Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Blog grajka microstawek

1,173 Posty
96 Użytkownicy
2494 Reakcje
74.6 K Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Rake na PokerStars:

Rake na PP:

Na PP na nl25 cap jest większy o 4bb i rake większy o 0.50%

Trzeba by było porównać, czy te gwarantowane 20-30% RB sprawia, że ostatecznie rake jest niższy na PP, czy nie.

Różnica zaczyna zacierać się na nl50, gdzie tylko cap jest większy o 2bb na PP. Dlatego jeszcze ten tydzień i w następnym shotnę nl50 na PP.

Odpowiedz
Cytat
skylookx
PokerStrategist

Wrzuć BB/100 postrakeback, jestem ciekaw jak to wygląda, najlepiej z wykresem.
Swoją droga jak na takie volume, 6 stolików FF 6h per day, 1bb nie wygląda najgorzej, tylko nie wiem czy nie masz poczucie że można zwariować? :D

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wiem, że lepiej skupić się na jakości niż ilości, jeśli ktoś myśli o przyszłości i wchodzeniu po limitach. Jednak póki co dla mnie to najszybszy sposób na zbudowanie bankrolla. Jak się promka skończy, przejdę na jakość :coolface:

BTW Nie wyszło 82% RB tylko coś koło 75%, bo RB z polecenia liczy się od kwoty rake którą zapłaciłem po potrąceniu wszystkich bonusów i rake raców :/ Czyli jak z softu miałem 70% RB, to z polecenia 10% z pozostałych 30% raku.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Aha i kupiłem dzisiaj Party Caption co pozwoliło mi zwiększyć volume i liczbę stołów. Teraz gra się bajka :f_love: Ale do cashiera będę zaglądał raz na 1/2 tygodnie.

Odpowiedz
Cytat
verno
Poker Player

Idzie lato :D

Odpowiedz
Cytat
Rafiks1992
Legacy Member

Zmień nazwę bloga bo to raczej nie mikro stawki :-D ja gram turki za dolara i to są mikro stawki haha :) napiszesz coś więcej o party caption?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No, party caption używam do hot keys, że np. naciskam klawisz a to betuje 33% itd

A co do podziału na mikro itd to nawet nie wiem, gdzie jest granica. 25 centów big blind wydawał mi się micro ;d

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Na tych stawkach overbet cbet jest rzadkością, dlatego często stosuję - oczywiście z blefami niemal wyłącznie xD Gracze dzielą się na dwa typy: jedni foldują wszystko, drudzy nie potrafią odpuścić z TP.

Oczywiście w praktyce powinno to wyglądać inaczej, bo PIO gra check/raise na flopie niemal wszystkie swoje najmocniejsze układy vs 33% cbet. A populacja często slowplayuje silne układy i nawet jak ktoś wie, że cbetuję 33% cały range, to nie gra x/r z setami, bo chcą być tricky albo ch** wie co myślą xD

Pewnie jakbym wrzucił staty gdzieś do oceny, tobym został zbesztany, że za dużo folduję vs xr na turnie. Ale co zrobić, jak rywale xr turna 1-10% po overflodowaniu flopa :f_p:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

partypoker, Hold'em No Limit - $0.10/$0.25 - 6 players
Hand delivered by Upswing Poker

Player3 (UTG): $38.47 (154 bb)
Player4 (MP): $25.00 (100 bb)
Player5 (CO): $26.43 (106 bb)
Hero (BU): $25.22 (101 bb)
Player1 (SB): $21.28 (85 bb)
Player2 (BB): $26.39 (106 bb)

Pre-Flop: ($0.35) Hero (Hero) is BTN with A A
3 players fold, Hero (BU) raises to $0.50, Player1 (SB) calls $0.40, Player2 (BB) calls $0.25

Flop: ($1.50) A 4 J (3 players)
Player1 (SB) checks, Player2 (BB) checks, Hero (BU) bets $0.47, Player1 (SB) calls $0.47, Player2 (BB) calls $0.47

Turn: ($2.91) 5 (3 players)
Player1 (SB) checks, Player2 (BB) checks, Hero (BU) bets $4.90, Player1 (SB) calls $4.90, Player2 (BB) folds

River: ($12.71) 3 (2 players)
Player1 (SB) checks, Hero (BU) bets $19.35 (all-in), Player1 (SB) calls $15.41 (all-in)

Total pot: $43.53 (Rake: $2.17)

Showdown:
Hero (BU) shows A A (three of a kind, Aces)
(Equity - Pre-Flop: 86%, Flop: 97%, Turn: 91%, River: 0%)

Player1 (SB) shows 2 K (a straight, Ace to Five)
(Equity - Pre-Flop: 14%, Flop: 3%, Turn: 9%, River: 100%)

Player1 (SB) wins $41.36

I weź tu panie nie strać panowania nad sobą xDDDDDDDD

Odpowiedz
Cytat
skylookx
PokerStrategist

Dwa backdoory do st8 i tripsa co chcesz xD a no i dwóch par :D
Dobry wykres, graj to co daje zarobić, potem można martwić się o resztę.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jeszcze z takim stoickim spokojem zagrał check :f_biggrin: Zazwyczaj słabi gracze w takiej sytuacji sami grają ship, bo nie po to farcił, żebyś teraz check backnął mu na river :D

Odpowiedz
Cytat
verno
Poker Player

Nie żebym bronił tego ziomka ale akurat x na river spoko, walisz overbet turn gdzie jest 2x fd albo masz tam mocno i walisz dalej na river bo 2x on tam "nigdy" nie ma albo wrzucasz busted fd KT KQ QT ale jak on się znalazł na riverze to tylko o wie :D

Odpowiedz
Cytat
ErHB01
PokerStrategist

Napisane przez GTOisFAKE
Tak, ale trzeba grać te min 6h dziennie. Jeden dzień wolnego i tracisz RB lub spadasz na dalszą pozycję.

no lipa troche w cashach ze tygodniowe LB , w spinach i sng sa daily wiec luzik :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiaj na PP coś się zesrało z punktami. Zniknął licznik i nie można było sprawdzić rake backu. No to uderzam do supportu z pytaniem, czy grać, czy nie, bo ja grać bez rakebacku to nie będę. Gość z supportu "grać, grać, punkty się liczą w tle". No to grałem. Po godzinie licznik punktów wrócił, a punktów... ni mo. Klasyka :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
skylookx
PokerStrategist

Oni tam często mają jakieś dziwne bugi, więc pewnie wróci.
PS zerkaj czasem maila albo dział z promocjami bo ja dziś dostałe, extra 20% ;)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie dostanę extra 20%, bo jestem podpięty pod kogoś z linku

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Miałem się motywować do pracy poza stołami i nic z tego nie wyszło, więc czas to zmienić :D
Będę sobie dłubał, czasami coś wrzucę.
Robię teraz 3bety, więc na pierwszy ogień pójdzie BTN vs CO J♠: 5♦: 2♠:

1. Pierwsze, co robię, to lockuję 33% range cbet i sprawdzam prawidłową odpowiedź przeciwnika na taką strategię:

2. Następnie uwalniam strategię IP i lockuję to, co uważam, że grają przeciwnicy.

Odpowiedzią na taką strategię vc cbet flop jest cbetowanie 99,5% na flopie. W rzeczywistości na nl25 nie znalazłem jeszcze przeciwnika i boardu, gdzie cbetowanie range 33% w 3bet pocie byłoby błędem.

Na tej próbce 13,6% flop check raise i 35,1% fold vs cbet.

GTO odpowiedź na 33% range cbet na 184 flopach:

RAISE Freq 40%
FOLD Freq 27.81

Nawet jakbym powiedział moim przeciwnikom: Ej, gościu, ja cbetuję zawsze 33% z każdą ręką i co mi zrobisz?
To nie umieliby nic z tym zrobić. Najpewniej callowaliby więcej na flopie, bo te stawki są ku**sko zamurowane :D

Pierwszym ważnym wnioskiem jest, że o profitowości cbetowania rangem decyduje frekwencja check/raise przeciwnika, a nie check/call.

3. Następnie na jednym monitorze mam otwartą zablokowaną strategię 33% range cbet i odblokowaną odpowiedź przeciwnika, a na drugim monitorze mam zablokowaną strategię przeciwnika, która myślę, że jest prawdopodobna. Trwa porównanie :coolface:

Dzielę runouty na:
a) flush closing
b) broadway
c) pairing
d) below T
e) backdoor flushdraw

Z racji mniejszego check/raise u przeciwnika, jego range na turnie jest silniejszy, dlatego średnia frekwencja cbeta to 48%, a w GTO 56%.

Powyższa tabelka pozwoli mi w przyszłości wyciągnąć bardziej ogólne wnioski na wielu boardach. Czy każdy board z jedną wysoką kartą i dwiema niskimi z flushdrawem gramy tak samo?

Porównując to z EV

nasuwa się pytanie, dlaczego tak często gramy check na asie skoro jest dla nas jedną z najlepszych kart?
Żeby znaleźć odpowiedź na to pytanie, blokuję strategię z 2x częstszym cbetem na turnie.

Zaburzenie balansu na turnie w cbet strategii skutkuje oczywiście tym, że przeciwnik powinien częściej foldować vs cbet na asie turnie i więcej check raisować.

A taki wpływ ma to na strategię przeciwnika na riverze po check/check na turnie:

GTO:

vs overcbet na turn asie:

Ogólnie tylko 3% częściej betuje rivera, ale na niektórych runoutach strategia zmienia się znacznie - zwłaszcza na parujących riverach i od szóstki po dziewiątkę.
Na tych kartach przeciwnik powinien grać shove 2x częściej, gdyż hero nie znajdzie dość wystarczająco silnych rąk, żeby się obronić.
Czy ktokolwiek będzie w stanie grać taki explot na nl25? Nie ma mowy.

Gracze zbyt często betują na asie:

Niestety próbka niezbyt duża, bo jeszcze nie dokupiłem rąk :D

Betują zbyt często na asie jako 3betorzy. Jak 3bet callerzy grają zbyt często linię xc-x-b na turnie asie.

Zatem może hero powinien jeszcze bardziej zmniejszyć frekwencję cbetowania na asie, żeby dopuścić blefy na riverze?
A może jednak zwiększyć, bo może przeciwnicy over foldują na asie?

Nie wiem, będę musiał dorobić filtry w H2N.

Odpowiedz
Cytat
ErHB01
PokerStrategist

wszystkim nie naliczalo punktow przez 2-3 godziny mi tez, nie mam zielonego pojecia czy dodali pozniej te punkty czy nie :D

btw polecam na discordzie dolaczyc do servera party tam szybki i bezposredni kontakt z Colette zamiast jakims hindusem na live chacie :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

4. Wyciągam ogólne wnioski:

- Na asie myśleć o grze na riverze, bo blokuję calling range przeciwnika, niskie pary 66-88 betowane, bo zyskują na tym, że przeciwnik folduje pary od 66 do TT i QQ oraz wiele waletów, dwie pary prawie zawsze bet, top pair z kickerem wyższym od waleta (wyższym od najwyższej karty na boardzie?) mix bet i check, FD check poza blockerami bottom seta
- Król i dama na turnie betowane często TP z kickerem powyżej J pure bet, AJ czasami bet, gut shoty z broadwayami najlepsze blefy z racji blokerów, niskie pary betowane dla blefu
- Parujący J turn tripsy betowane prawie zawsze, ręce z A, K, Q dobre do betowania z racji blokowania JT, QJ, KJ, AJ, przeciwnicy zmuszeni są do x/c wielu nieintuicyjnych rąk jak AK, AQ, 54, A2 i większość parek TT-66. Betowawnie wszystkich blefów profitowe?
- Najniższe turny i T betowane częściej, gdyż dają przeciwnikowi różne gutshoty i straight drwy, wszystkie inne niskie turny betowane 50% z częstym check back top seta
- Na flush closing turnach cbet 25-30% czasu, flushe check back 20-30% czasu, sety i strity cbetowane 20-30% czasu, TP i OP mixowane tylko z FD
- Backdoor FD nie różni się znacząco

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ja pie**ę... znów się zaczyna. Aż się żyć odechciewa.

35 buy inów pod EV, oczywiście EV nie uwzględnia takich kwiatków

partypoker, Hold'em No Limit - $0.10/$0.25 - 6 players
Hand delivered by Upswing Poker

Player3 (UTG): $48.29 (193 bb)
Player4 (MP): $76.68 (307 bb)
Hero (CO): $25.66 (103 bb)
Player6 (BU): $37.32 (149 bb)
Player1 (SB): $26.09 (104 bb)
Player2 (BB): $24.67 (99 bb)

Pre-Flop: ($0.35) Hero (Hero) is CO with A A
2 players fold, Hero (CO) raises to $0.75, 1 fold, Player1 (SB) 3-bets to $2.75, 1 fold, Hero (CO) 4-bets to $6.88, Player1 (SB) calls $4.13

Flop: ($14.01) 7 3 Q (2 players)
Player1 (SB) checks, Hero (CO) bets $4.39, Player1 (SB) calls $4.39

Turn: ($22.79) 2 (2 players)
Player1 (SB) checks, Hero (CO) checks

River: ($22.79) T (2 players)
Player1 (SB) bets $14.82 (all-in), Hero (CO) calls $14.39 (all-in)

Total pot: $51.57 (Rake: $2.57)

Showdown:
Player1 (SB) shows Q Q (three of a kind, Queens)
(Equity - Pre-Flop: 18%, Flop: 91%, Turn: 95%, River: 100%)

Hero (CO) shows A A (a pair of Aces)
(Equity - Pre-Flop: 82%, Flop: 9%, Turn: 5%, River: 0%)

Player1 (SB) wins $49

Odpowiedz
Cytat