochę lepiej :)

Odpowiedz
Cytat
Grigo92 Autor wątku
Grigo92
PokerStrategist

Jeszcze 1 "fajna' ręka z wczoraj:

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]UTG2$1.94:///////;MP1$1.81:///////;MP2$1.62:///////;MP3$2.23:///////;CO$2.20:///////;BU$2.93:///////;SB$1.81:///////;BB (Hero)$2.00:///////;UTG1$2.57:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 9:c, 9:s.
UTG1 calls $0.02, 5 folds, BU raises to $0.10, SB folds, Hero calls $0.08, UTG1 calls $0.08.

Flop: ($0.31) 9:h, 5:h, K:c (3 players)
Hero checks, UTG1 checks, BU bets $0.15, Hero raises to $0.40, UTG1 folds, BU raises to $0.80, Hero raises to $1.20, BU raises to $2.98, Hero calls $0.70.

Turn: ($5.04) 3:s (2 players)

River: ($5.04) 4:h (2 players)

Final Pot: $5.04.
Results follow:

Hero shows three of a kind, nines(9:c 9:s).
BU shows a pair of kings(A:d K:h).

Hero wins with three of a kind, nines(9:c 9:s).
BU wins with a pair of kings(A:d K:h).

Wreszcie jakiś trafiony set, który przyniósł zysk :)

Dodatkowo wrzucę tutaj kilka rąk, bo znowu wykorzystałem limit w dziale oceny rozdań :rage:

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter: Graj rękę $0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed) Known players: [tg]UTG1$1.67:///////;UTG2$1.15:///////;MP1$2.33:///////;MP2$2.27:///////;MP3$3.46:///////;CO$1.28:///////;BU$2.00:///////;SB$0.42:///////;BB (Hero)$2.00:///////;[/tg] Preflop: Hero is BB with J:c, J:h. UTG1 folds, UTG2 calls $0.02, 6 folds, Hero raises to $0.10, UTG2 calls $0.08.
Flop:
($0.21) 7:c, 6:d, 9:c (2 players) Hero bets $0.13, UTG2 calls $0.13.
Turn:
($0.47) 2:d (2 players) Hero bets $0.22, UTG2 calls $0.22.
River:
($0.91) A:s (2 players) Hero bets $0.30, UTG2 raises to $0.70, Hero folds, UTG2 gets uncalled bet back. Final Pot: $1.21.

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter: Graj rękę $0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed) Known players: [tg]MP3$0.96:///////;CO$2.08:///////;BU$2.25:///////;SB$2.04:///////;BB$2.57:///////;UTG2$2.03:///////;MP1$2.00:///////;MP2 (Hero)$3.82:///////;[/tg] Preflop: Hero is MP2 with A:h, Q:s. 2 folds, Hero raises to $0.08, MP3 calls $0.08, 4 folds, 3 folds, 2 folds, BB folds.
Flop:
($0.19) A:s, 3:s, T:s (2 players) Hero bets $0.12, MP3 raises to $0.24, Hero calls $0.12.
Turn:
($0.67) 9:d (2 players) Hero checks, MP3 raises to $0.64(All-In), Hero calls $0.64.
River:
($1.95) 9:h (2 players) Final Pot: $1.95. Results follow: Hero shows two pairs, aces and nines(A:h Q:s). MP3 shows two pairs, aces and tens(A:d T:h). MP3 wins with two pairs, aces and tens(A:d T:h).

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter: Graj rękę $0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed) Known players: [tg]UTG2$1.12:///////;MP1$0.43:///////;MP2$0.66:///////;MP3$0.72:///////;CO (Hero)$2.02:///////;BU$1.10:///////;SB$2.60:///////;BB$0.80:///////;[/tg] Preflop: Hero is CO with K:d, K:c. 2 folds, MP2 raises to $0.08, MP3 folds, Hero raises to $0.28, 3 folds, MP2 calls $0.20.
Flop:
($0.59) 7:c, Q:h, 9:c (2 players) MP2 checks, Hero bets $0.38, MP2 calls $0.38.
Turn:
($1.35) K:s (2 players)
River:
($1.35) J:c (2 players) Final Pot: $1.35. Results follow: MP2 shows a straight, king high(T:c T:d). Hero shows three of a kind, kings(K:d K:c). MP2 wins with a straight, king high(T:c T:d).

Czy to zalicza się jako bad beat? :rage: :rage: :rage:

Odpowiedz
Cytat
erefkey
Oldschool Grinder

Ostatnia ręka daje po turnie w zasadzie pewniak strita dla oponenta, choć mając na ręce trójkę króli mi też byłoby bardzo ciężko zrzucić i pewnie poniosłyby mnie emocje i zagrałbym jak Ty.

Odpowiedz
Cytat
Grigo92 Autor wątku
Grigo92
PokerStrategist

Napisane przez erefkey
Ostatnia ręka daje po turnie w zasadzie pewniak strita dla oponenta, choć mając na ręce trójkę króli mi też byłoby bardzo ciężko zrzucić i pewnie poniosłyby mnie emocje i zagrałbym jak Ty.

W tej ręce facet był shortem i postawiłem go na a/i już na flopie, turn i river to było oglądanie spadających kart :)

Odpowiedz
Cytat
Grigo92 Autor wątku
Grigo92
PokerStrategist

Fail of the day:

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter: Graj rękę $0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed) Known players: [tg]UTG2$2.17:///////;MP1$2.15:///////;MP2$2.02:///////;MP3$0.94:///////;CO$2.00:///////;BU (Hero)$2.00:///////;SB$3.62:///////;BB$2.36:///////;UTG1$2.01:///////;[/tg]
Preflop:
Hero is BU with A:s, K:d. 3 folds, MP2 raises to $0.06, 2 folds, Hero raises to $0.20, 2 folds, MP2 calls $0.14.
Flop:
($0.43) 9:h, 6:d, Q:h (2 players) MP2 bets $0.14, Hero raises to $0.36, MP2 calls $0.22.
Turn:
($1.15) K:c (2 players) MP2 checks, Hero bets $0.80, MP2 raises to $1.46, Hero calls $0.64.
River:
($4.05) 2:c (2 players)
Final Pot:
$4.05. Results follow: Hero shows a pair of kings(A:s K:d). MP2 shows a straight, king high(J:d T:d). MP2 wins with a straight, king high(J:d T:d).

Bankroll wynosi obecnie koło 37$, jak tak dłużej pójdzie to chyba spakuję walizki ?(
Nie wiem skąd się u mnie biorą takie zagrania. W teorii jestem raczej dobry, opanowałem ten materiał z brązu i przeważnie go stosuję, ale przy większych pulach zdarza się, że mi odbija i widzę tylko swoją rękę i pulę, którą chcę wygrać...
W rozmowach z innymi pokerzystami jestem w stanie analizować konkretne ręce i wyciągać dobre wnioski, ale w grze ciągle przewijają się debilne zagrania. Nie wiem jak mam nad tym popracować...

Jak na razie wszystkie inne cele idą na drugi tor, głównym celem staje się:
:spade: Grać ABC pokera, nie napalać się na tylko pozornie silne ręce i nie rozgrywać ich jak monsterów.
:spade: Agresywną grę prowadzić tylko z silnymi układami i przeciwko graczom, którzy bardzo często blefują i grają mega loose. Przeciwko TAGom i innym skałom składać średnio gotowe ręce.
:spade: Przestać blefować na turnie, nawet przeciwko skałom i karcie umożliwiającej blef. Za dużo tutaj tracę.
:spade: przeanalizować jeszcze raz artykuły z sekcji brązowej i wyciągnąć wnioski w odniesieniu do własnej gry, znaleźć różnice.

Cele poboczne:
:club: Zwracać większą uwagę na statystyki graczy
:club: Nie przewartościowywać niskich próbek w oparciu o kilkadziesiąt rąk
:club: Stawiać cbet ściśle wg zaleceń PS

Mimo, że poprawiłem kilka elementów gry to nadal gram jak początkujący. Najwidoczniej nie jestem tak pojętnym uczniem za jakiego się uważałem. Po rozegraniu 8k rąk i utraceniu blisko 30% rolla ciężko mówić tutaj o jakimś down swingu. Po prostu źle grałem i dalej to robię. W takiej sytuacji dalsza gra nie ma sensu i należy dopracować teorię, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Jeśli ktoś ma jakieś wskazówki, uwagi, nagany, to bardzo proszę o wpisy. Jestem otwarty na krytykę, jestem przekonany o własnej słabości.

Odpowiedz
Cytat
Grigo92 Autor wątku
Grigo92
PokerStrategist

Najbliższy tydzień albo i więcej --> https://polska.pokerstrategy.com/strategy/weekly-no-limit/
Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
erefkey
Oldschool Grinder

Widzę idziemy wspólną drogą !

Ja też postawiłem sobie challenge, że przez siedem dni nie ruszę softu, tylko będę śrubował skillsy i powiem Ci że to uzależnia jak cholera zwłaszcza, że widzisz tego realne rezultaty, choć na razie tylko teoretycznie !

oducz się starych nawyków, ja też patrze tylko na swoje karty i pule, musze to zmienić, zmieniam, rozwijam się cały czas wpada mi w ręcę coś nowego, ale jazda bo nauka nie musi być wcale nudna _thumbsup:

Ide się uczyć bo widok tiltującego rega musi być bezcenny !

Odpowiedz
Cytat