Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Blog grajka microstawek

1,173 Posty
96 Użytkownicy
2494 Reakcje
74.6 K Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No, tak, ALE

Odpowiedz
Cytat
janiboy66
PokerStrategist

Napisane przez MWaler

Napisane przez GTOisFAKE
Dzisiaj miałem sen...
Który mnie uwolnił :f_biggrin: Zdałem sobie sprawę, że wygrywanie 5bb/100 to... 50bb więcej po tysiącu rozdań, po godzinie gry, to 12,5$ na moich stawkach. 3bb/100 to 33bb i 8$ po godzinie. Zaledwie. W mojej głowie WOW.
Wcześniej miałem przeświadczenie, że aby mieć 5bb/100 to staki muszą latać często i gęsto. Nie wiem dlaczego. Teraz moja gra się uspokoiła, przestałem grać tak agresywnie, odpuszczam close spoty i tam, gdzie prawidłowa decyzja to dla mnie wróżenie z fusów. Czuję się lepiej, swobodniej, mniej zmęczony, a mój bankroll ma mniejsze wahania.

Grasz swoje, trzymasz się strategii i czekasz, aż ktoś popełni błąd. Niczego nie forsujesz, bierzesz rzeczywistość, jaka jest.

Może nie brzmi to jak opis ciekawej gry, ale musi przynosić profity, bo inaczej to strata czasu.

Ten tydzień będzie wyjątkowy. Na wyniki spojrzę dopiero w poniedziałek. Chyba że jak w zeszłym tygodniu, zobaczę okienko informujące o braku środków do reloadu na stole xD

Musisz się do każdego przypier/przyczepiać?tak tak,zaraz się do mnie przyczepisz,że nie do każdego się przyczepiasz. Ale generalnie wkurwiasz, przynajmniej mnie.

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Napisane przez janiboy66

Napisane przez MWaler

Napisane przez GTOisFAKE
Dzisiaj miałem sen...
Który mnie uwolnił :f_biggrin: Zdałem sobie sprawę, że wygrywanie 5bb/100 to... 50bb więcej po tysiącu rozdań, po godzinie gry, to 12,5$ na moich stawkach. 3bb/100 to 33bb i 8$ po godzinie. Zaledwie. W mojej głowie WOW.
Wcześniej miałem przeświadczenie, że aby mieć 5bb/100 to staki muszą latać często i gęsto. Nie wiem dlaczego. Teraz moja gra się uspokoiła, przestałem grać tak agresywnie, odpuszczam close spoty i tam, gdzie prawidłowa decyzja to dla mnie wróżenie z fusów. Czuję się lepiej, swobodniej, mniej zmęczony, a mój bankroll ma mniejsze wahania.

Grasz swoje, trzymasz się strategii i czekasz, aż ktoś popełni błąd. Niczego nie forsujesz, bierzesz rzeczywistość, jaka jest.

Może nie brzmi to jak opis ciekawej gry, ale musi przynosić profity, bo inaczej to strata czasu.

Ten tydzień będzie wyjątkowy. Na wyniki spojrzę dopiero w poniedziałek. Chyba że jak w zeszłym tygodniu, zobaczę okienko informujące o braku środków do reloadu na stole xD

Musisz się do każdego przypier/przyczepiać?tak tak,zaraz się do mnie przyczepisz,że nie do każdego się przyczepiasz. Ale generalnie wkurwiasz, przynajmniej mnie.

Jeżeli Twoim zdaniem się przyjebałem to proponuje trochę mniej internetuf.

Podpowiadam autorowi co napisał wcześniej, a poźniej wkleja rozdania gdzie pokazuje, że się tego nie trzyma(moim zdaniem te spoty to easy foldy nawet vs whale ale może ja jestem nitem w/e). Tu nie ma przypierdalania się tylko autor sam sobie świetnie doradził i warto odświeżyć bo to dobra rada.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

normalnie ściągam i nie czekam na nic

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dostałem 10e na RIO pokerroom i właśnie pomnożyłem to do 50e na omaszce xD

Poszedł cashout, ale 10e mniej, bo była opłata, może takie są warunki tego bonusu

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kolejny raz nie mogłem zagrać, bo wyskoczyło okienko z info o pustym koncie. No to ładujemy i gramy dalej.

Dzisiaj naszła mnie straszna myśl. Przecież nie mam gwarancji, że to się skończy kiedyś...

Odpowiedz
Cytat
cymeryjczyk
PokerStrategist

Czy to jest standardem?? Wielu z was runnuje tak pod EV?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Taki joke od PP xD

partypoker, Hold'em No Limit - $0.10/$0.25 - 6 players
Hand delivered by Upswing Poker

Player3 (UTG): $34.85 (139 bb)
Player4 (MP): $48.37 (193 bb)
Player5 (CO): $67.85 (271 bb)
Player6 (BU): $69.73 (279 bb)
Player1 (SB): $25.01 (100 bb)
Hero (BB): $29.35 (117 bb)

Pre-Flop: ($0.35) Hero (Hero) is BB with A A
4 players fold, Player1 (SB) raises to $0.75, Hero (BB) 3-bets to $2.25, Player1 (SB) 4-bets to $6.75, Hero (BB) 5-bets to $29.35 (all-in), Player1 (SB) calls $18.26 (all-in)

Flop: ($50.02) J 4 T (2 players, 2 all-in)

Turn: ($50.02) Q (2 players, 2 all-in)

River: ($50.02) Q (2 players, 2 all-in)

Total pot: $50.02 (Rake: $2.50)

Showdown:
Hero (BB) shows A A (two pair, Aces and Queens)
(Equity - Pre-Flop: 85%, Flop: 80%, Turn: 43%, River: 0%)

Player1 (SB) shows T Q (a full house, Queens full of Tens)
(Equity - Pre-Flop: 15%, Flop: 20%, Turn: 57%, River: 100%)

Player1 (SB) wins $47.52

Jedno mogę stwierdzić na pewno: fishe na PP są i pewnie można fajnie zarabiać ;)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez MWaler

Podpowiadam autorowi co napisał wcześniej, a poźniej wkleja rozdania gdzie pokazuje, że się tego nie trzyma(moim zdaniem te spoty to easy foldy nawet vs whale ale może ja jestem nitem w/e). Tu nie ma przypierdalania się tylko autor sam sobie świetnie doradził i warto odświeżyć bo to dobra rada.

Masz rację. Dobrze, że mi przypomniałeś, bo poczułem lekki wstyd, więc może zapamiętam na dłużej :D Wiesz, jak to jest w grze, zawsze racjonalizujemy i szukamy powodów żeby nie zagrać calla :D A to też zasłyszane od Nicka Howarda, żeby zawsze zaczynać od myśli, że przeciwnik blefuje za mało i od tego wychodząc, spróbować znaleźć powód do calla. Chyba sobie to gdzieś wydrukuję i powieszę :D

Odpowiedz
Cytat
Panmorz
Oldschool Grinder

Napisane przez GTOisFAKE
Kolejny raz nie mogłem zagrać, bo wyskoczyło okienko z info o pustym koncie. No to ładujemy i gramy dalej.

Ty to masz zaparcie :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Napisane przez GTOisFAKE

Napisane przez MWaler

Masz rację. Dobrze, że mi przypomniałeś, bo poczułem lekki wstyd, więc może zapamiętam na dłużej :D Wiesz, jak to jest w grze, zawsze racjonalizujemy i szukamy powodów żeby nie zagrać calla :D A to też zasłyszane od Nicka Howarda, żeby zawsze zaczynać od myśli, że przeciwnik blefuje za mało i od tego wychodząc, spróbować znaleźć powód do calla. Chyba sobie to gdzieś wydrukuję i powieszę :D

No gram w ta gre wiec doskonale wiem ocb :). Jak analizujesz czyjes rozdania na chlodno to dokladnie wiesz co masz zrobic, a as play odpierdala sie rozne niestworzone rzeczy xD. Ja tez przechodzielm (wsumie dalej jestem stacja) przez tego typu problem, ze na sile szukalem calla, zeby typ mnie nie wyblefowal. Jezeli masz podobny problem to pomysl sobie, ze fajnie, ze kogos zlapiesz na blefie 1/10, a 9/10 zaplacisz za to stackiem.

Dodatkowo zrob sobie notes w ktorym bedziesz zapisywac kiedy "masz czutke", ze nalezy zrzucic, a callnales mimo wszystko i jaki jest rezultat rozdania. U mnie po miesiacu wyszlo, ze mam zajebista czutke i spore straty w bankrollu :)

Napisane przez cymeryjczyk
Czy to jest standardem?? Wielu z was runnuje tak pod EV?

Ja raz gralem na PP na poczatku mojej przygody to byl rakerace ze trzeba bylo w msc najebac 160k hands to mialem podobnie. OVerall bonus konczyl na moim koncie wyrabiac kupel bo ja po 120k hands mialem dosyc posiadania -50bi pod ev :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Panmorz

Napisane przez GTOisFAKE

Ty to masz zaparcie :yaoming:

Zaparcia to idzie czasem dostać :D

Mimo straty około 50 buy inów w tym miechu jestem na plusie 400 USD.

Brzmi to paradoksalnie, ale pokazuje, jak ogromny wpływ ma rake na nasz winrate. Uważam, że te 7bb/100 na nl25 to złodziejski rake i niczym nieuzasadniony. Nie rozumiem, dlaczego płaci się za każde rozdanie. Powinien być jakiś miesięczny abonament np. płacisz 100$ i możesz grać, jak w innych grach ;)

Na Starsach może jest więcej graczy, może jest niższy poziom, ale mimo to lepsze hourly wyszłoby mi na PP z RB 80%.

Szkoda, że na tym RIO Poker nie chodzą gierki, bo mają fajną ofertę.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

To, co się odwala, jest po prostu niemożliwe.

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

60bi under EV? bijesz rekordy.:f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

spokojnie, jeszcze wam brakuje dop warsawa 100 bi pod ev na nl100 zoom :)

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Napisane przez DzikiHenry
spokojnie, jeszcze wam brakuje dop warsawa 100 bi pod ev na nl100 zoom :)

jego specjalnie tak ujebali jak byl w teamie p*, aby udowodnić, ze soft nie jest rigged.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

12. dzień wpie***lu.

Player3 (UTG): $85.75 (343 bb)
Player4 (MP): $21.78 (87 bb)
Player5 (CO): $25.00 (100 bb)
Player6 (BU): $46.33 (185 bb)
Hero (SB): $61.91 (248 bb)
Player2 (BB): $34.49 (138 bb)

Pre-Flop: ($0.35) Hero (Hero) is SB with K A
1 fold, Player4 (MP) raises to $0.62, Player5 (CO) calls $0.62, 1 fold, Hero (SB) 3-bets to $3.50, 1 fold, Player4 (MP) 4-bets to $21.50, 1 fold, Hero (SB) 5-bets to $61.91 (all-in), Player4 (MP) calls $0.28 (all-in)

Flop: ($44.43) Q 3 2 (2 players, 2 all-in)

Turn: ($44.43) 6 (2 players, 2 all-in)

River: ($44.43) Q (2 players, 2 all-in)

Total pot: $44.43 (Rake: $2.22)

Showdown:
Hero (SB) shows K A (a pair of Queens)
(Equity - Pre-Flop: 71%, Flop: 19%, Turn: 5%, River: 0%)

Player4 (MP) shows Q K (three of a kind, Queens)
(Equity - Pre-Flop: 29%, Flop: 81%, Turn: 95%, River: 100%)

Player4 (MP) wins $42.21

Jestem głównym sponsorem fishy, a przez to pośrednio i regów. Jakieś fatum nade mną wisi. Ciekawe, czy ten downswing jest przypisany do mojego konta, czy na innym szłoby mi lepiej? :P

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Player3 (UTG): $55.99 (224 bb)
Player4 (MP): $25.65 (103 bb)
Player5 (CO): $30.00 (120 bb)
Player6 (BU): $25.10 (100 bb)
Hero (SB): $25.00 (100 bb)
Player2 (BB): $21.65 (87 bb)

Pre-Flop: ($0.35) Hero (Hero) is SB with Q Q
2 players fold, Player5 (CO) raises to $0.50, 1 fold, Hero (SB) 3-bets to $2.50, 1 fold, Player5 (CO) calls $2

Flop: ($5.25) 3 7 6 (2 players)
Hero (SB) bets $1.65, Player5 (CO) calls $1.65

Turn: ($8.55) 5 (2 players)
Hero (SB) checks, Player5 (CO) bets $6.09, Hero (SB) raises to $20.85 (all-in), Player5 (CO) calls $14.76

River: ($50.25) T (2 players, 1 all-in)

Total pot: $50.25 (Rake: $2.51)

Showdown:
Hero (SB) shows Q Q (a pair of Queens)
(Equity - Pre-Flop: 78%, Flop: 63%, Turn: 0%, River: 0%)

Player5 (CO) shows 9 8 (a straight, Six to Ten)
(Equity - Pre-Flop: 22%, Flop: 37%, Turn: 100%, River: 100%)

Player5 (CO) wins $47.74

Myślę, że z QQ nieblokującymi żadnego drawa ten x/shove będzie optymalny nawet vs gracz, który nie betuje optymalnie vs check. Jak sądzicie?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Player3 (UTG): $41.42 (166 bb)
Player4 (MP): $25.00 (100 bb)
Player5 (CO): $34.48 (138 bb)
Player6 (BU): $29.80 (119 bb)
Player1 (SB): $25.10 (100 bb)
Hero (BB): $27.31 (109 bb)

Pre-Flop: ($0.35) Hero (Hero) is BB with 7 7
2 players fold, Player5 (CO) raises to $0.62, 2 players fold, Hero (BB) calls $0.37

Flop: ($1.34) K 4 4 (2 players)
Hero (BB) checks, Player5 (CO) bets $0.64, Hero (BB) calls $0.64

Turn: ($2.62) 7 (2 players)
Hero (BB) checks, Player5 (CO) checks

River: ($2.62) T (2 players)
Hero (BB) bets $6, Player5 (CO) raises to $12, Hero (BB) raises to $26.05 (all-in), Player5 (CO) calls $14.05

Total pot: $54.72 (Rake: $2.73)

Showdown:
Hero (BB) shows 7 7 (a full house, Sevens full of Fours)
(Equity - Pre-Flop: 18%, Flop: 9%, Turn: 95%, River: 0%)

Player5 (CO) shows T T (a full house, Tens full of Fours)
(Equity - Pre-Flop: 82%, Flop: 91%, Turn: 5%, River: 100%)

Player5 (CO) wins $51.99

Uznałem, że przeciwnik będzie raisował flushe, a często tu grają flush drawy w SRP na turnie przez check. Overplay?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dosyć ciekawa ręka:

Hero (UTG): $25.00 (100 bb)
Player4 (MP): $106.94 (428 bb)
Player5 (CO): $25.00 (100 bb)
Player6 (BU): $26.88 (108 bb)
Player1 (SB): $46.11 (184 bb)
Player2 (BB): $33.16 (133 bb)

Pre-Flop: ($0.35) Hero (Hero) is UTG with J A
Hero (UTG) raises to $0.75, 1 fold, Player5 (CO) calls $0.75, 3 players fold

Flop: ($1.85) 3 Q 8 (2 players)
Hero (UTG) checks, Player5 (CO) checks

Turn: ($1.85) 5 (2 players)
Hero (UTG) bets $1.16, Player5 (CO) raises to $3.24, Hero (UTG) raises to $9.72, Player5 (CO) calls $6.48

River: ($21.29) 8 (2 players)
Hero (UTG) bets $14.53 (all-in), Player5 (CO) calls $14.53 (all-in)

Total pot: $50.35 (Rake: $2.51)

Showdown:
Hero (UTG) shows J A (a flush, Ace high)
(Equity - Pre-Flop: 49%, Flop: 57%, Turn: 77%, River: 0%)

Player5 (CO) shows 5 5 (a full house, Fives full of Eights)
(Equity - Pre-Flop: 51%, Flop: 43%, Turn: 23%, River: 100%)

Player5 (CO) wins $47.84

Na river miałem rozkminkę, bo staram się nie być downswing oriented, choć czułem, że pewnie ma full house. Na szybko policzyłem combosy i wyszło mi, że więcej ma flushy, których może nie betować vs mój check, ale które wszystkie scalluje. Tak to widzę u niego na river:

Natomiast pytanie, czy części z tych flushy nie gra shove na turnie. Jeżeli tak, to nie mam beta na river. Wolałbym nie mieć Jh, który blokuje sporo flushy.

Jak to gracie? Może shove turn skoro wiemy, że ci gracze prawie nigdy nie blefują?

Odpowiedz
Cytat