Marszp umowa określa ,że FTP ma ruszyć w ciągu maks 90 następnych dni( czyli najpózniej początek listopada), żadne tam 9 miesięcy ♠_mad: . W nowym tygodniu czekamy na dopięcie umowy , następnie zacznie się odliczanie...
Na speedzie ipoker zagrałem ledwie parę rozdań , nie interesuje mnie gra bez info na oponentów , a Hud(choć ręce są trackowane) na razie nie działa . Prawda , niektórzy sobie radzą , tak jak nasz kolega z działu Mss , który grając na dwóch stołach błyskawicznie wynajduje w raporcie PT przeciwników według nicka .
In plus z mojego punktu widzenia na speed jest możliwość wkupienia za tylko 30bb ( FTP - 40 bb, P* - aż 50bb). Inne różnice - na speed przerzuca Nas również na stoły z mniejszą ilością graczy (np. 4max) , oraz niestety nie ma istotnej przy mss opcji Sit out Next Blind(na FTP też jej nie było ) . Należy jeszcze dodać , że dłuższe granie bez zmiany stolików powoduje zamulanie softu (lekarstwem zmiana) .
Podsumowując speed praktycznie nie wiele różni się od rusha , po za tym , że jest brzydziej , nie tak wygodnie i mniej stabilnie . I grałoby się tam dokładnie tak samo , gdyby tylko dział Hud .
Co do gier typu rush i związanej z nim konceptem rozgrywania dużej ilości rąk w ciągu h , to ja osobiście gram tylko na dwóch na dwóch stołach .
Zadbałem wcześniej o info na oponentów , stworzyłem też nowego Huda z 57 statystykami(by ograniczyć do minimum korzystanie z popupa) i staram się podejmować za każdym razem najlepsze możliwe decyzje od prf . Nie interesuje mnie gra pod rakeback , lecz pod winrate - a trzy stoły w tej chwili to dla mnie za dużo by próbować takiemu podejściu sprostać , może z biegiem czasu dorzucę trzeci .
Natomiast czwarty na pewno nie ! Obejrzałem ostatnia SR Milename na 4 stołach Zoom Sh , gdzie On sam zwrócił uwagę na szereg popełnionych niedokładności w grze , których jedynym powodem była ilość stołów . Ja tak po prostu nie chcę
.
Jeszcze jedno rozdanko z dziś :
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.25(BB) Replayer
SB ($27.50)
Hero ($12.50)
UTG ($36.54)
UTG+1 ($12.97)
CO ($38.07)
BTN ($14.65)
Dealt to Hero A♥ K♠
fold, fold, fold, BTN raises to $0.75, fold, Hero raises to $2, BTN calls $1.25
Mam info więc wiem ,że oponent jest dość tight i wcale dużo nie kradnie . Za to prawie nic nie folduje na Bu vs 3b ( ledwie 14%) w większości sprawdzając .
FLOP ($4.10) J♠ 8♦ A♦
Trafiam idealnie , bo jednocześnie wiem ,że nie lubi foldować na Cb i nagminnie floatuje . Dzięki temu ręka gra się sama .
Hero bets $2.50, BTN calls $2.50
TURN ($9.10) J♠ 8♦ A♦ 8♠
Hero checks, BTN bets $2.50, Hero raises to $8 (AI), BTN calls $5.50
RIVER ($25.10) J♠ 8♦ A♦ 8♠ 4♦
BTN shows Q♥ A♠
(Pre 25%, Flop 14.3%, Turn 10.2%)
Hero shows A♥ K♠
(Pre 75%, Flop 85.7%, Turn 89.8%)
Hero wins $23.97
Na końcu okazało się ,że też trafił A . Ale co z tego , gdyby nie trafił i tak dostałbym w 80% ten bet T , natomiast na drugi Cb wtedy by spasował .
Przy 4 stołach na karku , kok wie , jak bym tą rękę rozegrał ...
Pozdro