Majac 125$ i grajac NL5 postanowilem sie zabrac za realizacje tego TRM. Dobilem do 155, wbijam na NL25. Nabudowalem sie do 42$ i spotkalem rega z NL10 na ktorego mialem duza probke. Mega wysoki 3bet, 4bet range w granicach 7 to wrzucilem na niego QQ. No i niestety jego KK sie utrzymalo. Przez wakacje sporo wyplacalem, zeby czuc sie bezpiecznie i nie grac scary money, wiec moze sie podejme jeszcze podobnego wyzwania, ale bede sie trzymal 10BI, a nie 7
Może byłabyś zainteresowana naszym Mega Bankroll Challenge? Moim zdaniem warto spróbować, bo przecież i tak grasz i chcesz żeby bankroll rósł. Nie ma nic do stracenia, a można zyskać:
Podwyższenie statusu na tydzień (raz w tygodniu odbywa się losowanie wśród uczestników)
wieczorna ssn pod znakiem jednego wielkiego fuckoffu a jakie stoly byly. gdybym nie byla zmeczona to siedze do rana i drukuje usd /jak nie dzis to do longrunu/
Final Pot: $19.43
MP shows 5 K
Hero shows Q A
MP wins $18.56
(Rake: $0.87)
co myslicie o takiej pasywnej lajnie w multiwayu?
graf:
pozwole sobie na mniejszy brag- pomimo gorszego runna /tak,tak jak nie mam 30bb/100 w ssn to jest gorszy run :D/ udaje sie mi minimalizowac ztraty i nadal umiem odnalezc guzik fold na turnie i riverze. nie stackuje sie lighter preflop. nie wychodze ze swojej comfortNITzony, nie wdaje sie w smieszne pyskowki 3betem/4betem/5betem. full pros
czuje ogromna poprawe w obszarze mindsetu.jak tam moj strategiczny skill, nie potrafie powiedziec,okaze sie jutro ♠_cool:
czasem sie boje,ze jestem za glupia do tej gry ale wierze,ze up to nl50 moze beatowac i malpa wiec ciemne mysli na bok i bierzemy sie za gre,bo dzisiaj niewiele ponad 3h gry
jest to piaty i ostatni trening z tej serii wiec zobaczymy czego sie nauczylismy ♠_biggrin:
nagralam video ze swojej ssn. gram 6 stolow NL10 SH- trema zaslania mi mozg, mienie sie kolorami teczy ale i tak nie moge sie doczekac opini Rushera na temat mojej gry
mam nadzieje,ze zdarze popelnic wszystkie mozliwe bledy, zostana wylapane, krok po kroku poprawione i zaczne porzadnie crushowac cash game
Ciekawe jakiego miał reada, że sprawdził river. Z treningu pamiętam, że staty miałaś jakieś 15/12 czyli mózg rozjebany
"There are weeks, sometimes months, in fact, when I don't make any bet at all because there is simply no play. So I wait, plan, marshal my resources, and when I finally see an opportunity and there is a bet to make... I bet it all." BLOG
Żaden styl:) Po prostu określam range villain'a na każdej uliczce bazując na jego statystykach i całej akcji. Jeśli chcesz rozwinąć swój hand reading polecam filmy Robmaf'a - https://polska.pokerstrategy.com/video/27853/
BTW polecam nie wrzucać dobrze rozegranych spotów, bo szkoda czasu:)
AdQd - no tak, drawy w MW chcemy grać pasywnie, więc WP
rae3344- okreslenie "rozjebany mozg" dotyczy mnie ze statami 15/12 czy jego z ta lajna vs mnie?
powtarzam,ze moje staty sa wymieszane z tymi z nitringow a ze FR odegralam jakies 3x tyle co SH narazie to nie zdarzylo sie to znormalnic. zreszta ja nie przywiazuje takiej wielkiej wagi do tego czy bede grac 25/18 czy jakos mniej lub wiecej. z utg otwieram ok 13% z btn ok 60% a i tak w praktyce odchyla sie to od defaultu przez wzglad na graczy po lewej.
moje staty sie caly czas beda zmieniac, bo bede robic coraz mniej bledow pre w dazeniu do stanu idealnego
Crimson- jak to co? fitfolduja!
innocent2102- umiem pracowac z equilabem, nawet filmik szkoleniowy widzialam z cz/sk psgy /wow ale jestes fajna :f_ugly:/
no wlasnie mnie szlo o to jaka range tam dajesz na kazdej streecie bo mi bylo ciezko okreslic
River: ($12.95) 9♥ (2 players)
Hero checks, BTN bets $10.79, Hero calls $4.58 and is all-in
Results: $22.11 pot ($0.99 rake)
Final Board: 4♥3♣A♥2♣9♥
Hero showed A♦K♥ and won $21.12 ($10.14 net)
BTN showed 9♦K♦ and won $0.00 (-$10.98 net)
vs reg. prawdopodobnie straszna gra z mojej strony ale mialam czutke,ze jestem ahead. niech zyja feeling gracze ale ide do hj kontrolowac jak to wyglada od strony strategii
ps. to nie jest tak,ze all day long calluje 3 barrely z zamiarem bluffcatcha zebym mogla to potem wrzucic na forum gdyby tak bylo to juz dawno jestem busto
Pre Flop: ($0.15) Hero is BB with J A
UTG calls $0.10, 1 fold, CO raises to $0.38, 1 fold, SB calls $0.33, Hero raises to $1.40, 2 folds, SB calls $1.02
djhowk- juz nie spie. ostatnio experymentuje z czasem kiedy chodze spac ale narazie raczej fail.zobaczymy czy sie da ze skowronka zrobic sowe. glownie jaki ma to sens? nie wiem. we will see.
winrate tajemnica nie jest ofc ale mam chyba mala probke biorac pod uwage zmiany: zoom >regstoly> FR> SH, ze podawanie winrate mija sie z celem aka nie ma sie czym chwalic i to,ze goal crushniecia nl25 w tym miesiacu nie przedstawia sie tak ez mowi samo za siebie.
jak rozegram 100k hand na 6max to moze i wrzuce jakis graf.
w zeszlym miesiacu odegralam 82 godziny- co jest dosc fail. biorac pod uwage,ze do tego dochodzi studying /ogladanie video,random analizy,ssn reviews,sweat ssns robione innym graczom/ to nie ma tragedii co wcale nie zmienia faktu,ze malo malo malo chce wiecej
uwielbiam grac i ogladac co sie dzieje na stolach. uwielbiam uczucie kiedy mysle o spocie,ktory akurat jest grany i okazuje sie,ze dobrze czytam sytuacje ♠_cool:
troche slaby sziping skill jak na former sng graczke ale z tym akurat nic nie zrobie
Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with Q A 1 fold, Hero raises to $0.30, 1 fold, SB raises to $10.98, 1 fold, Hero calls $10.68
Flop: ($22.06) 5 3 3 (2 players)
Turn: ($22.06) Q (2 players)
River: ($22.06) J (2 players)
Final Pot: $22.06
SB shows J Q
Hero shows Q A
SB wins $21.07
(Rake: $0.99)
biorac pod uwage,ze byly to spoty, w ktorych przegralam najwiecej money w calej 4h ssn / + jeden spew na samym koncu ssn,ktory drastycznie pokazal,ze mozg mi umarl i mam wylaczac softa asap/ bo nastepne byly mniejsze niz 40bb to jest super cool uczucie.
mindset mam lovely. chce go utrzymac
gl ludzie grajcie bo sa mega stoly
edit: rl insert. ide na shopping aby przytlumic w sobie nerda
Napisane przez hellokitty83
(...) uwielbiam grac i ogladac co sie dzieje na stolach. uwielbiam uczucie kiedy mysle o spocie,ktory akurat jest grany i okazuje sie,ze dobrze czytam sytuacje ♠_cool: (...)
(...) uwielbiam grac i ogladac co sie dzieje na stolach. uwielbiam uczucie kiedy mysle o spocie,ktory akurat jest grany i okazuje sie,ze dobrze czytam sytuacje ♠_cool: (...)