Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] continuous improvement

9 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
420 Wyświetlenia
iunctim

Witam wszystkich,

Nad rozpoczęciem pisania bloga zastanawiam się od paru dni. I w końcu zdecydowałem. Dlaczego?
Może najpierw się przedstawię. Mam na imię Sławek, lat 28. Pochodzę ze Śląska a dokładnie z Gliwic a od 3 lat mieszkam w Gostyniu. Na forum zarejestrowałem się prawie dwa lata temu jednak po zdaniu quizu, otrzymaniu 50$ i szybkim przegraniu zapomniałem o PS. Wróciłem jakieś półtora miesiąca temu i zacząłem czytać artykuły oraz forum. Na początek dla żółtodzioba sss. Wpłaciłem 10$ na PP, szło dobrze ale później zaczął się tilt, spadek no i wyszedłem na 0. Stwierdziłem, że kilka dni należy się odpoczynek i oczyszczenie głowy. Przez tydzień przeglądałem rozdania, analizowałem, wysłałem swoje hand history do Gomeza (dzięki jeszcze raz za pomoc) po czym wróciłem do gry. Wpłaciłem 25$ i z 12 sesji 9 na plus.
Po przejrzeniu historii swoich rozdań stwierdziłem, że głównie tracę wchodząc all in z AK, AQ, AJ gdy nic się nie pojawia na flopie. Zauważyłem również, że wychodzę najlepiej jeżeli sesje trwają do ok. 1h grając na 4 stołach jednocześnie.
Wczoraj spróbowałem gry na 6 i z 58$ spadłem do 46$ i jak na razie odechciało mi się takich prób :).

Wrócę do początku dlaczego będę pisał bloga? I dlaczego nazwałem go „continuous improvement – żonkiś na party”?
Z zawodu jestem inżynierem jakości i z ciągłym doskonaleniem mam do czynienia na co dzień więc postanowiłem połączyć obie rzeczy, co z tego wyjdzie to zobaczymy :). A żonkiś to wiadomo, oczywiście całusy dla mojej kochanej żony, która wytrzymuje chwile jak gram a nie zajmuję się nią :)

OK, teraz kilka liczb:

Bankroll stan na 31.03: 47,31$
Ilość rozdań od początku zbierania PP / PS (26.02): 8532
Stan $ od początku zbierania PP / PS (26.02): -17,57$
BB/100: -2,06

No i cele:
[ ] wyjście na plus do połowy kwietnia, aby mieć czyste sumienie co do zmarnowanego bonusa PS :)
[ ] NL25
[ ] Zrzucanie kart AK, AQ, AJ, KQ po flopie, gdy nic nie trafiam

A poza tym:
[ ] ok. 200 km tygodniowo na rowerze :)
[ ] jogging ok. 5-6 km dziennie

Ok., tak więc to chyba na razie wszystko, postaram się chociaż jeden wpis dziennie zrobić i wrzucić jakieś rozdanie...

pozdrawiam s.

8 odpowiedzi

Życze powodzenia oraz sugeruje troche poczytać i pograć Fixa, przy takim rollu i tych limitach no i oczywiscie przy poziomie graczy wydaje mi sie to troche bardziej dochodowe od SSS z którym również miałem doczynienia nie raz nie dwa : ) I od rolla 100$ skoczyć na NL. Oczywiście do niczego nie namawiam.
Pozatym godne pozazdroszczenia cele poza pokerowe, które również mam w planach ale jakoś brakuje motywacji.
Jeszcze raz powodzenia.

iunctim Autor wątku
iunctim

początek miesiąca na plusie 4,33$ zapowiada się całkiem optymistycznie, może sesja nie za długa 200 rozdań; BB/100 - 21,65
po przejrzeniu sesji żadnych ciekawych rozdań JJ przegrane z AK po wejściu all in na turnie i riverze K i A :), sesję dzisiaj kończę obiecałem, że po pijaku nie gram a kilka drinków już w siebie wlałem

wracam do meczu, a obiecałem sobie, że więcej nie będę oglądał :)

Bankroll:51,64$

@pokermaster555: co do fix'a to pomyślę jak przyjdzie większy bad beat, na razie trzymam się nl

Cele:
[ ] wyjście na plus do połowy kwietnia, aby mieć czyste sumienie co do zmarnowanego bonusa PS
[ ] NL25
[ ] ok. 200 km tygodniowo na rowerze
[3,33%] jogging ok. 5-6 km dziennie

iunctim Autor wątku
iunctim

Czas podsumowań prawie 10k rozdań na PP nl10, właśnie przejrzałem większość przegranych partii i stwierdzam, że wynik mógłby być całkiem inny ale tak to się kończy jak się nie trzyma strategii... no ale nic nie załamuję się, wracam do ponownego czytania artów, rozdań, oglądania filmików oraz jak znajdę czas uczestniczenia w treningach
Hands: 9996
Stan $ od początku zbierania PP / PS (26.02): -27,53$
BB/100: -3,14
Przy okazji wpłaciłem sobie 25$ żeby nie stracić bonusa 25% (niby nic ale zawsze to coś)
Po tych 10k stwierdziłem (pewnie Ameryki nie odkryłem), że na nl10 jest za dużo shortów w godzinach popołudniowych i nocnych, ciężko znaleźć dobry stolik...no ale nic może się uda dojść do nl25 zobaczymy jak to wyżej wygląda :)

Bankroll: 65,16$

A tak wygląda wykres:

Poczytałem pierwsze artykuły z działu basic i trochę pograłem FL:
Hands: 813
BB/100: 0,9

i jak na razie największa wygrana:

Known players:    
[tg]SB$2,90:///////;BB$5,00:///////;UTG1$1,65:///////;UTG2$3,80:///////;Hero$4,55:///////;[/tg]
0,1/0,2 Fixed-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP3 with 4♥, 4♠
UTG1 calls, UTG2 calls, 2 folds, Hero calls, 2 folds, SB calls, BB raises, UTG1 calls, UTG2 calls, Hero calls, SB calls.

Flop: (10,00 SB) A♣, A♦, 4♦ (5 players)
SB checks, BB checks, UTG1 checks, UTG2 bets, Hero raises, SB calls, BB 3-bets, UTG1 calls, UTG2 caps, Hero calls, SB folds, BB calls, UTG1 calls.

Turn: (14,00 BB) 4♣ (4 players)
BB checks, UTG1 checks, UTG2 bets, Hero raises, BB 3-bets, UTG1 calls, UTG2 caps, Hero calls, BB calls, UTG1 calls.

River: (30,00 BB) 7♥ (4 players)
BB bets, UTG1 calls, UTG2 raises, Hero 3-bets, BB caps, UTG1 calls (All-In), UTG2 calls, Hero calls.

Final Pot: 43,25 BB

Results follow (highlight to see):
Hero shows kareta, czwórki (4h 4s)
UTG1 shows dwie pary, asy i czwórki (Kc Jc)
UTG2 shows ful, asy na czwórki (As 8h)
BB shows ful, asy na czwórki (Kh Ah)

Hero wins with kareta, czwórki (4h 4s)

Na P* dostałem 5$ i żeby je utrzymać musiałem zagrać za conajmniej 1$ w jakimś turnieju no i po turnieju za 2$+0.20$ zostało 2.80$ hehe i co tu zrobić... nie wpłacam kasy na P* bo nie zarejestrowałem się przez PS więc pomyślałem mały challenge :) i dojście do NL25 i po króciutkiej sesji 6$ i walczę...

Dostałem jeszcze z zagranicznego forum 40$ i wyrobienie bonusa 100$ ale jest to raczej mission impossible przy średniej ok 1500 graczy :/, i żeby coś ugrać trzeba trochę ryzykować BR: 68.11$

Jak mi się uda to wkleję dwa mega rozdania :D

A tak przy okazji co mam tu pisać, żebyście mnie chcieli czytać ? :P

iunctim Autor wątku
iunctim

całkiem udana sesja wieczorno-nocna :)

challenge P* BR: 10.55$

PP BR: 64.99$

AP BR: 97.28$
z prawie 70$ spadłem już do 18$ ale krótka przerwa, ochłonąłem i w pół godzinki 80$ :), trochę nijak ma się gra na Action Poker do BR, gram na 0.25/0.5 i 0.5/1 a w sumie FR NL o tej porze jest może z 5 :(

Overall BR: 172,82$

czas spać...zzz

iunctim Autor wątku
iunctim

nie pisałem prawie miesiąc a trochę się zmieniło, ale od początku :)

a propos BR to na Action Poker zakończyłem przygodę na 0 oczywiście dlaczego? TILT !!! X( i jestem zły na siebie za przerąbanie kasy... trudno było minęło...z PP wypłaciłem kasę, wpłaciłem na Everest i wyrobiłem sobie bonus 50$ za 500 punktów zajęło mi to ponad 4k rozdań głównie 4 stoły NL10 no i wypłaciłem kasę przy stanie 112$ teraz wracam na Poker Heaven aby wyrobić bonus...przy okazji denerwuje mnie czas przelewu z pokerroomu na MB :/ no ale nic trzeba być cierpliwym

z tego co pamiętacie zrobiłem mały challenge od 2.80$ do NL25 i....jak narazie powoli jest gites chociaż przy poważnym spadku "zabezpieczyłem" się 8,7$ z innego konta

ale jestem zadowolony bo to pierwszy wykres, który idzie zdecydowanie w górę a to stan konta :)

dla niektórych to nic ale ważne, że widzę efekty nie tiltowania :)

jutro wyjazd do Pragi, wycieczka z firmy ale biorę karty może kogoś namówię na pokerka i w końcu przydałaby się kaska z TAF bo na razie wielkie 0

iunctim Autor wątku
iunctim

aha, zapomniałbym cele:

[ ] NL25 start 1 czerwiec - tylko nie wiem jeszcze na jakim roomie ze względu na punkty PS

[ ] wyzdrowieć - moje pachwiny nie wytrzymały biegania, rowera i futsalu :/

[ ] bez tiltu, tiltu, tiltu, tiltu :D

a przy okazji, świetna bramka Essien szczena opada, przypomniał mi się gol Zidane w meczu pomiędzy Realem a Bayerem Leverkusen z 2002 roku

iunctim Autor wątku
iunctim

z Pragi wróciłem...2 dzień z rzędu bez piwka czy czegoś mocniejszego ale się trzymam _biggrin:, jedyne co pewnie będę miło wspominał to Czeszki _cool: tylu pięknych kobiet nie pamiętam na km2 _pleased:...a wracając do pokera Everest skusił mnie wyrobieniem bonusa 300$ za 3000 summit points i statusu Camp I więc zostałem, tylko nie wiem czy zdążę wyrobić do końca miesiąca.
Jedyne co mnie denerwuje na tym pokerroomie to rozmiar okien na 17'' monitorze i przy 6 stołach 640x480 to masakra.
Pierwsze 2 dni zmagań na NL25 po 491 rękach +19,20$ oby tak dalej... byłoby lepiej, ale popłynąłem na takim to o to rozdaniu _frown:

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$6,35:42/33/10/8,0/67/0/-/75;Hero$5,00:///////;MP2$22,85:86/13/1/1,5/7/11/100/100;[/tg]
0,15/0,25 No-Limit Hold'em (7 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP1 with A♦, K♦
Hero raises to $1,00, MP2 calls $1,00, 4 folds, BB calls $0,75.

Flop: ($3,15) 2♦, 6♦, 7♦ (3 players)
BB bets $0,25, Hero calls $0,25, MP2 calls $0,25.

Turn: ($3,90) T♠ (3 players)
BB bets $0,55, Hero calls $0,55, MP2 raises to $3,00, BB folds, Hero raises to $3,75 (All-In), MP2 calls $0,75.

River: ($11,95) T♣ (2 players)

Final Pot: $11,95

Hero shows kolor, as high (Ad Kd)
MP2 shows ful, siódemki na dziesiątki (7h 7s)

MP2 wins with ful, siódemki na dziesiątki (7h 7s)

...no nic może pójdzie lepiej, wracam do gry

iunctim Autor wątku
iunctim

na dziś koniec grania, 1632 ręce +6,55$ i do tego takie rozdanie :/

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$16,50:138/16/9/2,3/14/40/100/0;Hero$12,35:///////;CO$18,03:10/70/0/2,5/29/-/-/100;[/tg]
0,15/0,25 No-Limit Hold'em (9 handed)

Preflop: Hero is UTG with K♣, K♥
Hero raises to $1,00, 4 folds, CO calls $1,00, BU folds, SB calls $0,85, BB folds.

Flop: ($3,25) T♠, 9♥, 8♦ (3 players)
SB checks, Hero bets $3,25, CO calls $3,25, SB folds.

Turn: ($9,75) 6♣ (2 players)
Hero bets $8,10 (All-In), CO calls $8,10.

River: ($25,95) 7♣ (2 players)

Final Pot: $25,95

Hero shows strit, do dziesiątka (Kc Kh)
CO shows strit, do walet (As Jh)

CO wins with strit, do walet (As Jh)

hmm... na flopie już all in?