Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
3,892 Posty
182 Użytkownicy
1 Reakcje
106.2 K Wyświetlenia
szok38 Autor wątku
szok38
Elite Grinder

Napisane przez yoovan
Szoku. Przyjmij zaproszenie.

Zdziałano w CCCP

Ciepłe Kury Farcom :
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.25(BB) Replayer
SB ($11.46)
BB ($26.97)
UTG ($31.77)
UTG+1 ($24.21)
CO ($166)
Hero ($9.29)

Dealt to Hero 4♦ 5♦

fold, fold, fold, Hero raises to $0.60, SB calls $0.50, fold

FLOP ($1.45) 9♥ 3♠ A♦

SB checks, Hero bets $0.80, SB calls $0.80

TURN ($3.05) 9♥ 3♠ A♦ 2♠

SB checks, Hero bets $2.32, SB calls $2.32

RIVER ($7.69) 9♥ 3♠ A♦ 2♠ 5♣

SB bets $7.74 (AI), Hero calls $5.57 (AI)

Hero shows 4♦ 5♦
(Pre 21%, Flop 17.5%, Turn 77.3%)

SB shows 9♦ 9♠
(Pre 79%, Flop 82.5%, Turn 22.7%)

Hero wins $17.98

Jutro wiozę komp do przeglądu , zaczął strasznie hałasować . Także mogę zniknąć na chwilę , jeśli to coś poważniejszego .

Pozdro

Odpowiedz
Cytat

na niezłym deepie jest gracz na CO w tym rozdaniu:)

co do starsów ,ftp i tych 9 miesięcy - czuje że FTP ruszy wcześniej ,chyba starsom zależy na szybkim uruchomieniu maszyny,co do zwrotu kasy to wiadomo ,gracze z PStrategy bedą pierwsi w kolejce więc tak pod koniec roku na gwiazdkę prezencik :)

co do speeda,wiadomo rb musi być wiekszy niż 25% ,rąk musisz dużo rozegrać ,po to jest własnie speed :)
mam pytanie,przymierzam sie do speeda na ipokerze,niestety room nie przypisany do ps/ za późno poznałem PS /,czym to różni sie od rusha czy zoom-a,nie chodzi mi o atrakcyjnosc pokerroomu/FTP nic nie pobije/ tylko samą grę.
pozdrowienia

Odpowiedz
Cytat
szok38 Autor wątku
szok38
Elite Grinder

Marszp umowa określa ,że FTP ma ruszyć w ciągu maks 90 następnych dni( czyli najpózniej początek listopada), żadne tam 9 miesięcy _mad: . W nowym tygodniu czekamy na dopięcie umowy , następnie zacznie się odliczanie...

Na speedzie ipoker zagrałem ledwie parę rozdań , nie interesuje mnie gra bez info na oponentów , a Hud(choć ręce są trackowane) na razie nie działa . Prawda , niektórzy sobie radzą , tak jak nasz kolega z działu Mss , który grając na dwóch stołach błyskawicznie wynajduje w raporcie PT przeciwników według nicka .

In plus z mojego punktu widzenia na speed jest możliwość wkupienia za tylko 30bb ( FTP - 40 bb, P* - aż 50bb). Inne różnice - na speed przerzuca Nas również na stoły z mniejszą ilością graczy (np. 4max) , oraz niestety nie ma istotnej przy mss opcji Sit out Next Blind(na FTP też jej nie było ) . Należy jeszcze dodać , że dłuższe granie bez zmiany stolików powoduje zamulanie softu (lekarstwem zmiana) .

Podsumowując speed praktycznie nie wiele różni się od rusha , po za tym , że jest brzydziej , nie tak wygodnie i mniej stabilnie . I grałoby się tam dokładnie tak samo , gdyby tylko dział Hud .

Co do gier typu rush i związanej z nim konceptem rozgrywania dużej ilości rąk w ciągu h , to ja osobiście gram tylko na dwóch na dwóch stołach .
Zadbałem wcześniej o info na oponentów , stworzyłem też nowego Huda z 57 statystykami(by ograniczyć do minimum korzystanie z popupa) i staram się podejmować za każdym razem najlepsze możliwe decyzje od prf . Nie interesuje mnie gra pod rakeback , lecz pod winrate - a trzy stoły w tej chwili to dla mnie za dużo by próbować takiemu podejściu sprostać , może z biegiem czasu dorzucę trzeci .
Natomiast czwarty na pewno nie ! Obejrzałem ostatnia SR Milename na 4 stołach Zoom Sh , gdzie On sam zwrócił uwagę na szereg popełnionych niedokładności w grze , których jedynym powodem była ilość stołów . Ja tak po prostu nie chcę =) .

Jeszcze jedno rozdanko z dziś :
SB ($27.50)
Hero ($12.50)
UTG ($36.54)
UTG+1 ($12.97)
CO ($38.07)
BTN ($14.65)

Dealt to Hero A♥ K♠

fold, fold, fold, BTN raises to $0.75, fold, Hero raises to $2, BTN calls $1.25
Mam info więc wiem ,że oponent jest dość tight i wcale dużo nie kradnie . Za to prawie nic nie folduje na Bu vs 3b ( ledwie 14%) w większości sprawdzając .

FLOP ($4.10) J♠ 8♦ A♦
Trafiam idealnie , bo jednocześnie wiem ,że nie lubi foldować na Cb i nagminnie floatuje . Dzięki temu ręka gra się sama .

Hero bets $2.50, BTN calls $2.50

TURN ($9.10) J♠ 8♦ A♦ 8♠

Hero checks, BTN bets $2.50, Hero raises to $8 (AI), BTN calls $5.50

RIVER ($25.10) J♠ 8♦ A♦ 8♠ 4♦

BTN shows Q♥ A♠
(Pre 25%, Flop 14.3%, Turn 10.2%)

Hero shows A♥ K♠
(Pre 75%, Flop 85.7%, Turn 89.8%)

Hero wins $23.97

Na końcu okazało się ,że też trafił A . Ale co z tego , gdyby nie trafił i tak dostałbym w 80% ten bet T , natomiast na drugi Cb wtedy by spasował .
Przy 4 stołach na karku , kok wie , jak bym tą rękę rozegrał ...

Pozdro

Odpowiedz
Cytat

wszystko rozumiem,dlaczego w takim razie grasz zooma skoro gra po rb Cie nie interesuje/i nie dziwie sie/ przecież grając zwykłe stoliki masz lepsza historie na graczy,
ogladałem z zooma ruski filmik,gosc grał bez statów i jego gatka była krótka,zwykłe abc i cierpliwosc
Tak sobie mysle że stosujac te zasady na ipokerze majac dobry rb grasz pod win i rb,na pewno jest więcej tych mniej cierpliwych ryb niz na starsach co zapewne rekompensuje niedogodnosci zwiazane z softem
rusek grał pełnym stackiem,ale to już bez znaczenie,jedyny blef to cbet ,luzniej z co,btn,a grajac dłużej jakas historie na regów też zbudujesz ,to było z nl10
nie wiem jaki dochód Cie interesuje ale grindujac nl25 przy dobrym rb/40-60%/można powiedziec to co podobno rzekł nasz black member Countit na pytanie o winrate "a co to jest winrate" ,mam nadzieje że nie przekreciłem,no może nie te stawki i na pewno inny rb przy jego obrotach
moje zdanie jest takie-rush,zoom,speed to stoły dla gry własnie pod rb,bonusy itp
nasz stary kolego na filmiku u konkurencji wyliczył nawet że nie warto zatrzymywać sie zbyt długo przy jednym rozdaniu /tak ogólnie/grajac zooma ,jest to paradoksalnie nieopłacalne.zreszta taktyka ,matematyka to temat rzeka.
no i gra krótkmi stackiem jest jednak badziej swingowa wiec 50bi nie taki krótki ale cześciej jednak go wrzucasz/bo już musisz/

jak tak patrze co napisałem to dochodzi do mnie że sam siebie próbuje do czegos przekonać wiec dzieki za kontrargumenty
pozdrawiam i jak najwiecej rozdań takich jak to z AK,buduj potem dołożysz do bankrola kaske z FTP i wreszcie pokażesz smarkaczom kto to szok38 :)
ps
zaciekawiło mnie u tego ruska/SUBAR/ że grajac dużym stackiem ,jak udało mu sie cos wiecej ugrać /150bi/ to zmieniał stolik ,nie chciał grać na deepie
mówił cos o tym ale nie zrozumiałem:)
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Lookbehind
Oldschool Grinder

lajt tribeter szoku grasz sh25?, wrzuciłem ci dziś AQo z sb

Jak dla mnie panowie zoom to kopalnia siana, ale właśnie grając bss i na deepach tam sie zdobywa edge, a poker sporo ciekawszy i mniej swingowy. A grając odpowiednio luźno rake'u sie sie ugrywa na potęgę, przy platynie bonusy po 15k wskakują bardzo szybko, tylko ciężko na nl50 a na nl25 wydaje mi się, że mój snorlax runuje wybitnie a do tego nie ma respektu u przeciwników.

Odpowiedz
Cytat

na nl25 wydaje mi się, że mój snorlax runuje wybitnie a do tego nie ma respektu u przeciwników

rozwiń wyjasnij bo nie zrozumiałem,sory szoku że u Ciebie,co do deepów tak jak pisałem,nie zrozumiałem jak tłumaczył dlaczego

Odpowiedz
Cytat
Lookbehind
Oldschool Grinder

Jeśli ja bym widział Villaina ze snorlaxem i jego otwartą paszczą w avatarze napierniczającego we mnie non stop raise, raise, raise, nie foldującego do 3betów i tak do bólu to w końcu bym pewnie spaznął, a tak przeciwnicy spazują, light callują tam gdzie nie potrzeba i jestem szczęśliwy. Owszem czasem pokaże się na sd ze śmieciami , ale taki już los. Ogólnie ultraagresywna gra na pozycji przy tak dużej puli graczy i większej ilości przypadkowych osób jest dla mnie super dochodowa.

Obecnie chcę przejść całkowicie na nl50, ale zarabiam tam mniej niż na nl25. Może to przez ujemne AA i KK preflop, ale to pewnie przez próbkę 20k hands. Także jak na razie wolę 11bb/100 na nl25 niż 3 nl50, a do tego komfort większy.

Odpowiedz
Cytat
szok38 Autor wątku
szok38
Elite Grinder

Hmm Look gram , gram - to AQo ??
SB ($25)
BB ($25)
UTG ($90.27)
UTG+1 ($46.54)
CO ($12.15)
Hero ($13.20)

Dealt to Hero A♣ K♦

fold, fold, fold, Hero raises to $0.60, SB raises to $2, fold, Hero raises to $13.20 (AI), SB calls $11.20

FLOP ($26.65) 6♥ Q♥ 7♥

TURN ($26.65) 6♥ Q♥ 7♥ K♣

RIVER ($26.65) 6♥ Q♥ 7♥ K♣ 3♦

Hero shows A♣ K♦
(Pre 75%, Flop 7.5%, Turn 75.0%)

SB shows A♥ Q♣
(Pre 25%, Flop 92.5%, Turn 25.0%)

Hero wins $25.45

No widzisz Marszp to co napisał kolega - Zoom kopalnią złota :D . Tyle że niestety aktualnie deepy nie dla mnie , nie ten roll + nie pamiętam w jaki sposób się gra bss ...
Na razie się skupię std na krótszym stacku - od jutra rusza czelendż 100Bi , w którym wezmę udział . Dzięki czemu mam nadzieję ... przestać się obijać ?!
Co do wiedzy o oponentach , nie brakuje mi jej na zoomie + na razie jest obiecująco :

Malutka próbka zagrana od momentu ,gdy stwierdziłem na blogu , że nudzą mnie turnieje . Wcześniej też mi się zdarzało pykać , ale tamto to była partyzantka na ślepego - czysta amatorka .

Całkiem możliwe , może i pogram w tym miesiącu jakąś ilość rozdań na Paddy - załapałem właśnie , mamy promocję z podwójnymi punktami ( 1k mss Nl20= 120PS). Platynę miałem ostatni raz sto lat temu , od tego czasu pojawiło się sporo ciekawych produkcji .
Ale jak mówię rakeback na Ipoker mnie nie przekonuje . Co z tego , że mamy tam powiedzmy te 30%-40% , skoro na P* płacimy o 25% mniejszy rake ? Imo nie warta skórka wyprawki .

Co do tego filmu ... To była chyba pierwsza produkcja u Rosjan z Zooma . Takie filmy , to zaproszeniem o kant dupy rozbić - zero info o oponentach( nawet Hud wtedy jeszcze nie działał) i nic więcej poza czyste Abc . W sumie zwykła reklamówka , aby tylko ludzie zaczęli tłuc rake na Zoomie =) . Miast marnować czas na coś takiego ,znacznie lepiej oglądnąć jakiś stary acz solidny film z Rush .

Z tym zmienianiem stołu na zoomie przez Subara przy 150bb , to sprawa jest prosta : gramy na takim stacku , na jakim czujemy się najlepiej .
Tak jak wyżej wspomniał kolega Look - jemu akurat pasują deepy , dlatego gra na dużym stacku . Zaś np. ja grając mss zmieniam stół już po ugraniu 5bb , natomiast wielu innych grających tą strategią gdy zdobędą 10bb .

Męczę się dziś wyjątkowo z tym wpisem , więc tutaj gwałtownie zakończę .

Pozdro =)

Odpowiedz
Cytat
Lookbehind
Oldschool Grinder

Nice graph ja dziś bez huda wbiłem +200$ przy 5k hands

To AQ na pewno nie moje, otwierałem z sb a ty 3betowałeś z BB i zrzuciłeś się na shipa zatem napisałem lajt tribeter. Btw zawsze otwieram za 3 z sb, chyba że mam notkę na kogoś: Fast fold BB wtedy otwieram wszystko , śmieci za 2bb wtedy.

Odpowiedz
Cytat
szok38 Autor wątku
szok38
Elite Grinder

Wykresik owszem miły dla oka , ale naciągany . Jadę nieco na Ev ... dlatego wrzuciłem , póki jeszcze było co wrzucać ;) .

Tam zaraz lajt tribeter , zapewne miałem jakieś AJo i zrobiło mi się miękko w kolanach po 4bet ...

Odpowiedz
Cytat

Lookbehind- piszesz bez huda ,to gdzie grasz na ip czy na starsach na zumie czy na speed

rb wiekszy szoku o10-20% min no i poziom dużo niższy,po drugie , gra bez huda może być ciekawa bo przecież bez statystyk grają wszyscy
co do filmiku-zgadzam sie ,można nazwać to reklamówką,przyznasz jednak że na tym limicie to co grał subar musi być dochodowe,tak jak mówiłem tylko cierpliwie czekać i jak wczesniej napisał Lookbehind wyłapywać tych z dużą wyobraźnia
wykres super gratki,

Odpowiedz
Cytat
szok38 Autor wątku
szok38
Elite Grinder

Look gra ze mną na Zoomie nl25.

Ja nie wiem Marszp czy tam jest poziom niższy . Owszem jest jeden Mega stolik na nl20 , ale tylko na Paddy (jakieś tam punkty się zdobywa do wewnętrznej promocji roomu ) - obowiązkowo się dosiadałem , staty mi wychodziły na nim 9/9 :D .
Po za tym szukałem stołów z Fishami( mając bazę ) i owszem bez problemów można była te 6 znalezć , ale jeśli ciągle zmieniać przy mss , to dobre stoły szybko się kończą . Dlatego z części stołów nie schodziłem - tam gdzie była poza na donka .
Nie zagrałem tam dużo rozdań robiąc jednak niezły winrate na wlocie . Motałem się jednak sam ze sobą nie wiedząc co i gdzie grać , zacząłem pykać Capy Nl50(gdzie też początek super) , a skończyło się póki co na zoomie ...
W zasadzie tak patrząc masz sporo racji - nie było powodu rezygnować z gry na Ipoker. W moich poczynaniach związanych w powrotem do gry krótkim stackiem nie widać zbyt wiele logiki. Hmm ... W ogóle jej nie widać :ayfkm: .

Wracając do tego filmu szybko wszystko się zmieniło . Przypuszczam bardzo dużo ludzi korzysta na tym limicie z trackerów ( na pewno 90% Rosjan) .
Ale w odpowiedzi pojawiają się naturalnie i nowsze produkcje . Szkoda , masz tylko ten brąz - rosyjskie PS jest niczym Eldorado - z samego mss wyjdą w tym tygodniu dwie produkcje ( jedna jeśli dobrze pamiętam znowu zoom Sh nl200) . Nie wspomnę , że w czasie kiedy nie grałem mss (rok minął na pewno) naprodukowali tego tyle , że nie wiadomo kiedy człowiek znajdzie czas aby to obejrzeć . I nie ma w tym żadnego chłamu , tylko konkretne produkcje np. tego autora :
http://ru.pokerstrategy.com/video/#searchtext=Milename&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=ru&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=50
Gość widać lubi kręcić filmy i stara się trzymać w nich poziom. Nic tylko się z nich uczyć ...

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak
Oldschool Grinder

Szoku czy możesz polecić, wiernemu czytelnikowi :P, jakiegoś ruskiego video producenta z nl 50+ BSS? :D

ed: chodzi o sh :pokerface:

Odpowiedz
Cytat

niech korzystają z trackerów, myślę że nieźle sie można zamotać grajac np3 stoliki./te szybkie/
zawsze zastanawiałem sie jak ktoś może wiedziec cos o mojej grze jak ja dokladnie sam nie wiem :)notki ,notki to trenuje,przede wszystkim szybkosc pisania,co do logiki ,dla mnie jest jedna,jak coś idzie dobrze po co zmieniac,na zoomie grając krótkim masz up'a poczujesz że nadchodzi brrr złe, od razu stop i zawsze np. można pospeedowac albo co innego, ważne żeby zawsze ociupinke do przodu to logika na mikro-tak mysle
jedno jest jednak pewne,grając for living cash MUSISZ podepszec sie dobrym RB
tym bardziej grając krótkim no i zooma,czy cokolwiek co tak zapier....
co do złotka hm. to nie problem,mam tam cos podpiete pod ps jakies badziewie to jak trzeba bedzie to popyka sie kikakilkanascie k rak i bedzie:)na razie nie ma co sobie mieszać
ty to co innego czujesz sie na krótkim komfortowo przy nl50 100 już warto poznać kilka nowych zwrotów
a ruscy to albo wiekszy budżet mają ,na pewno jest ich wiecej,albo produkcje tańsze,może jakiś tłumacz by sie przydał i sru na nasze forum, bo rzeczywiscie jest w czym wybierać
w sumie szkoda bo jeżeli chodzi o cash to zazdoscili nam,teraz to jakos dziwnie sie porobiło,o ile na mikro hahaUnaab nie zawodzi/chyba ninjaj go szkolił/ o tyle 50+nl to ludzie narzekają
wafel produkuje sie u konkurencji ,szkoda,szkoda,robmaf o jakichs inwestycjach bedzie opowiadał/kurde gosc gra nl400++ chce uczyć a mu nie dadzą/
nie wiem jak jest z FR,mnie na razie to rybka,powoli i do przodu :)
ALE...wróci FTP bedzie i kasa i wtedy nasi modzi pokarzą na co ich stać.
Reasumując-wódkę należy pić zmrożoną racząc sie jednoczesnie dużą iloscia cytryny
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Lookbehind
Oldschool Grinder

Napisane przez marszp81

Lookbehind- piszesz bez huda ,to gdzie grasz na ip czy na starsach na zumie czy na speed

rb wiekszy szoku o10-20% min no i poziom dużo niższy,po drugie , gra bez huda może być ciekawa bo przecież bez statystyk grają wszyscy
co do filmiku-zgadzam sie ,można nazwać to reklamówką,przyznasz jednak że na tym limicie to co grał subar musi być dochodowe,tak jak mówiłem tylko cierpliwie czekać i jak wczesniej napisał Lookbehind wyłapywać tych z dużą wyobraźnia
wykres super gratki,

No jasne, że na zoomie, gram bez huda bo zainwestowałem hajs w ten badziew hm2, który potrafi jak sie wysypuje zwiesić mi GUI pokerstars do tego mając odpaloną zakładkę active session nie raz sie wysypywał, dwa razy go instalowałem, nawet musiałem requesta o baze do PS pisać. Po pierwszym crashu.
Chciałbym poprawić ja nieczekam cierpliwie po prostu z utg mp mam określony open range natomiast z co, bu gram bardzo dużo i po każdej sesji odpalam instant hand history i notkuje co ciekawsze spoty, głównie te w których brałem udział. Poza tym przy takiej ilości handów przeważnie kończę dzień na solidnym plusie, a swingi w dół, hmm co to jest- słaba gra i tyle. Mam taki wykres gdzie poleciałem grubo ale nie byłem oszczędzany przez wariancję, no i nie oszukujmy się sam też dałem d...

Btw wczoraj nie +200 tylko +280. Zapraszam na mojego bloga to możemy się powymieniać spostrzeżeniami. Wróciłem tydzień temu z wyjazdu nad morze i już jest +35 buinów.

Odpowiedz
Cytat
szok38 Autor wątku
szok38
Elite Grinder

Wukaesiak - wyrób Złoto i zajrzyj na filmy produkcji autora : Zoo . Nic lepszego w sprawie bss na rosyjskim PS nie powstało =) .

Odpowiedz
Cytat
szok38 Autor wątku
szok38
Elite Grinder

Z drogi Kurwa , Kto Kok tem Von

Odpowiedz
Cytat
szok38 Autor wątku
szok38
Elite Grinder

hyhy prawie tak napisalem :challenge

Odpowiedz
Cytat
szok38 Autor wątku
szok38
Elite Grinder

mój bod =) hyhyhy

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak
Oldschool Grinder

Napisane przez szok38
Wukaesiak - wyrób Złoto i zajrzyj na filmy produkcji autora : Zoo . Nic lepszego w sprawie bss na rosyjskim PS nie powstało =) .

dzięki Szok :fdrink

Odpowiedz
Cytat