Final Pot:$242.76
BB shows STRAIGHT NINE 9♦: 8♣:
SOEK shows STRAIGHT SEVEN 4♥: 3♥:
Gnight.
It's not how good you play while you're winning, but how good you play while losing, that determines how much of a winner you are - FanPage, EFP YouTube, My YouTube, Instagram
Może jakieś konkretne spoty was interere? Jakieś handy? Jakieś handy w jakiś spotach?
Nudzi mi się, a nie chcę randomowych wstawiać.
Następne dni będę na non-sd się skupiał to może coś z tego. Jakieś blefy powrzucamy.
No to bęc:
It's not how good you play while you're winning, but how good you play while losing, that determines how much of a winner you are - FanPage, EFP YouTube, My YouTube, Instagram
1. defend BB vs BTN & ch/r flop then -> kiedy barrelujesz dalej, kiedy odpuszczasz i dlaczego
(wiadomo, że to sprowadza się do polarized or depolarized CBet przeciwnika, ale zdarzają się ciekawe spoty ;))
2. multibarrel w 4bet spotach - kiedy barrelujesz, a kiedy odpuszczasz i dlaczego
3. gra OOP w 3bet spotach -> IMO zacznij od tego jak konstruujesz swój calling range + gameplan
to takie spoty, gdzie moim zdaniem wielu graczy popełnia sporo błędów i wiele rzeczy jest dość "close"
1.PREFLOP
a. Zaczynam od określenie czy grać jest kompetentny.
b. Jeżeli tak określam range 3betu. W tej sytuacji z graczem 50/4 na BTN i moim ft3bet EP 68 umówmy się, że value handów przy spolaryzowanym 3betting rangu jest mało.
c. Patrzę czy przez przypadek nie ma 3bet vs EP/MP 3%
d. Patrzę na cbet flop & T i fcbet to x/r. Układam wstępny gameplan.
e. Calluję tam myślę, że 88+, KQs+,ATs+ ( w zależności od punktu d.) Może być tak że folduję wszystko w tym spocie bo gość będzie cbet 60/60/100 ft x/r 30%.
2. FLOP
a. Z oczywistych przyczyn nie mam tu x/r. Barreluje moje outy, wywalam blefy itd.
b. Patrzę sizing.
3. TURN
a. Struktura otwiera equity sporo rąk będzie dalej barrelowal.
b. Patrzę sizing + tempo. Na flopie bił 1/2 a na T 2/3. Chce zwiększyć SPR z drawem by pewnie bił niżej (to nie nl400). W tym momencie poddaję rękę na river jeżeli missed. Mam za to impplied odds na jego madehand i umówmy się, że sety czy overpair nie zrzuca do donkbeta na river.
4.RIVER
a.JEB.
Dziękuję.
Tak było rozkminione podczas gry a tak bym to skorygował:
Żeby nie poddawać ręki w bezsensowny sposób na river. Na jego turn betting range możemy spokojnie x/shove. Na jego value range mamy 43% equity. Dodając do tego 2, 3 kombinacje semiblefów mamy tam +EV x/shove. Pamiętajmy, że on betuje vs EP/MP 2nd barrel po callu OOP od gość z ft3bet 69. Myślę, że część equity by grał x/back = spot jest close do x/c i x/shove T
Napisane przez babel92
1. defend BB vs BTN & ch/r flop then -> kiedy barrelujesz dalej, kiedy odpuszczasz i dlaczego
(wiadomo, że to sprowadza się do polarized or depolarized CBet przeciwnika, ale zdarzają się ciekawe spoty ;))
Szczerze, to nie wiem co Ci tutaj wstawić. Tak jak napisałeś w zależności od cbetting rangu planuję betowanie T & R.
Taka oczywistość przy spolaryzowanym to boardy:
$0.50/$1 No Limit Holdem
OnGame
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
Na zdepolaryzowany cieżko mi znaleźć spot, bo jak się domyślasz większość x/r będzie dla thin value, ponieważ MVR będzie grane przez x/c. Z tego wyniika, że nie blefuję vs zdepolaryzowany za dużo.
Napisane przez babel92
2. multibarrel w 4bet spotach - kiedy barrelujesz, a kiedy odpuszczasz i dlaczego.
Nikt nie calluje moich 4betów jak zaczną to zacznę się martwić. Na razie useless. Jako, że na większość regów jestem spolaryzowany to odpuszczam postflop when missed.
Bonbel done. Spoty o które prosiliście będą jutro dzisiaj na ryj padam.
BI: 23/50 winrate: 11bb/100 hands: 22500
Pre-Flop: ($1.50, 5 players) SOEK is BTNQ♥: A♥: 1 fold, CO raises to $3, SOEK raises to $9, 2 folds, CO calls $6
Flop:4♦: Q♦: J♦: ($19.50, 2 players)
CO checks, SOEK bets $13, CO calls $13
Turn:6♠: ($45.50, 2 players)
CO checks, SOEK goes all-in $91.26, CO calls $91.26
River:3♣: ($228.02, 2 players, 1 all-in)
Final Pot:$228.02
CO shows FLUSH ACE A♦: 5♦:
SOEK shows PAIR QUEEN Q♥: A♥:
CO wins $225.02 (net +$111.76)
SOEK lost $113.26
Dużo stołów nie wiedziałem co zrobić no to JEBS. Co ftu gracie na T na goscia z OR 24 i ft3bet 62
BI: 20/50 winrate: 9bb/100 hands: 22500
Pre-Flop: ($1.50, 4 players) SOEK is BBQ♦: A♥: CO raises to $3, 2 folds, SOEK raises to $10, CO calls $7
Flop:3♥: 4♦: 5♥: ($20.50, 2 players)
SOEK checks, CO checks
Turn:J♥: ($20.50, 2 players) SOEK bets $14, CO calls $14
River:Q♣: ($48.50, 2 players) SOEK bets $36.50, CO folds
Final Pot:$48.50
SOEK wins $83 (net +$22.50)
CO lost $24
24/21 OR CO 31 ft3bet 60 Bet Ip when Missed 68
Spada bardzo fajny board, bo koleżka nic nie trafił, a ze swoim SD value nie dojdzie do rivera.
Flop gram x/r na ship fold (procent czasu jaki tu dostane ship jest znikomy, bo tylko strapowane QQ+ i trafione sety.) Ze 6 czystymi outami i backdoorem + FEq na J i K spokojnie mogę go pocisnąć.
Taki był plan a wyszło jak wyszło.
$0.50/$1 No Limit Holdem
OnGame
6 Players
Tam preflop missclick się wkradł. Tani blef to dobry blef. Ludzie zaczęli się bać betować swoje PP w takich spotach jak masz x/f ~50 + jakiś tam x/r z niewiadomych przyczyn.
3bet OOP grany przez CBET
$0.50/$1 No Limit Holdem
OnGame
6 Players
Turn:8♠: ($52, 2 players) SOEK bets $20, CO calls $20
River:4♦: ($92, 2 players) SOEK goes all-in $55.50, CO folds
Final Pot:$92
SOEK wins $144.50 (net +$44)
UTG+1 lost $1
CO lost $45
Preflop reg 22/17 WTS 21 W$SD 57 AFQ 37 ft3bet 51 PFR CO 20 ftcbet in 3bet 33/38/67 izoluje fisha no to go w łeb. Można kosmetycznie jebnąć 13$ dla perfekcji
Flop calling range 66-JJ,AJs,KJs,QJs,TJs (przy dynamice AK i QQ+ tam nie ma). Dodatkowo sporo floatuje, ponieważ bet vs missed T 72%.
Na logikę co tam robicie z AJ na river po 3 beczkach na dwóch blankach?
Ja stwierdziłem, że jak ma taką ciasną dupę na SD to myśli dużo + ftcbet R Udało się, ale nie do końca jestem przekonany
$0.50/$1 No Limit Holdem
OnGame
6 Players
Final Pot:$182.60
SOEK shows TWO_PAIR KING, SIX K♦: K♣:
UTG shows TWO_PAIR QUEEN, SIX Q♣: A♥:
SOEK wins $189.30 (net +$88.80)
UTG lost $90.80
Wiadomo fish fishy nie równy, ale jeżeli fish gra raise i jesteś OOP z nutsem to nie rozkładaj tego na cbet/call. Ofcourse jak maniak to spx. Chodzi mi o to, że pary razy zaobserwowałem :
Gram cbet/call na boardzie z FD turn spada blank ja check fish check R blank ja check fish xback, a tam top para, missed FD albo inny draw.
Oni chcą na flopie stakować się z FD, OESD,TPWK a później im się naglę odechciewa.
To tak tylko mi wskoczyło do głowy podczas przeglądania.
$0.50/$1 No Limit Holdem
OnGame
6 Players
No to chyba na zakończenie największy standard jaki jest. Nigdy bet T i check R never!
BI:23/50 winrate: 9bb/100 hands: 25500
I miele i miele to ~20BI ;/
Wczoraj sesja 6h40min -600bb pierwsze 1,5k i drugie 2k skończyłem na +100bb
Już 15stego listopada premiera! Bit zrobiony przez Tasty Beatz. Chłopaki rewolucję robią w hiphopie takimi perłami.
BANG !
No to chyba na zakończenie największy standard jaki jest. Nigdy bet T i check R never!
Możesz mi to wyjaśnić, dlaczego to standard? Mam problem z barrellowaniem właśnie czegoś takiego. Jak widzisz jego range, który calluje Cię aż do R i tam go zrzucasz? Z czego?
Czy widzisz go grającego tak pockety czy raczej broadwaye tak jak Ty? Bo jak dla mnie, jeżeli calluje F: spoko, ma bardzo szeroki range. Betując T izolujesz się już na sety i coś co ewidentnie łapie T albo przynajmniej T Ci nie przeszkadza, a on dalej calluje. Myślisz, że co on rozgrywa ten sposób? Po prostu jak dla mnie, jeżeli gość dojeżdża Ci do R, to never ever go nie zrzuci... A jednak zrzuca, więc pytanie o range.
"Tak, to fenekzgavry - mistyczny, niekonwencjonalny, wybitny."
Jak widzisz jego range, który calluje Cię aż do R i tam go zrzucasz? Z czego?
77+ ktore calluje T, bo soek zawsze będzie go barrellował z air? Dostając shipa na river wg mnie on tam nie może callować żadnego pocketa, a calluje tylko Kx i 5x, których praktycznie nie ma w rangu oraz TT, ale to jest 6kombos.
Jak widzisz jego range, który calluje Cię aż do R i tam go zrzucasz? Z czego?
77+ ktore calluje T, bo soek zawsze będzie go barrellował z air? Dostając shipa na river wg mnie on tam nie może callować żadnego pocketa, a calluje tylko Kx i 5x, których praktycznie nie ma w rangu oraz TT, ale to jest 6kombos.
Dokładnie nic więcej nie wymyślę. Kluczowy jest calling range preflop żeby nie był steal 30% i jeszcze ftresteal 70. Ważne jest też ftcbet i WTS.
Jeżeli złapie Cię na blefie i calluje river = nic straconego. Notatka (SAW YOU BETTING HIGH CARDS AS BLUFF 3 streets) i później restealujesz K2s+ i na każdym K high boardzie możesz śmiało vbetować 3 streets.
A się na^*%bałem w halloween. Nic nie grałem wczoraj bo kacurro. Jadę dzisiaj dalej. Chciałbym szczerze skończyć przez najbliższe 30k hands ten challange, bo mi tęskno za NL200
1:14 zwrotka pelsona !! UAaaaaa
Results: $176.58 pot ($3.00 rake)
Final Board: T 5 Q 8 4
BB mucked and lost (-$88.04 net)
Hero showed 5 5 and won $173.58 ($85.54 net)
Jakiś inny rozkład sizingu ktoś widzi?