Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Blog grajka microstawek

1,173 Posty
96 Użytkownicy
2494 Reakcje
74.6 K Wyświetlenia
RogerMorales
Elite Grinder

Napisane przez klz03
Olej ten winrate. Graj żeby jebać gości ile wlezie i rozwijaj się po to, żeby ich jebać jeszcze bardziej. O $$$ i winracie najlepiej całkiem zapomnieć. A takie myślenie, że poprawię 3bety z sb i będę miał boosta do winrate, to tylko frustracje sprowadzą, bo to tak nie działa.

Najważniejsze rzeczy żeby być wygrywającym regularnie graczem to trzymać stały poziom gry i dyscyplinę umysłową, bez względu na swingi :) Pozdro

To jest cos, co probuje przekazac od wielu postow, ale na tym forum panuje taka tendencja, ze i tak kazdy wie najlepiej i nie bedzie sie nikogo sluchal. Juz to pisalem z jakis tydzien wstecz nawet nie wiem czy nie w tym temacie. W kazdym razie jakis grajek nl50, a tam nie wiadomo jakie wyliczenia i analizy i to z dokladnoscia do kazdej pozycji. Cos czego w zyciu nawet nie robilem i wygladalo jakby ktos nl1k gral. Dla mnie przerost formy nad trescia i nauka od dupy strony, a jest dokladnie tak jak kolega wyzej napisal.

@GTOisFAKE, gram nl100, a co do rezultatow to w zupelnosci mnie zadowalajacych

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

@Roger
A grasz zwykłe czy zoomy?
Zoomy jak to zoomy, pewnie mają wyższy poziom?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

XX

Odpowiedz
Cytat

Jeśli Szpilka zostanie mistrzem świata, to DzikiHenry pokona Limitlessa w HU na nl50k. A Roger będzie podawał wodę i świeże ręczniki podczas tego meczu. :)

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales
Elite Grinder

Napisane przez aghiri
@Roger
A grasz zwykłe czy zoomy?
Zoomy jak to zoomy, pewnie mają wyższy poziom?

Gralem z100 do listopada zeszlego roku, gdzie pazerny stars dal mi do wyrobienia taki challenge, ze musialbym nic nie robic poza gra, a gralem tam czysto pod rb, bo winrate mialem ok 1bb/100, wiec podziekowalem im. Teraz gram regularne no i oczywiscie wiadomo, ze to zupelnie inny poziom, tylko czasem sobie siade na zoom, bo dla mnie to troche jakby dwie rozne gierki. Ja np. czasami mam tak, ze mam juz dosc "pokera" w sensie stolow regularnych i dla odmozdzenia siade sobie na starsowego zooma. Brzmi troche paradoksalnie, ale sa to dla mnie na tyle rozne formaty, ze potrafie odpoczywac grajac w jedna badz druga, no ale docelowo gram teraz regularne. Ktos tu gdzies napisal, ze roznica w winracie to ok 5bb/100 i podpisuje sie pod tym, mniej wiecej tak to sie wlasnie prezentuje, wiec wiadomo, ze zoomy maja nieporownywalnie wyzszy poziom :D

Odpowiedz
Cytat

Mi się nasuwa pytanie - jaka jest różnica poziomu między nl100 regularne a nl50 zoom ?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zwykłe stoły są łatwiejsze, ale jeśli o mnie idzie, to obecnie interesuje mnie tylko zoom i dominacja nl50 :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales
Elite Grinder

Napisane przez 7bekon7
Mi się nasuwa pytanie - jaka jest różnica poziomu między nl100 regularne a nl50 zoom ?

Nie gralem nigdy nl100 regularnych na ps.eu. Gralem za to kiedys regularne nl50 4 stoly i do tego 2 zooma- roznica byla kolosalna, natomiast na Twoje pytanie nie odpowiem. Gralem duzo na hiszpanskim starsie- regularne nl100 duzo nizszy poziom niz z50 na .eu. Problemem jest tylko calkowity brak rb- dla graczy spoza Hiszpanii i bodaj Francji nie ma nawet skrzynek i rake jest 0,5% wyzszy- 5,5%. Jedyny plus, ze grasz w €, wiec jak zarobisz 1k €, a 1k$ to jest dosyc spora roznica, bo dolar stoi mniej wiecej 3,8, a euro 4,5

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

xxx

Odpowiedz
Cytat
Rinnok
Elite Grinder

jaki miales najwiekszy swing w BI przy blisko 0bb/100 winracie?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Był okres 100k rozdań, gdzie wygrałem 60 buy inów, potem trochę b/e, a następnie okres 150k rozdań, gdzie przegrałem 60 buy inów. Obecnie wychodzę z dołka.

Niedawno też w około 30k rozdań wygrałem 40 buy inów (widać na wykresie)

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

765 godzin rozegranych(!), 660k rozdań i tylko 1000$ na plus. Wiem, że grasz pod RB ale to mocna gra na autopilocie, bez większego zastanowienia się podczas rozdań. Wątpię byś, tak jak pisałeś, zdominował NL50z. W ten sposób nie dasz rady.

Nie lepiej grać Ci NL25z? Tam podejrzewam miałbyś z gry 5bb/100 jak nie więcej w longrunie.
(866 hands / hour * 0,25bb * 5bb/100) / 100 = ~10$/godzinę + dodatkowo 60% RB.
No nie lepiej się to kalkuluje?

Na NL25 nie będziesz miał takich swingów co przekłada się na mniejsze obciążenie psychiczne i suma sumarum lepszą też grę.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

1000$ z gry + 8000$ z rakebacku, nie wliczając skrzynek i leaderboardów, bo tego nie śledzę. Wychodzi około 12$ na godzinę.

Problem z nl25 jest taki, że nie dam rady wyrobić tam 12500 punktów co miesiąc. Mam z tym problem na nl50.

Staram się każdego dnia czegoś nauczyć w myśl tego:

You have to have faith that if you just improve a little bit each day, you will eventually become better than the regs at your current limit, and the next limit, and so on. Remember that there is no mystery to success, just consistent, gradual improvement, day in and day out.

:f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Np. w tym rozdaniu BB to reg 22/18/10:

Czy popełniłem błąd?

W teorii to zawsze jest shove na river:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wrzuciłem to do PIO. Właściwie dla BTN jest to range shove:

Moje rozumienie tej sytuacji jest takie: TT jest wystarczająco silnym układem na tym boardzie, żeby grać o stacki. Skoro ręka chce grać o staki to powinna betować turna lub grać xr turn. Skoro przeciwnik postanowił zagrać xc turn z TT z ręką, która chce grać o stacki, to moja kontrstrategia powinna polegać na tym, żeby uniemożliwić mu granie o staki.

Lockuję strategię przeciwnika w PIO i wychodzi:

Tak więc vs ten przeciwnik będę częściej betował turna mniejszym sizingiem (nawet 10-25%) i częściej brał shodwon. Mówię vs ten przeciwnik, bo jednak wątpię, żeby populacja regów grała tak pasywnie top swojego rangu.

Nie wiem, czy moje podejście do analizować przeciwników jest dobre, ale od kilku dni zwracam uwagę na takie rzeczy i robię notatki, których nigdy wcześniej nie robiłem :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

zapomniałem, że Ty masz aż tyle punktów do zrobienia pod jeden bonus. No to wtedy faktycznie NL25z odpada.

Zlockowałem też strategię i u mnie w PIO ta ręka wygląda tak, że:
Turn: grasz check back z 77 3/4 czasu, 1/3 czasu bijesz 1/3 sizing.
River: po jego checku grasz 100% czasu check-back.

Inaczej rozegrał niż playerpool, dlatego lubię w PIO coś sprawdzić, ale wolę patrzeć jakie są tendencje playerpoola i grać pod nich.
Pio dobre jest, by zobaczyć jak działa mechanika gry, a na stawkach NL50 na pewno nie można czysto kierować się pseudo grą GTO tylko szukać exploitów

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

GTOisFAKE wrzuca jakieś rozkminy, pokazuje historię ręki, całą analizę swoją w PIO, wrzuca screeny. Chyba jedyne takie rzeczy obecnie na forum, by móc wspólnie coś przeanalizować i pomyśleć. To znajdzie się jakiś cebularz co zaraz minusuje. Ogarnij się chłopie i odpuść sobie to forum

Odpowiedz
Cytat
bielaa
Poker Player

Napisane przez GTOisFAKE
W teorii to zawsze jest shove na river:

Abstrachując od Pio, z jakiego powodu grasz ship river?

I wydaje mi się, że masz za szeroki zasięg call 3bet BU.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Range z GTOWizard. Jako, że mam 40% RB, to używam rangy dla niższego rake z nl500, co jest też o tyle fajne, że przy niższym rake więcej się calluje niż 3betuje, co mniej więcej odpowiada tendencjom na nl50. Poza tym typ zagrał 3bet 4x.

All in z 77, czy w ogóle? Pewnie dlatego, że 94% range przeciwnika to no made had i musi callować z tego 50% dla podziału puli. A w praktyce to nie wiem. Mam za małą bazę (która zajmuje 800 gb), żeby sprawdzić, jak grają przeciwnicy na boardzie, gdzie na turnie spada trzecia karta, a na river paruje się over karta z flopa.

Odpowiedz
Cytat
MarcinZ77
PokerStrategist

Napisane przez GTOisFAKE
Range z GTOWizard. Jako, że mam 40% RB, to używam rangy dla niższego rake z nl500, co jest też o tyle fajne, że przy niższym rake więcej się calluje niż 3betuje, co mniej więcej odpowiada tendencjom na nl50. Poza tym typ zagrał 3bet 4x.

All in z 77, czy w ogóle? Pewnie dlatego, że 94% range przeciwnika to no made had i musi callować z tego 50% dla podziału puli. A w praktyce to nie wiem. Mam za małą bazę (która zajmuje 800 gb), żeby sprawdzić, jak grają przeciwnicy na boardzie, gdzie na turnie spada trzecia karta, a na river paruje się over karta z flopa.

Mając taką bazę masz wszystkie narzędzia potrzebne do rozwiązania tego spota.
Valuebetujesz river czy blefujesz?
Od czego chcesz sciągnąć value?
Jak postrzegasz jego range?
Jaki masz perceived range?
Jaki to jest reg? Skoro masz bazę to na bank też masz ogromną ilość informacji o danym przeciwniku.
W próżni to jest bet. In game musisz wziąć o wiele więcej parametrów pod uwagę.

Ps. Jak dla mnie to te TT są rozegrane rewelacyjnie. Na takich strukturach jest masa overblefów w linii C-B-B.

Odpowiedz
Cytat