Pora podsumować weekend bardziej szczegółowo. Ogólnie zauważyłem, że na P* jest więcej agresji niż na platformach, na których wcześniej grałem. Osobiście mi to nie przeszkadza. Lubię jak jest dynamika i przeciwnik zmusza mnie do głębszej analizy.
Najpierw wykres z 2-godzinnej sobotniej sesji:

Uploaded with ImageShack.us
Tak jak mówiłem wynik podobny do piątkowego. Z ciekawszych rozdań to mój hero call vs Fish:
Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
UTG: $28.88 (115.5 bb)
MP: $26.03 (104.1 bb)
Hero (CO): $29.38 (117.5 bb)
BTN: $25 (100 bb)
SB: $42.96 (171.8 bb)
BB: $28.02 (112.1 bb)
Preflop: Hero is CO with A
7
2 folds, Hero raises to $0.75, BTN folds, SB raises to $1.25, BB folds, Hero calls $0.50
Flop: ($2.75) 7
6
9
(2 players)
SB bets $1.75, Hero calls $1.75
Turn: ($6.25) T
(2 players)
SB bets $4.50, Hero calls $4.50
River: ($15.25) 4
(2 players)
SB checks, Hero checks
Results:
Spoiler
$15.25 pot ($0.69 rake)
Final Board: 7
6
9
T
4
Hero showed A
7
and won $14.56 ($7.06 net)
SB showed A
Q
and lost (-$7.50 net)
Przeciwnik mega agresywny. 3betwał bardzo dużo rąk z takim sizingiem, ale najczęściej były to broadwaye, niskie i średnie pp, Axs. W każdym razie stwierdziłem, że przeciwnik nic tam nie reprezentuje na turnie. Pewnie sprawdziłbym też river, jeżeli tak zagrałem na turn. Na szczęście poszedl check i okazało się, że miałem rację.
W niedzielę było dłużej(4,5h) i co za tym idzie ciekawiej. Jak pisałem wcześniej grałem agresywniej. Na początku miałem słaby timing, co wyjaśnia powstałą sinusoidę.
Oto wykres:

Uploaded with ImageShack.us
Było trochę szczęścia. Wygrane AA<KK<JJ. Nuts FD<FD. Były też big foldy. Fold vs 4bet QQ, AK vs murki. Na jednego z przeciwników nawet KK zrzuciłem, co mi się zdarzyło chyba 2 raz w życiu. Jeżeli mój przeciwnik ma 2.0 3bet i zagrywa mi 4bet z UTG to stwierdziłem, że albo to jest KK, albo AA. Widziałem wcześniej jak sprawdzał 3bet z QQ, AK, więc nawet długo się zastanawiać nie musiałem. Na szczęście się nie pomyliłem, bo ktoś za mną zestackował z nim 99 w tym spocie i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu ukazały się AA. Tak więc well played. ♠_thumbsup:
Wstawiłem 2 rozdania do oceny. Musiałem prosić brata o to, bo nie mam srebrnego statusu. On gra NL4 i na srebro spokojnie wystarcza.
Btw. nie mogę go jakoś zmobilizować do solidniejszej gry. Każdą moją krytykę przyjmuje jakbym się mądrzył, a ja tylko chcę naprowadzić na dobrą drogę. Stwierdziłem, że najlepszą mobilizacją dla niego będą moje wyniki i na tym się muszę skupić.
Oto te rozdania wstawione do oceny:
TT Nl25
Qq Nl25
Na prawdę udany weekend. Nawet usiadłem do analizy. Myślę, że będę to robił raz w tygodniu. Chyba, że będę więcej grał, to częściej.