Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Blog grajka microstawek

1,173 Posty
96 Użytkownicy
2494 Reakcje
74.6 K Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez bikmak99
To chyba nieroztropne kontynuowac na river z blefem, w spocie, w ktorym overfolduja flop i turn. Nie tak Howard mowil?

Dokładnie tak, dlatego wrzuciłem na forum, żebym się wstydził i dzięki temu zapamiętał to na dłużej :D

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez beniolinho
kupiłeś jakiś kurs z PD, czy korzystasz z darmowych materiałów?

Nie oglądam żadnych filmów pokerowych oprócz kilku kanałów na YT. Książek też nie czytam. PIO + rozdania i nie trzeba więcej. Ale też poker nie jest moją pracą, do maja grałem 1-3h dziennie max, żeby co miesiąc 500-1000 USD wpadało na nl50 na spłatę kredytu i to wszystko. Ostatnio pracuję zdalnie z powodu wirusa, więc spróbowałem grać więcej i chyba padnie rekord mojego miesięcznego zarobku z pokera :P

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiejsza walka:

Długo się nie nacieszyłem byciem nad EV :ayfkm:

Pewnie to problem z podejściem do gry, ale lepiej mi się gra, kiedy przegrywam, kiedy jestem pod EV. Dlaczego? Czuję wtedy motywację do pracy, do gry, radość na myśl o dniu, kiedy dowswing się skończy i zacznę wygrywać. Natomiast, kiedy wygrywam, kiedy farcę... działa to na mnie bardzo źle. Źle się czuję.

No ale doganiam EV powoli:

Odpowiedz
Cytat
mardmo
PokerStrategist
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

O co pytasz, bo nie rozumiem?

Odpowiedz
Cytat
mardmo
PokerStrategist

ze tyle rake wyrobiles,
sprawidzilem swoj rake w tym miesiacu i wyrobilem $250 na NL10 wiec ok

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Na Starsach wzięliby podobną prowizję, ale nie dali nic w zamian ;)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Robię analizę w HMie. Chcę sprawdzić, które ręce powinienem odrzucić z open raise, bo przynoszą straty. W tym celu w filtrach zaznaczam UNOPENED i PFR. Dobrze, nie? Jak nie zaznaczę PFR to pokaże mi również sytuacje, kiedy sfoldowałem preflop, a to przecież daje 0bb/100.

Tak wygląda obecna sytuacja:

A tak po zaznaczeniu tylko tych rąk, które zalecają otwierać solvery przy tym rake:

Tylko czy 150k rozdań to wystarczająca próbka, żeby stwierdzić, że na pewno na nl25 bez huda powinienem zmniejszyć swoje PFR na buttonie?

// edit
Dobra, wiem, że z pozostałymi rękoma mogę wygrywać, ale mniej np. 5bb/100 i dlatego po ich dodaniu średnio winrate ze wszystkimi rękoma spada.

Ciekawą rzecz też odkryłem:

Poukładane od BTN do SB. Większy 3bet succes OOP niż IP Oo

Przez brak huda nie mogę stwierdzić, czy tak niski fold vs 3 bet i niski fold vs cbet to efekt tight rangy preflop, czy ilości fishy.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

sorka bo nie jestem w temacie , czy na pp mozna sciagac hh ? bo pamientam ze kiedys napisali ze nie bedzie hh wcale. to jak to jest ?

Odpowiedz
Cytat
PiriPara
Oldschool Grinder

mozna,ale masz tylko swoje statystyki, reszta graczy jest jako Hero..

My Game podczas gry, odpali Ci sie okno i tam masz opcje exportu handow

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

ale musze dbac zeby to nagrywac tzn jak nie zaznacze na sesji to mi sie nie nagra ? czy jak klikne raz to bedzie szlo bez problemu za kazdym razem ?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ręce są normalnie do pobrania i to nie prawda, że reszta graczy jest jako hero. Hero jest jako hero, po prostu. Reszta graczy występuje pod nazwą Player *liczba*

Można pobrać jednorazowo do 50k rozdań. Czyli jak chcesz ściągnąć z kilku tygodni i zagrałeś więcej, to musisz ściągnąć kilka razy.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

Dziekuwa

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Uff, co to był za miesiąc! Ale już się skończył, więc czas na podsumowanie.

Ostatnie dni to już trochę zmęczenie dało znać i kilka błędnych decyzji kosztujących staki zrobiłem. Bez przerwy trafiałem na linie xc-x-b albo b-b-b albo x-c-b na underblefowanych runoutach, gdzie musiałem foldować. Po kilkunasu/kilkudziesięciu takich sytuacjach zacząłem czuć frustrację i zrobiłem kilka xc za dużo, gdzie byłem pewny, że nie będę wygrywał na tym w longrunie. Trudno. Trzeba pracować nad psychiką, żeby nie robić odchyleń od ułożonej strategii.

Odpowiedz
Cytat
dziob
Oldschool Grinder

I ile tego rake'u ostatecznie natłukłeś?
Volume solidny.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Noo mniej więcej jak na zdjęciu ok 3.4 k$
Zabójcza prowizja. Bez rakebacku, jak np. na PokerStars, operator wysysa kupę kasy z obiegu

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jakby ktoś był zainteresowany udziałem w rake race na nl25, to wrzucam tabelkę. Po dużej próbce dostaję 20 punktów na godzinę na 6 szybkich stołach. Tak to mniej więcej wygląda każdego tygodnia:

1 punkt = 1 $ rake.

Gracz na pierwszym miejscu dostaje 100% zwrotu rake back z samego rake race.

Są miejsca, na których nie chcecie się znaleźć :D Np. miejsce ósme: 450$ zwrotu za 1514$ rake, co daje 29% RB. Niby fajnie? Za miejsce 17. dostaje się 250$ RB za 894$ rake, czyli zwrot 28%, a gry - w moim przypadku - 31 godzin mniej w tygodniu.

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2
PokerStrategist

I tak to wygląda lepiej, niż 1% na PokerStars :D

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tak, ale trzeba grać te min 6h dziennie. Jeden dzień wolnego i tracisz RB lub spadasz na dalszą pozycję. Jak ktoś gra mniej, to chyba lepszym wyborem są Starsy.

Odpowiedz
Cytat
skylookx
PokerStrategist

No nie bo na starsach nie masz gwarantu z softu ;)

Odpowiedz
Cytat