No właśnie taki board zdarza się rzadko, dlatego nawet nie mam go w popupach, które sam robiłem. Mam dwie bazy: jedna do analizy playerpoola, druga do grania zooma. Nie mieszam tych dwóch rzeczy, jednak na zoomie grają inaczej.
Value betuję.
Jego range po xc turn postrzegam jako over karty, głównie Ax, gracz 3betuje 16% BB v BTN (co prawda 16% z 44). Może sporadycznie AA. Mój percived range na river... Mnóstwo over kart. Kx, Ax z jednym clubsem, niskie pary, jakieś GS typu 87.
Oczywiście EV będzie po jego stronie na turnie, jako że wciąż ma te wszystkie JJ+, a ja może odrobinę JJ i QQ.
Teraz turn... Mam problemy ze zrozumieniem tego, co wypluwa PIO. Przejrzałem dość symulacji, żeby intuicyjnie czuć, że tam mały bet jest właściwy. Pytanie, czy betuje się tam nisko, bo przeciwnik dużo xr, czy przeciwnik dużo xr, bo gramy tam niskim sizingiem z dość szerokim rangem. A może betujemy nisko, kiedy nie mamy przewagi ev i nie chcemy budować dużej puli?
Na tym turnie przeciwnik ma dużo rąk typu QTs, Ax, dlatego powinien grać check z parami, żeby zagrać xr, bo ma to wyższe EV niż bet turn. Chyba dlatego nisko betuje turna, żeby jego xr nie miał tak dużego EV?
Zalockuję w PIO mój turn bet, który powinienem robić z małym sizingiem, ale użyję dużego sizingu i zobaczę, jak to się pozmieniało w kwestii EV i strategii przeciwnika.