Witaj
jak mozna sciagnac handy do holdema z party??
Hej. Na stronie PartyPoker masz dużo poradników co i jak:
https://help.partypoker.com/en/poker-help/game-rules/faq/hand-history
Nie wiem, jakiego trackera używasz, ale jeśli HM2 to miej na uwadze, że on nie potrafi importować rąk z PP, jeśli w ręce było run it twice włączone
Kolejny dzień na minusie. Wciąż KK vs AA i same foldy vs moje nutsy.
partypoker, Hold'em No Limit - $0.10/$0.25 - 6 players
Hand delivered by Upswing Poker
Player3 (UTG): $26.42 (106 bb)
Player4 (MP): $19.51 (78 bb)
Player5 (CO): $48.97 (196 bb)
Hero (BU): $25.00 (100 bb)
Player1 (SB): $42.52 (170 bb)
Player2 (BB): $19.06 (76 bb)
Pre-Flop: ($0.35) Hero (Hero) is BTN with K♣ A♥
3 players fold, Hero (BU) raises to $0.50, Player1 (SB) calls $0.40, Player2 (BB) calls $0.25
Flop: ($1.50) A♠ A♣ K♥ (3 players)
Player1 (SB) checks, Player2 (BB) checks, Hero (BU) bets $0.47, Player1 (SB) calls $0.47, Player2 (BB) calls $0.47
Turn: ($2.91) K♦ (3 players)
Player1 (SB) checks, Player2 (BB) bets $4.15, Hero (BU) calls $4.15, Player1 (SB) folds
River: ($11.21) A♦ (2 players)
Player2 (BB) checks, Hero (BU) bets $19.88 (all-in), Player2 (BB) folds
Total pot: $11.21 (Rake: $0.56)
Hero (BU) wins $10.65
Powiedzcie mi, jak to jest możliwe? Jak można to sfoldować, będąc fishem przy takim SPR?
Fish nie wie co to SPR
Jedyne co tu się trzyma kupy to że ryba blefowała i nie wie że vs any two ma tu podział
Swoją drogą głowa do góry, sam nie mogę się przebić przez muł tej chujowizny, już tracę zaufanie do swoich decyzji i gierki.
Realoadów trochę zrobiłem, bo trzymam 20 buy inów w sofcie, czyli 500$, a przegrałem do tej pory 2100$ przy stolikach, co jest jakimś kosmosem. Mniej więcej tyle samo dostałem rakebacku, więc w sumie nie wiem, czy liczyć to jako okres breakeven, czy jako dowswing??
b/e
btw ten rb to jakas masakra , happy days wjebac tyle bi i byc na 0
szkoda ze nie robie volume bo bym wpadl na pp
Napisane przez GTOisFAKE
partypoker, Hold'em No Limit - $0.10/$0.25 - 6 players
Hand delivered by Upswing PokerPlayer3 (UTG): $55.99 (224 bb)
Player4 (MP): $25.65 (103 bb)
Player5 (CO): $30.00 (120 bb)
Player6 (BU): $25.10 (100 bb)
Hero (SB): $25.00 (100 bb)
Player2 (BB): $21.65 (87 bb)Pre-Flop: ($0.35) Hero (Hero) is SB with Q♠ Q♣
2 players fold, Player5 (CO) raises to $0.50, 1 fold, Hero (SB) 3-bets to $2.50, 1 fold, Player5 (CO) calls $2Flop: ($5.25) 3♥ 7♥ 6♦ (2 players)
Hero (SB) bets $1.65, Player5 (CO) calls $1.65Turn: ($8.55) 5♦ (2 players)
Hero (SB) checks, Player5 (CO) bets $6.09, Hero (SB) raises to $20.85 (all-in), Player5 (CO) calls $14.76River: ($50.25) T♠ (2 players, 1 all-in)
Total pot: $50.25 (Rake: $2.51)
Showdown:
Hero (SB) shows Q♠ Q♣ (a pair of Queens)
(Equity - Pre-Flop: 78%, Flop: 63%, Turn: 0%, River: 0%)Player5 (CO) shows 9♦ 8♦ (a straight, Six to Ten)
(Equity - Pre-Flop: 22%, Flop: 37%, Turn: 100%, River: 100%)Player5 (CO) wins $47.74
Myślę, że z QQ nieblokującymi żadnego drawa ten x/shove będzie optymalny nawet vs gracz, który nie betuje optymalnie vs check. Jak sądzicie?
close, kk/aa nie folduje i gra troche x/r
Chyba to zależy jakie dasz range. Ja używam rangy populacji z Hand2Note na bazie kilkudziesięciu milionów rozdań.

A po zalockowaniu małego i nutsowego raisu na flopie:

A to jest range, który regowie callują w tym spocie:

Przy czym nie wiem, czy jest sens brać tak dokładnego rangu i nie wiem, jakim błędem jest to obarczone (widać tylko ręce, które doszly do showdownu).
Niemal w każdej sytuacji regowie często callują AA/KK vs 3bet, co nieco mnie zaskoczyło, jak przeglądałem bazę danych.
PS
Jestem zwolennikiem upraszczania strategii i na każdym boardzie w 3bet pocie gram range cbet 33% i tylko taką strategię badam. Może w swojej symulacji użyłeś mix strategii na flopie?
bardzo ciekawe
Może w swojej symulacji użyłeś mix strategii na flopie?
zgadza sie, twoj size i ~80%
problemy imo sa dwa
1. strzelam ze populacja czeka drawy ew betuje 1/3
2. overfolduje vs cbet przez co niema smieci ktore bedzie blefowalo
ja pewnie zagralbym x/c turn i EXPLOIT x/f riv
na tej T chlop nie betuje K♥:T♥: ,J♥:T♥:,Q♥:T♥: t9s. kurła,nawet nie chce sobie myslec co by musial tam ziomek blefowac zeby miec tam b/e x/c
chetniej bym wrzucil vs 1/3
No tak, jak nie betuje drawów to easy x/f turn
Ciekawa sprawa, bo na PokerStars mam w bazie, że gracze betują 50% vs missed cbet na turnie w 3bet potach IP, a na PP... 19%. Ja sam betuje z 90% vs MSCB na turnie
To jest chyba ten brakujący adjust, że na PP gierki są ku***sko tight i szczerze jestem tym znudzony. Wyrobię PS4 i wracam na Starsy
Nie wiem, czy robię to dobrze. Najpierw w HM2 zaznaczyłem cbet true, turn cbet false

Potem dodałem turn was bet into true

542 z 2838 daje 19%
Tymczasem na PS:

Z czego 40% to OP+
Jeżeli źle to rozkminiam, dajcie znać
/////////// edit ///////////////
Ok, nie zaznaczyłem, że 3b OOP. Po zaznaczeniu wyszło, że betują turn vs missed 27%
filipescu88, dzięki za wpis, bez tego nie spojrzałby na te staty
Znacie jakiegoś dobrego coacha (wygrywającego), który by spojrzał na moją grę i coś doradził?
To zalezy ile $ chcesz placic, a moze po prostu pogadaj z kims kto gra twoje limity i wygrywa. Sweaty to porzadne narzedzie i darmowe.