Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Breaking Bad czyli Per aspera ad astra

26 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
791 Wyświetlenia
JasiuKa Autor wątku
JasiuKa
Oldschool Grinder

Łała łiła :f_biggrin: Spasiba balszoja, danke szyn, fenk ju wery muczer i mersi boku! ;)

Dzięki Thorek! :D

Korzystając z nowego wpisu -> zagrałem se w ciągu dnia małą sesyjkę i BR:1754$
coś nie mogę się zabrać za analizę i wrzucenie ciekawszych rozdań, przeczytałem 3 arty z platyny i stwierdziłem, że chyba lepiej powtórzę se srebro i złoto, bo w którymś autor wspominał o przydatności takich zagrań na NL200+ :D a jak w kawałku AC/DC leci:
"It's a long way to the top(If You wanna Rock'n'Roll)" :D

Kurde, nadchodzą złe czasy dla mojego grania;/ sesja na polibudzie to jedno wielkie zło...
Chyba pójdę na konsultacje do mojego wykładowcy, którego konikiem jest teoria gier, rownowaga Nasha itp. Może dowiedziemy teorii serii kart :D

JasiuKa Autor wątku
JasiuKa
Oldschool Grinder

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Miałem dzisiaj z 10 razy AA ->potwierdza się reguła, że 4/5 wygrywają...

w 8 przypadkach zgarnąłem pule maks 2-3$ a w 2 wrąbałem po BI z hakiem...
Pomijam wrąbanie KK bo to już powoli standart :evil:

Nie wiem jakim cudem nie jestem na minusie tylko na zero...

Jedyne co mi wychodzi dzisiaj to squeezy - chyba przez tą platynę :f_biggrin:

Może chociaż trafię jakąś karetę w Million Dollar Hand... Idę spać, koło jutro...

Mój winrate na NL50 na razie 3.10BB/100 - nie ma tragedii, ale trochę marnie.

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: Kolejny walk z AA i wrąbany BI... o i -2BI...
Dziękuję do widzenia... -80$ - jednak to było moje przeznaczenie być na minus, a myślałem, że QQ i AA dostałem i już się odbiję:(

Na longrunie wyjdę na plus... mam taką przynajmniej nadzieję.

BR:1690$

Dobranoc! _ugly:

JasiuKa Autor wątku
JasiuKa
Oldschool Grinder

Witojcie!

Znalazłem wczoraj z 2,5h na granie, i wyszło nawet nieźle. 110$/940h

Zauważyłem, że większość moich sesji rozpoczyna się słabo, czasami nawet powiedziałbym źle -> -2BI wczoraj na dzień dobry, potem biorę się za siebie i wychodzę na plus jeśli zdążę. Chyba wynika to z tego, że jestem rozproszony szukaniem i uruchamianiem stolików i pięcioma innym rzeczami. Spróbuję dzisiaj(jeśli uda mi się pograć) od początku skupić się na 100% na grze i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Znowu nie wrzucam rąk bo nie mogę się wziąć za ich przeszukanie, opisanie i analizę;/

Z pozytywnych rzeczy:
:diamond: poprawiam 3bety i 4bety preflop
:diamond: zmniejszam leak w rozbieżności między PFR a CPP chociaż i tak jest on wciąż za duży X( nie mogę się powstrzymać przed callowaniem niektórych rąk
:diamond: Gdyby nie 2 blefy :facepalm: to moje non showdown winings byłoby też nawet niezłe

BR: 1800$

Zobaczymy ile w najbliższych 2-3 tygodniach będę miał czasu na granie, sesja i presesesyjny czas daje się mocno we znaki...

Aaa byłbym zapomniał -> w Rankingu PSa pnę się w górę w polskim rankingu, jestem już 60. :f_biggrin:

JasiuKa Autor wątku
JasiuKa
Oldschool Grinder

What can I say?...
I'm a little bit lucky today :f_biggrin:

PartyGaming - $0.50 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

SB: $45.83
BB: $21.91
UTG: $56.90
UTG+1: $51.53
MP: $48.40
MP+1: $27.22
LP: $26.04
Hero (CO): $120.09
BTN: $66.78

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has K♠ A♦

fold, fold, fold, MP+1 calls $0.50, fold, Hero raises to $2.00, fold, SB calls $1.75, fold, MP+1 calls $1.50

Flop: ($6.50, 3 players) A♠ J♥ 8♠
SB checks, MP+1 bets $6.18, Hero raises to $25.50, SB raises to $43.83 and is all-in, MP+1 calls $19.04 and is all-in, Hero calls $18.33

Turn: ($119.38, 3 players) 2♠

River: ($119.38, 3 players) 4♠

Hero shows K♠ A♦ (Flush, Ace High) (PreFlop 39%, Flop 5%, Turn 14%)
SB mucks Q♠ T♠ (Flush, Ace High) (PreFlop 24%, Flop 38%, Turn 64%)
MP+1 mucks J♦ J♣ (Three of a Kind, Jacks) (PreFlop 37%, Flop 57%, Turn 21%)
Hero wins $37.22
Hero wins $79.16

Chciałem wyizolować donka(SB) na flopie - oddawał stack za stackiem, no i dostaję AI od rega przyzwoitego,
-myślę no to kurna jestem w dupie :facepalm:, pewnie set, ale call oczywiście od donka no to stwierdziłem srać to, może jednak mnie tu blefuje :f_thumbsup: , a najwyżej zawsze mam tego FD :D no i call

Turn pik - o szanse rosną
River - hyyyy kurde :f_love:

Tak swoją drogą nie wiem co się dzisiaj na Party dzieje, na większość moich raisów dostaję po 4 calle pf _thumbsup: może trochę niebezpiecznie, ale przy monsterach jest fajnie :D

BR niebezpiecznie zbliża się do 2k$ _cool:

Niestety zaraz spać lecę, zajęcie na rano :evil:

Edit: Oj donki zaczynają się mścić BI oddałem K9(trips9) na JJ

Edyta2: Teraz mnie mordują rivery... :facepalm: idę spać póki mam 2BI na plus ;)

Edytka3: Kocham kolory runner runner _love: Fish na HU(FR się rozpadł) dał mi dodrawować do nutsa :D i go zestackowałem +1,5BI _biggrin:

JasiuKa Autor wątku
JasiuKa
Oldschool Grinder

Przyszła korekta... :facepalm: Co mi doszła karta jakaś grywalna to nawet jej rozegrać nie mogłem, a jak myślałem że już donka mam garści z top 2 parami to on mi pokazywał seta...

Ja ze swojej strony tylu niskich pocketów w życiu nie miałem - tylko kurna czemu zawsze wchodziły zawsze co najmniej 2 over albo flop w jednym kolorze... Na callach pod sety i raisach to chyba z 1-2BI jestem;p(uwzględniając zyski z paru marnych setów)

No ale cóż :D w końcu taka sesja musiała chyba przyjść cobym się za pewnie nie czuł :f_confused: chyba trochę podczas sesji stiltowałem i niepotrzebnie dalej grałem, w ostateczności nie straciłem więcej niż wczoraj przegrałem bo niecałe 2,5BI

BR: ok. 1845$

JasiuKa Autor wątku
JasiuKa
Oldschool Grinder

Sesja na politechnice zmusiła mnie do dania sobie bana na poksa na 1-2tygodnie także na razie nic nie gram... Uczę się i rysuję projekty, jednym słowem :
DUPA

No, ale jeśli jakimś cudem zdam wszystko w 1. terminie(marzenia :f_cry:)to sobie odrobię za wszystkie czasy...