witam na moim brudnopisie.zakladam sobie blog, aby hmm przylozyc sie bardziej do gry, nauki itp.blog jakich wiele,jakies wykresiki i rozdanka beda sie pojawiac.i z czasem moze sie rozkreci
grywalem na paru roomach tulajac sie po micro.po ostanim zlym okresie na unibecie wrocilem na starsy i zamierzam zaatakowac zoom.limit nl2 of course ;p
mysle ze nie ma co sie wiecej rozpisywac na poczatek, takze startujemy z 50 BI.
pierwsza sesja za mna.gralo sie przyjemnie,choc musze sie przyzwyczaic jeszcze do dynamiki i ogolnie dzialania zoom'a.wynik moglby byc lepszy ale gra nie byla zla.
dzis kolejna sesyjka za mna.narazie jeszcze nie czuje tej gry i za duzo robie hero call'i.jak to na starsach wiadomo ze ludzie graja any two i czasem ciezko sie rozstac ze swoja reka grajac z fiszem.sesja swingowa ale koniec koncow na plus.narazie marny volume ale z czasem sie rozkrece.bo stoly dostepne 24/7
miesiac dobija konca.wiele nie gralem ale tak jak i poprzednie miesiace w tym roku dostaje tylko po dupie.zielona grubo pod ev i nie wazne czy to zoom czy zwykle stoly.na unibecie to samo.nawet nie hcce sie wrzuac wykresu bo zal.
tymczasem dam sobie spokoj z grindem raczej,nie mam sil 4 miech oddawac kolejne BI fiszom bo farca.elo
mialo nie byc grane ale jednak sie nie da nie grac.po wyprowadzce z unibetu wbilem na chwile na starsy ,lecz cos mnie naszlo zeby jednak tam nie grac.no wiec pozostalosci mego marnego rolla poszly na osemki.zapowiada sie ze to byla dobra decyzja mimo ze soft troszke drazni to jednak gra sie dosc dobrze.troche pogralem nl6 ,choc i na to nie bylo rolla w sumie ale nizej nie bylo sensu grac.na ten moment mam ~ 10 bi na nl10 i tam tez gram 1-6 stolow.licze ze soft przywita mnie upem i dobije szybko choc do 20 bi.gram sobie narazie po malu przy ostrym table selection zeby miec odpowiednich graczy na stole.
Napisane przez bobek81
mialo nie byc grane ale jednak sie nie da nie grac.po wyprowadzce z unibetu wbilem na chwile na starsy ,lecz cos mnie naszlo zeby jednak tam nie grac.no wiec pozostalosci mego marnego rolla poszly na osemki.zapowiada sie ze to byla dobra decyzja mimo ze soft troszke drazni to jednak gra sie dosc dobrze.troche pogralem nl6 ,choc i na to nie bylo rolla w sumie ale nizej nie bylo sensu grac.na ten moment mam ~ 10 bi na nl10 i tam tez gram 1-6 stolow.licze ze soft przywita mnie upem i dobije szybko choc do 20 bi.gram sobie narazie po malu przy ostrym table selection zeby miec odpowiednich graczy na stole.
Już myślałem, że w $ pokazuje a nie w BB i patrze po 1000~ rękach 250$ na plus= D. Jaki masz nick na bałwanach? Na pewno się będziemy widzieli. A jakiegoś ostrego table selection nie trzeba bo jest mnóstwo fiszów= D. Wrzucaj rozdanka to będzie się z czego pośmiać= )( z fiszy ofc= P)
przegladajac sesje znalazlem z 3 spazzy wklejac nie bede bo siara ;p ale musze pracowac nad koncentracja zeby nie robic takich glupot tym bardziej ze gram malo stolow....
i na koniec utwor ktorym w sumie sie ostatnio jaram ;]
jesli komus bedzie sie chcialo przegladnac rozdanka zachecam do krytyki
mialo byc granie na osemkach ale mimo ze to drobne potrzebowalem te fundusze na przyjemnosci ;p
a wiec tymczasem bedzie grane nl4 na platformie 24h poker.zamiast bloga bedzie watek railingowy gdyz najblizszy miesiac spedze na stakingu.zaczynamy z 25 bi na limit.stakerem po raz kolejny jest Born2bebroke i naleza mu sie za to podziekowania ;p
1. Tutaj wg mnie jest wiele dobrych opcji i to co zagrałeś jest nawet spoko z tym że ja wolałbym 2 beczki i x/behind na R.
2. Tutaj masz specyficzny board bo każdy turn i river jest dla Ciebie zły. Typek sporo bareluje bo ma cbet 60% i cbet turn 81%. Dlatego lepiej jest zagrać reise flop do 0,7 (potrezbujesz tylko 50% folda żeby to był autoprofit) jak shipnie to fold (bo nie mamy oddsów na call) a jak callnie to na i każdym broadwayu bym poprawił betem:)
3. Typek jest maniakiem więc reise na flopie i clal do shipa, a jak tylko sprawdzi to mocny bet lub ship na turnie(nie wiem jak duży bd pot i czy ship się zmieści). Ogólnie masz przynajmniej 50% (chyba że ma seta) więc jak go wywalasz z gotowych układów to lepiej dla Ciebie więc trzeba grać agresywnie. vs KK też masz flipa : )
4. 43/3 typ co nie kombinuje. W 4wayu pewnie 7x ma na takim boardzie. wp
na wieczor meczyk, niezle cisnal niebieski manchester i zasluzone 3 punkty dla nich.sam mecz zawiodl a raczej postawa man u.po meczyku poszla jeszcze sesja jakies 800 rak.nie pamietam teraz jak uzyskac w pt wykres tylko z jednej sesji wiec wrzuce wykres z calosci.dodam ze tracker zgubil jakies rozdanka wiec jest tak samo jak na unibecie tam tez to bylo norma.jedna reke opisze bo chcialem ja oznaczac do wrzucenia gdyz foldowalem...
i rozdanie z samego poczatku sesji. moj check na river byl specjalnie zeby dac mu zablefowac, jak sie okazalo trfil nutsa z flopa.drugi raz pewnie zagralbym tak samo te rozdanie,choc moge sie mylic. wiec pytanie czy to jest do foldowania w 3bet pocie na skroconym stole ??
i jeszcze rozdanko o ktorym wpsominalem na poczatku
na sb dostaje QQ utg otwiera za 0.16 caly stol dorzuca ja zagralem squeez do 0,86 foldy do bu i on gra call.flop wpada Axx z drawem do koloru ale nie dla mnie.zagralem check z zamiarem raise'u.bu uderzyl za okolo 1/4 puli na co ja odpowiedzialem mini raise'em i dostalem 3bet na co ja fold ,bylismy lekko deep.
Jaki poziom na tym roomie? Podobnie jak na 888= D? Życzę powodzenia= ) Ja też zacząłem grać na innym roomie a mianowicie na starsach i na razie idzie dobrze= ) Życzę powodzenia= )!
1. Very good ♠_thumbsup: Ogólnie w takich spotach za foldem przemawia to że typ gra 24/3 co oznacza że nie kombinuje. Dla pewności można spojrzeć na AF które będzie pewnie małe.
2. Jak widzisz kolejny over agro pros 34/3 który zespazował vs swoje Agame i otworzył A9 na UTG :nh Skoro on otwiera w sumie 3% kart a teraz robi to z UTG to call preflop z TT jest tylko pod seta. Mimo że na flopie leci x/behind od niego, to turna bym nie betował bo on ma za ciasno. Szczerze mówiąc to obstawiałbym go na QQ+ i AK ale jak widać nie wytrzymał retard i otworzył A9. Do minireisa na T izi fold ♠_thumbsup: a jak poprawia R to znaczy że ma grubo bo ==nie boi się K.
3. Preflop bym do 10bb 3betował bo macie troszke więcej niż 100bb. Po flopie graj tak jak byś grał vs AdJc. Mocno flop (minimum 3/4), turn i ship river przy braku czwartego :diamond:.