Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Blog grajka microstawek

1,173 Posty
96 Użytkownicy
2494 Reakcje
74.6 K Wyświetlenia
LAPA2000
PokerStrategist

Nie uważam niesprawdzania wyników jako leak mindsetowy. Czy sprawdzając wyniki w ogóle osiągamy jakąś wartość dodatnią? Zyskujemy cokolwiek? Czy budujemy jakąś przewagę w stosunku do osoby niesprawdzającej? Porównując te dwa podejścia widzę tylko jeden rezultat, nie sprawdzając nic nie zyskuje ale też nie tracę, za to sprawdzając wyniki mogę nic nie stracić (o ile mindset ze skały, w co po prostu wątpię, że istnieją takie osoby :D) albo stracę (tiltując, spazzując, tracąc czas na przejmowanie się, robieniem sobie wolnego), ale nigdy nic nie zyskam. Żeby sprawdzić staty to i tak trzeba większej próbki, także koniec miesiąca wystarczy, a handy to się analizuje na bieżąco. Dla mnie to jest coś na wzór garderoby Jobsa wypełnionej jednakowymi ubraniami, po co tracić czas na mało istotne sprawy. Ja nie sprawdzam wyników jakoś od 5 lat (na koniec miesiąca). Większość zawodników HS, których znam, nie sprawdza wyników, lub chciałaby nie sprawdzać wyników, gdyby nie grała na chińskich appkach gdzie agent/room na każdym kroku próbuje cię oszukać, pozdro Zborek :D

@GTOisFAKE

to co robisz teraz to nie jest stan docelowy, mimo niesprawdzania wyniku, dalej o nim rozmyślasz. Dopiero jak się od tego uwolnisz to zobaczysz ile spokoju to daje, mając pracę na etacie powinno być łatwiej.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki, lapa. Osiągnąłem taki stan, że mam zupełnie wywalone na wyniki. Serio. Mam te ponad 100 buy inów i nie przejmuje się, czy wygrywam, czy przegrywam. Chcę być jak najlepszy, bo uwielbiam grać w pokera. Nie tiltuje, nie spazuje, gram swoje. Co nie znaczy że nie popełniam błędów!!! Bardzo często popełniam błędy, ale nie jest to pod wpływem emocji, lecz po prostu z niezrozumienia teorii. Każdą decyzję próbuję uzasadnić.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jak minusujecie, to powiedzcie czemu, bez spiny, po prostu jestem ciekawy, co robię źle i co mógłbym poprawić ;]

Odpowiedz
Cytat
furminator
BlackMember

Napisane przez GTOisFAKE
Jak minusujecie, to powiedzcie czemu, bez spiny, po prostu jestem ciekawy, co robię źle i co mógłbym poprawić ;]

To, że dostajesz minusa na tym forum, nie jest jednoznaczne z tym, że robisz coś źle. To nie szkoła xD

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Haha spoko, po prostu pomyślałem, że może palnąłem jakąś głupotę :D Koniec grindu i czas na spanie. Sesja tak 9/10. Jak zwykle zaznaczyłem więcej rozdań do przejrzenia niż czas mi pozwoli na to.

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales
Elite Grinder

Napisane przez LAPA2000
Nie uważam niesprawdzania wyników jako leak mindsetowy. Czy sprawdzając wyniki w ogóle osiągamy jakąś wartość dodatnią? Zyskujemy cokolwiek? Czy budujemy jakąś przewagę w stosunku do osoby niesprawdzającej? Porównując te dwa podejścia widzę tylko jeden rezultat, nie sprawdzając nic nie zyskuje ale też nie tracę, za to sprawdzając wyniki mogę nic nie stracić (o ile mindset ze skały, w co po prostu wątpię, że istnieją takie osoby :D) albo stracę (tiltując, spazzując, tracąc czas na przejmowanie się, robieniem sobie wolnego), ale nigdy nic nie zyskam. Żeby sprawdzić staty to i tak trzeba większej próbki, także koniec miesiąca wystarczy, a handy to się analizuje na bieżąco. Dla mnie to jest coś na wzór garderoby Jobsa wypełnionej jednakowymi ubraniami, po co tracić czas na mało istotne sprawy. Ja nie sprawdzam wyników jakoś od 5 lat (na koniec miesiąca). Większość zawodników HS, których znam, nie sprawdza wyników, lub chciałaby nie sprawdzać wyników, gdyby nie grała na chińskich appkach gdzie agent/room na każdym kroku próbuje cię oszukać, pozdro Zborek :D

@GTOisFAKE

to co robisz teraz to nie jest stan docelowy, mimo niesprawdzania wyniku, dalej o nim rozmyślasz. Dopiero jak się od tego uwolnisz to zobaczysz ile spokoju to daje, mając pracę na etacie powinno być łatwiej.

Nie jestem pewien czy mnie dobrze zrozumiales. Jesli grasz w poksa, bo lubisz te gre, masz profi podejscie i chcesz sie rozwijac, a pieniadze sa sprawa drugorzedna, brm jest przestrzegany i masz wyjebke ile jest w cashierze to spoko, mozesz nie zagladac, ale tylko w wypadku kiedy masz po prostu w dupie ile tam jest, a interesuje Cie jedynie dobra gierka. O tym wlasnie pisalem- to jest spoko podejscie i jak najbardziej ogarniety mindset. Mi chodzi o ludzi, ktorzy panicznie boja sie zajrzec w kasjera, bo jesli roll topnieje to gierka im sie sypie. I tak mysle podswiadomie czujesz kiedy ten roll topnieje, a nie kontrolujac tego moze nas to jeszcze bardziej stresowac niz jak bysmy to widzieli. Moim zdaniem optymalnym podejsciem jest to, ze moge rzucic okiem w kasjera kiedy chce i nie bedzie to mialo wplywu na moja gre, bo bede w stanie zaakceptowac wariancyjnosc gry

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales
Elite Grinder

Napisane przez GTOisFAKE
Około 40h gry. Nie gram wiele, bo nie jestem full time. Mam pracę poza pokerem. Jak będę miał 4 miesiące z rzędu zysk minimum 2000$ to quitnę pracę.

A co do zaglądania do cashiera to rozumiem cię roger. Masz rację. Mam sporo mindsetowych leaków, ale skąd wziąc czas, żeby zajmować się wszystkim na raz? Na razie przerabiam spoty BTN vs BB na flopach, gdzie są możliwe 2 strity+. Naprawdę zajmuje to kupę czasu, bo są turny kompletujące drawy, są overcards, są karty dodające flushdrawy. Może zbyt skrupulatnie podchodzę do tego i może nie muszę wiedzieć jak się powinno grać na tylu możliwych turnach. A potem jeszcze różne rivery. Czasami mam ochotę rzucić to w cholerę jak widzę jakie to skomplikowane i ile rzeczy nie rozumiem.

Tymczasem na słuchawkach stary pezecik i jedziemy z grą do 3-4 myślę ;)

Dej pokoj, tez to teraz wyliczam, a te spoty btn vs bb w single raise pocie sa najgorsze, bo najszersze range i komp mi mieli takiego spota po 20-25 min, w zaleznosci ile roznych sizingow dodam. No ale coz, trzeba poswiecic troche czasu na to :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
bojesiebetowac
PokerStrategist

Napisane przez RogerMorales

Napisane przez GTOisFAKE
Około 40h gry. Nie gram wiele, bo nie jestem full time. Mam pracę poza pokerem. Jak będę miał 4 miesiące z rzędu zysk minimum 2000$ to quitnę pracę.

A co do zaglądania do cashiera to rozumiem cię roger. Masz rację. Mam sporo mindsetowych leaków, ale skąd wziąc czas, żeby zajmować się wszystkim na raz? Na razie przerabiam spoty BTN vs BB na flopach, gdzie są możliwe 2 strity+. Naprawdę zajmuje to kupę czasu, bo są turny kompletujące drawy, są overcards, są karty dodające flushdrawy. Może zbyt skrupulatnie podchodzę do tego i może nie muszę wiedzieć jak się powinno grać na tylu możliwych turnach. A potem jeszcze różne rivery. Czasami mam ochotę rzucić to w cholerę jak widzę jakie to skomplikowane i ile rzeczy nie rozumiem.

Tymczasem na słuchawkach stary pezecik i jedziemy z grą do 3-4 myślę ;)

Dej pokoj, tez to teraz wyliczam, a te spoty btn vs bb w single raise pocie sa najgorsze, bo najszersze range i komp mi mieli takiego spota po 20-25 min, w zaleznosci ile roznych sizingow dodam. No ale coz, trzeba poswiecic troche czasu na to :pcuser:

Jest taki program który pozwala sporo czasu zaoszczędzić są gotowce. Jakbyś chciał zobaczyć to na priv

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Przemyśl to jeszcze 2x. Pamiętaj, że 4x pod rząd profi 2k usd nie oznacza, że bedziesz mial tak msc w msc. Nie weim tez oczywiscie co robisz prywatnie ale zastanow się 3x zanim to zrobisz. No chyba ze siedzisz na kasie to w kazdej chwili mozna wrocic do jakiejkolwiek roboty.

Odpowiedz
Cytat
wc3razor
Oldschool Grinder

Siema GTO widze że grasz na Party mógłbyś mi rzucić pare wskazówek jak najlepiej wpłacić i wyplacać mam Skrilla i revoluta i czy na PP można używać PT4 ?? Skąd taki duży rakeback jak to ogarnąć :P ??

Odpowiedz
Cytat
PiriPara
Oldschool Grinder

Napisane przez wc3razor
Siema GTO widze że grasz na Party mógłbyś mi rzucić pare wskazówek jak najlepiej wpłacić i wyplacać mam Skrilla i revoluta i czy na PP można używać PT4 ?? Skąd taki duży rakeback jak to ogarnąć :P ??

Masz opcje depozytu w sofcie http://prntscr.com/v18051. Chyba ecopayz najrozsadniejsze i Muchbetter

na PP nie ma HUDA real time, ze widzisz na stolach, tylko mozesz sciagnac HH na dysk i zimportowac do trackera.
Rakeback 40% z softu+ 10/15% od affiliata + rakerace z leaderboards ktore daja od 20-100% jesli znajdziesz sie w na miejscach platnych rankingu

@GTOisFAKE przyjmij zaproszenie

Odpowiedz
Cytat
raven112233
Elite Grinder

MWaler nie wiem czy autor bloga zrozumie twoją wypowiedź, bo widocznie nie rozumie wariancji, skoro 8k profitu w 4 miesiące wystarczą aby rzucać pracę. Może zaliczyć nawet 10 mięsięcy pod rząd z profitem ponad 2k, ale nie muszą być koniecznie jego umiejętności a suma zdarzeń losowych na korzyść autora.

Do tej pory autor bloga chyba gra nl50, mimo, że z gry przegrywa. Rozbawiło mnie jak podkulił ogon jak dostał wpierdol na starsach. Wrzucal wykresy jak był do przodu, blogował, a poźniej cisza przez 3 miesiące :D Miałem napisać, że pewnie srogo go zniszczyli na starsach, po tym jak tylko złapali na niego próbkę, bo zapalony bloger nagle nie ma dostępu do internetu? Jak to? Nie postuje a zarabia tyle, że chce wydawać 5k na rower który użyje kilka razy w roku?

A te obawy o łapki w dól, to już jakieś przedszkole. Jak ktoś ma problem z tym, że jakieś radnomy w necie klikną pod jego postem łapkę w dół to powinien się wybrać do psychologa.

Gównoburza... 3... 2... 1... :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

xxxx

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

xxx

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

xxxx

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

xxxx

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

gramy, gramy. W sumie większość volume wyrabiam w weekendy

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales
Elite Grinder

Napisane przez raven112233
MWaler nie wiem czy autor bloga zrozumie twoją wypowiedź, bo widocznie nie rozumie wariancji, skoro 8k profitu w 4 miesiące wystarczą aby rzucać pracę. Może zaliczyć nawet 10 mięsięcy pod rząd z profitem ponad 2k, ale nie muszą być koniecznie jego umiejętności a suma zdarzeń losowych na korzyść autora.

Do tej pory autor bloga chyba gra nl50, mimo, że z gry przegrywa. Rozbawiło mnie jak podkulił ogon jak dostał wpierdol na starsach. Wrzucal wykresy jak był do przodu, blogował, a poźniej cisza przez 3 miesiące :D Miałem napisać, że pewnie srogo go zniszczyli na starsach, po tym jak tylko złapali na niego próbkę, bo zapalony bloger nagle nie ma dostępu do internetu? Jak to? Nie postuje a zarabia tyle, że chce wydawać 5k na rower który użyje kilka razy w roku?

A te obawy o łapki w dól, to już jakieś przedszkole. Jak ktoś ma problem z tym, że jakieś radnomy w necie klikną pod jego postem łapkę w dół to powinien się wybrać do psychologa.

Gównoburza... 3... 2... 1... :pcuser:

Przyznam szczerze, ze jakos skrupulatnie bloga nie sledze, nie wiem do konca co gra autor i czy profit ma z gry czy z rb, ale jesli jest tak jak mowisz, ze gra nl50 i ma 2k profitu, co jest odpowiednikiem 40bi to winrate musi byc ok, no chyba ze ma jakis kosmiczny deal. Cashe nie sa tak wariancyjne jak turki. Jesli ktos by cos takiego napisal grajac mtt to bym sie z Toba zgodzil, ale jesli na cashu ktos robi 4 miesiace z rzedu 40bi na swoich stawkach to zapewniam Cie, ze nie moze byc to wypadkowa wariancji. Zreszta sa online kalkulatory wariancji, mozna wpisac przy danym winracie i danej liczbie handow jaka jest szansa, ze bedziemy na + albo na -, no ale zapewniam wszystkich, ze nie mozna byc upierdalajacym, a wychodzic 4 miesiace z rzedu 40bi do przodu- no czegos takiego to wariancja nie potrafi zrobic

Odpowiedz
Cytat
raven112233
Elite Grinder

Nie wiem Roger na jakiej podstawie matematycznej jest Twój komentarz, ale wystarczy wpisać w google hasło 'poker variance calcualtor' i zobaczyć odchylenia.

Na próbce 100 tys. rąk przy oczekiwanym EV 2.5BB gracz powinien wygrać 25BI, a może wygrać 100BI albo być w plecy 80BI. Są to oczywiście skrajne przypadki, ale jak ktoś chce bazować swoje decyzje życiowe na próbce 100-200 tys rąk to jest lekkie nieporozumienie.

Teraz patrzać GTO na Twoją reakcje to chyba jesteś affiliatem PartyPoker i chyba stworzyłeś ten image przegrywającego gracza, zarabiającego jakieś drobniaki dzięki rakebakowi, żeby ciągnać prowizje od słabych graczy. Jeśli tak to szacun za pomysł ;) W każdym temacie zachwalasz rakeback a o PIO wypowiadasz się jak Safael :D

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Ja rzucalem robote po probce 750k rak na rzecz pokera i uwazam, ze to byl ogromny blad. Ogolnie to wydaje mi sie, ze juz nieliczne jednostki beda grac w karty 4livin. Of course dalej nie jest wybitnie zarabiac 2.5k usd month jak sie troche popracuje ale chyba nie jest to tak proste jak kiedys

Btw 2.5k usd month tez nie jest wybitna placa w PL imo, a jezeli dojdzie sie do tego np w programowaniu to raczej rolla sie nie zbustuje, a przy kartach da sie xD

Odpowiedz
Cytat