Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Fail blog. Poker is fun...

1,065 Posty
158 Użytkownicy
0 Reakcje
78.5 K Wyświetlenia
TehGamer Autor wątku
TehGamer
PokerStrategist

UFF swiezo po maturze.
100% ustny angielski i polski rowniez 100% : D!
Jestem hardkorem! _evil:

Gralem troche w pokera, ale malo. Godzine dziennie, czasem w ogole, trza bylo sie przygotowywac, kumple wpadali, cos sie dzialo. Nie tylko pokerem czlowiek zyje. Teraz jeszcze bedzie seria imprez czyt. dzien w dzien chlanie i :club: :f_biggrin:.
W pokera do przodu, ostatnio ladny winrate mam bo 4.5 BB/100, co daje mi jakies $6/h na obecnym limicie (NL25).

Moj obecny BR: $707.36 [+$357.36]

Weee mam juz podwojony bankroll, ktory wplacilem na FTP : D!

A na unibecie wciaz taki sam.

Odpowiedz
Cytat
Tyb3r
PokerStrategist

Gratulacje.

Odpowiedz
Cytat
TehGamer Autor wątku
TehGamer
PokerStrategist

Dawno nie pisalem, masa imprez teraz pomaturalnych i to dlatego. Nie ma to jak najdluzsze wakacje w swoim zyciu ; ]!
Nabazgram troche o pokerze. Idzie jak idzie, w gore i w dol. Czasem sie juz cieszysz, ze jestes juz 1.5BI na plusie, a po chwili spadasz do -1BI. Ja oczywiscie inny nie jestem i tez tak mam, ale wychodze jak narazie na + : ]! Jeszcze troche i bedzie NL50 :f_biggrin:!
Mam nowy, ambitny cel. Chce isc do Wroclawia na Politechnike. Problemem jest, jak to zwykle bywa na studiach, kasa. Potrzebne mi 800 zl / miech, dlatego tez, chce pod koniec wakacji byc regularsem na NL50 i probowac sie utrzymac z pokera. Oczywiscie, bede miec jakas pomoc od rodzicow, ale oni tez ciezko z kasa, a do pracy na 1-szym roku to raczej samobojstwo.
Na NL25 juz wyciskam taka sume, tyle ze wtedy nie ide do przodu z BR, a stoje w miejscu, a to sie juz wiaze z ryzykiem, bo jak nie ugram wymaganego $$$ to bede lecial w dol. Dlatego nie bede narazie wchodzil na NL100 (tj. jak bede miec BRa), tylko najpierw zbuduje bardziej solidny BR.
Mam plan odnosnie BRM, mianowicie zrobic go jeszcze bardziej konserwatywnym: 30 BI na limit.

Co o tym sadzicie?

Moj obecny BR: $865.05 [+$515.05]

Moj UB BR: €45.74 [+€25.74]

Odpowiedz
Cytat
SamRadziwill
Elite Grinder

Fajne założenie :) Generalnie myślę, że na NL50 spokojnie można zarabiać na utrzymanie się na studiach, jeśli oczywiście nie masz jakichś wygórowanych wymagań co do wydawania pieniędzy :D

GL!

Odpowiedz
Cytat
muckinfella
PokerStrategist

Majac niezly rakeback (najlepiej ok. 50%) i grajac 25k handow miesiecznie na 25NL mozesz z tego wyciagac dwa, nawet trzy razy tyle ile Ci jest potrzebne :)

Wiadomo, ze z tym ciezko ale zakladajac regularne +~8-10bi miesiecznie+ ok. $600-700 rake masz juz lepsza pensje niz za czyszczenie sedesow w mcdonald'sie.

Tylko dolicz jeszcze drugie tyle na zycie nocne :)

Odpowiedz
Cytat
TehGamer Autor wątku
TehGamer
PokerStrategist

Dzieki, czuje sie troche pewniej. Moje BB/100 na NL25 kreci sie w okolicach 4 BB/100. Mysle, ze to dobry wynik.
Do tego dochodza bonusiwa w postaci rakebacku i first depositu.

Odpowiedz
Cytat
Olorion
BlackMember

800zl/miech = ~250$ = powinno byc easy

gl anyway

Odpowiedz
Cytat
Guma33
PokerStrategist

Gratulacje matury! A teraz to już tylko do przodu! Myśle że Politechnika stoi przed Tobą otworem, a i na zabawe wystarczy! Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Życze powodzenia.
Też kiedyś miałem takie plany jednak jak przyszło co do czego i zaczęly się swingi to troche mnie przeraziła perspektywa utrzymywania z pokera. Jednak mimo wszystko wydaje mi się ze dla studenta jest to bardzo dobry sposób na dorobienie sobie kasy. Teraz masz pół roku wolnego to na twoim miejscu bym ostro pocinął i zobaczył jak to ci wyjdzie w praniu. Najlepiej przez ten okres postaraj się odłożyć troche kasy żebyś rok czasu był w stanie się utrzymać bez żadnych cash outów. Jak będziesz wiedział że masz na koncie kase to swingi nie będą robić już takiego wrażenie i będziesz grał bez ciśnienia. Będe śledził twojego bloga. Jeszcze raz powodzenia :)
Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
LoveinKate
Oldschool Grinder

Kończe już II rok studiów i nadal utrzymuję się z pokera. Jedyny minus tego wszystkiego że trzeba uważac z przechodzeniem na wyższe limty:/ Na początku najlepiej pojedyńcze stoły i gra bardzo tight. Co do tej sumy potrzebnej na utrzymanie (ok250-300$) myśle że jak ograniasz arty ze złota to spokojnie możesz wyciągniąc znacznie więcej na nl25. Grajac nl20/25/30 można spokojnie ugrac ponad 1000$ w miecha.

powodzenia

Odpowiedz
Cytat
TehGamer Autor wątku
TehGamer
PokerStrategist

----------- NL 50 WITA! -------------

W koncu dopielem swego. Mam BR na $1000, mozna powiedziec, ze od dzis zaczynam zbierac hajs na studia. Postaram sie zbudowac solidnego BR. Narazie bede stosowal BRM w postaci 20BI na limit, postaram sie zajsc jak najwyzej przez najdluzsze wakacje w moim zyciu, zeby byc spokojny. Pozniej, gdy zacznie sie oplacanie mieszkania (a we wrocku trzeba kupic mieszkanie juz w lipcu!) zaczna sie regularne cashouty, a jak zacznie sie nauka: 30 BI na limit.
Co do dzisiejszego dnia. Swing za swingiem... bardzo, bardzo, bardzo chcialem juz miec $1000 na koncie, wiec przycisnalem dzisiaj dwie dluzsze sesje, wyrobilem dwie raty bonusu i pikus! Z $924 do $1000 w jeden dzien :f_biggrin:! Jestem happy i w ogole :] nawet bad beat pod koniec, ktory sciagnal, ze mnie kilka dolcow (AK vs QQ no i wiadomo co na river...) nie zniszczyl mi humoru. Jutro mam zamiar zaatakowac NL50. Zaczne od 4 stolow, po tygodniu (lub jak mi sie znudzi) odpale 6, a nastepnie 9.

No to tyle
Na UB nie gralem, nie ma czasu...

Pozdrawiam
Marcin

Odpowiedz
Cytat
rumbacz
PokerStrategist

gratulacje, powodzenia na stołach :P

Odpowiedz
Cytat

powodzenia idioto

ja dwa shoty robilem na nl50 i kleska takze pilnuj sie

Odpowiedz
Cytat
TehGamer Autor wątku
TehGamer
PokerStrategist

Hmm... i w koncu udalo ci sie czy nie?

Odpowiedz
Cytat
TehGamer Autor wątku
TehGamer
PokerStrategist

Fatum... -$130
Worst day evah

Kk Nl50
ATs NL50
AKo NL50
KTs NL50

dzis juz nie gram

Odpowiedz
Cytat
TehGamer Autor wątku
TehGamer
PokerStrategist

Dobra, trza cos namalowac na tym blogu bo wieje nuda i zszedl na psy
Tak to wiec tez gram sobie dalej mojego pseudo IdiotCall and DumbDonkey LAGa niezgodnie z kazdym prawem matematyki i pewno zaraz mi ktos powie, ze krocze sladami poprzednika aka MiSzCza Nietopereka (:f_love: pomszcze Cie sen-sei!). Wrzuce wykresidlo jakie sie do tej pory uksztaltowalo.

No i pyk. Dzisiaj calkiem najs.
Przysiadlem ostatnio troche do pokera, gram 9 stolow, ugrywam bonus a do tego jeszcze calkiem najs winrate utrzymuje (w okolicach 4bb/100 sie waha, obecnie 5bb/100).

Moj obecny BR: $1059.48
a UB dalej stoi, musze troche pograc...

Pozdrufffqa :**

Odpowiedz
Cytat
astapl
Poker Player

Na co się wybierasz do Wro? :)

Odpowiedz
Cytat
TehGamer Autor wątku
TehGamer
PokerStrategist

chce na W-4 IZ (Infromatyka i Zarzadzanie), jak sie nie dostane to na W-11 PPT (Podstawowe Problemy Techniki). Oczywiscie na infe.

Odpowiedz
Cytat
TehGamer Autor wątku
TehGamer
PokerStrategist

-$165 odbilem sie od NL50, wracam znow wbijac $1100 na NL25...
http://www.pokertableratings.com/fulltilt-player-search/shipitonmycamel
czerwiec bedzie zlyyyyym miesiacem ... jezeli chodzi o winrate

Odpowiedz
Cytat
TehGamer Autor wątku
TehGamer
PokerStrategist

Dobra, nic podjalem decyzje odnosnie NL50, glownie przez nacisk kumpli z ktorymi bede mieszkal we wrocku. Siedze na NL25 dopoki nie dobije solidnego BR w postaci $2000, wtedy moge sobie eksperymentowac z NL50. Musze zebrac oszczednosci.

PS: sesja poranna: +$60 po 30 minutach, -$60 po 0 minutach i jestem na 0 (nie liczac wyrobionego bonusa $20)

Odpowiedz
Cytat