Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

czas na nowy start

46 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,171 Wyświetlenia
czajs Autor wątku
czajs
PokerStrategist

Hello

długo nic nie pisałem, ale jak mówiłem byłą przerwa...

przerwa zaowocowała uzbieraniem bankrolla - wypłaciłem z TaF'a 50$ więc jest za co grać:D

podjąłem też pare decyzji:
- przenosiny na FR - chyba za wysoko mierzyłem z tym SH na początek, FR wydaje się dużo łatwiejsze i spokojniejsze
- przenosiny na PP - duuużo więcej stołów FR niż na Everku
- przejście na BSS - za dużo się naczytałem o nieskuteczności MSS na micro

no ale grę zaczynam od stycznia - teraz mam za dużo roboty na uczelni
w tym czasie mam zamiar dalej się uczyć

a wiecie co najpierw?

przestudiuje blog kolegi Grigo92! o! tak zrobie!:)

Odpowiedz
Cytat
Simek87
Oldschool Grinder

Hejka Czajs !

Powodzenia w realizacji planów.
Mi się udało w końcu przejść przez NL2 i NL5 na everku.
Ale właśnie grając FR, zamierzam SH przejsc dopiero na wyzszym limicie.

Odpowiedz
Cytat
aldon7
Elite Grinder

wplaciles juz kase na pp?

jezeli masz w planasz szersza nauke to wiedz ze predkosc nabijania pkt na ps, gajac na party mikro limity jest fatalna.

ja wlasnie skoczylem w 2 str z pp na everka i zmiana jak najbardziej na +.

slabsi gracze (ogolnie jak tak teraz mysle to nie wiem moze 1 max 2 gracy oznaczylem sobie jako nitow, na pp mialem ich dosyc sporo)

lepiej leca pkt co zawsze niesie korzysc x2 (pkt do bonusow na everescie i pkt na ps) (jak dobrze zwieje to chyba uda mi sie od 0 poziomu od razu na 2 wbic w 2,5 - 3 tyg :D)

ja bym sie nad tym pp zastanowil :D jak juz zmiana to wydaje mi sie ze mozesz sie rozczarowac :D (chociaz zalezy jakie masz oczekiwania :D )

Odpowiedz
Cytat
czajs Autor wątku
czajs
PokerStrategist

aldon7: widze właśnie że ze statusem podskoczyłeś, te punkty lecą tak wolno na PP pewnie dlatego że na Everku rake jest dealt a na PP contributed?

Simek87: ile stołów FR i w jakich godzinach udawało CI się odpalać na Everku?
z tego co zauważyłem to Everek jest doliną SH raczej i dlatego planuje się przenieść na PP gdzie FR jest pełno o każdej porze

Odpowiedz
Cytat
Grigo92
PokerStrategist

Hej!
Ja gram FR na PP, więc mogę kilka słów napisać.
Jeżeli nastawiasz się na grę FR to jest to dobre miejsce. Masa stołów, dużo graczy, dobry soft. Nitów faktycznie jest sporo, ale na nich też da się zarabiać, choć jeszcze mam z tym problem :P Punkty faktycznie idą dosyć wolno, ale nie mam porównania z innymi platformami, bo grałem tylko tutaj i dawno temu na FTP.
Nie tak dawno temu byłem o krok od przejścia na SH, ale wskutek pewnych okoliczności zostaję na FR, więcej możesz dowiedzieć się na moim Blogu, zapraszam.
Nie grałem nigdy MSS. BSS od razu przypadło mi do gustu. Jeśli opanujesz grę to zyski z pewnością są wyższe niż grając MSS. Sam jestem na etapie opanowywania tej gry :P
Fajnie, że się odezwałeś. Uporządkuj sprawy i bierz się do roboty!

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Simek87
Oldschool Grinder

Na NL2 i NL5 grałem max 6 stołów bo na więcej mi monitor nie pozwala, generalnie problemów żeby wbić nie ma, chwile poczekać na wait liście trzeba, co prawda table selection nie robiłem.

Godziny popołudniowe 18-24.
Teraz jestem na NL10 i ze stołami też nie ma problemów jeszcze.
Problem z NL5 jest taki, że dużo osób stara się grać ABC tag.
Albo zupełnie nitowato.

Odpowiedz
Cytat